“Fiecare zi reprezinta un nou inceput, o noua mica viata. Multi s-au luptat pentru a trai pana in acest moment, pana in aceasta zi. Aceasta zi ne da ocazii pentru a invata ceva nou, exista lucruri care ni se vor intampla doar o data in viata, si depinde de noi daca vom profita de acestea sau nu.” (Leo Buscaglia – Autobus per il paradiso)

Un nou start se contureaza pentru noi odata cu momentul de Luna Noua din 4 Februarie 2019. Ni se ofera o noua sansa sa fim prezenti, sa proiectam pozitiv si sa demaram acele actiuni in care credem cu adevarat.

Capacitatea de dezintoxicare a corpului este maxima in ziua Lunii Noi. Oricine face o regula din a avea o zi de post de fiecare data cand luna este noua, va beneficia de multe avantaje in prevenirea afectiunilor. De asemenea aceasta zi este perfecta pentru a incepe o noua activitate cum ar fi dezvatarea de obiceiuri proaste. De multe ori obiceiurile proaste sunt expresia exterioara a unor energii interioare care au nevoie doar de un nou tel pentru a deveni folositoare si valoroase pentru noi si pentru ceilalti oameni.

Noaptea de dinainte de Lună Nouă este  o noapte a transcendenţei divine,  iar dacă ne angrenăm în activitaţi spirituale putem obţine rezultate excepţionale care să echivaleze cu rezultatele obţinute în urma unui an de practică spirituală asiduă.

Pentru ca acest nou inceput sa se “stabileasca” mai bine in fiinta noastra si sa beneficiem din plin de acest aspect astrologic este indicat să realizăm o scurtă meditaţie de circa 20 de minute, în perioada să de maximum, cu 10 minute înainte şi 10 minute după ce acesta are loc, adică între  22:56  şi  23:16.

Cum medităm: 

– aşezaţi pe un scaun cu spatele drept şi cu mâinile odihnindu-se pe coapse cu palmele în jos, urmărim să ne relaxăm complet corpul, în special muşchii feţei.

Este necesar să ne simţim corpul fizic abandonat şi imobil. După ce am realizat “parcarea” corpului ne îndreptăm atenţia în interiorul corpului, în mijlocul pieptului şi ne imaginăm că ne aflăm adimensionali, la acel nivel.

Pe tot parcursul meditaţiei, urmărim să simţim influenţa complexă a acestui moment astral, de Luna Nouă, cand luminariile, Soarele si Luna participa la “nunta cosmica”, prin impartirea aceluiasi grad zodicacal. Acum masculinul si femininul fuzioneaza intr- o unitate perfecta.

Datorită conjuncţiei dintre Soare şi Lună se manifestă o complementaritate specială a energiilor yin – yang din natură.

Dacă acum, urmărim să găsim un  acord perfect între voinţa noastră şi Voia lui Dumnezeu, conştiinţa noastră va trece prin transformări spirituale de excepţie  ce vor conduce la dobândirea stării de armonie şi pace interioară.

Prin starea de conştienţă cultivată prin diferite tehnici Abheda Yoga, pot fi transcense anumite tranzite astrologice nefavorabile.  În afara acestor metode ce trebuie practicate sistematic, se poate spune că destinul oamenilor este scris în stele şi este relativ dificil pentru omul obişnuit să manifeste liberul arbitru, independent de influenţele corpurilor cereşti.

Shiva Ratri

Noaptea care precede acest fenomen de Lună Nouă, în cazul nostru noaptea dinspre 3 spre 4 Februarie 2019, este sărbatorită în tradiţia spirituală orientală sub numele de Shiva Ratri. 

Noaptea de dinainte de Lună Nouă este  o noapte a transcendenţei divine,  iar dacă ne angrenăm în activitaţi spirituale putem obţine rezultate excepţionale care să echivaleze cu rezultatele obţinute în urma unui an de practică spirituală asiduă.

Pe parcursul acestui moment astral, este bine să avem o alimentaţie usoară sau chiar să practicăm Anaharin – postul negru numai cu apă, să reducem ritmul activitaţilor zilnice, şi să urmărim să ne orientăm către interior, fiind conştienţi că aceasta noapte este deosebit de eficientă pentru practica meditaţiei, ea oferindu-ne ocazia să realizăm astfel, importante progrese spirituale.

Aspecte astrologice specifice.

