LUn nou start, un nou drum, alegeri si proiecte noi, oameni si experiente noi se contureaza in viata noastra odata cu momentul de Luna Noua, moment care ne invita la prezenta, constienta, proiectare pozitiva si demarare a acelor actiuni in conformitate cu cele mai inalte adevaruri ale fiintei noastre.

Capacitatea de dezintoxicare a corpului este maxima in ziua Lunii Noi. Oricine face o regula din a avea o zi de post de fiecare data cand luna este noua, va beneficia de multe avantaje in prevenirea afectiunilor. De asemenea aceasta zi este perfecta pentru a incepe o noua activitate cum ar dezvatarea de obiceiuri proaste. De multe ori obiceiurile proaste sunt expresia exterioara a unor energii interioare care au nevoie doar de un nou tel pentru a deveni folositoare si valoroase pentru noi si pentru ceilalti oameni.

Noaptea de dinainte de Lună Nouă este  o noapte a transcendenţei divine,  iar dacă ne angrenăm în activitaţi spirituale putem obţine rezultate excepţionale care să echivaleze cu rezultatele obţinute în urma unui an de practică spirituală asiduă.

Pentru ca acest nou inceput sa se “stabileasca” mai bine in fiinta noastra si sa beneficiem din plin de acest aspect astrologic este indicat să realizăm o scurtă meditaţie de circa 20 de minute, în perioada să de maximum, cu 10 minute înainte şi 10 minute după ce acesta are loc, adică între 01:35 şi 01:55.

Cum medităm:

aşezaţi pe un scaun cu spatele drept şi cu mâinile odihnindu-se pe coapse cu palmele în jos, urmărim să ne relaxăm complet corpul, în special muşchii feţei.

Este necesar să ne simţim corpul fizic abandonat şi imobil. După ce am realizat “parcarea” corpului ne îndreptăm atenţia în interiorul corpului, în mijlocul pieptului şi ne imaginăm că ne aflăm adimensionali, la acel nivel.

Pe tot parcursul meditaţiei, urmărim să simţim influenţa complexă a acestui moment astral, de Luna Nouă, cand luminariile, Soarele si Luna participa la “nunta cosmica”, prin impartirea aceluiasi grad zodicacal. Acum masculinul si femininul fuzioneaza intr- o unitate perfecta.

Datorită conjuncţiei dintre Soare şi Lună se manifestă o complementaritate specială a energiilor yin – yang din natură.

Dacă acum, urmărim să găsim un acord perfect între voinţa noastră şi Voia lui Dumnezeu, conştiinţa noastră va trece prin transformări spirituale de excepţie ce vor conduce la dobândirea stării de armonie şi pace interioară.

Prin starea de conştienţă cultivată prin diferite tehnici Abheda Yoga, pot fi transcense anumite tranzite astrologice nefavorabile. În afara acestor metode ce trebuie practicate sistematic, se poate spune că destinul oamenilor este scris în stele şi este relativ dificil pentru omul obişnuit să manifeste liberul arbitru, independent de influenţele corpurilor cereşti.

Shiva Ratri

Noaptea care precede acest fenomen de Lună Nouă, în cazul nostru noaptea dinspre 3 spre 4 Mai 2019, este sărbatorită în tradiţia spirituală orientală sub numele de Shiva Ratri.

Noaptea de dinainte de Lună Nouă este o noapte a transcendenţei divine,  iar dacă ne angrenăm în activitaţi spirituale putem obţine rezultate excepţionale care să echivaleze cu rezultatele obţinute în urma unui an de practică spirituală asiduă.

Pe parcursul acestui moment astral, este bine să avem o alimentaţie usoară sau chiar să practicăm Anaharin – postul negru numai cu apă, să reducem ritmul activitaţilor zilnice, şi să urmărim să ne orientăm către interior, fiind conştienţi că aceasta noapte este deosebit de eficientă pentru practica meditaţiei, ea oferindu-ne ocazia să realizăm astfel, importante progrese spirituale.

Aspecte astrologice specifice.

5 mai 2019, ora 01:45, ora Romaniei, marcheaza momentul de Luna Noua prin fuziunea perfecta dintre Luna si Soare pe gradul 14:11 in Taur activand casa III in harta astrala a momentului.

Luna Noua in Taur amplifica influenta elementului pamant in fiinta noastra prin faptul ca sporeste stabilitatea, tenacitatea si fixitatea, spiritul practic, apreciaza confortul, dorinta de acumulare si de siguranta materiala si afectiva, nevoia de a ne bucura de tot ce este frumos si valoros in viata.

Planul material devine dintr-o data foarte important pentru noi si suntem dispusi sa muncim cu truda pentru a-l cuceri. Taurul va cauta permanent o realitate palpabila iar siguranta si satisfactia muncii sunt doua elemente importante pentru el. Sentimentele sunt adanci, profunde si statornice iar manifestarea este senzuala si in acelasi timp intuitiva.

