Asset 1

Luna nouă – 7 Decembrie 2018, 9:20, ora României

 

Vineri, 7 Decembrie 2018, simtim rezonanta unui nou inceput, unui noi drum si implicit sperante noi, alegeri noi, proiecte noi, oameni si locuri noi, cu alte cuvinte ne resetam pentru a o lua de la capat. Este momentul sa fim prezenti, sa proiectam pozitiv si sa demaram acele actiuni in care credem cu adevarat. Aceste actiuni tin de semnul Arcasului sau Sagetatorului si de casa XI.

Capacitatea de dezintoxicare a corpului este maxima in ziua Lunii Noi. Oricine face o regula din a avea o zi de post de fiecare data cand luna este noua, va beneficia de multe avantaje in prevenirea afectiunilor. De asemenea aceasta zi este perfecta pentru a incepe o noua activitate cum ar dezvatarea de obiceiuri proaste. De multe ori obiceiurile proaste sunt expresia exterioara a unor energii interioare care au nevoie doar de un nou tel pentru a deveni folositoare si valoroase pentru noi si pentru ceilalti oameni.

Noaptea de dinainte de Lună Nouă este  o noapte a transcendenţei divine,  iar dacă ne angrenăm în activitaţi spirituale putem obţine rezultate excepţionale care să echivaleze cu rezultatele obţinute în urma unui an de practică spirituală asiduă.

Pentru ca acest nou inceput sa se “stabileasca” mai bine in fiinta noastra si sa beneficiem din plin de acest aspect astrologic este indicat să realizăm o scurtă meditaţie de circa 20 de minute, în perioada să de maximum, cu 10 minute înainte şi 10 minute după ce acesta are loc, adică între  09:10  şi  09:30.

Cum medităm: 

aşezaţi pe un scaun cu spatele drept şi cu mâinile odihnindu-se pe coapse cu palmele în jos, urmărim să ne relaxăm complet corpul, în special muşchii feţei.

Este necesar să ne simţim corpul fizic abandonat şi imobil. După ce am realizat “parcarea” corpului ne îndreptăm atenţia în interiorul corpului, în mijlocul pieptului şi ne imaginăm că ne aflăm adimensionali, la acel nivel.

Pe tot parcursul meditaţiei, urmărim să simţim influenţa complexă a acestui moment astral, de Luna Nouă, cand luminariile, Soarele si Luna participa la “nunta cosmica”, prin impartirea aceluiasi grad zodicacal. Acum masculinul si femininul fuzioneaza intr- o unitate perfecta.

Datorită conjuncţiei dintre Soare şi Lună se manifestă o complementaritate specială a energiilor yin – yang din natură.

Dacă acum, urmărim să găsim un  acord perfect între voinţa noastră şi Voia lui Dumnezeu, conştiinţa noastră va trece prin transformări spirituale de excepţie  ce vor conduce la dobândirea stării de armonie şi pace interioară.

Prin starea de conştienţă cultivată prin diferite tehnici Abheda Yoga, pot fi transcense anumite tranzite astrologice nefavorabile.  În afara acestor metode ce trebuie practicate sistematic, se poate spune că destinul oamenilor este scris în stele şi este relativ dificil pentru omul obişnuit să manifeste liberul arbitru, independent de influenţele corpurilor cereşti.

Shiva Ratri

Noaptea care precede acest fenomen de Lună Nouă, în cazul nostru noaptea dinspre 6 spre 7 Decembrie 2018, este sărbatorită în tradiţia spirituală orientală sub numele de  Shiva Ratri.

Noaptea de dinainte de Lună Nouă este  o noapte a transcendenţei divine,  iar dacă ne angrenăm în activitaţi spirituale putem obţine rezultate excepţionale care să echivaleze cu rezultatele obţinute în urma unui an de practică spirituală asiduă.

Pe parcursul acestui moment astral, este bine să avem o alimentaţie usoară sau chiar să practicăm Anaharin – postul negru numai cu apă, să reducem ritmul activitaţilor zilnice, şi să urmărim să ne orientăm către interior, fiind conştienţi că aceasta noapte este deosebit de eficientă pentru practica meditaţiei, ea oferindu-ne ocazia să realizăm astfel, importante progrese spirituale.

