Asset 1

Luna Noua – 6 Martie 2019, 18:04 – ora Romaniei

Un nou inceput, un nou drum, noi alegeri, ganduri sau simtiri, noi proiecte se contureaza odata cu 6 martie 2019 cu ocazia momentului de Luna Noua din zodia Pestilor.

Este momentul sa fim prezenti, sa proiectam pozitiv si sa demaram acele actiuni in care ne regasim cu adevarat.

Capacitatea de dezintoxicare a corpului este maxima in ziua Lunii Noi. Oricine face o regula din a avea o zi de post de fiecare data cand luna este noua, va beneficia de multe avantaje in prevenirea afectiunilor. De asemenea aceasta zi este perfecta pentru a incepe o noua activitate cum ar dezvatarea de obiceiuri proaste. De multe ori obiceiurile proaste sunt expresia exterioara a unor energii interioare care au nevoie doar de un nou tel pentru a deveni folositoare si valoroase pentru noi si pentru ceilalti oameni.

Noaptea de dinainte de Lună Nouă este  o noapte a transcendenţei divine,  iar dacă ne angrenăm în activitaţi spirituale putem obţine rezultate excepţionale care să echivaleze cu rezultatele obţinute în urma unui an de practică spirituală asiduă.

Pentru ca acest nou inceput sa se “stabileasca” mai bine in fiinta noastra si sa beneficiem din plin de acest aspect astrologic este indicat să realizăm o scurtă meditaţie de circa 20 de minute, în perioada să de maximum, cu 10 minute înainte şi 10 minute după ce acesta are loc, adică între  17:56  şi  18:14.

Cum medităm: 

aşezaţi pe un scaun cu spatele drept şi cu mâinile odihnindu-se pe coapse cu palmele în jos, urmărim să ne relaxăm complet corpul, în special muşchii feţei.

Este necesar să ne simţim corpul fizic abandonat şi imobil. După ce am realizat “parcarea” corpului ne îndreptăm atenţia în interiorul corpului, în mijlocul pieptului şi ne imaginăm că ne aflăm adimensionali, la acel nivel.

Pe tot parcursul meditaţiei, urmărim să simţim influenţa complexă a acestui moment astral, de Luna Nouă, cand luminariile, Soarele si Luna participa la “nunta cosmica”, prin impartirea aceluiasi grad zodicacal. Acum masculinul si femininul fuzioneaza intr- o unitate perfecta.

Datorită conjuncţiei dintre Soare şi Lună se manifestă o complementaritate specială a energiilor yin – yang din natură.

Dacă acum, urmărim să găsim un  acord perfect între voinţa noastră şi Voia lui Dumnezeu, conştiinţa noastră va trece prin transformări spirituale de excepţie  ce vor conduce la dobândirea stării de armonie şi pace interioară.

Prin starea de conştienţă cultivată prin diferite tehnici Abheda Yoga, pot fi transcense anumite tranzite astrologice nefavorabile.  În afara acestor metode ce trebuie practicate sistematic, se poate spune că destinul oamenilor este scris în stele şi este relativ dificil pentru omul obişnuit să manifeste liberul arbitru, independent de influenţele corpurilor cereşti.

Shiva Ratri

Noaptea care precede acest fenomen de Lună Nouă, în cazul nostru noaptea dinspre 4 spre 5 Martie 2019, este sărbatorită în tradiţia spirituală orientală sub numele de  Maha Shiva Ratri. 

Noaptea de dinainte de Lună Nouă este  o noapte a transcendenţei divine,  iar dacă ne angrenăm în activitaţi spirituale putem obţine rezultate excepţionale care să echivaleze cu rezultatele obţinute în urma unui an de practică spirituală asiduă.

Pe parcursul acestui moment astral, este bine să avem o alimentaţie usoară sau chiar să practicăm Anaharin – postul negru numai cu apă, să reducem ritmul activitaţilor zilnice, şi să urmărim să ne orientăm către interior, fiind conştienţi că aceasta noapte este deosebit de eficientă pentru practica meditaţiei, ea oferindu-ne ocazia să realizăm astfel, importante progrese spirituale.

Aspecte astrologice specifice

Miercuri, 6 Martie 2019 – ora 18:04, ora Romaniei , marcheaza momentul de Luna Noua in Pesti la gradul 15:47 si activeaza casa VII in harta acestui moment astral. Alaturam in acest moment verbul A CREDE/ A IERTA/A SE SACRIFICA  specific naturii pestilor cu temele de baza ale casei VII, respectiv casatoria, toate formele de parteneriat pe baza de contract, procese si divorturi, judecati civile si dusmani declarati, tratate. Din punct de vedere medical aceasta casa guverneaza rinichii.

Casa VII reprezinta notiunea unirii cu o alta persoana, aceasta casa oglindeste raportul personal al fiecaruia dintre noi cu lumea inconjuratoare, cu acea lume cu care se stabilesc relatiile vitale reciproce iar in acest moment suntem invitati de astre sa ne redefinim aceste raporturi sub umbrela tainica a Pestilor.

