Odată cu luna iulie începe sezonul eclipselor! Astfel, în luna iulie avem două eclipse: o eclipsă parţială de Soare pe data 13 iulie, care nu va fi vizibilă din emisfera nordică, iar pe data de 27 iulie o eclipsă totală de Lună care va fi vizibilă şi în România cu momentul de maxim la ora 23:22.. Ultima eclipsă este cea parţială de Soare din data de 11 august, care va fi vizibilă în nordul şi din nord-estul Europei, Asia de nord-vest şi America de Nord.

Această perioadă bogată în eclipse este un moment elevator, luna iulie fiind foarte intensă cu potenţial de purificare, curaţare, închiderea unor bucle, vindecarea unor răni, a unor tipare inconştiente sau împrumutate, vechi şi foarte vechi ale noastre sau ale neamului nostru.

Avem multă treaba în ceea ce priveşte schimbarea axei, a drumului vieţii, a priorităţilor, şi putem privi acest şir de eclipse ca pe un „brânci” primit de la Univers pentru ca noi să facem un salt, dar înainte de aceasta va trebui să curăţăm intens, să purificăm, să clafiricăm, să încheiem şi să clasificăm situaţii de viaţă care trenează de mult timp.

Elipsa parţială de Soare în Rac de pe data de 13 iulie, este prima din cele 3 care vor avea loc în această vară şi putem să o pirivm ca pe un fel de introducere a ceea ce urmează în următorii doi ani (2019 – 2020) când nodurile lunare se vor afla pe axa Rac- Capricorn. La acest tablou se mai adaugă şi cele patru planete retrograde plus Mercur care intră în retrogradare pe data de 26 iulie.

Trecutul este numele jocului acestei luni astrale, care nu este cea mai bună lună pentru planuri mari, pentru schimbari importante. Cea mai bună modalitate de a merge înainte în acest moment este să ne lăsăm ghidaţi de divinitate.

Toate eclipsele vorbesc despre schimbări dar schimbări în acord cu destinul fiecaruia. În timpul Eclipsei de Soare, Luna este între Pământ și Soare, oprind temporar lumina. Acum, divinitatea stinge temporar lumina pentru cei de pe Pământ,  dar aprinde lumina în sufletele noastre arătându-ne adesea într-un mod destul de dur ce trebuie să lăsăm, să schimbam, să inițiem, în viața noastră

Pentru a beneficia din plin de acest aspect astrologic este indicat să realizăm o scurtă meditație de circa 20 de minute, în perioada să de maximum, cu 10 minute înainte și 10 minute după ce acesta are loc, adică între 05:38 și 05:58.

Cum medităm: așezați pe un scaun cu spatele drept și cu mâinile odihnindu-se pe coapse cu palmele în jos, urmărim să ne relaxăm complet corpul, în special mușchii feței. Este necesar să ne simțim corpul fizic abandonat și imobil. După ce am realizat “parcarea” corpului fizic ne îndreptăm atenția în interiorul corpului, în mijlocul pieptului și ne imaginăm că ne aflăm adimensionali, la acel nivel.

Pe tot parcursul meditației, urmărim să simțim influența complexă a acestui moment astral, de Luna Nouă, caracterizat printr-un maxim al energiei solare.

Aspectul de Luna Nouă reprezintă momentul când cele doua astre împart același grad zodiacal, putem supne că are loc o „nuntă cosmică” care fuzionează masculinul și femininul într-o unitate perfectă. Datorită conjuncției dintre Soare și Lună se manifestă o complementaritate specială a energiilor yin – yang din natură.

Dacă acum, urmărim să găsim un acord perfect între voința noastră și Voia lui Dumnezeu, conștiința noastră va trece prin transformări spirituale de excepție ce vor conduce la dobândirea stării de armonie și pace interioară.

Prin starea de conștiență cultivată prin diferite tehnici Abheda Yoga, pot fi transcense anumite tranzite astrologice nefavorabileÎn afara acestor metode ce trebuie practicate sistematic, se poate spune că destinul oamenilor este scris în stele și este foarte dificil pentru omul obișnuit să manifeste liberul arbitru, independent de influențele corpurilor cerești.

