Eclipsa totala de Luna in Leu – 21 Ianuarie 2019

O eclipsa de luna are loc atunci cand Luna, in miscarea ei in jurul Pamantului, intra in umbra acestuia. Practic actorii astrali ai momentului sunt acum Soarele, Luna si Nodurile Lunare in preajma carora se produce eclipsa.

O eclipsa de luna este de fapt o luna plina dar mai intensa si mult mai puternica ca si efecte, aducand cu ea sfarsituri, intorsaturi, recalibrari de situatii, reorientari sortite conform Ordinii Divine.

Eclipsa de Luna in Leu din 21 Ianuarie 2019 are loc cu Luna in Leu pe gradul 00:53 in opozitie cu Soarele in Varsator gradul 00:53 in apropierea Nodurilor Lunare – Nodul Nord in Rac gradul 26:47 in opozitie cu Nodul Sud in Capricorn gradul 26:47. Este o eclipsa de luna in preajma Nodului Nord ceea ce ne face sa intelegem ca darurile ei contribuie la cresterea noastra si ne sunt de mare folos in implinirea menirii noastre personale pe acest pamant.

Deoarece incarcatura energetica a acestui moment este imensa, ne confruntam cu stari emotionale puternice pe care nu le controlam usor, fiind necesara o permanenta centrare in inima si eforturi sustinute de conectare la sinele nostru divin.

INFLUENȚA NEFASTĂ A LUNII PLINE ESTE DE ± 18 ORE FAŢĂ DE MOMENTUL DE MAXIM, adică de Duminica, 20 Ianuarie ora 13:18 pana Marti, 22 Ianuarie ora 01:18! Această perioadă de influenţă reprezintă toleranţa de ± 8 grade din aspectul de opoziţie dintre Soare și Lună.            

Ce este bine să evităm în aceasta perioada:                                                                                                        este neînțelept să facem dragoste în perioada de influența nefastă a Lunii Pline.

În timpul actului amoros, datorită fuziunii și dilatării aurice profunde dintre cei doi iubiți, apare o foarte mare posibilitate de a prelua, într-un mod inconștient, vibrațiile negative existente în mediu.

S-a constatat că acele cupluri care NU respectă această interdicție, se confruntă mult mai des cu probleme și tensiuni penibile, care nu au au adeseori nicio motivație, respectiv asta exacerbează manifestarea geloziilor, a tendinţelor posesive, a pretențiilor și uneori a stărilor de violență verbală, psihică sau chiar fizică.

Tripura Sundari – Sambata, 19 Ianuarie 2019
Cu 48 de ore înainte de momentul astral de Luna Plină, are loc ziua de Tripura Sundari, o zi deosebit de specială, atunci când influența acestui astru este extrem de benefică asupra planetei noastre. În această lună, ziua de Tripura Sundari are loc pe data de 19 Ianuarie , cu momentul de maxim la ora 07:18 o zi privilegiată, fiind denumită ziua frumuseții și armoniei universale (Tripura Sundari simbolizând Marea Putere Cosmică a frumuseții, armoniei și iubirii divine).

Este ziua în care putem să ne temperăm pornirile și ambițiile egoiste prin conștientizarea adevăratelor noastre aspirații, fiind o zi pe care merită să o consacram iubirii, artei, frumuseții, acțiunilor pline de dăruire.
Pentru cei care se află într-o relație de cuplu este un moment privilegiat în care pot realiza procedeul secret Maithuna.

Trebuie să avem în vedere că influenţa Lunii se manifestă în primul rând asupra lichidelor din organism, respectiv asupra psihicului. Tocmai din această cauză simbolismul lunar este în legătură cu subconştientul, cu apa, cu sensibilitatea, receptivitatea, adaptabilitatea, instinctul.
Nu sunt indicate operatiile chirugicale in aceasta perioada existand un risc crescut de hemoragie.

Cercetările întreprinse în perioada de Lună Plină au arătat că majoritatea oamenilor tind spre un comportament instinctual, ceea ce afectează drastic puterea decizională, discernământul. Acesta este și unul din motivele pentru care nu se recomandă să luăm decizii pe Lună Plină, deoarece acestea pot fi ori pripite, ori rezultatul influenţei mediului și a diferitelor persoane cu care interferăm, respectiv a ultimelor evenimente care ne-au impresionat (şi încă sunt la « suprafaţă » în subconştientul nostru).

