• Înscrierile la noi cursuri ABHEDA Yoga pentru începători se fac ACUM
 • pentru a primi informații si articole puteti trimite email-ul dv la abheda.yoga@gmail.com sau sms cu emailul dv. la 0788.377.773
 • suntem pe Facebook AICI
  • ...................Gataa ... citim ARTICOLUL....................

  eclipsa e soare

  Luna Noua se formeaza pe data de 3 noiembrie 2013, la ora 14:50, ora Romaniei, pe gradul 11:15 in Scorpion, (cu Soarele in Scorpion in conjunctie perfecta cu Luna in Scorpion) si in apropierea Nodului Lunar Nord care se afla tot in Scorpion pe gradul 7:21.

  Este vorba de o Eclipsa care ne poate aduce oportunitati imense pentru viitor.

  Acest moment ofera sansa de a permite arderea unei mari cantitati de karma prin meditatie (chiar daca nu la fel de intens ca in zonele in care eclipsa este vizibila).
  In mod obisnuit se face laya yoga cu mantra AUM (pentru cei care nu stiu laya yoga, se poate face japa yoga (repetarea cu voce tare sau in gand) a pranavei AUM, dar, daca nu stapaniti acesta modalitate, orice forma de meditatie fundamentala are eficienta DACA O PUTETI PRACTICA CU INTENSITATE…
  Se poate „arde” astfel karma unei intregi vieti, in functie si de nivelul de profunzime al meditatiei.

  Va invitam la meditatie la unison (fie la sala, fie acolo unde va aflati) intre orele duminica, 3 nov, 14:30-15:10, dupa cursul de anul I.

  Stim ca in astrologie Eclipsele de Soare sunt configuratii astrale foarte puternice, care prevestesc inceputuri, si evenimente importante atat la nivelul personal cat si la nivel de societate si intreaga lume. Toate eclipsesle ne vorbesc despre schimbare, dar aceasta schimbare este diferita pentru fiecare dintre noi, in acord cu destinul personal.

  Ce se intampla cand are loc o Eclipsa de Soare?

  Soarele si Luna ocupa acelasi grad zodiacal in apropierea unui Nod Lunar, si acest lucru se intampla in momentul de Luna Noua. Energiile vehiculate de eclipse sunt declansatori karmici foarte puternici, ele aduc foarte multe energii noi, iar aceste inceputuri care se nasc odata cu Luna noua, pot fi de multe ori radicale. In cazul unei Eclipse Totale de Soare, Luna este foarte aproape de Pamant si in aliniere perfecta cu Soarele, si aparent Luna este suficient de mare pentru a acoperi in totalitate lumina de la Soare. Acest lucru se intampla foarte rar, calea eclipsei fiind foarte ingusta. Ea va putea fi observata in Oceanul Atlantic la est de Florida, in Africa ( Gabon, Congo, Uganda), in Coasta de Fildes si Ghana (Oceanul Atlantic de Sud), faza de m axim a eclipsei va fi de  1 minut si 39 de secunde.

  In vechea astrologie se spune ca de obicei eclipsele de soare se formeaza in zonele nelocuite de oameni, in cazul in care calea eclipsei trece peste zone care sunt polulate, impactul eclipsei va fi mult mai mare, in special in zonele in care eclipsa a fost vizibila.

  Ce oportunitati ne aduce aceasta Eclipsa?

  Cu Nodul Nord in Scorpion, in conjuctie cu aceasta Eclipsa totala de Soare,  trebuie sa ne asumam lectiile trecutului pentru a putea merge mai departe, si a descoperii noi teritorii in viata noastra. Constientizand trecutul, putem sa trecem catre o noua faza a dezvoltarii noastre avand mai multa energie si pasiune care sa ne sustina pe calea noastra catre succes.Nodul Nord reprezinta viitorul si are in general o conotatie pozitiva in astrologie, asemanatoare cu cea a lui Jupiter si poate reprezenta o cale in care lectiile de viata intalnite dar si metodele puse la dispozitie ne pot ajuta sa crestem si sa evoluam, sa invatam sa traim in armonie cu noi insine dar si cu ceilalti.

