Lumea îngerilor

Scris de 
Leo Radutz
 in data de 
23.10.2007
text de 
6 minute
Scris de 
Leo Radutz
 in data de 
23.10.2007
 - text de 
6 minute

Îngerii sunt entități pur spirituale create de Dumnezeu la începutul timpului.

Cu prima străfulgerare a luminii, cu prima vibrație a Logosului Divin, au apărut îngerii.

Aceste entități sunt descrise în multe tradiții spirituale ale omenirii, sub diverse nume. Amintim aici deva-șii în doctrinele orientale, diferiții zei din panteonul taoist, grecesc și roman, având fiecare rolul său în ordinea divină.

Un studiu inteligent făcut cu deschidere și agerime vă aduce la lumină constatări uimitoare: îngerul păzitor (gardian) al evoluției spirituale este perfect similar cu zeitatea personală protectoare din tantrismul tibetan,

îngerii iubirii, ai înțelepciunii, ai sănătății, sunt similari cu
zeii iubirii, ai înțelepciunii sau ai sănătății de la greci sau romani sau chiar din panteonul chinezesc.

Sigur, pentru sceptici aceste câteva precizări nu răstoarnă o "neîncredere solidă" și e nevoie de mai mult studiu și practică, dar vă asiguram că similitudinea este foarte mare și foarte extinsă, astfel că putem remarca din nou că,

dincolo de un anumit nivel de evoluție, înțelepții gândesc și vorbesc la fel.

Studiul lumii îngerilor, în afară de satisfacțiile intelectuale, apreciate de unele persoane, poate oferi rezultate deosebite prin aplicarea în practică a informațiilor și anume: contactarea subtil telepatică a îngerilor, care este perfect posibilă pentru oricine, în cel mai simplu caz, cel puțin în sensul de la noi către ei.

Chiar dacă raportarea la informațiile despre îngeri pare să fie impregnată de cuvinte cam dulci și de multa gingășie și delicatețe, îngerii sunt ființe puternice, inteligente, agere, stenice, putând fi, pentru mulți dintre noi, exemple de realizare interioară.

Adică dacă ar fi încarnați pe pământ, ar fi niște oameni fascinanți, inteligenți, puternici, ființe de succes, care totuși pot fi minunați, sensibili, iubitori, sacri.

Îngerii vin înconjurați de căldură, lumină și culori minunate și cu un sentiment de glorie. Când îi percepi, simți căldură sufletească și o iubire nesfârșită. Ei ne iubesc cu mult peste ceea ce ne închipuim noi.

Ei pot fi contactați în modul cel mai simplu prin rugă, și anume, o rugă directă, simplă, sinceră, din inimă, prin care să arătăm că suntem la curent cu existența lor și că dorim fie să comunicăm, fie să fim ajutați în demersul nostru, preferabil de natură spirituală.

Alte moduri de contactare sunt anumite tipuri secrete de meditație .

Leonard Radutz
Societatea Academică AdAnima
............................................
Textul care urmează a fost preluat de pe www.angelinspir.ro

" Ne putem raporta la îngeri ca la ființe de lumină divină, deoarece ei prezintă toate proprietățile luminii. Lumina este foarte rapidă, poate călători la distanțe foarte mari cât ai clipi din ochi. Lumina risipește întunericul, îngerii pot risipi întunericul din viața și din mintea noastră. Cuvântul înger are conotație clară de mesager. Dar misiunea lor este ceva mai mult decât a fi simpli mesageri. Îngerii sunt acele aspecte ale Logosului Divin care constituie o punte de legătură între umanitate și Sursa însăși. Această punte este structurată din grade diferite de lumină sau conștiință – diferitele ierarhii angelice. Cel mai aproape de umanitate este ordinul îngerilor.