Aspecte astrologice specifice:      

Opozitia Luna – Soare din 21 Ianuarie 2019 se formeaza pe axa relationala Leu – Varsator la gradul OO:53 si activeaza casele I – VII iar Ascendentul acestui moment astral se afla in Capricorn, sub guvernarea lui Saturn.

Luna se afla in Leu in casa VII – casa uniunii si a parteneriatelor pe baza de contract, casa proceselor, a dusmanilor declarati, casa care ne vorbeste despre tipul “astral” de partener care ni se potriveste, care ne completeaza, catre care tindem chiar daca uneori nu constientizam acest lucru. Soarele se afla in Varsator in casa I – casa personalitatii noastre, casa vietii, a vitalitatii, reprezentand modul nostru principal de expresie si contribuind la afirmarea identitatii personale.

O eclipsa de Luna va genera in noi transformari majore, care ne orienteaza spre relatii, parteneriate  fie ca tin de locul de munca, de partenerul de viata, de relatia cu noi insine,  declasand situatii extreme sau crize de orice fel pentru a ne ajuta sa constientizam rolul si rostul acestor relatii in viata noastra, daca mai sunt necesare in evolutia noastra sau le pastram din inertie si de frica de a iesi din zona noastra de confort. Putem privi aceasta eclipsa ca pe un moment al Adevarului, un moment care ne face sa privim scena vietii noastre cat se poate de clar si lumineaza ceea ce avem nevoie sa modificam, sa eliminam sau dimpotriva sa completam in viata noastra pentru a ne simti bine. Emotiile sunt greu de gestionat in aceste momente, sunt posibile stari de confuzie, neclaritate, sau disconfort maxim iar liberul nostru arbitru devine practic inexistent caci atunci cand o astfel de energie se manifesta in viata noastra nu putem decat sa luam parte la ce este “sortit” sa se intample.

Tinand cont de faptul ca aceasta Luna plina activeaza o axa relationala, este momentul prielnic sa constientizam propriile noastre nevoi relationale in raport cu “celalalt”, sa vedem care sunt asteptarile noastre si cat din aceste asteptari ne sunt implinite dar si in acelasi timp sa vedem daca si noi ne asumam cu adevarat ceea ce cerem celuilalt sa savarseasca. Luna in Leu ne provoaca sa ne uitam in propriul nostru suflet si sa vedem daca acesta isi gaseste cu adevarat implinirea si fericirea in relatia respectiva sau daca ne amagim, ne complacem in acea situatie din alte considerente. Ceea ce ni se va revela acum va genera in noi schimbarea de care avem nevoie pentru a fi in deplin acord cu dorintele sufletului nostru, tot ce nu am reusit sa exprimam pana acum din frica de a pierde afectiunea, siguranta, increderea, admiratia, stabilitatea, sprijinul celuilalt sau comoditatea cu care ne-am obisnuit, acum nu mai poate fi ascuns.

Soarele in Varsator insotit de Nodul Sud in Capricorn ne vorbeste despre tot ce este original, nonconformist, extremist, despre idei neobisnuite, excentricitate. Nodul Sud in Capricorn ne arata insa trecutul, obisnuintele si tiparele cu care suntem familiari, atasamentele la care nu vrem sa renuntam, rigiditatea noastra, sacrificiile pe care le facem pentru a pastra aparentele sociale, statutul social, puterea chiar cu pretul fericirii noastre. Nesiguranta, perfectionismul, fixitatile, frica de ce va spune lumea, relatiile din interes, fuga dupa recunoastere, insensibilitatea, controlul excesiv, de toate acestea trebuie sa ne debarasam ca de un bagaj pe care il purtam de prea mult timp in spate. Toate acestea nu se vor petrece pe loc, urmatoarele 6 luni ne vor sta la dispozitie sa ne adaptam schimbarilor care vin sa “miste” ceea ce noi nu am fi fost dispusi sa facem de la sine.