Aspecte astrologice specifice

Vineri, 7 Decembrie 2018, ora 09:20, ora Romaniei ne confruntam cu o Luna Noua care se formeaza prin fuziunea dintre Luna si Soare pe gradul 15.07 in Sagetator, dinamizand casa XI in harta astrala a momentului. Ceea ce gandim si proiectam in acest moment are sanse mari sa se realizeze deci sa avem grija la ce ne dorim!

Atunci cand Luna Noua cade in casa XI-a, ceilalti (prieteni/cunostinte/protectori) isi fac aparitia in mijlocul vietii noastre luand parte activ la ea, fie ca vrem sau nu. Multe persoane, cu afinitati mentale identice cu ale noastre, vor dori sa colaboreze cu noi la propria noastra creatie. Va trebui deci, sa ne orientam activitatea catre aceste intalniri, facandu-ne cunoscut proiectul, va trebui sa fim prezenti acolo unde se dezvolta activitati asemanatoare cu ale noastre si sa facilitam prin modul nostru de comportare primul contact cu cei care ne vor fi prieteni. Circumstantele care iau nastere, atunci cand casa XI este dinamizata nu vor fi destinate multumirii dorintelor egotice, ci vor fi cele care vor conveni proiectului propriului nostru Eu.

Casa XI este Casa Prieteniei si a prietenilor, a suporterilor si protectorilor sau binefacatorilor. Este o casa norocoasa, casa sperantei, a confortului, a ambitiei, libertate, optimism si incredere mergand pana la putere personala, motivatie si marire. Tot ea ne va vorbi despre prietenii adevarati sau falsi iar din punct de vedere medical reprezinta picioarele, de la genunchi pana la glezna, inclusiv. Practic glezna este zona cea mai sensibila prin prisma acestei case.

Conjunctia perfecta dintre Luna si Soare se formeaza de aceasta data in semnul Sagetatorului,un semn de foc, mutabil, masculin, muzical-artistic, semn recunoscut pentru entuziasmul sau nemarginit si prin nevoia de a-si impartasi nevoile altora. Entuziasmul debordant il poarta spre aventura, filozofie sau religie iar simtul justitiar il va determina sa actioneze permanent in spiritul legii.

Avand ca simbol Centaurul, ideograma Sagetatorului simbolizeaza dualitatea omului, jumatate animal (materialitatea) – jumatate om (aspiratiile eliberate ale sufletului tinzand spre Infinit).Partea animala a semnului va impinge omul catre petrecere si viata usoara, gustul de viata fiind puternic si animat de o dorinta mare de miscare iar partea umana a semnului va indica cealalta tendinta a firii care cauta sa se inalte catre regiunile inalte ale spiritului, simbolizand sageata aspiratiilor indreptata catre infinit.

In deplina rezonanta cu aceasta energie a Sagetatorului, Luna Noua cere de la noi sa incercam sa constientizam sensul si rostul a ceea ce se petrece in prezent in viata noastra, inarmatii fiind cu verbul caracteristic al Sagetatorului si anume, A INTELEGE. Suntem ajutati acum sa intelegem care prieteni sunt cu adevarat autentici si care sunt alaturi de noi din alte considerente, suntem ajutati in a descoperi persoane, prieteni, care ne impartasesc sperantele si idealurile, putem primi ajutor in planificarea proiectelor noastre de suflet, suntem sustinuti in a evalua care “aventuri”, drumuri sau proiecte merita cu adevarat sa le exploram. Cu Luna in Sagetator accesam arhetipul Filozofului sau al Consilierului si simtim impulsul de a explora noi domenii care tin de spiritualitate, religie, filozofie, putem initia noi calatorii in strainatate, putem cauta sa legam parteneriate sau colaborari cu oameni care ne inteleg si ne impartasesc idealurile, ne simtim parca liberi de constrangeri si devenim parca mai independenti.

