ethosEthosul se poate defini ca un ansamblu de trăsături morale specifice omului, unui grup social sau unei epoci, fiind o credinta bine definita a ceea ce suntem ca societate cat si ca indivizi.

„Ethos” este un film documentar deosebit de interesant realizat de Woody Harrelson, reprezentand o  anchetă cu privire la defectele prezente în sistemele din intreaga lume, la mecanismele care lucrează împotriva democrației, a mediului nostru și a binelui comun.

Cu o profunzime uimitoare de cercetare si o fina analiza, acest film pătrunde adânc în lumile inter-conectate ale  politicii, ale corporațiilor multi-naționale și ale mass-mediei.

Cei mai mulți dintre noi s-au întrebat la un moment dat, cum am ajuns la o situație în care democrația este discreditata si   tot ce vedem in jurul nostru este nedreptate și corupție.

Politicienii înșela în mod deschis publicul, cu sprijinul de marilor corporații și mass-mediei. Războaiele sunt purtate in surdina, mediul este distrus și inegalitatea este în creștere.

„Ethos” deschide o cutie a Pandorei care își are rădăcinile sale la o rascruce de drumuri unde capitalismul se intalneste cu democratia, ceea ce implică faptul ca orice putere-elită pune profitul inaintea oamenilor, și în cele din urmă oferă o soluție prin care – privitorul – poate recâștiga controlul folosind singurul lucru de care lor le pasa – banii.

Ethos – Manipularea globală (RO)