Semnul cardinal, de aer al Balantei este cel care gazduieste momentul de Luna Noua de Vineri, 16 Octombrie 2020 marcand pentru fiecare idealuri noi concretizate printr-un nou inceput, noi proiecte, ganduri si idei centrate pe ideea de pace, armonie, echilibru, iubire si relatii.

Chiar daca Luna Noua semnifica “samanta” pe care o plantam in prezent, prin gandurile si proiectele pe ni le facem, totusi lucrurile pe care nu le-am finalizat in ciclul anterior sau problemele emotionale pot influenta in bine sau in rau, noul ciclu. In acest caz noul ciclu ar putea avea ca rol expres rezolvarea lucrurilor neterminate.

Este momentul sa fim prezenti, sa proiectam pozitiv, sa avem incredere si sa demaram acele actiuni in care ne regasim cu adevarat.

Capacitatea de dezintoxicare a corpului este maxima in ziua Lunii Noi

Oricine face o regula din a avea o zi de post de fiecare data cand Luna este Noua, va beneficia de multe avantaje in prevenirea afectiunilor. De asemenea aceasta zi este perfecta pentru a incepe o noua activitate cum ar dezvatarea de obiceiuri proaste. De multe ori obiceiurile proaste sunt expresia exterioara a unor energii interioare care au nevoie doar de un nou tel pentru a deveni folositoare si valoroase pentru noi si pentru ceilalti oameni.

Noaptea de dinainte de Lună Nouă este  o noapte a transcendenţei divine

iar dacă ne angrenăm în activitaţi spirituale putem obţine rezultate excepţionale care să echivaleze cu rezultatele obţinute în urma unui an de practică spirituală asiduă.

Pentru ca acest nou inceput sa se “stabileasca” mai bine in fiinta noastra si sa beneficiem din plin de acest aspect astrologic este indicat să realizăm o scurtă meditaţie de circa 20 de minute, în perioada sa de maximum, cu 10 minute înainte şi 10 minute după ce acesta are loc, adică între  22:21 şi 22:41.

Cum medităm: 

Aşezaţi pe un scaun cu spatele drept şi cu mâinile odihnindu-se pe coapse cu palmele în jos, urmărim să ne relaxăm complet corpul, în special muşchii feţei.

Este necesar să ne simţim corpul fizic abandonat şi imobil. După ce am realizat “parcarea” corpului ne îndreptăm atenţia în interiorul corpului, în mijlocul pieptului şi ne imaginăm că ne aflăm adimensionali, la acel nivel.

Pe tot parcursul meditaţiei, urmărim să simţim influenţa complexă a acestui moment astral, de Luna Nouă, cand luminariile, Soarele si Luna participa la “nunta cosmica”, prin impartirea aceluiasi grad zodicacal. Acum masculinul si femininul fuzioneaza intr- o unitate perfecta.

Shiva Ratri

Noaptea care precede acest fenomen de Lună Nouă, în cazul nostru noaptea dinspre 15 spre 16 Octombrie 2020, este sărbatorită în tradiţia spirituală orientală sub numele de Shiva Ratri. 

Pe parcursul acestui moment astral, este bine să avem o alimentaţie usoară sau chiar să practicăm Anaharin – postul negru numai cu apă, să reducem ritmul activitaţilor zilnice, şi să urmărim să ne orientăm către interior, fiind conştienţi că aceasta noapte este deosebit de eficientă pentru practica meditaţiei, ea oferindu-ne ocazia să realizăm astfel, importante progrese spirituale.

Datorită conjuncţiei dintre Soare şi Lună se manifestă o complementaritate specială a energiilor yin – yang din natură

Dacă acum, urmărim să găsim un  acord perfect între voinţa noastră şi Voia lui Dumnezeu, conştiinţa noastră va trece prin transformări spirituale de excepţie  ce vor conduce la dobândirea stării de armonie şi pace interioară.

Prin starea de conştienţă cultivată prin diferite tehnici Abheda Yoga, pot fi transcense anumite tranzite astrologice nefavorabile.  În afara acestor metode ce trebuie practicate sistematic, se poate spune că destinul oamenilor este scris în stele şi este relativ dificil pentru omul obişnuit să manifeste liberul arbitru, independent de influenţele corpurilor cereşti.

