Eclipsa Totala de Luna în Sagetator 26 Mai 2021

Scris de 
Ananda Kali
 - text de 
8 minute
ABHEDA este o revoluție etică, morală și de suflet care poate schimba cu adevărat lumea... dacă începem întâi cu noi.” - Acharya Leonard

Eclipsa totala de Luna in Sagetator din 26 mai 2021, ora 14:14 deschide sezonul eclipselor de anul acesta si se produce pe axa cunoasterii Gemeni – Sagetator, la gradul 5:26 activand casele III – IX – case de comunicare, studii, calatorii, credinta.

Intrucat Sagetatorul guverneaza bazinul, soldurile, osul sacral, coccisul, fesele si coapsele, din punct de vedere medical tot ceea ce faceti pentru aceste zone in cele 2 – 3 zile ale tranzitului Lunii prin Sagetator, are un efect dublu, preventiv si terapeutic (incepand de Miercuri noaptea, 26 Mai pana Vineri noaptea, 28 Mai ) cu exceptia operatiilor chirurgicale in aceasta zona.

In aceste zile nervul sciatic, problemele de circulatie si durerile musculare in zona coapselor se pot face resimtite cu o mai mare frecventa. Masajele sunt extrem de benefice in aceasta perioada si pot relaxa cu usurinta muschii intepeniti. (Puterea Lunii – Johanna Paungger si Thomas Poppe).

INFLUENȚA NEFASTĂ A LUNII PLINE ESTE DE ± 18 ORE FAŢĂ DE MOMENTUL DE MAXIM

adică de Marti, 25 Mai ora 20:14 până Joi, 27 Mai, ora 08:14! Această perioadă de influenţă reprezintă toleranţa de ± 8 grade din aspectul de opoziţie dintre Soare și Lună. Ce este bine să evităm în această perioadă:

Este neînțelept să facem dragoste în perioada de influența nefastă a Lunii Pline! În timpul actului amoros, datorită fuziunii și dilatării aurice profunde dintre cei doi iubiți, apare o foarte mare posibilitate de a prelua, într-un mod inconștient, vibrațiile negative existente în mediu.

S-a constatat că acele cupluri care NU respectă această interdicție, se confruntă mult mai des cu probleme și tensiuni penibile, care nu au au adeseori nicio motivație, respectiv asta exacerbează manifestarea geloziilor, a tendinţelor posesive, a pretențiilor și uneori a stărilor de violență verbală, psihică sau chiar fizică.

Tripura Sundari – Luni, 24 Mai 2021

Cu 48 de ore înainte de momentul astral de Lună Plină, are loc ziua de Tripura Sundari, o zi deosebit de specială, atunci când influența acestei energii este extrem de benefică asupra planetei noastre. În această lună, ziua de Tripura Sundari are loc pe data de 24 Mai, cu momentul de maxim la ora 14:14 o zi privilegiată, fiind denumită ziua frumuseții și armoniei universale (Tripura Sundari simbolizând Marea Putere Divină a frumuseții, armoniei și iubirii divine).

Este ziua în care putem să ne temperăm pornirile și ambițiile egoiste prin conștientizarea adevăratelor noastre aspirații, fiind o zi pe care merită să o consacrăm iubirii, artei, frumuseții, acțiunilor pline de dăruire.Pentru cei care se află într-o relație de cuplu este un moment privilegiat în care pot realiza procedeul secret Maithuna.

Trebuie să avem în vedere că influenţa Lunii se manifestă în primul rând asupra lichidelor din organism, respectiv asupra psihicului

Tocmai din această cauză simbolismul lunar este în legătură cu subconştientul, cu apa, cu sensibilitatea, receptivitatea, adaptabilitatea, instinctul. Nu sunt indicate operatiile chirugicale in aceasta perioada existand un risc crescut de hemoragie!

