Luna Nouă în Capricorn – 13 Ianuarie 2021, 7:00 – ora Romaniei

Scris de 
Ananda Kali
 - text de 
6 minute
ABHEDA este o revoluție etică, morală și de suflet care poate schimba cu adevărat lumea... dacă începem întâi cu noi.” - Acharya Leonard

Miercuri, 13 Ianuarie 2021 simtim impulsurile unui nou inceput, ne pregatim sa demaram acele proiecte care sunt importante pentru noi, suntem pregatiti sa punem semintele necesare pe drumul pe care am ales sa mergem. Acesti primi pasi se vor face sub auspiciile semnului zodiacal Capricorn, un semn de pamant, un semn al realizarii si al constructiei durabile.

Chiar daca Luna Noua semnifica “samanta” pe care o plantam in prezent

prin gandurile si proiectele pe ni le facem, totusi lucrurile pe care nu le-am finalizat in ciclul anterior sau problemele emotionale pot influenta in bine sau in rau, noul ciclu. In acest caz noul ciclu ar putea avea ca rol expres rezolvarea lucrurilor neterminate.

Este momentul sa fim prezenti, sa proiectam pozitiv, sa avem incredere si sa demaram acele actiuni in care ne regasim cu adevarat.

Capacitatea de dezintoxicare a corpului este maxima in ziua Lunii Noi

Oricine face o regula din a avea o zi de post de fiecare data cand Luna este Noua, va beneficia de multe avantaje in prevenirea afectiunilor.

De asemenea aceasta zi este perfecta pentru a incepe o noua activitate cum ar dezvatarea de obiceiuri proaste. De multe ori obiceiurile proaste sunt expresia exterioara a unor energii interioare care au nevoie doar de un nou tel pentru a deveni folositoare si valoroase pentru noi si pentru ceilalti oameni.

Noaptea de dinainte de Lună Nouă este  o noapte a transcendenţei divine - Shiva Ratri

iar dacă ne angrenăm în activitaţi spirituale putem obţine rezultate excepţionale care să echivaleze cu rezultatele obţinute în urma unui an de practică spirituală asiduă.

Pe parcursul acestui moment astral, este bine să avem o alimentaţie usoară sau chiar să practicăm Anaharin
– postul negru numai cu apă, să reducem ritmul activitaţilor zilnice, şi să urmărim să ne orientăm către interior, fiind conştienţi că aceasta noapte este deosebit de eficientă pentru practica meditaţiei, ea oferindu-ne ocazia să realizăm astfel, importante progrese spirituale.

Pentru ca acest nou inceput sa se “stabileasca” mai bine in fiinta noastra si sa beneficiem din plin de acest aspect astrologic este indicat să realizăm o scurtă meditaţie de circa 20 de minute, în perioada sa de maximum, cu 10 minute înainte şi 10 minute după ce acesta are loc, adică între  06:50 şi 07:10.

Cum medităm: 

Aşezaţi pe un scaun cu spatele drept şi cu mâinile odihnindu-se pe coapse cu palmele în jos, urmărim să ne relaxăm complet corpul, în special muşchii feţei.

Este necesar să ne simţim corpul fizic abandonat şi imobil. După ce am realizat “parcarea” corpului ne îndreptăm atenţia în interiorul corpului, în mijlocul pieptului şi ne imaginăm că ne aflăm adimensionali, la acel nivel.

Pe tot parcursul meditaţiei, urmărim să simţim influenţa complexă a acestui moment astral, de Luna Nouă, cand luminariile, Soarele si Luna participa la “nunta cosmica”, prin impartirea aceluiasi grad zodicacal. Acum masculinul si femininul fuzioneaza intr- o unitate perfecta.

Datorită conjuncţiei dintre Soare şi Lună se manifestă o complementaritate specială a energiilor yin – yang din natură

Dacă acum, urmărim să găsim un  acord perfect între voinţa noastră şi Voia lui Dumnezeu, conştiinţa noastră va trece prin transformări spirituale de excepţie  ce vor conduce la dobândirea stării de armonie şi pace interioară.

