Ne propunem noi obiective, ne facem noi proiecte si ne setam noi dorinte caci plecam din nou la drum asa cum ne-am obisnuit la fiecare moment de Luna Noua, iar de data aceasta o facem sub auspiciile Balantei, care va cauta sa aduca dreptatea, armonia si echilbrul in viata noastra.

Este momentul sa fim prezenti, sa proiectam pozitiv si sa demaram acele actiuni in care ne regasim cu adevarat.

Capacitatea de dezintoxicare a corpului este maxima in ziua Lunii Noi. Oricine face o regula din a avea o zi de post de fiecare data cand luna este noua, va beneficia de multe avantaje in prevenirea afectiunilor. De asemenea aceasta zi este perfecta pentru a incepe o noua activitate cum ar dezvatarea de obiceiuri proaste. De multe ori obiceiurile proaste sunt expresia exterioara a unor energii interioare care au nevoie doar de un nou tel pentru a deveni folositoare si valoroase pentru noi si pentru ceilalti oameni.

Noaptea de dinainte de Lună Nouă este  o noapte a transcendenţei divine

Dacă ne angrenăm în activitaţi spirituale putem obţine rezultate excepţionale care să echivaleze cu rezultatele obţinute în urma unui an de practică spirituală asiduă.

Pentru ca acest nou inceput sa se “stabileasca” mai bine in fiinta noastra si sa beneficiem din plin de acest aspect astrologic este indicat să realizăm o scurtă meditaţie de circa 20 de minute, în perioada sa de maximum, cu 10 minute înainte şi 10 minute după ce acesta are loc, adică între  21:16  şi  21:26.

Cum medităm: 

Aşezaţi pe un scaun cu spatele drept şi cu mâinile odihnindu-se pe coapse cu palmele în jos, urmărim să ne relaxăm complet corpul, în special muşchii feţei.

Este necesar să ne simţim corpul fizic abandonat şi imobil. După ce am realizat “parcarea” corpului ne îndreptăm atenţia în interiorul corpului, în mijlocul pieptului şi ne imaginăm că ne aflăm adimensionali, la acel nivel.
Pe tot parcursul meditaţiei, urmărim să simţim influenţa complexă a acestui moment astral, de Luna Nouă, cand luminariile, Soarele si Luna participa la “nunta cosmica”, prin impartirea aceluiasi grad zodicacal. Acum masculinul si femininul fuzioneaza intr- o unitate perfecta.

Datorită conjuncţiei dintre Soare şi Lună se manifestă o complementaritate specială a energiilor yin – yang din natură

Dacă acum, urmărim să găsim un  acord perfect între voinţa noastră şi Voia lui Dumnezeu, conştiinţa noastră va trece prin transformări spirituale de excepţie  ce vor conduce la dobândirea stării de armonie şi pace interioară.

Prin starea de conştienţă cultivată prin diferite tehnici Abheda Yoga, pot fi transcense anumite tranzite astrologice nefavorabile.  În afara acestor metode ce trebuie practicate sistematic, se poate spune că destinul oamenilor este scris în stele şi este relativ dificil pentru omul obişnuit să manifeste liberul arbitru, independent de influenţele corpurilor cereşti.

Shiva Ratri

Noaptea care precede acest fenomen de Lună Nouă, în cazul nostru noaptea dinspre 27 spre 28 Septembrie 2019, este sărbatorită în tradiţia spirituală orientală sub numele de Shiva Ratri. 

Noaptea de dinainte de Lună Nouă este  o noapte a transcendenţei divine,  iar dacă ne angrenăm în activitaţi spirituale putem obţine rezultate excepţionale care să echivaleze cu rezultatele obţinute în urma unui an de practică spirituală asiduă.

Pe parcursul acestui moment astral, este bine să avem o alimentaţie usoară sau chiar să practicăm Anaharin – postul negru numai cu apă, să reducem ritmul activitaţilor zilnice, şi să urmărim să ne orientăm către interior, fiind conştienţi că aceasta noapte este deosebit de eficientă pentru practica meditaţiei, ea oferindu-ne ocazia să realizăm astfel, importante progrese spirituale.

Aspecte astrologice specifice

Sambata, 28 Septembrie 2019 – ora 21:26, ora Romaniei , marcheaza momentul de Luna Noua in Balanta la gradul 5:20 si activeaza casa V in harta acestui moment astral.

Aceasta fuziune perfecta intre Soare si Luna care are loc pe gradul 5, un grad guvernat de Soarele insasi presupune un moment de o claritate exceptionala intrucat partea noastra constienta se afla langa partea inconstienta din noi, adica putem experimenta un moment de fuziune completa a partilor esentiale ale fiintei noastre, moment de integrare si de ce nu chiar de transcendere a ceea ce este limitat in noi daca vom cauta acest aspect.

Tot ce a fost deviat, pierdut sau nelamurit se poate acum rezolva iar energia lunara isi va gasi aici un punct de echilibru din punct de vedere spiritual, ceea ce presupune ca emotional suntem sustinuti sa ne reconectam partea feminina, partea Yin din noi cu partea masculina, Yang. Avand ca baza acest echilbru astral putem folosi la maxim acest moment prin a utiliza constient potentialul din noi insine la maxim, pentru a creste, a intregra, a evolua in directiile alese de fiecare dintre noi.

Casa V care gazduieste acest moment de Luna Noua este casa creativitatii, adica amprenta pe care o lasam asupra comunitatii in care traim prin ceea ce facem, fie prin personalitatea noastra fie prin talente noastre. Suntem chemati sa ne intensificam propria noastra natura si vom fi extrem de preocupati de originalitatea actiunilor noastre caci ele ne unicizeaza cu adevarat.

