• Înscrierile la noi cursuri ABHEDA Yoga pentru începători se fac ACUM
 • pentru a primi informații si articole puteti trimite email-ul dv la abheda.yoga@gmail.com sau sms cu emailul dv. la 0788.377.773
 • suntem pe Facebook AICI
  • ...................Gataa ... citim ARTICOLUL....................

  Da, timpul e foarte scurt…
  Cum poti sa alungi intunericul si durerea din inimile celorlati?
  Pai, „ca sa ii poti transforma pe ceilalti trebuie sa te poti transforma, intai, pe tine”, nu?
  Dar pentru sta trebuie ca mai intai sa stii cum. Si asta, dupa ce o sa vorbim .

  Daca vrei, insa, sa incepi imediat, solutia este: fa binele.
  A face binele este, de fapt, sa „profiti” de o situatie privilegiata in care te pune Dumnezeu in care poti ajuta, cu un efort acceptabil, foarte mult, pe cineva care are nevoie de ajutorul tau.

  In afara acestei situatii privilegiate, ti-ar fi foarte greu sa ajuti si ai avea nevoie de eforturi de 10 sau 100 ori mai mari.

  Deci …fa-o!

  Daca inteleg bine,imi sugerati sa practic ahimsa,cu fervoare si cu mai multa constientizare si profunzime.Asa-i?

  Bravo, ai dreptate, desi nu as fi subliniat neaparat asta.
  Mai bine as face referire la scopul existentei.

  Viata ne-a fost data astfel incat Creatura sa il cunoasca pe Creator, devenind una cu El.

  Dar El exista, prin scanteia divina, in fiecare din noi (doar noi nu reusim sa fim constienti de acest lucru).

  Prima porunca, daca ne aducem aminte, este sa il iubim pe Dumnezeu.
  A doua este de fapt o dubla porunca:
  „Iubeste-ti aproapele ca pe tine insuti!”
  Ceea ce inseamna ca trebuie sa te iubesti si pe tine insuti.

  Altfel spus,
  trebuie sa te transformi pe tine insuti, folosind mijloacele care iti sunt puse la indemana, de la plante la cultura si yoga si sa faci aceasta pentru ca te iubesti pe tine.

  Trebuie sa ii ajuti pe ceilalti, fiindca trebuie sa iubesti,
  dar pentru a-i putea ajuta bine, din nou iti dai seama ca ai nevoie sa te transformi pe tine,
  fiindca nu poti sa ii transformi pe ceilalti pana nu te transformi pe tine insuti.

  Dar pana reusesti sa te transformi mai eficient pe tine vei avea, totusi, nenumarate ocazii (care sunt privilegiate, dupa cum ti-am spus) pentru a face bine.

  Succes!

  … Nu prea e asa…
  Nu este vorba de inima de care vorbesc poetii, indragostitii, artistii…
  In Calea Inimii, cuvantul inima desemneaza o notiune speciala .
  Este vorba de o esenta, un „miez”, atat al existentei cat si al constiitei, si este cel mai des intalnita in cadrul perspectivelor nondualiste, din care cea mai avansata consider ca este shivaismul (sau shaivismul) din Cashmir. Acest miez este in stransa legatura si chiar identitate cu sufletul (pentru inceput) si apoi cu constiinta suprema individuala sau Sinele Suprem Atman. Superior acestui nivel este Dumnezeu Tatal sau Aham.

  Mintea (mai agera sau mai putin) sau asa-zisa ratiune, desi la inceput nu tradeaza acest aspect, este doar un instrument aflat in mina constiintei sau a sufletului. Din aceasta cauza ea nu poate avea o existenta de sine statatoare si nici dorinte, scopuri, revelatii s.a..

  Ai dreptate, pentru a progresa nu ar fi neaparat necesar sa experimentam. Exista posibilitatea deloc simpla a retragerii si negarii lumii senzoriale si a focalizarii unilaterale pe anumite procedee si tehnici care, realizate cu consecventa si intelepciune, vor induce, in cele din urma, efecte spirituale autentice si chiar realizarea ultima.

  In afara de necesitatea unui maestru al caii repective care sa fie autentic si priceput mai este necesar ca discipolul sa aiba afinitati pentru aceasta metoda a negarii, („Neti, neti – nici aceea , nici aceeea (nu este real)” ).Calea acesta poate avea o mare eficienta si aceasta a fost demonstrat, in timp, atat in crestinism cat si in alte doctrine asiatice si indiene.

  Exista, insa, o perspectiva care consider ca reprezinta, de fapt, viitorul omenirii si care reveleaza faptul ca viata nu este necesar sa fie negata, ci traita plenar, iar rolul sau este chiar acela de a induce Revelatia Suprema. Depinde de cum o intelege fiecare, de atitudinea si nivelul sau de constienta , fiindca „frumusetea este in ochii privitorului”.

  Perspectiva este, in acest caz, „si aceasta…, si aceasta…„.

  Deocamdata aceasta explicatie este doar un plan general, dar cunoscand mai mult, putem intelege mai mult. Ar fi simplu si bine sa iti pot transmite in cateva fraze solutia si ea sa fie si eficienta.
  Din pacate nu este posibil atat de usor si chiar si cand o vei primi, este nevoie sa o folosesti pentru a vedea rezultate. Totul este , de fapt, in noi si la indemana, dar tot in noi sunt si propriile „garduri”…

  Leonard Radutz
  Societatea Academica AdAnima pentru Transformare si Cunoastere de Sine

  ………………………………………………….

  adanimatitude-m.jpg

  Acest text este publicat sub licenta
  CREATIVE COMMONS.

  Este posibila si, chiar, dorita, copierea, distributia, retransmiterea a materialelor, dar cu mentionarea la loc vizibil, la inceputul materialului citat si la sfarsitul sau,
  a sursei,
  a autorului,
  a mentionarii licentei si conditiilor licentei Creative Commons
  si montarea unui link spre sursa.

  Daca doriti sa realizati un alt material cu textul AdAnima prin adaptare sa mentionati ca textul initial ne apartine, sursa, autorul si montarea unui link precum si licenta si termenii licentei sub care obligatoriu veti publica : Creative Commons.
  Sub aceasta licenta
  nu este permisa folosirea publicarea acestor texte pentru a obtine foloase materiale,
  chiar daca le publicati cu sursa, autorul si montarea unui link precum si licenta si termenii licentei sub care publicati: Creative Commons .


  Licenta Creative Commons

   

  Filmul despre Abheda Yoga Academy si Kundalini varianta rezumată - (20 min) Dacă doriți, AICI puteți găsi filmul intreg...