Cercetările întreprinse în perioada de Lună Plină au arătat că majoritatea oamenilor tind spre un comportament instinctual, ceea ce afectează drastic puterea decizională, discernământul. Acesta este și unul din motivele pentru care nu se recomandă să luăm decizii pe Lună Plină, deoarece acestea pot fi ori pripite, ori rezultatul influenţei mediului și a diferitelor persoane cu care interferăm, respectiv a ultimelor evenimente care ne-au impresionat (şi încă sunt la « suprafaţă » în subconştientul nostru).

Aspecte astrologice specifice:

Miercuri, 26 Mai, ora 14:14 - ora Romaniei marcheaza o Eclipsa totala de Luna in Sagetator pe axa cunoasterii Gemeni – Sagetator. Opozitia perfecta dintre Luna in Sagetator si Soarele in Gemeni pe gradul 5:26 cauta sa echilibreze nevoia de comunicare, de miscare si curiozitatea tipica Gemenilor cu discernamantul si nevoia de intelegere superioara tipica Sagetatorului.

Ceea ce transforma aceasta Luna Plina intr-o Eclipsa de Luna este apropierea de axa destinului, respectiv prezenta Nodului Nord in Gemeni in apropierea Soarelui, la gradul 10:44 si implicit, in opozitie, prezenta Nodului Sud in Sagetator in apropierea Lunii la gradul 10:44. In timpul eclipsei de Luna, Pamantul este pozitionat practic intre Soare si Luna, ceea ce face ca umbra pamantului sa transforme lumina lunii in nuante puternice de rosu, maro si gri generandu-se o atmosfera tensionanta plina de necunoscut si imprevizibil.

Asa cum ne-am obisnuit deja, Eclipsele pot fi momente astrale de cotitura

deoarece scopul lor este in primul rand constientizarea si apoi eliberarea de acele structuri sau tipare stagnante, impuritati sau blocaje care ne impiedica evolutia. Intotdeauna cel mai bun moment pentru schimbare este Acum, iar prezenta Nodurilor Lunare in apropierea Lunii Pline ne sugereaza ca acest Acum este in deplin acord cu Vointa Divina. Avem sansa sa ne cunoastem mai profund, sa ne amplificam adaptabilitatea, sa renuntam la credinta ca suntem detinatorii unicului adevar si sa facem lucrurile cat mai simple.

Pozitionarea Lunii in apropierea Nodului Sud in Sagetator presupune confruntarea noastra cu acel „adevar” pe care l-am aparat cu indarjire crezand ca acela este unicul adevar. Orice relatie, loc de munca, stil de viata, prieteni, studii, obiceiuri sau credinte care nu servesc evolutiei noastre, vor cunoaste un alt „adevar”, unul pur si autentic, dar a carei revelatie nu este neaparat una placuta pentru noi intrucat ne poate scoate din zona de confort.

Ceea ce ni se reveleaza este pentru binele nostru, deoarece avem sansa sa schimbam, sa corectam, sa imbunatatim domeniile anterioare in care nu ne-am rezolvat lectiile si nu ne-am trecut examenele sau le-am trecut pe nedrept, si nu neaparat din nestiinta cat mai mult dintr-un ego mult mai subtil conform caruia noi stim mai bine decat ceilalti.

Aceasta pozitionare a Lunii Pline pe axa cunoasterii Gemeni – Sagetator ne determina sa fim...

intr- o permanenta cautare a adevarului, numai ca fiecare dintre cele 2 semne amprenteaza o fateta diferita a adevarului, deoarece ele simbolizeaza cele 2 polaritati ale mintii umane, concretul si abstractul.