Aspecte astrologice specifice

Vineri, 16 Octombrie 2020 – ora 22:31 – marcheaza momentul de Luna Noua in Balanţă prin conjunctia perfecta dintre Luna si Soare in Balanta la gradul 23:53 dinamizand casa V a acestui moment astral si anume casa iubirii, a copiilor si a creativitatii.

O Luna Noua in Balanta amplifica dorinta noastra de echilibru si armonie in relatiile noastre, nevoia de dreptate si de corectitudine in actiunile noastre, ne faciliteaza intelegerea si colaborarea atat cu partenerul de viata cat si cu lumea in general, ne indreapta privirea spre frumos, spre arta, spre contemplarea frumusetii Divine in toate formele ei de manifestare pe pamant. Balanta este simbolul pacii guvernand angajamantele, promisiunile, semnaturile, uniunile, intelegerile, procesele si in general toate afacerile in legatura cu legile; este un semn cardinal, de aer care se afla in slujba armoniei si a fortelor opuse, pe care se va stradui permanent sa le impace.

Acel domeniu de viata ocupat de semnul Balantei in harta natala, acela va fi locul unde vom cauta permanent un echilibru

unde ne vom stradui sa fim corecti si drepti in actiuni, sa cautam frumosul si armonia, sa fim mesageri ai pacii, sa aducem intelegere si sa fim ce mai buni diplomati.

Accesand energia acestui semn intr-un mod armonios, vom merge mai in profunzime, cautand adevarata frumusete, cea interioara, vom manifesta afectivitate si o grija autentica fata de binele celuilalt, emotivitate controlata, sarm personal si carisma, ne vom bucura de prezenta oamenilor in viata noastra, cu care vom incerca sa colaboram si sa comunicam intr-un mod cat mai armonios. Se va manifesta intr-un mod vadit nevoia de exprimare artistica si estetica, contemplare, gingasie, erotism, frumusete si armonie corporala.

Atunci cand totusi manifestam aceasta energie a Balantei intr-un mod dizarmonios

se va pune mult pret pe aparenta, judecandu-se oamenii dupa ceea ce par si nu dupa ceea ce sunt, se vor face eforturi mari pentru intretinerea cu precadere a aspectului fizic datorita unei identificari excesive cu aspectul formal. Se va tinde catre acceptarea chiar si a celor mai nedorite compromisuri din dorinta de a fi placut, admirat sau acceptat de celalalt, influentabilitate si nehotarare, usor de corupt si lipsa de verticalitate, dependenta de aprecierile exterioare si precupare extrema fata de imaginea sociala, publica.

Casa a V a este cea care gazduieste Luna Noua

este o casa reprezentativa pentru dragoste si romantism, copii si creativitate, sarcina, educatie si pedagogie, procreare si conceptie, placere, arta si toate formele de divertisment. Este o casa a iubirii si a creatiei, fiind casa inimii. Toate aceste aspecte vor fi acum in vizorul energiilor astrale, toate relatiile noastre de iubire, relatiile cu copiii nostri, abilitatea noastra de a fi buni profesori sau educatori, relatia cu propria noastra creativitate si cu copilul nostru interior, dar si relatia cu timpul nostru liber si cu activitatile aferente acestui timp liber.

Aceasta Luna Noua in Balanta in casa V vine sa ne reaminteasca de “inima” noastra

de cat de autentici suntem in intentiile noastre cu privire la modul in care ne manifestam iubirea, ne intreaba daca exista echilibru intre nevoile noastre si ale celor pe care ii iubim, daca exista pace in inima noastra si daca stim sa fim purtatorii ei in relatiile cu cei din jur. Ni se reaminteste, de asemenea de disponibilitate pe care o avem de a ne bucura unii de altii si de a percepe “frumosul” din jurul nostru, de a vedea dincolo de aparenta; suntem invitati sa constientizam cat de conectati suntem la copilul din fiinta noastra, daca ne iubim si ne acceptam asa cum suntem sau suntem sclavii parerilor si aprobarii celorlalti; ni se reaminteste ca prin fiecare actiune prin care ne dam voie sa cream, devenim noi insine creatori iar iubirea pe care o daruim poate fi cea mai minunata expresie a creativitatii noastre.

Testul acestei case este abilitatea de a actiona din cea mai intima natura, in termeni de puritate a motivului, folosind intr-o maniera pura toate mijloacele disponibile. A fi pur inseamna a duce la indeplinire intr-un mod perfect si exclusiv dharma, Bhagavad Gita adaugand “fara nici o preocupare personala fata de roadele actiunii”, deoarece o asemenea preocupare ar indica implicare egotica in modul in care actiunea se va repercuta asupra autorului sau.

