• Înscrierile la noi cursuri ABHEDA Yoga pentru începători se fac ACUM
 • pentru a primi informații si articole puteti trimite email-ul dv la abheda.yoga@gmail.com sau sms cu emailul dv. la 0788.377.773
 • suntem pe Facebook AICI
  • ...................Gataa ... citim ARTICOLUL....................

  Fiecare moment de Luna Noua poarta cu el insusi amprenta unui nou inceput, a unui nou drum, a unei vieti noi, dam start, din nou, unor alegeri noi, sperante noi, proiecte noi, oameni si locuri noi. Este momentul sa fim prezenti, sa proiectam pozitiv si sa demaram acele actiuni in care credem cu adevarat.

  Capacitatea de dezintoxicare a corpului este maxima in ziua Lunii Noi. Oricine face o regula din a avea o zi de post de fiecare data cand luna este noua, va beneficia de multe avantaje in prevenirea afectiunilor. De asemenea aceasta zi este perfecta pentru a incepe o noua activitate cum ar dezvatarea de obiceiuri proaste. De multe ori obiceiurile proaste sunt expresia exterioara a unor energii interioare care au nevoie doar de un nou tel pentru a deveni folositoare si valoroase pentru noi si pentru ceilalti oameni.

  Noaptea de dinainte de Lună Nouă este  o noapte a transcendenţei divine,  iar dacă ne angrenăm în activitaţi spirituale putem obţine rezultate excepţionale care să echivaleze cu rezultatele obţinute în urma unui an de practică spirituală asiduă.

  Pentru ca acest nou inceput sa se “stabileasca” mai bine in fiinta noastra si sa beneficiem din plin de acest aspect astrologic este indicat să realizăm o scurtă meditaţie de circa 20 de minute, în perioada să de maximum, cu 10 minute înainte şi 10 minute după ce acesta are loc, adică între  03:20  şi  03:40.

  Cum medităm: 

  aşezaţi pe un scaun cu spatele drept şi cu mâinile odihnindu-se pe coapse cu palmele în jos, urmărim să ne relaxăm complet corpul, în special muşchii feţei.

  Este necesar să ne simţim corpul fizic abandonat şi imobil. După ce am realizat “parcarea” corpului ne îndreptăm atenţia în interiorul corpului, în mijlocul pieptului şi ne imaginăm că ne aflăm adimensionali, la acel nivel.

  Pe tot parcursul meditaţiei, urmărim să simţim influenţa complexă a acestui moment astral, de Luna Nouă, cand luminariile, Soarele si Luna participa la “nunta cosmica”, prin impartirea aceluiasi grad zodicacal. Acum masculinul si femininul fuzioneaza intr- o unitate perfecta.

  Datorită conjuncţiei dintre Soare şi Lună se manifestă o complementaritate specială a energiilor yin – yang din natură.

  Dacă acum, urmărim să găsim un  acord perfect între voinţa noastră şi Voia lui Dumnezeu, conştiinţa noastră va trece prin transformări spirituale de excepţie  ce vor conduce la dobândirea stării de armonie şi pace interioară.

  Prin starea de conştienţă cultivată prin diferite tehnici Abheda Yoga, pot fi transcense anumite tranzite astrologice nefavorabile.  În afara acestor metode ce trebuie practicate sistematic, se poate spune că destinul oamenilor este scris în stele şi este relativ dificil pentru omul obişnuit să manifeste liberul arbitru, independent de influenţele corpurilor cereşti.

  Shiva Ratri

  Noaptea care precede acest fenomen de Lună Nouă, în cazul nostru noaptea dinspre 4 spre 5 Ianuarie 2019, este sărbatorită în tradiţia spirituală orientală sub numele de  Shiva Ratri. 

  Noaptea de dinainte de Lună Nouă este  o noapte a transcendenţei divine,  iar dacă ne angrenăm în activitaţi spirituale putem obţine rezultate excepţionale care să echivaleze cu rezultatele obţinute în urma unui an de practică spirituală asiduă.

  Pe parcursul acestui moment astral, este bine să avem o alimentaţie usoară sau chiar să practicăm Anaharin – postul negru numai cu apă, să reducem ritmul activitaţilor zilnice, şi să urmărim să ne orientăm către interior, fiind conştienţi că aceasta noapte este deosebit de eficientă pentru practica meditaţiei, ea oferindu-ne ocazia să realizăm astfel, importante progrese spirituale.

  Aspecte astrologice specifice.

