Un nou inceput, un nou drum, noi alegeri, ganduri sau simtiri, noi proiecte se contureaza odata cu 3 Iunie 2019 cu ocazia momentului de Luna Noua din zodia Gemenilor.

Este momentul sa fim prezenti, sa proiectam pozitiv si sa demaram acele actiuni in care ne regasim cu adevarat.

Capacitatea de dezintoxicare a corpului este maxima in ziua Lunii Noi. Oricine face o regula din a avea o zi de post de fiecare data cand luna este noua, va beneficia de multe avantaje in prevenirea afectiunilor. De asemenea aceasta zi este perfecta pentru a incepe o noua activitate cum ar dezvatarea de obiceiuri proaste. De multe ori obiceiurile proaste sunt expresia exterioara a unor energii interioare care au nevoie doar de un nou tel pentru a deveni folositoare si valoroase pentru noi si pentru ceilalti oameni.

Noaptea de dinainte de Lună Nouă este  o noapte a transcendenţei divine,  iar dacă ne angrenăm în activitaţi spirituale putem obţine rezultate excepţionale care să echivaleze cu rezultatele obţinute în urma unui an de practică spirituală asiduă.

Pentru ca acest nou inceput sa se “stabileasca” mai bine in fiinta noastra si sa beneficiem din plin de acest aspect astrologic este indicat să realizăm o scurtă meditaţie de circa 20 de minute, în perioada sa de maximum, cu 10 minute înainte şi 10 minute după ce acesta are loc, adică între  12:52  şi  13:12.

Cum medităm: 

aşezaţi pe un scaun cu spatele drept şi cu mâinile odihnindu-se pe coapse cu palmele în jos, urmărim să ne relaxăm complet corpul, în special muşchii feţei.

Este necesar să ne simţim corpul fizic abandonat şi imobil. După ce am realizat “parcarea” corpului ne îndreptăm atenţia în interiorul corpului, în mijlocul pieptului şi ne imaginăm că ne aflăm adimensionali, la acel nivel.

Pe tot parcursul meditaţiei, urmărim să simţim influenţa complexă a acestui moment astral, de Luna Nouă, cand luminariile, Soarele si Luna participa la “nunta cosmica”, prin impartirea aceluiasi grad zodicacal. Acum masculinul si femininul fuzioneaza intr- o unitate perfecta.

Datorită conjuncţiei dintre Soare şi Lună se manifestă o complementaritate specială a energiilor yin – yang din natură.

Dacă acum, urmărim să găsim un  acord perfect între voinţa noastră şi Voia lui Dumnezeu, conştiinţa noastră va trece prin transformări spirituale de excepţie  ce vor conduce la dobândirea stării de armonie şi pace interioară.

Prin starea de conştienţă cultivată prin diferite tehnici Abheda Yoga, pot fi transcense anumite tranzite astrologice nefavorabile.  În afara acestor metode ce trebuie practicate sistematic, se poate spune că destinul oamenilor este scris în stele şi este relativ dificil pentru omul obişnuit să manifeste liberul arbitru, independent de influenţele corpurilor cereşti.

Shiva Ratri

Noaptea care precede acest fenomen de Lună Nouă, în cazul nostru noaptea dinspre 2 spre 3 Iunie  2019, este sărbatorită în tradiţia spirituală orientală sub numele de Shiva Ratri. 

Noaptea de dinainte de Lună Nouă este  o noapte a transcendenţei divine,  iar dacă ne angrenăm în activitaţi spirituale putem obţine rezultate excepţionale care să echivaleze cu rezultatele obţinute în urma unui an de practică spirituală asiduă.

Pe parcursul acestui moment astral, este bine să avem o alimentaţie usoară sau chiar să practicăm Anaharin – postul negru numai cu apă, să reducem ritmul activitaţilor zilnice, şi să urmărim să ne orientăm către interior, fiind conştienţi că aceasta noapte este deosebit de eficientă pentru practica meditaţiei, ea oferindu-ne ocazia să realizăm astfel, importante progrese spirituale.

Aspecte astrologice specifice

Luni, 3 Iunie 2019 – ora 13:02, ora Romaniei , marcheaza momentul de Luna Noua in Gemeni la gradul 12:34 si activeaza casa X in harta acestui moment astral. Alaturam in acest moment verbul A STUDIA/A SE INFORMA/A GANDI  specific naturii gemenilor cu temele de baza ale casei X  respectiv profesia, ocupatia sau meseria, onoarea, reputatia, avansarea, tot ceea ce isi doreste individul sa atinga in viata sau in cariera; casa X vorbeste despre pozitia lui in lume.

Lucrarile sau proiectele noastre precedente isi vor fi facut cunoscute efectele si odata cu casa X-a apare si posibilitatea de a actiona. Nu trebuie insa sa credem ca totul o sa vina pe negandite si o sa ne bata la usa pentru a ne oferi o situatie grozava, noi insine trebuie sa ne asumam raspunderea faptelor si actiunilor pe care sa le indreptam in directia a ceea ce ne propunem. Iar ceea ce ne propunem in momentul prezent din perspectiva semnului dualist al gemenilor vizeaza actele scrise, comunicarea, relatiile curente, studiile, voiajurile scurte, fratii, surorile si vecinii.

Activitatea acestui semn este intens mentala iar acest “material” mental poate fi utilizat in doua chipuri: unii dintre noi ne putem solicita mintea creand si gandind in timp ce altii vor cauta si vor cerceta asiduu utilizand ideile altora. Semnul gemenilor trezeste si pune in valoarea curiozitatea mentala dar este asa de frenetic in expresia sa incat arareori poate fi disciplinat sa reprezinte o valoarea practica. Adeseori se traduce printr-o agitatie dezordonata si inutila imbratisand mai multe activitati deodata care nu-si ating telul.