  Este momentul sa ne asumam riscuri, energia Eclipsei ne indeamna la transformare, la o schimbare totala a domeniului de viata energizat in harta natala. Tot ceea ce stagneaza in viata noastra poate fi acum depasit! A venit timpul in care sa cautam oamenii si ideile care sa ne ajute sa ne eliberam de treuct si de elementele invechite din viata noastra. Cu cat vom renunta mai repede la trecut, la “lucrurile vechi” cu atat situatiile noi, persoanele noi vor fi atranse ca un magnet in viata noastra.

  Este bine de stiut ca Eclipsele se repeta pe acelasi grad zodiacal, odata la fiecare 19 ani. Daca una sau  mai multe planete din harta natala personala este energizata de aceasta eclipsa, este bine sa mergem in trecut pentru a vedea ce schimbari profunde au avut loc atunci in viata noastra

  Cele mai puternic influentate de aceasta Eclipsa de Soare sunt semnele fixe – Scorpion, Taur, Leu si Varsator, in special cei care sunt nascuti in jurul datei de 3 (plus minus cinci zile).

  Casa zodiacala in care se formeaza Eclipsa este casa a VIII, ceea ce inseamna ca se accentueaza elementul zodiei Scorpionului ( deoarece casa a VIII-a este casa natala a acestui semn). Ea reprezinta casa secretelor, a misterelor, a emotiilor ascunse legate de viata intima, de bani si putere. In mod traditional aceasta casa este o casa a transformarii, a sexului si a mortii, dar si a banilor mosteniti si a taxelor, aici invatam ca totul trebuie platit, tot ce primim si tot ce dam ne conduce viata in bine sau in rau, totul depinde de alegerile pe care le facem.

  Configuratia astrala cea mai importanta a acestei Eclipse este  YOD-ul, o configuratie destul de rara, care se formeaza intre Soarele si Luna din Scorpion, Marte din Fecioara si Uranus retrograd in Berbec.

  Acest aspect astral ne arata un scop special, si este alcatuit dintr-un triunghi isoscel alungit format din doua planete in sextil (aspect benefic de 60 de grade) si ambele planete in aspect de inconjunctie (aspect de 150 grade) cu a treia planeta numita focar, care in cazul nostru este Uranus retorgrad in Berbec.  Denumit si “degetul lui Dumnezeu”, el ne arata ca ceva este predestinat, iar focarul Yodului prin semn si casa, releva misiunea speciala de indeplinit, el devine Degetul sau “mana destinului”, fiind un punct de transformare, care se poate manifesta prin crize care ne schimba calea, si ne indica directia prin transformarea constiintei noastre.

  Deoarece Urans, reprezinta in acest aspect, chiar degetul lui Dumnezeu, el poate modifica sau perturba intr-un mod spectaculor scopul special al sufletului nostru datorita reactiilor emotionale imprevizibile. Pot aparea multe surprize in aceasta perioada, probleme vechi care prin viata intr-un mod inedit. Cu Uranus retrograd in Berbec, ne putem astepta la inversari neasteptate de situatie, la modificari personale uneori foarte accentuate. Mesajul lui poate fi acela de a ne reinventa, pentru ca doar asa putem sa ne transformam si sa evoluam spiritual.

  Sa nu uitam ca ca noaptea care precede fenomenul de Luna Noua, este sarbatorita in tratitia spirituala orientala sub numele de Shiva Ratri, sau noaptea transcendentei divine a lui Shiva, moment care genereaza un efect de maxima purificare ce se manifesta atat in fiinta umana cat si in natura inconjuratoare. In aceasta perioada este bine sa avem o alimentatie usoara, sa reducem ritmul activitatilor zilnice, si sa incercam sa ne orientam catre interior, fiind constienti ca aceasta noapte este deosebit de eficienta pentru practica meditatiei, ea oferindu-ne ocazia sa realizam importante progrese spirituale.

  Filmul despre Abheda Yoga Academy si Kundalini varianta rezumată - (20 min) Dacă doriți, AICI puteți găsi filmul intreg...