  Luna Noua din 6 Ianuarie 2019 ora 03:30, ora Romaniei, este o “deschizatoare de drumuri” si se formeaza prin fuziunea perfecta dintre Soare si Luna pe gradul 15.25 Capricorn activand casa II in harta astrala a momentului. In acelasi timp, aceasta Luna Noua coincide cu o Eclipsa partiala de soare. 

  Aceasta Eclipsa partiala de Soare din 6 Ianuarie 2019 are loc in momentul de Luna Noua in Capricorn, cand Soarele si Luna impart acelasi grad zodiacal 15:25 Capricorn in apropierea Nodului Sud Lunar pe gradul 26:43 Capricorn, care ne poate ajuta sa constientizam ce trebuie finalizat, modificat sau completat in conformitate cu destinul nostru. Eclipsa nu va fi vazuta in Romania, ea este vizibila in regiunile din Nordul Pacificului si Nord – Estul Asiei, incluzand Beijing, Irkutsk din Rusia, Seoul, Taipei si Tokyo, soarele fiind acoperit de luna in proportie de 40%.

  In timpul eclipselor de Soare, Luna se interpune intre pamant si Soare, oprind temporar lumina, moment in care suntem parca invitati de divinitate  sa mergem prin intuneric, sa coboram adanc in sufletul nostru si de acolo sa ne gasim calea caci singura lumina disponbila pentru noi in acest moment va fii doar propria lumina interioara. Chiar daca acest intuneric aparent ne poate nelinisti sau agita, ne-ar ajuta sa realizam ca putem totusi beneficia de el raportandu-ne la el ca la un moment de introspectie profunda sau mai bine de retragere.  Accepand sa trecem prin el cu detasare si intelepciune  vom fi transformati, schimbati, elevati caci nu vom fi singuri, propria noastra lumina interioara ne va fi ghidul de care avem nevoie pentru a parcurge acest moment, un moment al finalurilor si al readaptarilor  sortite in acord cu destinul fiecaruia dintre noi. Sa nu uitam vreodata ca drumul spre stele trece prin poarta sufletului nostru. Una dintre legile spirituale dacice, sub indrumarea lui Zamolxe ne poate fi de folos acum pentru a intelege mai bine semnificatia acestui moment:

   “Ia aminte la copacul cel falnic, cu cat este mai inalt, cu atat radacinile sale sunt mai adanci, in pamant, caci din pamant isi trage taria, nu uita asta. Cu cat te ridici mai mult, cu atat trebuie sa cobori mai mult, caci masura ridicarii este aceeasi cu masura coborarii.” (Legile lui Zamolxe – [Remer Ra – Editura Deceneu, 2009)

  “Urcarea” ne va fii sustinuta chiar de semnul acestei luni noi si anume Capricornul, semn care simbolizeaza muntele pe care Capra se catara si arata ca omul trebuie in mod constant sa caute sa se inalte , sa evolueze pe parcursul existentei sale. In tema natala a fiecaruia, Capricornul arata locul de detasare, de sinteza, de solitudine, de elevare si de ambitie.

  Acest semn al Capricornului, caracterizat de verbul A ORGANIZA, ne contureaza propria identitate, dezvaluindu-ne nazuintele noastre, ne face sa ne constientizam talentele, posibilitatile, sansele dar si limitele. Sentimentul raspunderii este caracteristica care il individualizeaza pe Capricorn, el ia  viata in serios fixandu-si mari responsabilitati, deoarece constiinta sa ii impune perfectionarea in tot ceea ce face.

  Cuvintele cheie ale acestei eclipse sunt rabdare, intelepciune, elevare, concentrare, rezistenta, solitudine, organizare, seriozitate, raceala, intarziere, munte, reflexie si meditatie iar prin acesta Eclipsa in Capricorn, universul ne indeamna catre Autodepasire. Semnul Capricornului fiind guvernat de inteleptul Saturn, reprezinta structurile si institutiile care mentin si pastreaza dreptatea si legea, nu doar cele de pe pamant cat si cele sufletesti. Astfel Luna Noua in Capricorn ne indeamna sa demaram lucrarile pentru o noua fundatie interioara pe care ulterior sa putem ridica o constructie stabila, puternica si rezistenta in timp, o constructie mai durabila a propriei noastre valori autentice, divine. Intr-un cuvant ne este cerut sa cream o noua casa pentru ca sufletul nostru sa creasca si sa evolueze pentru a realiza intr-un final ca este una cu Fiinta Unica si Eterna care l-a creat.

