Momentul de Luna Noua de vineri, 30 august 2019 aduce cu sine un nou inceput, un nou drum, noi alegeri, ganduri sau idei, noi proiecte se contureaza, toate acestea sustinute acum de energia Fecioarei.

Este momentul sa fim prezenti, sa proiectam pozitiv si sa demaram acele actiuni in care ne regasim cu adevarat.

Capacitatea de dezintoxicare a corpului este maxima in ziua Lunii Noi. Oricine face o regula din a avea o zi de post de fiecare data cand luna este noua, va beneficia de multe avantaje in prevenirea afectiunilor. De asemenea aceasta zi este perfecta pentru a incepe o noua activitate cum ar dezvatarea de obiceiuri proaste. De multe ori obiceiurile proaste sunt expresia exterioara a unor energii interioare care au nevoie doar de un nou tel pentru a deveni folositoare si valoroase pentru noi si pentru ceilalti oameni.

Noaptea de dinainte de Lună Nouă

este  o noapte a transcendenţei divine, iar dacă ne angrenăm în activitaţi spirituale putem obţine rezultate excepţionale care să echivaleze cu rezultatele obţinute în urma unui an de practică spirituală asiduă.

Pentru ca acest nou inceput sa se “stabileasca” mai bine in fiinta noastra si sa beneficiem din plin de acest aspect astrologic este indicat să realizăm o scurtă meditaţie de circa 20 de minute, în perioada sa de maximum, cu 10 minute înainte şi 10 minute după ce acesta are loc, adică între  13:27  şi  13:47.

Cum medităm: 

aşezaţi pe un scaun cu spatele drept şi cu mâinile odihnindu-se pe coapse cu palmele în jos, urmărim să ne relaxăm complet corpul, în special muşchii feţei.
Este necesar să ne simţim corpul fizic abandonat şi imobil. După ce am realizat “parcarea” corpului ne îndreptăm atenţia în interiorul corpului, în mijlocul pieptului şi ne imaginăm că ne aflăm adimensionali, la acel nivel.
Pe tot parcursul meditaţiei, urmărim să simţim influenţa complexă a acestui moment astral, de Luna Nouă, cand luminariile, Soarele si Luna participa la “nunta cosmica”, prin impartirea aceluiasi grad zodicacal. Acum masculinul si femininul fuzioneaza intr- o unitate perfecta.

Datorită conjuncţiei dintre Soare şi Lună se manifestă o complementaritate specială a energiilor yin – yang din natură.

Dacă acum, urmărim să găsim un  acord perfect între voinţa noastră şi Voia lui Dumnezeu, conştiinţa noastră va trece prin transformări spirituale de excepţie  ce vor conduce la dobândirea stării de armonie şi pace interioară.
Prin starea de conştienţă cultivată prin diferite tehnici Abheda Yoga, pot fi transcense anumite tranzite astrologice nefavorabile.  În afara acestor metode ce trebuie practicate sistematic, se poate spune că destinul oamenilor este scris în stele şi este relativ dificil pentru omul obişnuit să manifeste liberul arbitru, independent de influenţele corpurilor cereşti.

Shiva Ratri

Noaptea care precede acest fenomen de Lună Nouă, în cazul nostru noaptea dinspre 29 spre 30 August 2019, este sărbatorită în tradiţia spirituală orientală sub numele de Shiva Ratri. 

Noaptea de dinainte de Lună Nouă este  o noapte a transcendenţei divine,  iar dacă ne angrenăm în activitaţi spirituale putem obţine rezultate excepţionale care să echivaleze cu rezultatele obţinute în urma unui an de practică spirituală asiduă.

Pe parcursul acestui moment astral, este bine să avem o alimentaţie usoară sau chiar să practicăm Anaharin – postul negru numai cu apă, să reducem ritmul activitaţilor zilnice, şi să urmărim să ne orientăm către interior, fiind conştienţi că aceasta noapte este deosebit de eficientă pentru practica meditaţiei, ea oferindu-ne ocazia să realizăm astfel, importante progrese spirituale.

Aspecte astrologice specifice

Vineri, 30 August 2019 – ora 13:37, ora Romaniei , marcheaza momentul de Luna Noua in Fecioara la gradul 6:47 si activeaza casa IX in harta acestui moment astral.

O nevoie intensa de purificare, rearanjare, reorganizare, de perfectiune imprima acum toate proiectele pe care ne dorim sa le demaram, alegem sa ne punem in slujba ideilor mai inalte specifice casei IX, o casa a Credintei si a Cunoasterii. Prin intermediul acestui “spatiu” creat de casa IX vom cauta sa ne alaturam tututor acelor oameni pe care ii simtim in rezonanta cu fiinta noastra, cu obiectivele noastre. Vom intra in contact cu cei care au scopuri asemanatoare noua si care, incepand din acest moment, ne vor ca niste camarazi de lupta; ne vom stradui sa fim cat mai pregatiti pentru ceea ce ne-am propus iar energia de Pamant a Fecioarei ne va da forta sa inaintam fiind foarte prudenti si atenti la fiecare detaliu in parte.

Conjunctia perfecta intre Luna si Soare se produce pe gradul 6, gradul lui Venus – acest grad ne ajuta sa ne integram intr-o realitate concreta, materiala, ne ajuta sa ne recunoastem foarte bine gandurile si intentiile; stim ce ni se potriveste, suntem contienti de valoarea noastra iar intuitia acestei recunoasteri genereaza in noi un sentiment de implinire.