Momentul de Luna Noua se formeaza in data de 4 Februarie 2019, ora 23:06, ora Romaniei. Fuziunea perfecta dintre cele 2 luminarii, Soarele si Luna, are loc pe gradul 15:45 in Varsator si intr-o casa unghiulara, respectiv casa a IV a acestui moment astral, o casa a inceputului si a sfarsitului, a radacinilor si a familiei noastre, casa sufletului nostru. Ascendentul acestei Luni Noi poarta semnatura astrala a Balantei.

Cele doua saptamani care urmeaza dupa Luna Noua sustin startul oricarui proiect pe care ne dorim sa-l demaram sau idee pe care vrem sa o punem in practica iar roadele a ceea ce sadim in aceasta perioada le vom culege la Luna Plina din Varsator din 15 August 2019.

Tot ceea ce facem pentru a dezvolta corpul si organele si a le face mai puternice, pentru a fortifica, este in general mult mai eficient acum, in timpul celor doua saptamani de luna in crestere decat perioada lunii in scadere. Corpul fiind gata de absorbtie, toate simptomele de deficienta pot fi acum remediate mai usor, in particular mineralele si vitaminele sunt absorbite cu usurinta de catre corp, intr-un cuvant corpul absoarbe mult mai bine tot felul de substante vindecatoare.

Aceasta luna noua in Varsator vine cu un aer proaspat de schimbare si reinnoire, de curaj si originalitate in exprimarea sentimentelor noastre, de socializare in moduri cat mai iesite din tipare, de nonconformism si altruism.

Simbolul Varsatorului sugereaza valurile pe care le formeaza apa varsata din ulciorul omului, insa cele doua linii ale metafizicului si fizicului nu se ating niciodata, indicand totala detasare a omului.

In mod simbolic apa varsata de catre Varsator este cea a cunoasterii care trebuie sa se raspandeasca pe pamant, aceasta apa sugerand o energie spirituala nemarginita.

In tema natala a fiecaruia, semnul Varsatorului arata in ce domeniu individul va cauta libertatea, acest semn fiind de asemenea simbolul prieteniei, al fraternitatii si al altruismului. Sub auspiciile verbului A CUNOASTE, exact aceasta libertate vom incerca acum sa o accesam din sanul casei IV, adica din casa propriei noastre fiinte.

Cand Luna se afla in aceasta casa omul este profund legat de toate imaginile arhetipale cu care a rezonat iar mediul preferat de el a fost locul natal sau “acel” loc care pentru el semnifica acasa, familia, mama, originile lui, toate acestea conferind-i stabilitate. Este casa Lunii, casa sufletului nostru, o casa in care luna cristalizeaza si exteriorizeaza cele mai intime aspiratii ale noastre.

De asemenea, aceasta casa reprezinta intimitatea noastra, viata noastra privata, trecutul si amintirile noastre, mediul emotional, sentimentul de securitate interioara, inconstientul.

Luna Noua innoieste casa sufletului nostru intr-un mod benefic decorand-o in culorile Varsatorului, culori originale,nonconformiste caci una dintre principiile acestui semn fix este autenticitatea.

Ne vom confrunta cu schimbari in ceea ce priveste viata de familie, patrimoniul nostru, viata noastra privata se poate imbogati cu ceva nou, relatia cu parintii se poate pune in discutie si nu in ultimul rand contientizarea si acceptarea propriului nostru trecut.

De data aceasta verbul A CUNOASTE specific Varsatorului se insoteste de verbul characteristic al casei IV – A SIMTI pentru a ne ajuta sa amplificam puterea noastra de patrundere mentala in propriul nostru subconstient, de a ne folosi intuitia pentru a accesa cele mai adanci straturi ale fiintei noastre, intr-un cuvant suntem ghidati de Divinitate sa ne conectam cat mai bine la sinele nostru divin. Suntem ajutati sa ne reamintim de originea noastra divina, sa accesam potentialul nostru lasand orice fel de frici sau temeri deoparte, suntem invitati sa ne refacem fundatia nostra interioara daca ceea ce am construit pana acum nu era cu adevarat ce aveam nevoie. O fundatie buna este data de o credinta ferma, peretii ii construim prin adevarurile care ne imbogatesc cu fiecare experienta parcursa.

Varsatorul va face lumina, acolo unde la inceput doar lumina a fost, va cladi o noua fundatie, distrugand atasamentele si legaturile care ne tin legati de trecut impiedicand evolutia noastra, ne va readuce aminte ca adevarata noastra casa nu este cea materiala sau fizica ci Divinitatea este sursa creatiei si cu care aspiram sa ne unim.

Tocmai pentru ca aceasta casa IV ne vorbeste despre parinti, familie si legatura cu trecutul nostru, prezenta Varsatorului aici ma duce cu gandul la versurile atat de intelepte ale poetului Khalil Gibran care indeamna catre o intelegere cat mai “inalta” a raportului dintre parinti si copii.