Îngerii au trei funcții principale: să-l adore pe Dumnezeu, să acționeze ca o legătura între cer și pământ și să ne vegheze pe noi oamenii. Îngerii sunt constituiți din lumină. Şi noi suntem constituiți din lumină, dar avem o vibrație mai joasă, de aceea avem această aparență materială. Dar îngerii sunt formați din lumină și pot lua orice formă doresc. Pot fi bărbați sau femei, pot fi mari sau mici, pot fi copii sau pot fi gigantici. Aripile sunt o metaforă pentru viteza cu care se mișcă îngerii. Nu dau din aripi ca să ajungă undeva. Se mișcă cu ajutorul gândului și tot prin gând se transformă imediat în copil sau tânără sau bărbat superb cu spadă.

Îngerii vin, dar, din umilință, nu le place să fie văzuți. Nu vor să ne perturbe simțul realității consensuale. Așa că vin către noi în așa fel încât să nu interfereze cu modul nostru de a percepe realitatea. Vin ca viziuni, ca voci, ca intuiție. Coincidența este modalitatea lui Dumnezeu de a face miracole anonim. Apoi, sunt acele magice momente de sincronicitate – mâini invizibile care te scot dintr-o mașină în flăcări – toate fenomenele acestea pe care nu le înțelegem. Uneori pot veni în întreaga lor glorie, ca îngeri – dar acest fapt este mai neobișnuit și mai mult copiii pot să-i vadă, sau oamenii care sunt foarte puri, plini de uimire și care încă mai pot vedea cu inima.

Îngerii ne îndreaptă într-o direcție anume. Ne îndreaptă către Dumnezeu, dar nu unul justițiar, gelos, tot timpul cu ochii pe tine, ci unul plin de o iubire infinită. Şi noi suntem în esență una cu acest ocean de iubire, pentru că suntem creați din El și tot în El ne întoarcem și toate celulele corpului nostru sunt compuse din El. Îngerii ne ajută să dobândim această cunoaștere, să ne îmbogățim spiritul. Orice om este vegheat de îngeri. Şi fiecare înger pe care-l invoci poate să aducă cu el alte mii de îngeri.
Îngerii sunt într-o continuă rugăciune către Dumnezeu. Ei fac voia lui Dumnezeu. Ne supraveghează și ne ajută când le cerem sprijinul. Îngerii de lumină ne ajută să creștem, ne înalță conștiințele, ne deschid ochii pentru a putea face alegerile cele mai potrivite pentru construirea unei lumi mai bune.
Misiunea îngerilor este aceea de a fi relee transformatoare, de la lumina sublimă și atotputernică a lui Dumnezeu până la un nivel mai redus, pe care să-l putem percepe noi ca ființe umane încă imperfecte. Noi nu putem să-l vedem pe Dumnezeu direct fără să fim pătrunși la rândul nostru de același gen de lumină, cu același grad de puritate. Aceasta este posibil doar printr-o imensă grație divină. De aceea, trebuie să le permitem îngerilor ca, prin munca lor în viața noastră, să ne facă să fim din ce în ce mai mult în armonie cu întregul univers.

Unul dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie să le înțelegem despre îngeri este că atunci când vin în viața noastră, vin să ne aducă un mesaj important. Vin să ne aducă posibilitatea unor mari transformări. Îngerii vin în viața noastră când suntem copii, când suntem adulți, când suntem bătrâni. Vin la bărbați, la femei, la oamenii de toate rasele și culturile, la oameni care sunt sau nu religioși, la oamenii care sunt în necaz sau la oameni care pur și simplu își încep ziua de muncă. Şi vin să ne spună că putem crește, ne putem transforma, că există speranță, că putem să iubim mai mult, să devenim mai înțelepți, mai luminoși, că putem vindeca și să fim vindecați. Ei ne învață înțelepciunea, împărtășind cu noi grația lui Dumnezeu, iluminarea care vine din ceruri. Ne arată metode prin care ne putem vindeca propriile vieți și pe ale celor din jurul nostru, și poate chiar a lumii întregi.