Pe de o parte avem Luna in Sagetator care tinteste catre o cunoastere mai abstracta si mai matura

construita pe fundamente morale, religioase, filozofice. Sagetatorul se pune in slujba unei intelegeri fundamentale, mai inalte a vietii umane in general, el fiind pasionat de semnificatia lucrurilor. Orice semnificatie cuprinzatoare pe care mintea noastra poate sa o exploreze nu neaparat direct, ci cu ajutorul analogiei, generalizarii si abstractizarii este pe placul Sagetatorului. El este eternul autodidact care pretuieste „intelegerea”, fiind capabil sa intuiasca adevarata cauza a unor aspecte si sa privesca dintr-o perspectiva superioara, de ansamblu.
Libertatea, independenta, onoarea, lupta pentru un ideal, aventura cunoasterii sunt printre principiile care-l motiveaza cu adevarat.

Partea neplacuta a Sagetatorului este

increderea excesiva in ceea ce cunoaste, in abilitatea cu care vrea sa te convinga de parerile sale, frica de a-i fi limitata libertatea, tendinta de a-i ridiculiza pe cei altii, inferiori intelectual, aroganta si credinta ca el este detinatorul adevarului ultim.

Luna vorbeste despre tiparele si obiceiurile noastre vechi

inconstiente, de modul in care suntem obisnuiti sa ne raportam la realitate iar daca nu reusim sa gestionam energia Sagetatorului intr-un mod constructiv, nu facem decat sa ramanem detinatorii unei cunoasteri empirice pe care nu suntem capabili sa o aplicam practic.

De cealalta parte avem Soarele in Gemeni a carui scop este „concretul”

respectiv comunicarea, dialogul, interactiunea cu celalalt pentru a-si potoli setea de cunoastere. Descoperim aici nevoia de extindere a scopului experientelor umane prin multe tipuri de contacte si de asimilare a unui mare volum de informatie. Cuvintele devin instrumentele cele mai de pret ale Gemenilor, orice sursa de informatie, de la carti, cursuri, practici sau metode care pot fi imediat experimentate devin surse pretioase. Avem aici mintea care clasifica in mod precis si chiar analitic informatia pentru a o folosi cat mai bine cu putinta si in cel mai util mod.
Exista un entuziasm fantastic si o bucurie a descoperirii tipica acestui semn. Ei sunt ca niste copii care se bucura de absolut orice experimenteaza, indiferent de simplitatea experientei.

Fateta mai putin placuta a Gemenilor

tine de o dispersie mentala permanenta, lipsa de semnificatie, influentabilitate maxima, inconstanta, tendinta catre distorsionare a adevarului pentru a servi scopurilor proprii, dualitate si duplicitate.

Cheia o constituie armonizarea acestor doua tipuri de energii

perfect complementare in fiinta noastra, deoarece intelegere fara cunoastere nu exista, teorie fara practica nu ajuta la nimic iar capacitatea de a intelege semnificatia unui lucru sau pasiunea pentru simboluri isi pierde din valoare daca nu dezvoltam practica, metoda si disciplina lui „cum sa” le gasim o valoarea practica in viata de zi cu zi.

Aceasta Eclipsa de Luna in Sagetator acompaniata de Nodul Sud ne readuce in prezent ceea ce nu am finalizat in trecut

ne confrunta cu rezultatele propriile noastre alegeri sau cu lipsa lor. Ne determina sa vedem acel „adevar” inconfortabil dar necesar in relatiile cu fratii, surorile, anturajul apropiat, in modul in care comunicam, negociem sau pur si simplu in care ne exprimam parerile, in studiile pe care le urmam sau pe calea spirituala pe care mergem, in calatoriile pe care le facem, in relatiile cu strainatatea sau cu persoane straine.

Prezenta Lunii in Sagetator in casa III, casa naturala a Gemenilor ne determina sa imbinam sa ne folosim cunoasterea superioara pe care o detinem tipica Sagetatorului si sa-i gasim o maniera cat mai simpla si mai accesibila de a o folosi, conform Gemenilor. Este nevoie sa nu mai fim doar depozitari ai unor cunostinte la nivel teoretic ci este momentul sa devenim mesageri ai cunoasterii in toate felurile in care putem si stim sa o facem.