Prin starea de conştienţă cultivată prin diferite tehnici Abheda Yoga, pot fi transcense anumite tranzite astrologice nefavorabile.  În afara acestor metode ce trebuie practicate sistematic, se poate spune că destinul oamenilor este scris în stele şi este relativ dificil pentru omul obişnuit să manifeste liberul arbitru, independent de influenţele corpurilor cereşti.

Aspecte astrologice specifice

Miercuri, 13 Ianuarie 2021 – ora 7:00 – marcheaza momentul de Luna Noua in Capricorn prin conjunctia perfecta dintre Luna si Soare in Capricorn la gradul 23:13 dinamizand casa I a acestui moment astral si anume casa propriei noastre identitati.

Acest moment de Luna Noua este sustinut din plin de vibratia numerologica a zilei de 13 ianuarie, si anume vibratia numarul 1, acesta reprezentand inceputurile si originea creatiei. Zilele de vibratie 1 sunt adevarate deschizatoare de drumuri, sunt pline de dinamism si individualism, deoarece fiecare isi poate incepe propria lucrare. Ele sunt zile care ii sustin pe cei curajosi, cei care isi asuma permanent sa se autodepaseasca, ele rasplatesc indrazneala, curajul, vointa, originalitatea si entuziasmul celui care actioneaza pentru propria-i reusita. Ziua de vibratie 1 este ziua perfecta pentru orice fel de inceput!

O Luna Noua in Capricorn ne determina sa...

privim in perspectiva, sa demaram planuri de durata si sa ramanem conectati la obiectivele personale, sociale sau spirituale raportate la societatea in care traim si la rolul social pe care ni-l asumam.

Acest semn al Capricornului ne ajuta sa ne alcatuim un fel de „standard intern”, in care ne sunt dezvaluite propria identitate, talentele, valorile sau principiile noastre, competentele personale, rolul si rostul nostru aici si acum; vrem sa aflam ce ne motiveaza existenta si ce „mostenire” alegem sa lasam in urma noastra.

Spre deosebire de celelalte semne de pamant, Taurul si Fecioara, Capricornul priveste si tinteste in sus, toata determinarea, efortul, dedicarea si seriozitatea muncii pe care o depune permanent servesc pentru cresterea si evolutia sa, indiferent ca vorbim de o crestere materiala, sociala sau spirituala. Ambitia si perseverenta cu care isi urmareste scopurile este admirabila atata timp cat va stii sa o controleze, deoarece exista riscul sacrificarii personale de dragul atingerii propriilor interese, uitand practic sa traiasca.

Atmosfera astrala a acestei perioade poarta amprenta tipica Capricornului

devenim ambitiosi si dornici sa facem ceva cu viata noastra, devenim practici si concreti si cautam sa ne evaluam competentele dar si limitele, ne responsabilizam si ne asumam alegerile pe care le facem, cautand sa ne setam planuri de viitor cat mai realiste.

Daca Soarele in Capricorn este oarecum neutru, cautand sa se adapteze mediului sau imprejurarilor si sa actioneze cu diplomatie, energia lunara in Capricorn este exilata, vibratiile emotive aflandu-se sub patronajul saturnian. Adica, daca modalitatea noastra de actiune si comportamentul nostru este foarte serios, practic, dornic de a-si construi viitorul cat mai perfect posibil, starea noastra emotionala este usor ezitanta, izolata, sentimentele pot fi melancolice, chiar reci; suntem mai degraba autoconcentrati pe obiectivele noastre decat pe starea noatra emotionala, putem fi usor suspiciosi dar si capriciosi, imaginatia este incetinita si tindem sa fim mai inchisi, sa nu ne manifestam sentimentele intr-un mod natural.

Si totusi, prezenta Lunii pe gradul 23, face ca aceasta sa beneficieze de influenta fatetei lunare jupiteriene, ceea ce ne confera o stare de spirit optimista, agreabila, de satisfactie care ne va sustine in proiectele noastre indiferent de eventualele dificultati care pot surveni. Ne sunt conferite abilitati de „constructor” iar noi vom dispune de intelepciunea de a le utiliza benefic.

Oriunde avem acest semn al Capricornului in harta natala, acolo ne vom simti impulsionati sa miscam lucrurile

sa ne asumam acea actiune prin care vrem sa facem ceva cu noi insine, scopul fiind totusi cresterea si evolutia noastra. Cautam intr-un mod extrem de realist sa vedem ce putem face cu mijloacele pe care le avem la dispozitie, indiferent ca vorbim de proiecte sentimentale, materiale, sociale sau spirituale.

