Photo credit: Pixabay

Eclipsă totală de Lună în Vărsător  va fi cea mai lungă eclipsă totală de Lună a secolului 21! Ea va fi vizibilă şi din România, în cazul în care vom avea noroc şi va fi senin.

Această eclipsă face parte din şirul celor 3 eclipse care se desfăşoară în această vară, eclipse care aduc în prim plan schimbări  majore ce pot avea loc în vieţile noastre, și pe care este bine să le privim drept niște oportunităţi de evoluţie şi creştere personală.

Fazele eclipsei

Începutul eclipsei, se va produce vineri 27 iulie, la ora 20:14, când Luna se va afla sub orizont, iar în Bucureşti, ea va răsări la ora 20:37. După răsăritul Lunii, intrarea în conul de umbră al Pamantului va începe la ora 21:24, iar momentul în care Luna va fi total acoperită se va produce la ora 22:29. Din acel moment tot discul se va afla scufundat în umbră, căpătând nuanţe de la portocaliu la cărămiziu, acesta fiind şi momentul în care începe totalitatea. Momentul de maxim al eclipsei se va produce la ora 23:22. Totalitatea  va dura o oră 42 de minute și 47 de secunde, eclipsa fiind cea mai lungă din acest secol.

La ora 00:13, Luna va începe să iasă din zona de umbră, totalitatea luând sfârşit, iar, la 01:19, ea va ieşi complet din umbră, fiind mai deschisă la culoare. Din cauza modficărilor de culoare, Luna căpătând nuante de portocaliu spre roşu cărămiziu, această lunaţie mai poartă denumirea de Lună Sângerie. Ea nu are nicio semnificaţie astrologică ci este pur si simplu un efect optic datorat fazei de totalitate a eclipsei.

Eclipsa se va încheia la ora  02:29  ea fiind a doua totală din acest an. Ea va putea fi observată din Europa, Africa, Rusia, Asia, Australia.

Aspecte astrologice

Eclipsele generează influențe gravitationale și elecgromagnetice mai mari asupra corpului nostrul fizic și emotional, exercitând o influență mai puternică ca de obicei asupra pșihicului nostru. Este bine să știm că o Eclipsă de Lună este o Lună Plina (sau momentul cand Luna este în opoziție perfecta cu Soarele) mai puternică ca de obicei și cu  efecte de durată, emoțiile sunt sporite, și dacă vom fi atenți la aceste emoții ale noastre cu șiguranță ne putem da seama ce trebuie să modificam, să eliminam sau să adaugam vieții noastre pentru a ne șimți bine.

Această Eclipsă în Leu poate produce transformari majore, este o energie imensă ce ne orientează mai mult spre relații, poate declanșa fel de fel de crize în scopul constientizării necesității unei relații în viața noastră, fie că vorbim de o relație de la locul de muncă, de relația cu noi înșine, de relația cu partenerul de viață, cu cei apropiați nouă sau cu societatea în care trăim.

INFLUENȚA NEFASTĂ A LUNII PLINE ESTE DE ± 18 ORE FAŢĂ DEMOMENTUL DE MAXIM, adică de pe 27 iulie 2018, ora 05:23, până pe  28 iulie ora 17:23! Această perioadă de influenţă reprezintă toleranţa de ± 8 grade din aspectul de opoziţie dintre Soare și Lună.

Ce este bine să evitam în aceasta perioada: este neîntelept să facem dragoste în perioada de influenta nefasta a Lunii Pline. În timpul actului amoros, datorită fuziunii și dilatării aurice profunde dintre cei doi iubiți, apare o foarte mare posibilitate de a prelua, într-un mod inconștient, vibrațiile negative existente în mediu. S-a constatat că acele cupluri care NU respectă această interdicție, se confruntă mult mai des cu probleme și tensiuni penibile, care nu au au adeseori nicio motivație, respectiv asta exacerbează manifestarea geloziilor, a tendinţelor posesive, a pretențiilor și uneori a stărilor de violență verbală, psihică sau chiar fizică.

Tripura Sundari –25 iulie 2018

Cu 48 de ore înainte de momentul astral de Luna Plină, are loc ziua de Tripura Sundari, o zi deosebit de specială, atunci când influența acestui astru este extrem de benefică asupra planetei noastre. În această lună, ziua de Tripura Sundari are loc pe data de 25 iulie, cu momentul de maxim la ora 23:22, o zi privilegiată, fiind denumită ziua frumuseții și armoniei universale (Tripura Sundari simbolizând Marea Putere Cosmică a frumuseții, armoniei și iubirii divinie). Este ziua în care putem să ne temperăm pornirile și ambițiile egoiste prin conștientizarea adevăratelor noastre aspirații, fiind o zi pe care merită să o consacram iubirii, artei, frumuseții, acțiunilor pline de dăruire.

Pentru cei care se află într-o relație de cuplu este un moment privilegiat în care pot realiza procedeul sectret Maithuna.

Trebuie să avem în vedere că influenţa Lunii se manifestă în primul rând asupra lichidelor din organism, respectiv asupra psihicului. Tocmai din această cauză simbolismul lunar este în legătură cu subconştientul, cu apa, cu sensibilitatea, receptivitatea, adaptabilitatea, instinctul.

Cercetările întreprinse în perioada de Lună Plină au arătat că majoritatea oamenilor tind spre un comportament instinctual, ceea ce afectează drastic puterea decizională, discernământul. Acesta este și unul din motivele pentru care nu se recomandă să luăm decizii pe Lună Plină, deoarece acestea pot fi ori pripite, ori rezultatul influenţei mediului și a diferitelor persoane cu care interferăm, respectiv a ultimelor evenimente care ne-au impresionat (şi încă sunt la « suprafaţă » în subconştientul nostru).

Aspecte specifice

 Pe data de  27 iulie 2018, ora 23:22 – ora Romaniei se formează  o Eclipsă de Lună în Vărsător adică Luna se află la 4:45  grade în Vărsător și este în opozitie perfectă cu Soarele aflat la 4:5345 grade în Leu.

Această Eclipsă de Lună se află în conjunctie cu Nodul Sud la 5:53 gradeVărsător și acționează ca un declanșator karmic cu lecții de viață dificile, controverse, revelații șocante,

În același timp însă, odată cu aceste teste care se revarsă asupra noastră vine și multă speranță care are rolul de ane vindeca ranile din trecut. Evenimentele se întâmplă acum și care nu au finalul dorit de noi, au o nouă șansă în jurul datei de 27 septembrie când planeta Marte intră în mers direct și activează gradul 4:45 Vărsător, gradul eclipsei totale.

Axa Varsator/ Leu care este activată acum ne vorbește despre Comunitate versus Individualitate, despre cum fiecare la nivel personal aduce o influență, o contribuție personală la formarea energiei colective, întrebarea care se pune este: noi ce energie generăm, în ce fel ne folosim liberul aribitru pentru a face o diferență în lumea în care trăim?

Cei născuți în jurul datei de 27 iulie, octombrie, ianuarie, aprilie, ( plus, minus 3 zile)  vor simti influența acestei energii mult mai puternc decat ceilalți; acest lucru este valabil și dacă aveti axele principale adică ascendentul, descendentul, casa carierei sau orice planetă personală în jurul gradului 5 din Leu, ScorpionVărsător și Taur.

 

Sursa: mediafax, https://adriana-astro.com