Luna Nouă în Balanţă – 6 Octombrie

Scris de 
Ananda Kali
 - text de 
7 minute
ABHEDA este o revoluție etică, morală și de suflet care poate schimba cu adevărat lumea... dacă începem întâi cu noi.” - Acharya Leonard

Miercuri, 6 Octombrie 2021 este un moment prielnic setarii de noi intentii, planuri sau idei. E un moment de insamantare si de demarare a acelor actiuni cu adevarat semnificative pentru noi. E bine sa fim prezenti, sa proiectam pozitiv in concordanta cu valorile cele mai inalte ale sufletului nostru si sa avem incredere in realizarea lor. Orice incepem acum va fi impregnat cu energia Balantei, un semn al uniunii, echilibrului si armoniei.

Chiar daca Luna Noua semnifica “samanta” pe care o plantam in prezent, prin gandurile si proiectele pe ni le facem, totusi lucrurile pe care nu le-am finalizat in ciclul anterior sau problemele emotionale pot influenta in bine sau in rau, noul ciclu. In acest caz, noul ciclu ar putea avea ca rol expres rezolvarea lucrurilor neterminate.

Capacitatea de dezintoxicare a corpului este maxima in ziua Lunii Noi.
Oricine face o regula din a avea o zi de post de fiecare data cand Luna este Noua, va beneficia de multe avantaje in prevenirea afectiunilor.

De asemenea aceasta zi este perfecta pentru a incepe o noua activitate cum ar fi dezvatarea de obiceiuri proaste.
De multe ori obiceiurile proaste sunt expresia exterioara a unor energii interioare care au nevoie doar de un nou tel pentru a deveni folositoare si valoroase pentru noi si pentru ceilalti oameni.

Noaptea de dinainte de Lună Nouă este  o noapte a transcendenţei divine,  iar dacă ne angrenăm în activitaţi spirituale putem obţine rezultate excepţionale care să echivaleze cu rezultatele obţinute în urma unui an de practică spirituală asiduă.

Pentru ca acest nou inceput sa se “stabileasca” mai bine in fiinta noastra si sa beneficiem din plin de acest aspect astrologic este indicat să realizăm o scurtă meditaţie de circa 20 de minute, în perioada sa de maximum, cu 10 minute înainte şi 10 minute după ce acesta are loc, adică între  13:55 şi 14:15.

Shiva Ratri

Noaptea care precede acest fenomen de Lună Nouă, în cazul nostru noaptea dinspre 5 spre 6 Octombrie 2021, este sărbatorită în tradiţia spirituală orientală sub numele de Shiva Ratri. Pe parcursul acestui moment astral, este bine să avem o alimentaţie usoară sau chiar să practicăm Anaharin – postul negru numai cu apă, să reducem ritmul activitaţilor zilnice, şi să urmărim să ne orientăm către interior, fiind conştienţi că aceasta noapte este deosebit de eficientă pentru practica meditaţiei, ea oferindu-ne ocazia să realizăm astfel, importante progrese spirituale.

Cum medităm: 

Aşezaţi pe un scaun cu spatele drept şi cu mâinile odihnindu-se pe coapse cu palmele în jos, urmărim să ne relaxăm complet corpul, în special muşchii feţei.
Este necesar să ne simţim corpul fizic abandonat şi imobil. După ce am realizat “parcarea” corpului ne îndreptăm atenţia în interiorul corpului, în mijlocul pieptului şi ne imaginăm că ne aflăm adimensionali, la acel nivel.
Pe tot parcursul meditaţiei, urmărim să simţim influenţa complexă a acestui moment astral, de Luna Nouă, cand luminariile, Soarele si Luna participa la “nunta cosmica”, prin impartirea aceluiasi grad zodicacal. Acum masculinul si femininul fuzioneaza intr- o unitate perfecta.

Datorită conjuncţiei dintre Soare şi Lună se manifestă o complementaritate specială a energiilor yin – yang din natură.

Dacă acum, urmărim să găsim un  acord perfect între voinţa noastră şi Voia lui Dumnezeu, conştiinţa noastră va trece prin transformări spirituale de excepţie  ce vor conduce la dobândirea stării de armonie şi pace interioară.

 

Prin starea de conştienţă cultivată prin diferite tehnici Abheda Yoga, pot fi transcense anumite tranzite astrologice nefavorabile.  În afara acestor metode ce trebuie practicate sistematic, se poate spune că destinul oamenilor este scris în stele şi este relativ dificil pentru omul obişnuit să manifeste liberul arbitru, independent de influenţele corpurilor cereşti.