Suntem acum pregatiti sa plantam semintele proiectelor noastre iar acest inceput pe care-l asteptam demult restabileste armonia in fiinta noastra regenerand-o; suntem parca ajutati sa ne redescoperim demnitatea pierduta prin constientizarea puterii de a ne folosi de darurile si harul cu care fiecare dintre noi a fost inzestrat.

Dar, trebuie sa manifestam totusi mare prudenta la tendinta catre neincredere, indoiala, autocritica cat si critica la adresa celorlalti, la exacerbarea valorilor materiale si a scopurilor pur materialiste si sa incercam sa le punem in slujba unor valori mai inalte.

Energia Fecioarei ne va sustine in toate demersurile care vizeaza sanatatea, munca, relatiile cu subalternii sau va crea noi posibilitati de a descoperi remedii/retete care pot contribui la starea noastra atat fizica cat si psihica. Putem manifesta o grija intensa pentru organismul nostru sau pentru un eventual regim alimentar dar in acelasi timp aceeasi nevoie de ordine si purificare se va resimti si la nivel mental ceea ce poate genera un sentiment de neliniste si agitatie.

Poate fi o perioada care favorizeaza practica spirituala, activitatile casnice care tin de curatenie, de purificare a locului in care muncim sau traim sau orice fel de actiuni prin care ne punem in slujba celorlalti obtinand astfel o stare de pace si de implinire sufleteasca.

Din punct de vedere esoteric, ideograma Fecioarei poate sugera mendrele intestinale intrucat Fecioarei ii corespunde din punct de vedere anatomic procesul de digestie si intestinele dar poate face referire si la circumvolutiunile cerebale. Fecioara este guvernata de Mercur, planeta cumunicarii si a inteligentei si poate indica o legatura misterioasa ce exista intre procesul de digerare a hranei fizice si cel de digerare a hranei mentale si spirituale. Ea poate avea o dubla functie – la nivel intestinal sa selecteze principalele alimente de deseuri, asimilandu-le pe primele si eliminandu-le pe cele din urma si la nivel cerebral sa discearna ideile, informatiile utile, benefice de cele inutile si toxice, eliminandu-le pe cele din urma printr-un proces de curatare mentala. Exact acest proces de purificare este cel in care ne angrenam momentan.

De asemenea, tot Fecioarei ii este asociata starea de puritate iar unele curente spiritual concep desavarsirea spirituala ca pe o stare de puritate absoluta, oferind ca si mijloc de evolutie calea puritatii. Adeptul care se angreneaza astfel trebuie sa se purifice progresiv in modul de a actiona (comportament),in modul de a simti (emotional),in modul de a-si manifesta afectivitatea (sentimental),in modul de a vorbi (comunicational) si in modul de a gândi (mental). Desigur,el trebuie sa caute si o hrana pura,o ambianta pura. (“Simbolurile esoterice ale zodiilor” – dr. Sorin Bratoveanu)

A sosit momentul sa ne purificam corpul si mintea, sa renuntam la acele ganduri, obiceiuri nocive din dieta noastra, din munca noastra, din relatiile noastre cu cei apropiati si sa incercam sa acordam fiintei noastre toata grija si iubirea pe care o merita oferindu-i doar ce este benefic pentru ea.

Trebuie totusi sa avem grija la conjunctia pe care Marte o realizeaza cu aceasta Luna noua si sa incercam sa tinem sub control tendinta de a reprosa celorlalti pentru greselile trecute, in acest moment de purificare nu ne putem descarca pe ceilalti pentru toate frustrarile stranse, atentie la agresivitate verbala, critica sau la tendinta de a acuza pe cei care candva ne-au facut sa ne simtim ca fiind “insuficienti”; poate este doar un moment in care se cere de la noi sa fim smeriti si puri (Fecioara ) si sa-i privim doar pentru a ne da seama ca locul nostru nu mai langa ei.

Aceasta Luna Noua dinamizeaza casa IX – o casa a credintei, a cunoasterii inalte, a semnificatiei. Ne vom indrepta catre ceea ce prezinta semnificatie pentru noi, iar acest lucru poate insemna intensificarea relatiei cu Dumnezeu, deschiderea catre noi idealuri, calatorii initiatice, studii superioare sau carti de dezvoltare spirituala dar toate acestea se vor realiza analizandu-ne permanent eficienta.

Suntem dornici sa ne purificam tocmai pentru a putea primi o noua “hrana”, de alta natura de data aceasta, o hrana a sufletului si a mintii; punandu-ne in slujba acelui ideal din noi (Fecioara) care onoreaza Divinitatea si ne permite sa ne manifestam potentialul divin cu care am fost inzestrati si prin care manifestam “perfectiunea”de care suntem capabili (casa IX) , accesam o stare de implinire nemaipomenita care ne va permite sa traim permanent in lume dar cu atentia catre interiorul nostru, catre divinitatea din noi.

Puritatea inimii este cea mai importanta. Restul este munca. Intregul univers este angrenat in lucrarea de adorare a lui Dumnezeu

Yoga Swami – maestru spiritual

Virginia Olteanu – astrolog