Joi, 1 August marcheaza un nou moment de Luna Noua, conturandu-se pentru noi un nou inceput, un nou drum, noi alegeri, ganduri sau simtiri, noi proiecte, toate acestea aflandu-se acum sub amprenta zodiei de foc a Leului.

Este momentul sa fim prezenti, sa proiectam pozitiv si sa demaram acele actiuni in care ne regasim cu adevarat.

Capacitatea de dezintoxicare a corpului este maxima in ziua Lunii Noi. Oricine face o regula din a avea o zi de post de fiecare data cand luna este noua, va beneficia de multe avantaje in prevenirea afectiunilor. De asemenea aceasta zi este perfecta pentru a incepe o noua activitate cum ar dezvatarea de obiceiuri proaste. De multe ori obiceiurile proaste sunt expresia exterioara a unor energii interioare care au nevoie doar de un nou tel pentru a deveni folositoare si valoroase pentru noi si pentru ceilalti oameni.

Noaptea transcendenței divine

Noaptea de dinainte de Lună Nouă este  o noapte a transcendenţei divine,  iar dacă ne angrenăm în activitaţi spirituale putem obţine rezultate excepţionale care să echivaleze cu rezultatele obţinute în urma unui an de practică spirituală asiduă.
Pentru ca acest nou inceput sa se “stabileasca” mai bine in fiinta noastra si sa beneficiem din plin de acest aspect astrologic este indicat să realizăm o scurtă meditaţie de circa 20 de minute, în perioada să de maximum, cu 10 minute înainte şi 10 minute după ce acesta are loc, adică între  06:02  şi  06:22.

Cum medităm: 

Aşezaţi pe un scaun cu spatele drept şi cu mâinile odihnindu-se pe coapse cu palmele în jos, urmărim să ne relaxăm complet corpul, în special muşchii feţei.
Este necesar să ne simţim corpul fizic abandonat şi imobil. După ce am realizat “parcarea” corpului ne îndreptăm atenţia în interiorul corpului, în mijlocul pieptului şi ne imaginăm că ne aflăm adimensionali, la acel nivel.
Pe tot parcursul meditaţiei, urmărim să simţim influenţa complexă a acestui moment astral, de Luna Nouă, cand luminariile, Soarele si Luna participa la “nunta cosmica”, prin impartirea aceluiasi grad zodicacal. Acum masculinul si femininul fuzioneaza intr- o unitate perfecta.

Datorită conjuncţiei dintre Soare şi Lună se manifestă o complementaritate specială a energiilor yin – yang din natură.

Dacă acum, urmărim să găsim un  acord perfect între voinţa noastră şi Voia lui Dumnezeu, conştiinţa noastră va trece prin transformări spirituale de excepţie  ce vor conduce la dobândirea stării de armonie şi pace interioară.

Prin starea de conştienţă cultivată prin diferite tehnici Abheda Yoga, pot fi transcense anumite tranzite astrologice nefavorabile.  În afara acestor metode ce trebuie practicate sistematic, se poate spune că destinul oamenilor este scris în stele şi este relativ dificil pentru omul obişnuit să manifeste liberul arbitru, independent de influenţele corpurilor cereşti.

Shiva Ratri

Noaptea care precede acest fenomen de Lună Nouă, în cazul nostru noaptea dinspre 31 Iulie spre 1 August 2019, este sărbatorită în tradiţia spirituală orientală sub numele de Shiva Ratri. 
Noaptea de dinainte de Lună Nouă este  o noapte a transcendenţei divine,  iar dacă ne angrenăm în activitaţi spirituale putem obţine rezultate excepţionale care să echivaleze cu rezultatele obţinute în urma unui an de practică spirituală asiduă.
Pe parcursul acestui moment astral, este bine să avem o alimentaţie usoară sau chiar să practicăm Anaharin – postul negru numai cu apă, să reducem ritmul activitaţilor zilnice, şi să urmărim să ne orientăm către interior, fiind conştienţi că aceasta noapte este deosebit de eficientă pentru practica meditaţiei, ea oferindu-ne ocazia să realizăm astfel, importante progrese spirituale.

Aspecte astrologice specifice

Joi, 1 August 2019 – ora 06:12, ora Romaniei , marcheaza momentul de Luna Noua in Leu la gradul 08:37 si desi matematic vorbind este activata casa XII in harta acestui moment astral, influenta Lunii Noi va se simti cu putere pe casa I, ea aflandu-se la intr-o conjunctie cu un orb de un grad cu Ascendentul din Leu, ceea ce inseamna ca vom “cauta” sa ne identificam puternic cu energia Leului. O intreaga desfasurare de forte se prevede odata cu aceasta Luna Noua care se desfasoara sub semnul Leului, un semn al Soarelui, al Luminii si al Maretiei.

Luna noua se afla in acelasi semn zodiacal cu Ascendentul dar in Casa XII, considerata in astrologia traditionala casa dusmanilor ascunsi, este o casa legata de tot ce este ascuns, secret, incapabil de actiune sau de inteles, initimitate ascunsa, retragere, izolare, ea reprezinta o lume a incercarilor si a celor care ne dusmanesc in secret. Incercarile care vin acum par sa ne puna la indoiala credinta in noi si in ce este mai presus de noi, vin sa ne amplifice ego-ul, aroganta, rigiditatea propriilor idei, pot iesi la iveala planuri secrete sau tradari in care se va cauta cu orice pret vinovatul. Poate fi un moment al suprizelor nu neaparat placute, al vestilor care au legatura cu imaginea noastra in lume, cu profesia noastra, cu cine suntem noi in lumea in care traim, pot aparea rupturi bruste de contracte sau de colaborari din motive aproape necunoscute. Ne putem simti acuzati pe nedrept sau trasi la raspundere, raniti in orgoliu si in consecinta trebuie sa ne infranam tendinta de a raspunde pe masura.