Momentul Lunii Noi in Capricorn este gazduit de casa I

si anume casa propriei identitati, alaturandu-se astfel, verbului A ORGANIZA sau A FOLOSI tipic Carpricornului, verbul A FII – verbul casei I.

Acum si aici, „Eu sunt acela (aceea) care foloseste propriul potential pentru a fi cine sunt cu adevarat”. Putem completa individual aceasta fraza cu orice fel de actiune, idee, comportament, pe care ni-l asumam si prin care vrem sa construim ceva durabil pentru noi.

Dar ca sa facem asta, sa punem caramizile necesare constructiei de sine, avem nevoie sa stim cine suntem si in slujba cui ne punem. Daca noi nu stim cine suntem, ii vom urma pe cei care pretind ca stiu acest lucru, riscam sa mergem pe caile lor implinind obiectivele lor nu pe ale noastre. Devine datoria noastra sa ne asumam propria identitate si sa actionam in consecinta!

Este o perioada de redefinire personala a fiecaruia

de identificare a resurselor proprii, a potentialului cu care am venit, a directiei in care vrem sa mergem si a scopului in slujba caruia ne punem viata. Indiferent ca aceasta reconstructie vizeaza relatiile in general, munca noastra, familia sau cercul nostru de prieteni, acesta este un moment de reculegere inainte de a pleca la drum. Pe masura asumarii propriei identitati si a drumului pe care vrem sa mergem, vom fi rasplatiti cu reusita actiunilor noastre.

Ceea ce ne ofera mai multa intensitate si putere de transformare este Pluton care se afla in conjunctie cu aceasta Luna Noua

conferind puterea atat de tipica doar lui, de a distruge vechiul pentru a face fata noului. Cu Pluton alaturi, constientizarile despre cine am fost pana acum nu sunt neaparat usoare dar cu siguranta sunt revelatoare! Raspunsurile la intrebarile pe care ni le punem ajung in strafundurile noastre, creand ecouri in intreaga fiinta; descoperim daca pana acum am facut alegeri constiente si asumate, sau alegeri influentate de „vocile” persoanelor pe care le-am investit cu putere in viata noastra.
Pluton ne ajuta in primul rand sa ne redobandim puterea personala taiand legaturile cu acele fiinte sau lucruri care nu mai au ce cauta in viata noastra, dar ne reaminteste ca adevarata putere din noi insine este puterea divina, puterea Sinelui nostru divin si ca, doar atunci cand ne punem trupul si sufletul in slujba Divinitatii, ne recapatam identitatea demult pierduta.

Gradul sabian al Lunii Noi, gradul 23 Capricorn are un sfat binevenit pentru noi in acest moment de redefinire a cine suntem: „ Un soldat primind 2 premii pentru bravura in lupta.” – Recompensa pentru faptele tale de valoare nu este pe un singur plan. Ceea ce primesti de la societate poate reflecta aprecierea societatii fata de faptele tale, dar mai valoroasa este bucuria de a duce la bun sfarsit o misiune sau de a-ti atinge un tel. Nu te limita doar la ceea ce judeca altii despre faptele tale, nu alerga dupa aprecierea lor, ci bazeaza-te mai ales pe ceea ce simti tu insuti despre ceea ce faci. Cea mai fericita recompensa este pacea pe care ti-o aduc faptele savarsite de tine.
Simbolurile Sabiene – AdiM

„Această căutare este binecuvântată;
căutarea ta distruge obstacolele pe Calea către Dumnezeu.
Căutarea ta este cheia a ceea ce cauți,
Această căutare este armata ta și victoria stindardului tău.

(Vol. Iubirea a spus – poezia „Cautarea” – Rumi)

Virginia Olteanu - astrolog

Abheda Yoga este o cale deosebită, rară, care poate cu adevărat să ne transforme. Putem dezvolta chiar și ceea ce nu am primit prin naștere și genetică sau nu am reușit să realizăm prin educație și alte influențe formatoare.
Acharya Leonard
Copyright Abheda Yoga 2021 © Toate drepturile rezervate.
magnifiercross