 

Aspecte astrologice specifice

Miercuri, 6 Octombrie 2021 – ora 14:05 – suntem invitati la „o nunta cosmica” la care participa Soarele si Luna in semnul Balantei la gradul 13’25 ocupand casa IX a acestui moment astral, o casa care guverneaza relatiile cu strainatatea, invatamantul superior, legile, calatoriile la distanta dar si filozofia, intelepciunea si credinta.

Cu ce asociem aceasta energie de aer a Balantei?
O asociem cu angajamentele, promisiunile, legaturile, uniunile, intelegerile, procesele si in general toate afacerile care au legatura cu legile. Ideea de baza a acestui semn este „A ECHILIBRA”. Scopul este o uniune a contrariilor, statornicind legi intre oameni astfel incat acestia sa traiasca in armonie iar pacea sa domneasca peste ei. Dreptatea, adevarul, justitia reprezinta pilonii de baza ai Balantei care va sanctiona orice tentativa de incalcare a acestora.

De asemenea, asociem aceasta energie cu frumusetea, armonia, arta, rafinamentul si abilitatea de a contempla frumusetea Divina in toate formele ei de manifestare pe pamant, avand ca scop relevarea propriei frumuseti interioare. Dansul este una dintre activitatile preferate ale Balantei, transformandu-l intr-o adevarata arta.

Care este atmosfera acestei perioade?
Suntem impregnati cu o energie tipica elementului aer, tinand cont ca semnul Balantei este incarcat de planete, gazduind nu doar luminariile, Luna si Soarele ci si pe Marte si Mercur. Elementul aer confera inteligenta, agerime mentala, comunicativitate, tendinta catre teoretizare si abilitate de observare, ceea ce ne determina sa ne folosim destul de mult rationalul in evaluarea situatiilor.
Ne putem pune mai usor in locul celuilalt, avem acces la a intelege mai multe puncte de vedere, suntem adaptabili, iar energia Balantei ne predispune la a cauta permanent solutii, intelegeri, compromisuri pentru a pastra pacea si buna intelegere. In schimb retrogradarea lui Mercur nu ne va usura deloc lucrurile, demonstrand necesitatea rediscutarii, reevaluarii si regandirii propriilor idei si cuvinte.

Ce ne caracterizeaza in aceasta perioada?
Nevoia de celebrare a vietii alaturi de persoana de langa noi, intrucat Balanta cauta permanent uniunea si impartasirea propriilor experiente cu celalalt. Nevoia de colaborare si intelegere predomina in gandurile si actiunile noastre. Cautam sa pastram echilibrul si armonia in viata personala si sociala, si constientizam faptul ca modalitatea cea mai buna de a creste si de a evolua este prin intermediul unui parteneriat, deoarece acesta va scoate la iveala multiplele fatete ale propriei fiinte, contribuind astfel la o cunoastere de sine cat mai buna.

Cand manifestam aceasta energie intr-un mod dizarmonios,
putem cadea prada exteriorului, punand mult pret pe aparenta, pe imagine, pe modul in care suntem perceputi de ceilalti, intr-o asemenea masura incat riscam sa ne pierdem identitatea. Dependenta de aprecierile exterioare sau de validarea exterioara si precuparea extrema fata de imaginea sociala, publica pot fi extrem de nocive. Din dorinta de a pastra armonia si pacea in relatii, putem tinde sa facem prea multe compromisuri, evitam confruntarile sau putem fi extrem de influentabili la parerile exterioare.

Aceasta Luna Noua in Balanta ne sustine in a descoperi un nou mod de a ne pretui pe noi insine prin intermediul relatiilor, de a crea noi tipare relationale, mai sanatoase si mai echilibrate. Identitatea noastra relationala poate fi acum clarificata, putem constientiza care ne sunt nevoile, aspiratiile si asteptarile in relatiile in care suntem implicati, indiferent de natura lor. Realizam un lucru important si anume, putem genera armonie, pace si echilibru in relatia cu celalalt atata timp cat avem armonie si pace launtrica, in caz contrar nu putem oferi ceea ce noi nu avem.

Ni se ofera sansa sa cream „punti de legatura” cu ceilalti, sa aducem toleranta, pace, iertare si intelegere, traind in colaborare si echilibru, insa, mai intai avem nevoie sa vedem daca in propria noastra fiinta am reusit sa construim aceasta punte. In functie de modul in care comunicam si colaboram, de modul in care „cantarim”si judecam anumite situatii din viata noastra, vom alege drumul pe care vrem sa mergem iar aceasta Luna Noua ne va sustine in alegerea facuta.