Îngerii vor ca noi să fim integri, așa precum Dumnezeu este. Îngerii sunt ființe totale, fără răni sau dureri în ei și vor foarte mult să fim și noi la fel. Astfel că lucrează cu noi în toate felurile ca să ne ajute să ne vindecăm. De obicei nu muncesc ei pentru noi, ci ne arată ceea ce trebuie să facem, dar ne susțin cu multă dragoste, înțelepciune, încurajare și pace.

Ajutorarea este cuvântul de ordine pentru îngeri. Ei nu fac altceva decât să Îl slujescă pe Dumnezeu cu iubire. Şi cu cât au mai multă iubire (fiecare categorie de îngeri), cu atât mai mare este responsabilitatea cu care sunt însărcinați. Uneori oamenii se gândesc la îngeri ca la acei heruvimi drăgălași cu aripioare. Aceste imagini sunt foarte departe de ceea ce sunt în realitate aceste ființe, care guvernează astrele, făcând, de exemplu, ca soarele să fie la locul lui, ca planetele să se rotească pe orbitele lor și ca stelele să nu intre în coliziune unele cu altele. Când te gândești la măreția unei asemenea conștiințe care este capabilă să realizeze așa ceva, te simți dintr-odată foarte umil.

Îngerii, fiind conectați cu toții la Sursa Divină, sunt interconectați între ei. Toți îngerii se cunosc la un anumit nivel. Deci, este ușor pentru Sursa Divină să emane gânduri sau ordine care să coboare apoi prin diversele ierarhii până la arhangheli și, în sfârșit, până la îngerii noștri păzitori. Îngerii ne spun astfel: “E timpul pentru umanitate să-și amintească de ceruri și de Dumnezeu.

Ce putem face ca să contactăm îngerii? Ce ar trebui să facem ca să-i aducem pe îngeri mai aproape de noi? Nu se pune problema despre cum anume să-i putem atrage, deoarece îngerii sunt tot timpul în jurul nostru. Dar dacă vom practica anumite tehnici care să ne trezească sufletul și să ne purifice ființa, aceasta ne va ajuta să-i percepem, ne va ușura comuniunea cu ei. Trebuie să ne înălțăm vibrația dominantă pentru a fi la unison cu cea a îngerilor. Unul dintre cele mai importante lucruri este recunoștința. Unii oameni sunt atât de prinși de viața lor încât uită că ea este un dar minunat și că trebuie să fim recunoscători și să trăim fiecare moment cu recunoștință. Ce se petrece când inima îți este plină de recunoștință? Începi să vezi raiul peste tot. Recunoștința deschide porțile către acel tărâm minunat. Apoi îngerii pot lua contactul cu noi.
Dumnezeu poate să comunice direct cu noi și chiar o face adesea, dar noi nu suntem capabili să-l percepem și să comunicăm cu El, pentru că ne menținem într-o condiție inferioară, impură. Şi ca să ne vegheze sau să ne transmită mesaje, se folosește de îngeri, care sunt niște intermediari între noi și Dumnezeu.

Îngerii ne aduc, în esență, același mesaj întotdeauna.
Gândiți-vă la îngerii de Crăciun care au venit la păstori pe deal –
le-au transmis mesajul, au arătat către staul și au plecat.
Staulul acela e locul din care pleacă totul. Îngerii vin să ne îndrepte către Dumnezeu. Ei nu doresc să facă din ființa lor un scop în sine, o religie sau un cult în care oamenii să-i adore pe ei, ci vin să spună: “El este aici, El este cu voi, nu vă fie teamă și iubiți-L din toată inima! - și așa au făcut întotdeauna. "

Preluat de pe
http://angelinspir.ro/index.php?option=com_content&task=view&id=17&Itemid=1

...........................................................................................................

Îți place ceea ce facem?

Ai vrea să susții Abheda ori Revolutia Omului Bun ?
*Abheda este un ONG care își desfășoară activitatea cu ajutorul donațiilor.
Donează foaarte ușor aici
" Găsește o idee
  care ar putea face
  lumea mai bună
  și pune-o în practică ! "
© Copyright Abheda Yoga 2023. Toate drepturile rezervate.
magnifiercross