A venit momentul sa ne capatam curajul de a merge in directia sufletului nostru, dictata de catre Luna in Leu de mana cu Nodul Nord in Rac. Leul isi cere dreptul la maretie, cere de la noi sa stralucim prin ceea ce iubim sa facem, prin exprimarea talentelor noastre, a darurilor cu care am fost inzestrati si care ne face sa fim unici. Ea cere de la noi putere, curaj si ne indeamna sa cautam acele relatii care servesc scopului real al sufletului nostru, dorintelor noastre autentice si care ne fac sa ne simtim impliniti si fericiti. Nodul Nord in Rac vine cu un aport de sensibilitate si deschidere sufleteasca, ne ajuta sa intelegem ca este ne este bine cu adevarat doar in acea relatie in care ne simtim ca “Acasa”, in care putem sa fim noi in varianta noastra cea mai pura si mai autentica, fara frica ca nu ne ridicam standardelor celorlalti. Racul este semnul familiei, al radacinilor noastre si ne indeamna sa ne cautam implinirea in acele relatii de suflet care ne ajuta cu adevarat in evolutia noastra.

Tinand cont de opozitia dintre Luna in Leu si Soarele in Varsator ne straduim sa gasim acum un echilibru intre A DORI specific Leului si A CUNOASTE specific Varsatorului. Ambitia, puterea, autoritatea si dominarea Leului, atasamentul sau fata de ceea ce poseda si ceea ce considera ca i se cuvine, dorinta lui nestavilita de a conduce si de a fi ascultat cu orice pret se vor confrunta cu rigiditatea si fixitatea Varsatorului care nu adera cu usurinta la idei care nu-i apartin si pe care nu le considera juste, nici nu suporta sa fie condus sau dominat, caci este nonconformist si original  si lupta pentru egalitate si fraternitate.

Aceasta luna plina se confrunta cu un careu din partea lui Uranus care vine cu elementul surpriza provocand tot felul de situatii neasteptate provocate de cei din anturajul nostru, caci Uranus se afla in casa III, care nu fac decat sa aprinda spiritele si mai mult, tensionand atmosfera astrala prin neprevazutul cu care ne confrunta. Ne manifestam impulsiv si fara prea mult discernamant, ne grabim in a evalua situatiile cu care ne confruntam sau ne pripim in a lua decizii fara sa le gandim in prealabil, aruncam verbal cu cuvinte pe moment pe care nu le simtim cu adevarat doar ca ne descarcam pe moment de tensiunea la care care suntem supusi. Tensiunea nervoasa fiind mare, nu este indicat sa luam decizii radicale in relatiile apropiate si nici sa raspundem cu aceeasi moneda atunci cand suntem provocati de ceilalti intrucat riscam sa ne confruntam cu consecinte ulterioare nedorite.

Aceasta Luna Plina in Leu cere de la noi seriozitate si asumare in acord cu Ascendentul in Capricorn, ne indeamna sa ne descoperim maretia si propria creativitate si ne pune sa ne privim in oglinda propriile relatii  intrebandu-ne daca ele reprezinta cu adevarat valoarea noastra sau valoram mai mult de atat. Multora dintre noi acesta intrebare le va crea suferinta dar va ajuta la constientizarea faptului ca putem sa alegem oricand sa servim dorintelor autentice ale sufletului nostru si nu ego-ului nostru care ne indeparteaza de autenticul din noi. Putem vorbi de un final de drum, fie ca am fost pregatiti pentru el sau nu, de o noua sansa catre a redescoperi fiinta noastra, un nou mod de a fii prin reaprinderea luminii interioare care sa ne conecteze la sinele nostru Divin.

“In inima ta este o lumanare gata sa fie aprinsa.                                            Este un vid in sufletul tau, gata sa fie umplut.        Simti asta, nu-i asa? Simti separarea de Cel mult iubit. Cheama-l sa te umple.                                                                             Imbratiseaza focul.                               Aminteste-le celor care-ti spun altceva                                                                 Ca Iubirea vine la tine din propria ei dorinta        Si dorul de ea nu se poate invata in nici o scoala.” (Rumi)

Afirmatii utile pentru aceasta perioada:

“Pot elibera trecutul si pot ierta pe toata lumea. Ma eliberez pe mine insumi/insami si pe toata lumea din viata mea de ranile trecute. Toti suntem liberi sa inaintam spre noi si glorioase experiente.”

“Viata mea este o oglinda. Oamenii din viata mea imi sunt adevarate oglinzi. Acestia imi ofera ocazia de a ma schimba si evolua.”

“Sunt in siguranta sa privesc in mine insumi/insami. Iubesc ceea ce vad in mine.”

Virginia Olteanu