Casele astrologice – Dane Rudhyar

Cat de autentici suntem in dorinta noastra de iubire si in creatia noastra? Cata puritate exista in permanenta noastra nevoie de pace si armonie?

sunt intrebari la care aceasta Luna Noua ne poate ajuta sa gasim raspunsuri daca si cautarea noastra cu adevarat sincera si autentica.

Aceasta dorinta de a sonda in profunzimea inimii noastre si implicit a capacitatii noastre de a iubi ne va fi testata

si ingreunata de aspectul de opozitie pe care Luna Noua il primeste din partea lui Marte retrograd in Berbec. Nu vom accesa starea de pace adevarata daca ne lasam angrenati in conflicte si lupte pentru a recapata respectul si recunoasterea de care avem nevoie, nu vom simti mai multa armonie sau mai mult echilibru daca dam curs frustrarilor si nemultumirilor trecute care acum par sa iasa toate la iveala, in acel sector in care il avem pe Marte retrograd. Dimpotriva, acesta opozitie ne poate consuma mai mult decat este cazul iar acum, cel mai important este sa ne pastram energia, deoarece suntem predispusi la pierderi mari de energie in timp record si nu intr-un mod constructiv. Manifestarile exterioare nu au soarta de izbanda momentan deoarece orice incercare de rezolvare a conflictului imbraca haina agresivitatii si a furiei necontrolate generatoare de efecte pe care nu ni le dorim cu adevarat. Putem cauta in schimb manifestarea in interior a acestei opozitii, putem acolo sa lucram cu ea si sa vedem care este adevarata cauza din spatele agresivitatii noastre. Putem apela la lucrul pe Anahata Chakra, pentru a ne deschide catre adevarata iubire si acceptare, la exercitii de calmare a mintii si de amplificare a capacitatii de detasare si nu in ultimul rand putem practica orice asana care dinamizeaza si amplifica conexiunea cu “soarele” nostru interior.

Un alt aspect tensionant care vizeaza Luna Noua este careul care vine din partea conjunctiei lui Saturn cu Pluton din Capricorn, constrangerile si limitarile la care suntem supusi sunt extrem de vechi si de puternice si ne imping catre o confruntare destul de dura cu realitatea, pe care acum ne vom stradui sa o schimbam.

Trebuie sa fim pregatiti sa platim pretul schimbarilor pe care ni-l dorim in viata noastra

iar acest aspect nu ne va face acest moment mai usor deoarece va tinde sa ne faca vizibil acel “greu” de pe umerii nostri, pe care-l purtam demult dar la care acum vrem sa renuntam, doar ca renuntarea va necesita moarte si renastere (Pluton) si o asumare de nezdruncinat in lucrul cu propria karma (Saturn). Putem invoca ca dreptatea Divina sa se manifeste si sa ne sustina doar ca va trebui sa fim pregatiti pentru Adevarul pe care-l putem primi.

O sarcina grea revine acum domeniului marcat de semnul Balanta din harta noastra sa-si transceanda limitele, de eliberare de trecut, de “neputinta” ca dintr-o inchisoare, de infruntare a propriilor frici si temeri relationale, contractuale, sau legate de creatie, de iubire, de copii.

Lectia acestei Luni Noi este

o lectie de descoperire a adevaratei armonii si pacii interioare, cu pretul confruntarii cu propriul razboi interior, de revelare a frumusetii si echilibrului din inima noastra si din exterior, fiind pregatiti sa trecem de la forma la esenta, de reconectare la copilul nostru interior cu cea mai pura si mai autentica iubire si acceptare, constienti fiind ca putem iubi pe celalalt pe masura iubirii pe care o avem fata de noi, de conexiune cu propria noastra unicitate si originalitate manifestata prin puterea noastra creatoare, amintindu-ne permanent ca Cel care creaza prin noi este Dumnezeu.

„Pe cei care nu simt iubirea ca pe un torent, care nu beau zorile ca pe o ceaşcă de ceai, sau care nu-şi fac comoară dintr-un apus, pe cei care nu vor să se trezească, pe aceia lăsaţi-i să doarmă.”

Rumi

Virginia Olteanu – astrolog