Cuvintele cheie ale acestei energii de pamant sunt posesiune, achizitie, materialism, confort, gestiune, lentoare, interes, fertilitate, securitate, placere, bani, incapatanare.

Sunt favorizate toate proiectele si investitiile in pamanturi sau proprietati, activitatile legate de agricultura sau cele agrare, activitatile de decorare sau de infrumusetare a spatiilor, a gospodariilor, activitatile financiare sau cele care presupun lucrul cu finantele.

In acelasi timp insa, din punct de vedere spiritual, energia Taurului ne va ajuta sa ne bucuram de frumusetea si linistea oferita de natura, ne va sustine sa contemplam bogatia exterioara a naturii cu care suntem profund conectati si care trezeste in noi resurse nebanuite.

Aceasta energie a Taurului se desfasoara pe fundalul casei III, o casa care ne vorbeste despre abilitatea noastra de a comunica, statusul si conditia noastra mentala la fel de bine ca si legaturile de sange, mai exact fratii si surorile dar si relatia cu vecinii, colegii de scoala si anturajul apropiat. Ea reprezinta micile calatorii, precum si documentele scrise, descrie felul in care negociem dar si abilitatea noastra de a ne exprima. Este casa libertatii de expresie, casa studiilor primare si reprezinta intelectul concret si practic.

Din punct de vedere medical guverneaza plamanii si bratele iar astrologia hindusa spune ca aceasta casa ar indica adesea memoria nativului.

Toate proiectele sau actiunile pe care ni le vom propune sub aceasta influenta vor fi analizate cu atentie si cantarite foarte bine si vor avea ca scop constient sau nu amplificarea valorii noastre personale prin intermediul cuvantului care acum ne poate inalta sau cobori.

Valoarea noastra poate sa fie perceputa si din perspectiva misiunii pe care ne-am asumat-o pe acest pamant iar energia taurului ne sustine acum in a constientiza daca intr-adevar ceea ce noi “avem” ca si potential divin este pus intr-adevar in slujba misiunii noastre. In spiritul acestei idei in traditia orientala intalnim taurul lui Shiva, Nandi, care simbolizeaza dreptatea, fidelitatea, forta si Dharma (menirea spirituala).

Aceasta Luna noua ne pune fata in fata cu nevoia de a avansa in plan material, de a creste prin acumularile de natura materiala si afectiva, utilizand abilitatile noastre de comunicare, de exprimare a valorii noastre. Puterea cuvantului devine acum instrumentul principal de exprimare a fiintei noastre.

De asemenea, tot aici si acum exprimarea valorii noastre va necesita renuntarea la acele tipare mentale gresite, idei preconcepute sau atasamente relationale stagnante din fiinta noastra, ni se cere sa dam la o parte tot ce este gresit si vechi din gandirea noastra astfel incat sa facem loc la ce este simplu, bun, constructiv si inaltator.

Este necesar sa ne privim cu sinceritate si sa ne straduim sa descoperim frumusetea si echilibrul propriului nostru suflet prin ceea ce oferim prin cuvant si comunicare.

Ascendentul acestui moment astral, respectiv Ascendentul in Capricorn sustine initiativa noastra de a ne amplifica valoarea venind cu responsabilitate, asumare, maturitate si angajament pe termen lung ceea ce va transforma proiectele noastre in planuri de viitor ce vor contribui la “constructia” fiintei noastre prin valorile durabile pe care cautam sa le amplificam.

Un alt element sustinator al acestei Luni Noi in Taur este Neptun din Pesti care vine sa amplifice intuitia, senzitivitatea, ghidarea dar si conexiunea cu partea mai subtila a fiintei noastre. Neptun ne ajuta sa accesam mai usor interiorul nostru, sa interpretam mesajele care vin catre noi din dimensiuni mai inalte, ne indeamna sa ne folosim mai mult simtirea intuitiva si mai putin mentalul pur prin instrumente precum meditatia sau rugaciunea.

Putem fii atenti la visele pe care le avem caci ele pot deveni mijloace de comunicare prin care ni se comunica informatii utile intr-un mod foarte subtil.

De asemenea, informatia poate veni catre noi prin semne, inscrisuri, simboluri sau cuvinte inspirate intr-un mod oarecum”magic” deoarece comunicarea acum poate deveni extrem de subtila.

Aceasta Luna Noua in Taur ne va permite, daca ne dorim, accesul la adevarata valoarea a fiintei noastre plecand de la valorea cuvantului pe care-l rostim si pe care va trebui sa-l investim cu adevar divin, de la valoarea pe care o acordam clipei prezente, de la bucuria simpla si pura de a ne bucura de o clipa de meditatie autentica in care sa intelegem ca de fapt suntem purtatorii celei mai de pret valori care poate exista si anume sinele nostru divin.

“Valoarea omului nu este determinată de personalitatea sa, ci de faptul că este picătură din Dumnezeu.” (Paramahansa Yogananda)

Virginia Olteanu