Indiferent ca vom constientiza sau nu in aceste zile va persista subtil in fiinta noastra urmatoarea intrebare: Cum ma poate face sa ma simt mai bine, mai implinit, mai fericit, mai maret aceasta actiune”?

Toate actiunile care vizeaza relatiile, iubirea pe care o oferim altora, copiii ca si propria noastra creatie sau orice alte forme de creatie de care suntem capabili, o opera de arta, un curent literar, o inventie, educatia si toate formele de manifestare artistica, fie ca vorbim de dans, muzica sau teatru, jocurile si speculatiile, echilibrul si armonia, activitatile de agrement sunt toate instrumentele prin care suntem chemati sa ne exprimam unicitatea.

Insa la ce trebuie sa fim atentie este la “testul” casei V care consta in a actiona de o maniera cat mai intima avand permanent in vedere puritatea motivului si folosind de o maniera “pura” mijloacele care ne-au fost puse la dispozitie. A fi pur inseamna a duce la indeplinire in mod perfect si exclusiv dharma – Bhagavad Gita adauga “fara nici o preocupare personala fata de roadele actiunii” pentru ca o asemenea preocupare indica implicare egotica in modul de desfasurare al actiunii. (Dane Rudhyar – Casele Astrologice)

Deci “recompensa” noastra, atunci cand accesam cu adevarat talentul creativ, potentialul propriu, darul sau harul care ne-a fost daruit de Divinitate si care ne reda unicitatea proprie fiintei – sa fie doar bucuria impartasirii lui cu ceilalti, doar atunci cu adevarat devenim creatori dupa chipul si asemanarea Unicului Creator.

Orice bucurie îşi are rădăcina în bucuria creativă a lui Dumnezeu. El exprimă în fiecare fiinţă vitalitatea sa proprie şi vibrarea voioasă pentru a face din acestea o notă unică în polifonia universului. Această bucurie fundamentală a fost înscrisă în genele celulelor noastre. Este „DA”-ul în faţa vieţii, cea mai înaltă victorie a omului asupra tuturor încercărilor care îl apasă, cel mai puternic mijloc de transformare. Autenticitatea unei vieţi spirituale se măsoară după gradul de bucurie care o locuieşte. Ea este deci culmea misticii şi a oricărei împliniri. Nu există decât o singură datorie: să fii fericit, şi o singură trădare: să nu fii.”

Alphonse Goettman, preot ortodox misionar

Semnul Balantei care imbraca aceasta Luna Noua vine cu aer puternic justitiar, care va cauta parca sa cantareasca fiecare relatie, fiecare decizie sau fiecare actiune de-a noastra care nu serveste unui scop pur si care nu duce la cresterea noastra, care nu acceseaza esenta noastra si va cauta sa redea pacea si armonia in actiunile noastre.

Ca si configuratie astrala care se formeaza pe cer in acest moment de Luna Noua

ne confruntam cu un Zmeu – format dintr-o piramida si un triunghi minor – o configuratie dinamica care prin opozitia pe care o contine creaza un canal de manifestare al energiilor. Punctul focar al acestei configuratii este chiar Luna Noua in Balanta in casa V accentuand focusul actual puternic pe relatii, pe iubire, pe aspectele creative ale vietii noastre, pe modalitatea artistica de exprimare a personalitatii noastre, intr-un cuvant pe ceea ce ne face unici si creatori iar planeta opusa focarului, adica Lunii Noi, este asteroidul Chiron, vindecatorul si in acelasi timp ghidul de care avem nevoie pentru a intreprinde o lucrare spirituala.

Chiron ne va indica tipul de dificultate pe care va trebui sa-l depasim pentru a ne a recunoaste unicitatea sau calea spirituala pe care trebuie urmata pentru a ne depasi conditia, intr-un cuvant ne indica ce trebuie sa facem pentru a ne gasi vindecarea. El face trecerea intre trecut si viitor si va fii stimulul nostru care ne va impinge de la spate, aratandu-ne ce ne doare iar acest stimul poate veni acum prin intermediul prietenilor nostri, a asa zisilor protectori, a credintelor noastre si a viselor pe care le-am ridicat la rangul de idealuri, a proiectelor noastre sau a implicarii noastre in actiuni umanitare.

Chiron va accentua rana sau ranile sufletului nostru, ne va indica vulnerabilitatea noastra tocmai pentru ca locurile respective sa-si gaseasca vindecarea, dar trebuie sa avem grija caci Berbecul, semnul in care se afla Chiron, fiind un semn de foc puternic martian, nu va realiza acest proces intr-o maniera blanda sau usoara ci poate fi destul de direct, impulsiv si agresiv. Vom avea poate chiar sansa sa ne transformam sentimente precum mania, furia, impulsivitatea, nesabuinta in sentimente mult mai blande, mai calde si mai armonioase daca manifestam inters in aceste aspect.

In concluzie,

acesta Luna Noua vorbeste despre ce putem vindeca la noi insine pentru a deveni unici, solari (casa V este casa Soarelui), mareti si pe deplini creatori, fie ca vorbim de un anumit talent, de un copil, de o relatie; aceasta Luna Noua in Balanta ne poate reda bucuria pura a copilului nostru interior, ne poate conecta la puritatea care exista in fiecare dintre noi, la aspectul creativ divin cu care suntem inzestrati doar daca suntem pregatiti sa trecem prin procesul de purificare/vindecare la care suntem chemati.

“Adevărata ta natură constă din puritate, pace şi bucurie”.

sai baba

Virginia Olteanu – astrolog