Aceasta Luna Noua in Gemeni ne amplifica curiozitatea mentala, ne provoaca la cercetare, la informare, ne face sa fim mai sociabili si mai dornici de comunicare dar in acelasi timp ne poate induce o stare de neliniste interioara care va genera o cautare a fiintei noastre catre ceva mai mult; aspectul fata de de care trebuie sa manifestam prudenta acum este dispersia mentala, ar fi bine sa nu ne lasam “purtati” de propria minte, sa nu ne lasam subjugati de puterea ei ci dimpotriva este indicat sa ne straduim sa o linistim prin meditatie, prin contemplare prin conducerea ei in inima caci doar din suflet putem accesa adevarata cunoastere.

Domeniul de viata in care vom resimti acum intreaga energie lunara este casa X – o casa unghiulara deci puternica care indica insusirile psiho – temperamentale ale omului care tind spre putere si reliefare si devin eficace in destinul profesional si social. Se pune accent acum pe vocatia noastra, misiunea noastra in viata, cele mai inalte aspiratii, ce suntem capabili sa realizam pentru lumea in care traim, imaginea noastra publica, calitatile si abilitatile pe care societatea ni le recunoaste, statutul nostru social. Fiecare dintre noi trebuie sa ne integram in societatea din care facem parte iar Casa X ne arata cum putem sa realizam acest lucru.

Principalele instrumente pe care le avem acum la dispozitie sunt adaptabilitea, flexibilitatea si dorinta de comunicare inteligenta, simtul umorului, dexteritatea, rapiditatea, istetimea dar atentie la partea cealalta a monedei respectiv versatilitatea, inconstanta, dualitatea sau superficialitatea. Fara o puternica centrare in suflet, ne putem risipi sau pierde in propriile ganduri, fara o directie sau o ghidare divina ne putem invarti in cerc nereusind sa concretizam nimic din ceea ce ne-am propus.

Tentatia este mare caci credem ca detinem toate informatiile, ne credem atotstiutori deci puternici si suntem dispusi sa mizam pe aceasta cunoastere, ne identificam cu mintea si suntem chiar dispusi sa ne folosim de forta cuvantului pentru a ne impune parerile asupra altora, fie prin convingere fie prin manipulare. Sa nu uitam totusi faptul ca mintea rationala, mentalul inferior care nu se afla in slujba sufletului nu este capabil de cele mai bune decizii, el respinge conexiunea cu interiorul si judeca doar dupa ce crede ca vede sau aude deci trebuie avut grija la discernamantul si profunzimea interioara pe care ar trebui sa le amplificam zilele urmatoare.

Propriile noastre cuvinte vor amprenta imaginea noastra in exterior in perioada urmatoare, ele vor fii cartea noastra de vizita prin care vom raspandi cunosterea pe care o detinem si tot prin intermediul lor vom incerca sa ne implinim menirea in lumea in care traim.

Un simbol al Gemenilor ce are profunde conotatii ezoterice este Cuvantul. Suntem familiarizati cu pasajul de deschidere al Evangheliei lui Ioan: „La inceput era Cuvantul, si Cuvantul era cu Dumnezeu, si Cuvantul era Dumnezeu.”

Intr-un text inspirat, intitulat „Despre Domnul Iisus Cristos”, misticul suedez Emanuel Swedenborg interpreteaza si clarifica aceste aspecte: „De ce Domnul este numit Cuvantul este foarte putin inteles in Biserica. El este numit Cuvantul deoarece Cuvantul semnifica Adevarul Divin sau Intelepciunea Divina; si Domnul este insusi Adevarul Divin sau insasi Intelepciunea Divina.

In gandirea greaca, cuvantul, Logosul, a semnificat nu numai cuvantul, fraza, discursul, ci si ratiunea si inteligenta (atribute specifice Gemenilor), ideea si sensul profund al fiintei, insasi gandirea divina.

Notiunea de cuvant care fecundeaza (Logos spermatikos), de verb purtator al germenului creatiei, avandu-si originea in zorii acesteia, ca prima manifestare divina, se regaseste in cosmogoniile multor popoare. La hindusi intalnim conceptul sacru de Paravak (cuvantul suprem sau energia suprema a Logosului Divin creator), ca si conceptul de mantra – silaba sau cuvant sacru, incarcat cu forta spirituala.  (“Simbolurile ezoterice ale zodiei Gemenilor”)

Iata deci ca acest simbol al gemenilor, in ciuda aparentei sale superficialitati ascunde profunzimi nebanuite. Exact aceasta profunzime este bine sa ne straduim sa o accesam in zilele ce urmeaza, sa constientizam ca propriile noastre cuvinte devin adevarate porti catre infinitul din noi, ele ne pot cobori sau inalta in functie de propriile noastre alegeri.

Prin cuvintele pe care le rostim devenim insasi creatori, ele reprezinta suflul divin pe care-l impregnam asupra faptelor noastre si asupra celor din jurul nostru iar atunci cand acest suflu este plin de Dumnezeu, noi insisi devenim asemeni celui care ne-a creat.

“Cuvântul lui Dumnezeu S-a făcut om, pentru ca tu să înveţi de la un om cum poate omul deveni Dumnezeu.” (Sfântul Clement Alexandrinul)

Virginia Olteanu