Luna Nouă în Berbec – 16 aprilie 2018, ora 04:57 - un moment favorabil trezirii spirituale

Ananda Kali12/04/2018
„ABHEDA este o revoluție etică, morală și de suflet care poate schimba cu adevărat lumea... dacă începem întâi cu noi.” Acharya Leonard

Radio OM BUN - un radio pentru suflet, minte și spirit

Dacă treceti pe „pause” radio-ul „așteapta” pana cand il reporniți. Dacă doriti sa ascultati apoi transmisia din momentul prezent, faceti „refresh” la pagină.

Luna Nouă este mesagerul noilor inceputuri, ea ne oferă posibilitatea de a ne elibera de tot ceea ce este vechi și de a începe un nou ciclu în acord cu vibrația Berbecului, iar aceste “începuturi” trebuie să ofere noutăți și idei specifice semnului îndrăzneț al Berbecului.

Ea mai aduce în plus energia proaspătă a unui nou început, generat și de energia sosirii primăverii, când întreaga natura se trezește la viață.

Pentru a beneficia din plin de acest aspect astrologic este indicat să realizăm o scurtă meditație de circa 20 de minute, în perioada să de maximum, cu 10 minute înainte și 10 minute după ce acesta are loc, adică între 04:47 și 05:07.

Pe tot parcursul meditației, urmărim să simțim influența complexă a acestui moment astral, de Luna Nouă, caracterizat printr-un maxim al energiei solare.

Aspectul de Luna Nouă reprezintă momentul când cele doua astre împart același grad zodiacal, putem supne că are loc o „nuntă cosmică” care fuzionează masculinul și femininul într-o unitate perfectă. Datorită conjuncției dintre Soare și Lună se manifestă o complementaritate specială a energiilor yin – yang din natură.

Dacă acum, urmărim să găsim un acord perfect între voința noastră și Voia lui Dumnezeu, conștiința noastră va trece prin transformări spirituale de excepție ce vor conduce la dobândirea stării de armonie și pace interioară.

Prin starea de conștiență cultivată prin diferite tehnici Abheda Yoga, pot fi transcense anumite tranzite astrologice nefavorabile. În afara acestor metode ce trebuie practicate sistematic, se poate spune că destinul oamenilor este scris în stele și este foarte dificil pentru omul obișnuit să manifeste liberul arbitru, independent de influențele corpurilor cerești.

 

Shiva Ratri

Noaptea care precede acest fenomen de Lună Nouă, în cazul nostru noaptea dinspre 15 spre 16 aprilie 2018, este sărbatorită în tradiția spirituală orientală sub numele de Shiva Ratri. Noaptea de dinainte de Lună Nouă este o noapte a transcendenței divine, iar dacă ne angrenăm în activitați spirituale putem obține rezultate excepționale care să echivaleze cu rezultatele obținute în urma unui an de practică spirituală asiduă.

Pe parcursul acestui moment astral, este bine să avem o alimentație usoară, să reducem ritmul activitaților zilnice, și să încercăm să ne orientăm către interior, fiind conștienți că aceasta noapte este deosebit de eficientă pentru practica meditației, ea oferindu-ne ocazia să realizăm astfel, importante progrese spirituale.

 

Aspecte specifice

Luna Nouă se formează la data de 16 aprilie, ora 04:57 ora României, pe gradul 26, în zodia Berbecului și reprezintă momentul întâlnirii dintre cele două luminarii Soarele și Luna, aducând cele două energii contrare în echilibru perfect.

Această nuntă cosmică dintre lumină (Soare) și întuneric(Lună) aduce daruri noi pentru cei născuți în jurul datei de 16  în semnele cardinale Berbec, Rac, Balanță și  Capricorn care vor simți influența acestei energii mult mai puternic decât ceilalți; acest lucru este valabil și dacă aveți axele principale adică ascendentul , casa partenerului, casa carierei (MC ) sau orice planetă personală în jurul gradului 26 din aceste semne zodiacale.

Este ultima Lună Nouă asistatiă de Uranus în Berbec( deoarece pe 15 mai 2018 incepe să tranziteze semnul Taur) în schimb îl lasă în urmă pe Chiron în Berbec (pe17 aprilie , ora 4:09,  Chiron intră în Berbec) care vine să ne vindece ranile sufletești cauzate de actiunile necugetate (semnul Bebrbec) ale lui Uranus.