La un nivel mai inalt, pentru cei animati de idealuri spirituale, acest moment invita la testarea Adevarului propriei fiinte, la a vedea daca calea spirituala pe care am ales sa mergem este cea autentica si cea cu adevarat potrivita fiintei noastre. Este important sa realizam o introspectie interioara si sa vedem daca directia in care ne indreptam cu adevarat este ceea ce ne trebuie, ceea ce ne ajuta sa crestem si sa evoluam sau ne miscam din inertie fara scop sau sens. Asa cum sageata Arcasului este indreptata in sus, la fel si noi ne putem ridica privirea catre mai mult si mai inalt decat spatiul restrans, comod si confortabil cu care ne-am obisnuit.

Ca orice moment al adevarului care implica o perfecta luciditate si un inalt nivel de constiinta din partea noastra, Ego-ul nu se va lasa usor deconspirat. Nu ne va fi usor sa dam voalul ignorantei la o parte si sa vedem daca am invatat lectia smereniei si daca suntem dispusi sa facem toate eforturile sa urmam calea inimii noastre sau doar ne pacalim in aceasta privinta, daca recunoastem ca urmam ceea este mai inalt, mai nobil si mai sfant in viata noastra sau ne lasam angrenati in activitati superficiale care nu cer prea mult de la noi, daca suntem sinceri atat fata de altii cat si fata de noi si sa cautam sa vedem daca am manifestat deschidere mentala si sufleteasca fata de invatatura cea autentica sau pur si simplu am tratat-o cu indiferenta, crezand ca noi stim mai bine. Nu in ultimul rand sa realizam daca tot ceea ce facem vine cu adevarat din sufletul nostru, daca motivatia ne este pura si autentica sau suntem tributari nevoilor superficial si dorintelor de baza ale fiintei noastre fara a cauta mai mult.

Ne putem concentra atentia asupra propriului drum si asupra depasirii limitarilor impuse de altii, de societate sau impuse inconstient de noi insine pentru a accesa resursele mentale, materiale dar si emotionale care ne stau acum la dispozitie prin ascendentul in Capricorn – un semn al profesionalismului prin excelenta.

Saturn in Capricorn, semnul sau de domiciliu si in conjunctie cu Ascendentul si aspectat pozitiv va accentua la maxim trasaturile saturniene, aducand ambitie, tenacitate, simt practic, asumare si un simt al responsabilitatii excellent. Toate aceste “resurse” ne stam acum la dispozitie, nu trebuie decat sa iesim din zona de comfort si sa ne asumam responsabilitatea pentru a cauta sa fim mai mult decat suntem.

Marele benefic, asa cum este numit in astrologie Jupiter, si in acelasi timp guvernator al Sagetatorului sustine prin conjunctie acest moment astral, aducand echilibru, integritate, gandire imaginative, aspiratie nobila, credinta si protectie. El mai poate reprezenta protectorii si persoanele influente, maestrii care prin bunavointa, resursele si cunoasterea lor ne pot fi acum de folos.

Curajul de a explora, de a cunoaste, de a creste si evolua specifice Sagetatorului sunt acum sustinute de seriozitatea, profesionalismul si capacitatea de asumare a Capricornului, iar ce trebuie sa retinem este faptul ca indiferent de obstacolele/greutatile/testele la care suntem supusi, putem oricand sa accesam potentialul enorm pe care-l avem, resursele noastre interioare pentru a ne transforma permanent iar de acolo, din profunzimea sufletului sa indreptam sageata arcasului cat mai sus, tot mai sus, spre Infinit.

Sa nu uitam totusi de indemnul lui Rumi: “ Purtam inlauntrul nostru minunile pe care le cautam in afara noastra”.

Mesajul acestei Luni Noi in Sagetator ar putea fi: “ Sunt in siguranta sa privesc in mine Insumi (Insami). Pe masura ce descopar propriul meu drum, vad in mine Insumi (Insami) o fiinta mareata, inteleapta si frumoasa. Iubesc ceea ce vad in mine.”

Virginia Olteanu

Asset 1