  Soarele aflat acum in Capricorn are un singur scop – Integritatea iar pentru a-si atinge scopul ne daruiste ca si instrumente datoria, organizarea, precautia , perseverenta, disciplina si seriozitatea, ajutandu-ne sa ne depasim propriile inhibitii.

  Insusi Saturn, stapanul timpului si cel care poarta cu el Intelepciunea  sustine acum acest moment de Luna Noua printr-o conjunctie destul de stransa, ajutandu-ne sa ne maturizam, sa ne asumam responsabilitatea pentru ceea ce suntem si pentru ceea ce vrem sa facem cu ceea ce suntem, ne ajuta sa ne punem in slujba unor scopuri mai inalte care sa ne poarte catre evolutie.  De cealalta parte a Lunii Noi se afla Pluton, planeta care subliniaza ce anume trebuie distrus pentru a fi reconstruit, el este Renasterea. Dar sa nu uitam ca nimic nu se poate construi daca locul nu a fost in prealabil purificat si curatat, ceea ce ni se cere de la noi in acest moment nu este nici simplu, nici usor si nici la indemana caci ni se cere sa distrugem vechile noastre structuri interioare care nu ne mai folosesc. Ni se cere sa renuntam la atasamente, sa dam drumul relatiilor si proiectelor care nu ne sustin constructia atat interioara cat si  cea exterioara pe care vrem sa o dezvoltam in viitor, ne cere sa renuntam la vechi si sa ne deschidem catre Nou dar intr-o maniera asumata, matura si inteleapta. Cateodata este posibil sa fie nevoie ca exteriorul sa sa destrame, sa se naruie pentru a permite interiorului sa fie remodelat, reconstruit asa cum este mai bine pentru noi.

  Luna Noua activeaza casa II care reprezinta resursele, confortul material si tot ceea ce inseamna posesiune, valoare, achizitie. Este casa valorilor pe care le detinem la nastere – talentele noastre, pe care le putem utiliza in planul fizic. Acest moment ne indeamna sa ne rebransam la esenta noastra cea mai profunda si de acolo sa ne redescoperim valoarea personala, sa vedem daca contributia noastra ca si munca este valorificata si apreciata intr-un mod just si corect. Poate fi un nou inceput in materie de resurse si posesiuni, dar un inceput in deplin acord cu principiile capricornului care va solicita de la la noi munca, seriozitate asumare si dedicare.

  Intrebarea care ni se adreseaza acum ar putea fi “Acumularile noastre de pana acum, de orice natura ar fi ele, sunt intr-adevar ceea ce avem nevoie sau exprima ele adevarata noastra valoare? Credintele vechi pe care le tot purtam cu noi ne contureaza intr-un mod autentic propria identitate”?

  Rezultatele efortului depus in aceasta perioada de 2 saptamani a Lunii in crestere, toate proiectele demarate in acest timp, tot ceea ce “sadim” acum vom culege peste cateva luni cand va veni vremea recoltei, cand rezultatele muncii noastre se vor vedea si anume 17 Iulie 2019 in timpul momentului de Luna Plina in Capricorn.

  Cu Ascendentul acestui moment astral in semnul Scorpionului, ascendent care sustine luna noastra noua printr-un aspect favorabil, avem posibilitatea de a ne lasa transformati in acord cu cele mai inalte idealuri ale fiintei noastre, el ne inzestreaza cu capacitate de introspectie si analiza, cu sansa revelarii acelor aspecte din fiinta noastra care trebuie transcense dar si a potentialului imens pe care-l detinem de a ne percepe valoarea, de a ne ridica nivelul de constiinta si a de urca “muntele”, mergand tot mai sus catre “cerul din noi”.

  Mesaje utile pentru aceasta perioada:

  “Puterea se afla in momentul prezent. Imi revendic puterea si-mi creez realitatea cu iubire.”

  “Primesc acum binele meu din surse stiute si nestiute. Sunt o fiinta nelimitata care accepta de la o sursa nelimitata intr-un mod nelimitat. Sunt binecuvantata”

  “Munca mea este plina de satisfactii.Astazi dau tot ce este mai bun din mine, stiind ca atunci cand o experienta s-a incheiat sunt indrumata catre experiente mai pline de satisfactii si recompense.”

  “Sunt profund implinita de ceea ce fac.”

  Virginia Olteanu

  Filmul despre Abheda Yoga Academy si Kundalini varianta rezumată - (20 min) Dacă doriți, AICI puteți găsi filmul intreg...