• Înscrierile la noi cursuri ABHEDA Yoga pentru începători se fac ACUM
 • pentru a primi informații si articole puteti trimite email-ul dv la abheda.yoga@gmail.com sau sms cu emailul dv. la 0788.377.773
 • suntem pe Facebook AICI
  • ...................Gataa ... citim ARTICOLUL....................

  eclipsa_lunaEclipsa de Luna are loc atunci cand Luna in miscarea ei in jurul Pamantului, intra in umbra acestuia, Pamantul se interpune in acel moment intre Luna si Soare, astfel lumina Soarelui care in mod normal este reflectata de Luna catre Pamant, este blocata de umbra acestuia. Luna se afla in faza  de Luna Plina adica Soarele se afla in opozitie perfecta cu Luna iar Luna se afla in apropierea unui Nod Lunar.

  Avand in vedere faptul ca este o eclipsa totala, aceasta inseamna ca energiile puse in misare sunt mult mai intense, si ca urmeaza o perioada de cteva luni in care va trebui sa limpezim lucrurile in viata noastra, sa ne detasam de trecut (Luna), permitand noului sa intre in viata noastra, care astfel va deveni mai usoara. Eclipsa de Luna poate produce transformari majore, energia sa puternica ne orienteaza mai mult spre relatii, poate declansa fel de fel de crize in scopul constientizarii necesitatii unei relatii in viata noastra, fie ca vorbim de o relatie de la locul de munca, de relatia cu noi insine, de relatia cu partenerul de viata, cu iubirea, sau cu cei apropiati noua.

  Luna Plină si mai ales o Eclipsa Totala de Luna,  favorizează la maxim manifestarea substanțială la nivel astral (deci și mental), incluzand aspecte benefice sau malefice, dar si o receptivitate maxima la nivel subconștient, care dă și posibilitatea conectării, mai ales nedorite, la aspecte abisale, demoniace.

  Cercetările întreprinse în perioada de Lună Plină au arătat că majoritatea oamenilor tind spre un comportament instinctual, ceea ce afectează drastic puterea decizională, discernământul. Acesta este şi unul din motivele pentru care nu se recomandă să luăm decizii pe Lună Plină, deoarece acestea pot fi ori pripite, ori rezultatul influenţei mediului şi a diferitelor persoane cu care interferăm, respectiv a ultimelor evenimente care ne-au impresionat (şi încă sunt la « suprafaţă » în subconştientul nostru).

  INFLUENŢA NEFASTĂ A LUNII PLINE ESTE DE ± 18 ORE FAŢĂ DE MOMENTUL DE MAXIM. Această perioadă de influenţă reprezintă toleranţa de ± 8 grade din aspectul de opoziţie dintre Soare şi Lună.

  Ce este bine sa evitam in aceasta perioada: este neintelept sa facem dragoste in perioada de influenta nefasta a Lunii Pline. In timpul actului amoros, datorita fuziunii si dilatarii aurice profunde dintre cei doi iubiti, apare o foarte mare posibilitate de a prelua, intr-un mod inconstient, vibratiile negative existente in mediu. S-a constatat ca acele cupluri care NU respecta aceasta interdictie, se confrunta mult mai des cu probleme si tensiuni penibile, care nu au au adeseori nici o motivatie, respectiv asta exacerbeaza manifestarea geloziilor, a tendinţelor posesive, a pretentiilor si uneori a starilor de violenta verbala, psihică sau chiar fizica.

  Ce este foarte important sa cultivam, mai ales in această perioada: bunul simt, detasarea, umilinta, simplitatea, bunavointa, multumirea si bineinteles, nu in ultimul rand, credinta in Dumnezeu.

  Este un moment favorabil pentru a practica Yoga, in general si mai ales rugaciunea, meditatii cu aspecte imanente, stari speciale, rezonante inalte (mai putin cu cele transcendente care nu sunt stimulate in perioada de Luna Plina)

  Cu 48 de ore inainte de momentul astral de Luna Plina, are loc ziua de Tripura Sundari, o zi deosebit de speciala, atunci cand influenta acestui astru este extrem de benefica asupra planetei noastre.  In aceasta luna, ziua de Tripura Sundari are loc pe data de 13 aprilie 2014, o zi privilegiata, fiind denumita ziua frumusetii, si armoniei universale (Tripura Sundari simbolizand Marea Putere Cosmica a frumusetii, armoniei si iubirii divinie). Este ziua in care putem sa ne temperam pornirile si ambitiile egoiste prin constientizarea adevaratelor noastre aspiratii, fiind o zi pe care merita sa o consacram iubirii, artei, frumusetii, actiunilor pline de daruire.

  ……….

   

  Aspecte speficice

   

  O eclipsa totala de Luna apare atunci cand intreaga suprafata a Lunii intra in umbra pamantului. Luna nu dispare complet in timp ce trece prin umbra pamantului datorita refractiei luminii solare de catre atmosfera terestra in conul de umbra, daca pamantul nu ar avea atmosfera terestra, luna ar fi complet intunecata.  Culoarea rosie a Lunii in momentul eclipsei se explica prin faptul ca lumina venita de la soare trece prin mai multe straturi ale atmosferei si se pastreaza doar cea rosie. Eclipsa totala de Luna mai este denumita popular si “ Luna sangerie” fiind privita cu teama si superstitie, ca prevestitoare a unor vremuri grele sau a unor evenimente social majore. Durata acestei eclipse va fi de 1 ora, 17 minute si 48 secunde si va fi vizibila atat in America de Nord cat si America de Sud.