“Copiii vostri nu sunt copiii vostri.
Ei sunt fiii si fiicele dorului Vietii de ea insasi indragostita.
Ei vin prin voi, dar nu din voi,
Si, desi sunt cu voi, ei nu sunt ai vostri.

Puteti sa le dati dragostea, nu insa si gandurile voastre,
Fiindca ei au gandurile lor.
Le puteti gazdui trupul, dar nu si sufletul,
Fiindca sufletele lor locuiesc in casa zilei de maine, pe care voi nu o puteti vizita nici chiar in vis.
Puteti nazui sa fiti ca ei, dar nu cautati sa ii faceti asemenea voua,
Pentru ca viata nu merge inapoi, nici zaboveste in ziua de ieri.” (Despre copii – Khalil Gibran)

Cu totii suntem copiii Cerului si cu totii putem trai ca o mare fratie spirituala, in conformitate cu principiile Varsatorului caci el este Omul de “maine”, el ne ajuta sa renuntam la vechile sabloane de gandire, mentalitati invechite care nu ne mai folosesc pe drumul ascendent pe care am pornit alaturi de cei asemenea noua.

Dar, vom pleca cu adevarat la drum, vom intreprinde schimbarea care ni se infatiseaza doar atunci cand vom manifesta o atitudine de recunostinta pentru trecutul nostru,a venit momentul sa ne onoram trecutul, nu sa fugim negandu-l. Prin onorarea lui, ne iertam pe noi insine pentru tot ceea ce am manifestat, gandit, simtit intr-un mod nepotrivit fata de noi sau fata de altii, Varsatorul ne invata iubirea neconditionata, altruista dar cum sa invatam sa o oferim altora daca mai intai nu ne-am oferit-o noua?

La noua noastra fundatie participa Jupiter, Marele Benefic care o sustine prin adevarul divin pe care ne ajuta sa-l accesam, prin amplificarea si expansiunea potentialul din noi insine, aduce sanse, protectori si ghizii de care avem acum nevoie, ne da acces la intelepciune, ne readuce aminte ca suntem raze de lumina ale unicului creator.

Situata in mijlocul sextilului dintre Saturn si Neptun, doua planete care se afla acum in propriile domicilii deci puternice, acest moment de Luna noua se bucura de sustinere si inspiratie divina, discernamant si aspiratie spirituala, putem acum sa ne mobilizam, sa depunem efortul necesar astfel incat sa dam o forma concreta viselor si proiectelor noastre.

Mesagerul zeilor, Mercur ne asista la aceasta Luna Noua ajutandu-ne sa comunicam altfel decat pana acum, mai detasat, mai sintetic dar si mai patrunzator, manifestarea sa este intuitiva, apta sa creeze noi corelatii, noi schimburi sau legaturi, noi perceptii asupra trecutului nostru. Ne reinventam prin intelegerea propriului trecut, propriilor alegeri, suntem surprinsi de noile ganduri “avangardiste” pe care le intretinem si care ne inalta propria capacitate de intelegere catre nou si catre viitor. Suntem pregatiti sa ne incalcam propriile reguli daca acestea erau limitative, sa privim dincolo de ceea ce suntem in aparenta si sa acceesam esenta, sa devenim adevaratii initiatori ai vietii noastre folosindu-ne de imensa forta a cuvantului ca una dintre cele mai importante pietre de fundatie ale subconstientului nostru si implicit ale fiinte noastre.

Vine un timp al vindecarii si al binecuvantarii divine, de impacare si de descoperire a frumusetii si a armoniei (ascendentul in Balanta), este un timp de invatare a notiunii de fraternitate, al renasterii personale si al libertatii de a fii autentici, este momentul sa ne imbratisam originea divina refacand drumul catre “Acasa”.

Inainte de a ne dori ceva, de a porni la drum, de a ne asuma un nou start, este esential sa stim ce vrem, sa ne cunoastem motivatiile, sa avem o gandire clara si o perceptie cat mai autentica ca suntem cu adevarat pe calea aleasa de propriul nostru suflet: “Vad cu claritate si aduc viziunii mele iubire, compasiune si intelegere”.

“Libertatea este dreptul meu divin. Ma indrept spre libertate, depasind limitarile din trecut. Devin acum, tot ceea ce am fost destinata sa fiu.”

“Fiecare zi este speciala pentru mine deoarece imi urmez intuitia si imi ascult inima.

Virginia Olteanu