Pestii sunt un semn feminin de apa care reflecta ceea ce este in jur. Spre deosebire de celelalte semne de apa – racul si scorpionul – acest semn, desi va fi afectat la insultele primite mai mult decat celelalte doua, totusi nu va reactiona la fel, fiindca poseda un sentiment de mila si iertare de o natura aparte. Firea Pestilor este duala ca si simbolul sau care reprezinta 2 pesti legati de o panglica, fiecare avand o alta directie de miscare.

A venit momentul cand ne putem reanaliza relatiile de asociere sau colaborare, este o perioada de testare a propriei capacitati de colaborare pentru a ajunge la o noua intelegere a legaturilor inter-umane. Relatiile noastre de cuplu sunt de asemenea vizate si verificate pentru a vedea daca ele trec testul propriei noastre chemari catre intregire, catre ceea ce avem cu adevarat nevoie pentru a fi intregi.

Accentul cade de data aceasta pe “celalalt”, pe ceea ce ne completeaza,  partenerul de viata, asociatul, dusmanul sunt acum in vizorul acestui moment astral  pentru a ne ajuta sa constientizam daca ceea ce am atras in viata noastra oglindeste ce avem mai frumos in propria fiinta sau dimpotriva. Are loc o explorare a universului nostru interior astfel incat sa descoperim ce anume ne determina sa ramanem in anumite relatii, sunt frici, complexe, traume, atasamente in virtutea carora ne sacrificam inconstient libertatea sau trairi autentice bune si inaltatoare care ne ajuta sa ne transformam?

Luna in Pesti este sentimentala, adanca, animata de o imaginatie puternica si visatoare, asa cum ne sunt emotiile in acest moment, receptivitatea nostra este crescuta la cote maxime , suntem meditativi, pasivi si parca retrasi un pic din tumultul exterior.  Prin conjunctia perfecta cu Luna, Soarele in Pesti are ca prim scop “Intelegerea”, aduce cu sine compasiunea, credinta puternica, ne creste impresionabilitatea si imaginatia, amplica Taina si Lumina. Vom cauta sa descoperim daca fiinta, activitatea, proiectul, contractul prezent in viata noastra ca si potentiala completare este cel/cea potrivit(a)  iar aceasta cautare o vom face de mana cu Neptun, guvernatorul Pestilor care se afla intr-o conjunctie stransa cu acest moment de Luna noua.

Neptun vorbeste despre trairi interioare, abisuri sau profunzimi sufletesti , are ca elemente definitorii o afectivitate intensa, mister, dualitate, compasiune, abilitati magice, capacitati vindecatoare, o stare modificata a constiintei iar la un nivel mai inalt adoratia mistica si religioasa.  Tot Neptun insa ne poate indica oamenii sau situatiile in care ne putem insela in care suntem tradati fara vrere sau in care noi insine inducem in eroare pe ceillalti fara sa ne dam seama. De aceea trebuie sa fim atenti la o oarecare stare de nehotarare, de instabilitate, trecere de la o stare la alta, trairi sau emotii confuze sau neclare, aceasta luna in Pesti ne scufunda intr-un ocean al impresiilor amplificand parca o dilatare a sufletului. Cuvantul cheie ramane centrarea puternica, permanenta si deplin constienta in sufletul nostru si cautarea identificarii cu sine nostru divin astfel incat gandurile si actiunile noastre sa fie divin integrate.

Suntem ajutati sa devenim profund intuitivi si sa accesam sacrul din noi insine, dar si “credinta” pe care am investit-o pana acum in relatiile noastre, este momentul constientizarii asteptarilorsi nevoilor pe care le au ceilalti de la noi si invers.  Aceasta Luna in Pesti ne poate raspunde la intrebarea “Ce sacrific eu pentru a pastra aceasta relatie? “Ce am nevoie sa iert la mine sau la celalalt pentru a vindeca aceasta relatie?

Iar sustinerea poate veni de undeva de sus sub forma unui indemn: “Semeni cu Dumnezeu atunci cand incepi sa ierti.” (Parintele Arsenie Papacioc)

Gradul sabian al acestui moment astral (16grade Pesti) descrie intr- o maniera mai mult decat expresiva trairea  acestui moment de Luna Noua: “ Intr-un moment de liniste, un individ creativ simte fluxul inspiratiei”.  Luna Noua devine astfel un moment de retragere din exterior catre interior, de pace si liniste interioara, de scufundare in adancul fiintei, putem accesa fluxul pranic al existentei si–l putem directiona/eleva catre nivele cat mai inalte in propria noastra fiinta accesand astfel uniunea cu tot ceea ce exista, devenind un Tot.

Este un moment de Luna Noua care ne cheama la vindecare, iertare si reintregire a noastra si implicit a relatiilor noastre, este un moment de deschidere si accesare intuitiva a unor cunostinte si invataturi inalte care ne pot lumina fiinta si ne pot permite regenerarea si revitalizarea noastra, este un moment in care ne simtim conectati la focul sacru al sufletului nostru care ne reaminteste cu blandete si compasiune ca drumul cel mai scurt catre noi insine este prin intermediul credintei si al iubirii divine.

“Stii ce esti?

Eşti un manuscris al unei scrisori divine,

Eşti oglinda care reflectă o faţă zeiească.

Acest univers nu este în afara ta.

Priveşte în tine;

tot ceea ce vrei să fii

Eşti.”(Rumi)

Virginia Olteanu

Asset 1