  Eclipsa Totala de Luna se formeaza pe gradul 23:16  in semnul Balantei, pe data de 15 aprilie 2014, in jurul orei 10:43 ora Romaniei. Este vorba de o eclipsa care se formeaza in faza de Luna Plina in apropierea nodurilor lunare, adica Luna in Balanta  gradul 25:16 este in opozitie cu Soarele in Berbec gradul 25:16  iar axa Nodurilor Lunare –Nodul Nord in Balanta  gradul 28: 23 in opozitie cu Nodul Sud in Berbec gradul 28:23.

  Este o Eclipsa totala de Luna asociata cu Nodul Nord Lunar in Balanta  ce semnififica destul de clar oportunitati pentru viitor; este momentul in care culegem ce am semanat si ingrijit din luna octombrie 2013 si pana in prezent.  Tonul karmic al eclipsei, ne previne asupra faptului ca puterea noastra de control este minima, si suntem la “mana astrelor”, deci ele vor decide ce anume vom culege.

  Cu Nodul Nord in Balanta  ce formeaza aceasta Eclipsa de Luna trebuie sa ne asumam bilantul karmic al lectiilor trecutului nostru, atat realizarile cat si esecurile luminate puternic de aceasta Luna eclipsata ne cer sa pasim catre o cale noua ce ofera armonie, pace, frumusete sufletului nostru divin.

  In tot acest joc astral de lumini si umbre, Soarele sprijinit de Nodul Sud in Berbec, este obisnuinta care se agata de fel de fel de  lupte egoiste, nevoi personale, cu un comportament exploziv, uitand de cei din jur, de nevoile si sentimentele lor. Actiunea este lipsita de tact, sfideaza, este obraznica, necooperanta, egoista si aroganta.

  Acestea sunt problemele pe care cosmosul le va evidentia in urmatoarea perioada  rugandu-ne si de multe ori, chiar obligandu-ne sa ne uitam in directia opusa, sa urmam calea Nodului Nord lunar in Balanta adica la un viitor ce promoveaza pacea , diplomatia, echilibrul, relatiile echitabile, medierea, armonia.

  Nodul Sud in Berbec aflat in conjunctie cu Soarele in casa XI poate fi o adevarata provocare deoarece obisnuinta poate oferi un asa zis confort oferit de anumite prietenii, grupuri de oameni, sperante, protectori, daruri de la sefi, dar Nodul Sud reprezinta obiceiurile confortabile si nu neaparat sanatoase pentru viitorul nostru.

  In acest moment ni se cere sa recunoastem si sa renuntam la aceste obiceiuri care reprezinta adevarate blocaje, si sa dezvoltam potentialul oferit de Nodul Nord in Balanta, in care sufletul nostre va cunoaste starea de multumire si armonie.

  O Eclipsa de Luna  vorbeste despre finaluri, ceva se incheie intr-un mod semnificativ( nu poate fi uitat, datorita tonului karmic), cu Eclipsa de Luna in Balanta si in casa V sunt evidentiate relatiile  personale, de afaceri, iubirea, copiii, scoala, placerile de toate felurile, creativitatea personala, distractiile.

  Guvernatorul acestei Eclipse este Venus care se afla in semnul Pestilor in casa asa IX . In astrologia veche, se spune ca o Eclipsa condusa de Venus este precursoarea unui timp linistit pe pamant.

   Venus in Pesti face in acest moment un aspect de trigon cu Jupiter in Rac, ii avem aici pe cei doi benefici astrali aflati in armonie atat ca semne cat si ca aspect, asta arata ca putem culege roade frumoase in urmatoarea perioada in special prin creativitatea personala, prin copii, in domeniul carierei, in relatia cu strainatatea, prin credinta, prin ceea ce oferim celorlalti, chiar si iubirea este rasplatita cu un trandafir astral iar in multe cazuri, cerul pregateste inelul karmic.

  Lectia  adusa de aceasta Eclipsa de Luna in Balanta nu poate fi ignorata mai ales de  semnele cardinale Balanta, Berbec, Rac, Capricorn ( cei nascuti in jurul datei de 15 aprilie, iulie, ocrombrie, ianuarie), care vor resimti cel mai puternic impactul ei.

  O Eclipsa actioneaza ca un punct astral pentru crestere personala, evolutie. Uneori, schimbarea brusca provocata de o Eclipsa ne elibereaza de modele invechite , comportamente si relatii  intretinute de lene, de frica, un loc de munca inadecvat menirii noastre.

  Eclipsele sunt imprevizibile, au ceva uranian in ele, nu te intreaba daca vrei schimbarea ci esti fortat sa o faci, si cu cat ne opunem schimbarii cu atat viata noastra devine mai grea, de aceea atitudinea noastra trebuie sa fie cat mai flexibila, sa ne detasam cu usurinta de trecut, sa lasam in urma blocajele si balastul karmic, pentru a putea sa beneficiem de o mai mare deschidere catre viitor, si catre o integrare cat mai armonioasa a lectiilor noastre de viata, pe acest pamant.

   

  sursa: adriana-astro.com

  Filmul despre Abheda Yoga Academy si Kundalini varianta rezumată - (20 min) Dacă doriți, AICI puteți găsi filmul intreg...