Si totusi sa ne reamintim in acest moment de indemnul atat de pretios al lui Rumi:

Rana este locul prin care intră lumina.”

Pentru un mare initiat, sau o fiinta eliberata spiritual, pozitia Lunii Noi care se afla la un singur grad distanta de Ascendent poate indica o capacitate mentala deosebita pe care o regasim in proverbul oriental : “Inteleptul actioneaza neactionand”.

Sa incercam sa privim aceasta luna noua ca un moment al reculegerii, al regasirii pacii interioare, un nou inceput catre noi insine si nu catre exterior, ne putem folosi suferinta ca pe cea mai de pret comoara, durerea noastra este cea a pavat drumul devenirii noastre pentru a putea renaste in Ascendent.

Putem folosi acum energia de foc a Leului pentru a lumina cu adevarat fiinta noastra, ne putem reconecta la focul sacru din sufletul nostru si putem sa ne punem in slujba lui, renuntand la a ne servi Ego-ul.

Înţelept este cel care, primind lumina vieţii în „vasul” conştiinţei sale, ridică capul către Cer pentru a descoperi originea reală a luminii, Dumnezeu.”

Paramahamsa Yogananda

Semnul Leului este, prin excelenta, un semn al iubirii profunde, pasionale, totale, un semn al regalitatii, al originii nobiliare, dar si al nobletii sufletesti.

Soarele, ca guvernator al Leului, poarta la randul sau profunde semnificatii esoteric.
Astronomic vorbind, Soarele este Centrul sistemului planetar in care noi traim si alimenteaza toate aceste corpuri ceresti ce graviteaza in jurul sau cu lumina si caldura, permitandu-le sa se integreze armonios in ordinea cosmica.

Asemenea Soarelui, animati de aceasta energie solara, personalitatea noastra cauta acum sa atinga o cat mai mare stralucire personala, isi doreste sa atinga “centrul” dar trebuie sa avem grija sa ne controlam aceasta tendinta astfel incat sa o lasam sa straluceasa din mijlocul sufletului si nu din sanul orgoliului.

In alchimie, Soarelui ii corespunde ca element chimic aurul. Piatra Filosofala, incununarea muncii alchimistului, este cea care permite transformarea in aur a oricarui metal cu care vine in contact.
Aurul reprezinta din perspectiva esoterica manifestarea celei mai inalte stari spirituale posibile sau materializarea starii de desavarsire spirituala. 
Acest aur este vointa si dorinta noastra cea mai de pret in acest moment de Luna Noua dar daca nu vom cauta adevaratul aur, si anume cel spiritual, vom ramane la cheremul propriului nostru ego, separati de Centrul fiintei noastre.

Aceasta Luna Noua ocupa gradul 8:37 din Leu, este gradul guvernat traditional de Luna, acum si aici totul se va petrece natural, suntem ajutati pentru a duce orice experinta la bun sfarsit, valorile si principiile acestui moment pot atinge maturizarea iar posibilitatile individuale se pot dezvolta pana la capat fara a se opri la jumatatea drumului; vom fi tentati sa ne exprimam cu forta si vigoare valorile si sa mergem la limita extrema a capacitatilor proprii.

Cuvintele cheie ale acestui grad sunt Intensitatea, Constanta si mai ales Limpezimea,

dar trebuie sa avem mare grija sa nu lasam sa se infiltreze nimic necurat, psihic ne putem “involbura” si aduna reziduri mentale fara sa constientizam caci pe masura determinarii noastre ne putem confrunta cu forte contrare la fel de puternice.

Odata cu Luna Noua din data de 1 August , mesagerul nostru drag, Mercur isi reia mersul direct dupa 3 saptamani de retrogradare in care am fost invitati astral la introspectie, rectificare si rezolvare a problemelor noastre, in consecinta gandirea incepe sa ni se clarifice, stim ce avem de facut.

Un vehicul care tot a mers cu spatele are nevoie sa incetineasca pana la oprire pentru ca ulterior sa-si reia mersul direct, in aceasi situatie ne aflam si noi in aceasta zi.

Casa a XII a in care se afla Mercur ne va crea mediul perfect pentru a incetini ritmul, pentru a ne interioriza, semnul Racului in care se afla Mercur ne va ajuta sa refacem conexiunea cu sufletul nostru avand grija sa nu ne uitam trecutul si nici drumul parcurs caci el este inscris in noi. Suntem pregatiti sa o luam din nou la drum mai maturi, mai buni, mai intelepti.

Energia acestei Luni Noi in Leu ne indeamna sa nu uitam ca suntem proprii creatori, suntem responsabili de Iubirea, Lumina, Maretia (valorile Leului) pe care o revarsam in jurul nostru si ca depinde in totalitate de noi daca vrem cu adevarat sa fim dupa chipul si asemanarea Celui care ne-a creat sau daca ne lasam prada influentelor egotice din fiinta noastra.

Trebuie să ne golim de prea plinul Eu, ca să mai intre în noi un pic de Dumnezeu“

Petre Tutea

Virginia Olteanu