Aceasta Luna Noua in Balanta este gazduita de casa IX, un sector al cunoasterii inalte si al legaturii cu Dumnezeu. Ni se ofera sansa unei noi perspective asupra vietii, una mai echilibrata si mai armonioasa in toate formele ei de manifestare, prin intermediul unei rugaciuni, a unei practici spirituale, prin legatura cu ingerii sau ghizii nostrii sau sub indrumarea unui maestru spiritual. Putem incepe un nou curs de specializare, poate chiar de imbunatatire a aspectului relational, ne putem inscrie la o forma de invatamant superior, ne putem extinde universul cunoasterii printr-un curs de dezvoltare personala, spirituala, o carte, o calatorie, o idee inspirata, o viziune sau o intalnire cu un om deosebit poate fi revelatoare. Acest nou mod de raportare la viata are nevoie sa fie unul al armoniei si al pacii, in care mentinerea unui echilibru sanatos poate presupune inlaturarea acelor perspective, raporturi sau relatii din viata noastra care ne aduc dezechilibru.

Marte se afla in conjunctie perfecta cu Luna Noua aducand mult dinamism, spirit de initiativa, nevoie de afirmare a propriei identitati, de aparare a granitelor, de impunere a respectului si a egalitatii intr-un mod, care daca nu este gestionat cu intelepciune, poate deveni agresiv si impunator. Este bine sa ne afirmam dorinte, sa ne repozitionam conform cu ceea ce credem ca meritam, sa ne recastigam indentitatea relationala dar sa o facem cu blandete, tact si intelepciune, nu cu agresivitate.

Uranus retrograd in Taur se afla intr-un aspect de inconjunctie cu aceasta Luna Noua si implicit cu planeta Marte, un aspect plin de tensiune care presupune o ajustare intre energia de pamant a taurului si energia aeriana a balantei. Ni se cere sa ne reorganizam, sa facem ajustari si analize, sa ne infruntam inhibitiile astfel incat sa fim capabili sa facem fata schimbarilor bruste care apar si care genereaza in noi tendinte extrem de conflictuale.

Uranus se afla in casa IV, un sector al originii si al radacinilor noastre, casa sau familia noastra, caminul, patria dar si un sector care vorbeste despre nevoia de securitate si siguranta, atat materiala cat si emotionala.
El scoate la suprafata aspecte care ne iau prin suprindere, care ne socheaza. Pentru a putea merge in directia in care ne dorim avem nevoie sa ne confruntam cu tot ceea inca ne limiteaza si care se afla adanc in interiorul nostru. Confruntarea dintre Marte din balanta care-si doreste afirmarea si Uranus din taur care scoate imprevizibilul la suprafata devine un aspect destul de exploziv, caracterizat de un dinamism brutal si o incordare excesiva careia ii putem face fata doar apeland la Dumnezeu si la credinta ca noi suntem mesageri ale Pacii si Armoniei Divine, nu ai distrugerii.
Mesajul acestei Luni Noi in Balanta este un indemn de restabilire a echilibrului si a pacii interioare si exterioare, constienti fiind ca relatia cu celalalt nu este altceva decat o oglinda a relatiei cu propria noastra persoana.

Metaforic vorbind, aceasta Luna Noua in Balanta este o invitatie la dans, dar unul plin de pasiune si iubire, tinand cont de acompaniamentul martian. Sa dansam frumos, abandonandu-ne muzicii ca intr-o imbratisare, atenti la propriile miscari astfel incat sa fie in tandem cu ale celuilalt, miscandu-ne unul dupa altul intr-o armonie perfecta. Fiecare dintre noi va prelua pe rand conducerea dansului pentru a imbina armonios gratia si senzualitatea feminina cu puterea si forta masculina, dar nici unul dintre noi nu-si va impune propriul ritm asupra celuilalt, deoarece amandoi ne supunem unui singur ritm, cel al muzicii si al armoniei iubirii.

Virginia Olteanu - astrolog

S-ar putea sa iti placa si

Abheda Yoga este o cale deosebită, rară, care poate cu adevărat să ne transforme. Putem dezvolta chiar și ceea ce nu am primit prin naștere și genetică sau nu am reușit să realizăm prin educație și alte influențe formatoare.
Acharya Leonard
Copyright Abheda Yoga 2021 © Toate drepturile rezervate.
magnifiercross