Dacă Uranus este provocator, revoluționar doar prin simpla lui prezență, Pluto în Capricorn chiar poate strica nunta cosmică și asta datorita aspectului de careu (90 grade)  cu Luna Nouă. Un aspect de careu indică provocări create de niște datorii karmice create de sinele nostru, de modul nostru de acțiune, nu este vina nimanui ci doar a noastră, dușmanul este în noi, în modul nostru de comportare, suntem de fapt cei mai răi dușmani al noștri , noi am facut mizerii de toate felurile și noi trebuie să le curațăm.

Odată cu semnul Berbec începe un nou ciclu de viață. În principiu, Berbecul este un semn mental (guverneaza capul). Toate ideile încep cu această scanteie divină -aici este inițiată sămanța unei idei și se desfasoară o întreagă activitate pentru ca aceasta să ia o forma, să se manifeste în lumea pământească. Întreaga creație a fost initial ca o idee sau ca un arhetip, un model. Aceste arhetipuri caută manifestarea prin semnul Berbec deoarece toate ideile sunt ca niste scântei de foc iar Berbecul este semnul de foc al tuturor începuturilor. Arhetipul sau ideea din spatele fiecarei forme create (văzute sau nevăzute) este ceea ce se numeste sufletul ei. Sufletul conține în sine imaginea ideii, planului sau modelului perfect al formei create.

Fiecare dintre noi are în suflet o formă perfectă sau un model al Sinelui care este prototipul original perfect. Dar pentru a ajunge la Sinele nostru perfect, avem o mare responsabilitate, trebuie ca zi de zi să ne dezvoltam conștiinta divină și cunoașterea. Nici un maestru nu poate veni să ne trezească, nici un profesor nu o poate face ci doar fiecare dintre noi se poate trezi. Acum, putem exploata aceste forțe ale Lunii Noi în Berbec, acest dar cosmic, pentru a ne trezi. Acest dar vine sub forma de foc, focul divin, asistența conștientă. Dacă le folosim greșit, atunci abuzăm de aceste forțe și devenim agresivi, ne certăm, ne luptăm, avem probleme, intrăm în fel de fel de conflicte. Putem lupta cu un mare curaj, cu o mare energie dar mergem într-o direcție greșită, luptăm pentru ceva greșit.

Aceasta Luna Noua în Berbec este momentul perfect ce ne poate ajuta să dăm viață acelor idei, să plantăm acele semințe  care să ne conducă către modelul perfect al Sinelui nostru renunțând la egoism, la răzbunări.

Este cel mai bun moment pentru dezvoltarea obiectivelor personale, să încercăm ceva nou, de pionerat, dar fără să fim agresivi. Asa cum natura invie și noi putem reînvia pe un alt nivel daca reevaluăm relatia noastra cu noi insine, daca facem schimbări importante în viața noastră. Este cea mai bună perioadă pentru a ne exprima autenticitatea, să ne bazam pe noi înșine, să cautăm fericirea în noi fără a da vina pe ceilalti că nu aduc fericirea în viata noastra. Este un moment bun pentru a ne revitaliza prin experiențe care impliăa ceva nou.

La nivel de suflet, Luna ne dezvăluie tiparele, obiceiurile care trebuie să fie depasite sau transformate într-o exprimare pozitivă pentru a avansa spiritual. Luna Noua în Berbec și în casa I ne cere să ne controlăm furia, egoul, să învățăm să transformăm furia în diplomație, să facem pace cu tot ce este în jurul nostru, cu sufletul nostru. Fara iertarea unei greseli, poate începe razboiul, de aceea, iertarea este un pas catre pace, catre echilibru, catre linițte sufletească.

Relaxati-va și imaginati-va fortele Berbecului ca o lumina care coboara asupra voastra și va lumineaza creierul, intonati cu voce tare mantra AUM prelungind vocalele. Vibratia acestei mantre produsa în gat purifica organismul nostru. Practicati în fiecare zi, deschideti-va mintea, deschideti-va inima, rugati-va și credeti în forta acestei mantre. Acum, avem o ocazie incredibila de a ne trezi. 

 

Sursa: https://adriana-astro.com

 

Abheda Yoga este o cale deosebită, rară, care poate cu adevărat să ne transforme. Putem dezvolta chiar și ceea ce nu am primit prin naștere și genetică sau nu am reușit să realizăm prin educație și alte influențe formatoare.
Acharya Leonard
Copyright Abheda Yoga 2021 © Toate drepturile rezervate.
Top magnifiercross