Nodul Nord in Gemeni, adica calea de evolutie din acest moment, cere de la noi...

sa fim din nou copii, sa privim realitatea prin ochii unui copil, sa ne bucuram in modul cel mai pur cu putinta de tot ceea ce cunoastem si sa imprastiem aceasta cunoastere. Prezenta Nodului Nord in casa IX ne face sa ne dorim ca tot ceea ce facem sa fie cat mai inalt, cat mai semnificativ, cat mai aproape de obiectivele si de calea sufletului nostru.

De asemenea, este indicat sa comunicam cat mai clar cu putinta

astfel incat oricat de semnificativ sau important ar fi mesajul nostru, el sa fie inteles de celalalti; este bine sa fim adaptabili, sa simplificam modul de a comunica, sa cautam sa fim clari, concisi, sa evitam contextele sau mediile in care stim ca informatia poate fi distorsionata, deoarece este nevoie sa ne pastram puritatea gandului si a cuvantului.

Acum fiecare cuvant ne poate inalta sau ne poate cobori, alegerea ne apartine. Mai mult decat atat, vom fi direct raspunzatori pentru propriul nostru adevar si pentru efectele sale asupra celor din jur, avem nevoie sa constientizam carui adevar servim si sa decidem daca este in deplin acord cu sufletul nostru.

Este posibil ca unii dintre noi sa intre in roluri de „profesori” iar altii in roluri de „elevi”

si, in acest caz, avem responsabilitatea de a oferi tot ceea ce avem mai bun de oferit, in maniera cea mai simpla cu putinta. Putem aduce schimbari sau modificari in modul in care comunicam, putem renunta la un anumit limbaj sau dimpotriva ne putem imbunatati un anumit mod de a vorbi.

Poate fi ocazie buna sa lucram cu afirmatii, cu sugestii

sau orice fel de metode care folosesc forta si puterea cuvantului, este bine sa schimbam acele ganduri, idei sau concepte mentale care nu ne ajuta cu altele care ne pot sustine, motiva si ghida pe drumul catre noi.

Aceasta Eclipsa de Luna este tensionata de prezenta lui Jupiter in Pesti din casa VI care va pune un accent deosebit pe...

respectarea legilor spirituale in fiecare cuvant pe care-l rostim. Jupiter in Pesti amplifica planul emotional si imaginativ, ne impinge catre activitati filantropice, ne amplifica intuitia dar in acelasi timp ne poate face nehotarati, schimbatori, indolenti sau prea usor de influentat.

Avem nevoie sa fim blanzi si compasivi dar este bine sa gestionam aceasta emotivitate astfel incat sa nu devina excesiva. Este indicat sa evitam confuziile, nesiguranta, indoiala, iluzia deoarece ne vom confrunta cu situatii in care va fi nevoie sa discernem cand este bine sa spunem un anumit adevar si mai ales cum o sa o facem, de situatii in care este bine sa ne retinem de la comunicare, deoarece cuvintele noastre nu ar aduce nici o contributie benefica. Ceea ce putem face este sa fim atenti la cuvintele noastre astfel incat acestea sa respecte propriul adevar interior si sa fie vina din suflet, deoarece acelea sunt cele mai autentice.

Mesajul acestei Eclipse de Luna in Sagetator este simplu

a venit momentul sa devenim mesageri a ceea ce purtam in suflet ca si adevar, acel adevar care se afla mai presus de noi. A venit momentul sa ne recunoastem dorintele si chemarea sufletului si sa o impartasim si celorlalti dintr-o stare de bucurie si inocenta, cu recunostinta pentru ceea ce putem oferi.

 

Virginia Olteanu - astrolog

S-ar putea sa iti placa si

Abheda Yoga este o cale deosebită, rară, care poate cu adevărat să ne transforme. Putem dezvolta chiar și ceea ce nu am primit prin naștere și genetică sau nu am reușit să realizăm prin educație și alte influențe formatoare.
Acharya Leonard
Copyright Abheda Yoga 2021 © Toate drepturile rezervate.
magnifiercross