Intelegand puterea Mantrelor

Am deschis înscrierile la
o nouă grupă de Abheda Yoga si meditație
Cu Leo Radutz!
Din 15 septembrie - in Bucuresti si Online. CLICK pe link pentru detalii

https://alege.abhedayoga.ro/yoga-septembrie/

Universal vibrationsTot ceea ce ne incojoara, incepand de la spiralele de ADN, pana la materia din care sunt alcatuiti muntii cei mai inalti sau marile si oceanele planetei noastre, se afla intr-o constanta vibratie, rezultata dintr-o emisie a sunetelor subtile.

Marii intelepti yoghini sau Rishis, din trecut, aveau puterea de a auzi aceste sunete subtile. Ei au descoperit ca anumite sunete specifice ne pot energiza mintea in diverse moduri, putand uneori sa trezeasca puteri sau abilitati psihice denumite Siddhis.

Mantrele au un profund impact asupra noastra din doua motive:

–          efectul vibratiei sunetului si

–          efectul energetic si emotional colectiv, care se afla in spatele cuvintelor si care s-a acumulat datorita repetarii lor constante, pe perioade de timp indelungate.

 

Beneficiile Mantrei

Mantrele actioneaza asupra corpurilor noastre reprogramand vibratiile celulelor care nu mai functioneaza corespunzator. Ele restabilesc modelul sonor in centrul fiecarei celule, reconfigurandu-le catre o stare de sanatate armonioasa.

Mantrele afecteaza nu numai corpul nostru fizic, dar si corpurile noastre energetice subtile, unde se afla emotiile, intelectul si sufletul. Ele ne pot afecta intr-un mod pozitiv aura, construind un scut de energie protectoare in jurul corpului nostru.

 

mantraEnergia unei Mantre

Orice cuvant auzit, ne produce o reactie emotionala, chiar daca nu suntem constienti de acest lucru. Acest fapt se datoreaza conditionarilor noastre trecute, si experientelor legate de acest cuvant, precum si experientelor colective pe care oamenii le au fata de acest cuvant.

De exemplu, cuvantul “mama”, atunci cand este rostit cu intentie, evoca o realiniere a energiei emotionale. Imaginati-va puterea sunetelor repetate de miliarde de ori, cu mare devotament colectiv si de-a lungul a sute sau mii de ani!

Aceste sunete reprezinta inima mantrelor si ne influenteaza profund alinierea energiei din corpurile noastre.

Repetitia unei Mantre este un mod puternic de a ne mentine atentia in momentul prezent si de a ne potoli “mintea de maimuta”, care presupune in permanenta saltul necontrolat de la un gand la altul, intr-un dialog interior neintrerupt.

In momentul in care am deprins tehnica de a fi mereu prezenti, fara a fi deranjati de “bagajul amintirilor” din subconstient, si fara anxietatile pe care le proiectam in viitor– noi vom putea atunci, in mod automat sa experimentam o mare pace, o liniste profunda si o bucurie suprema, asemanatoare starii de extaz!

Acest lucru este de fapt scopul meditatiei, iar utilizarea mantrelor este un mod foarte efectiv de a-l atinge.

 

Mantrele sunt de doua tipuri:

–          Bija Mantra sau mantrele samanta, ele fiind alcatuite din silabe sacre, care emana din constiinta divina, si care nu au o semnificatie anume. Un exemplu de bija mantra este silaba sacra: OM, sau AUM, care pentru prima oara a fost mentionata in scrierile hinduse ale Upanishadelor.

–          si Japa Mantra care sunt mantre alcatuite din mai multe cuvinte, ale caror intelesuri sunt sacre si care de obicei au fost revelate marilor intelepti.

Repetarea unei mantre mai este denumita si Japa, iar o Japa Mala este un sir de margele speciale (de obicei ele sunt realizate din semnitele fructului de Rudraksha) si sunt folosite pentru a numara repetarea mantrei.

IMG_4912Prin simplul act de a trece de la o margea la alta a colierului, in timp ce se recita mantra, devenim mai constienti si mai prezenti. La fel de important este ca devenim mai “impamantati” pe masura ce avansam in meditatie, iar acest fapt este datorat intr-o oarecare masura si materialului folosit la realizarea margelelor.

Pe masura ce mantra se realizeaza un timp mai indelungat, ea se internalizeaza, ajungandu-se la stadiul in care mantra se repeta singura in minte, acest stadiu este denumit ajapajapam, stadiu care este intalnit si in alte traditii sau religii care folosesc rugaciuni in mod repetat (un exemplu poate fi rugaciunea inimii din isihasm).

Pe masura ce realizam Japa, vom intalni in mod invariabil stari de ratacire a gandurilor, chiar si atunci cand repetam Mantra in mod mecanic. In acest caz, se recomanda o ajustare usoara a concentrarii asupra mantrei, fara sa ne agitam.

Frumusetea unei Mantre rezida in faptul ca, si cand are loc o repetitie mecanica a ei, noi tot vom fi expusi la beneficiile sunetelor sacre pe care ea le emana.

Exista diferite Mantre si Japa Mala, sau margele pe care le putem folosi pentru a ne face calatoria meditativa mai buna si mai confortabila. Aceste Mantre si Malas depind de mintea si de tipologia corporala individuala. Mantrele sunt primite fie prin initiere de la un Guru sau pot fi selectate chiar de noi insine in functie de ceea ce simtim in mod intuitiv ca este potrivit pentru noi, ceea ce poate fi uneori, cel mai bun mod de alegere.

 

 

Sursa: http://www.healthandyoga.com/

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to Top