 

Shiva Ratri

Noaptea care precede acest fenomen de Lună Nouă, în cazul nostru noaptea dinspre 12 spre 13 iulie 2018, este sărbatorită în tradiția spirituală orientală sub numele de Shiva Ratri. Noaptea de dinainte de Lună Nouă este o noapte a transcendenței divine, iar dacă ne angrenăm în activitați spirituale putem obține rezultate excepționale care să echivaleze cu rezultatele obținute în urma unui an de practică spirituală asiduă.

Pe parcursul acestui moment astral, este bine să avem o alimentație usoară, să reducem ritmul activitaților zilnice, și să încercăm să ne orientăm către interior, fiind conștienți că aceasta noapte este deosebit de eficientă pentru practica meditației, ea oferindu-ne ocazia să realizăm astfel, importante progrese spirituale.

Aspecte specifice

Eclipsa de Soare (care are loc în faza de Luna Nouă)se formează la data de 13 iulie, cu maximul la ora 05:48, ora României, pe gradul 20:41, în zodia Racului în apropierea Nodului Nord Lunar în Leu pe gradul 5;53.

Aceasta Eclipsă este importantă deoarece deschide seria eclipselor pe axa Rac-Capricorn care durează pana în vara anului 2020.

O eclipsă se va ocupa întotdeauna de lucrurile restante, de problemele neglijate, de relaţiile care ne ţin pe loc iar prezenţa Nodului Nord lunar în această ecuaţie astrală nu face decât să deschidă uşi către noi oportunităţi de schimbare a noastră. Gandiţi-vă la Nodul Nord ca la o busolă divină ce ne arată direcţia bună, calea noastră spirituală, lecţiile alese de suflet pentru a creşte, evolua.  

Racul este un semn cardinal (acţiune) de apă( sensibil) condus de Lună (în acest semn, Luna este ‘acasă”) şi guvernează gestaţia, creşterea, naşterea, mama, familia, legăturile de familie, spaţiu privat şi confortul domestic, ţara de origine. Racul este poarta vieţii, naşterea reală dar şi vârsta înaintată. Racul ne vorbeşte despre siguranţa emoţională şi fizică precum şi despre îngrijirea responsabilă, este energia care vrea să construieşti “ o temelie emoţională” ce poate lua multe forme, o casa, o familie, o carapace. Sub influenţa semnului Rac, emoţiile şi sentimentele puternice împing oamenii spre comportamente extreme, pot exagera sau îşi pot masca, bloca foarte bine reacţiile emoţionale.

Cu Eclipsa de Soare în Rac, emoţiile pot fi adesea impulsive şi provoaca acţiuni directe şi reacţii greşite. Acest moment magic ne îndeamnă să ne gândim la familie, cămin, copilarie, proprietăţi imobiliare, obiceiuri, tradiţii, membrii unei familii, interese publice, popor, şi la orice plan bun pentru a dezvolta o bază” care să ne dea siguranţă şi stabilitate. Aceasta este o perioadă puternic transformatoare. Schimbarea adusă de această eclipsă ne cere să spunem la revedere trecutului, să ne folosim intuiţia ascuţită pentru a ne ghida spre noile posibilităţi care ne vin în cale.

Eclipsa de Soare pe gradul 20:41 Rac în casa I este o energie imensă ce ne poate ajuta în dezvoltarea personală, în recâştigarea şi dezvoltarea respectului faţă de propria persoană, ne ajută să înţelegem şi să admitem că slăbiciunile noastre sunt la fel de importante ca şi recunoaşterea calităţilor şi forţei noastre personale. Nimeni nu este perfect, nimeni nu are doar calităţi dar fiecare dintre noi îşi poate pune întreaga energie în dezvoltarea personală şi înarmaţi cu această “ actualizare  a fişei personale “, cu aceasta auto cunoaştere ne vom putea extinde orizonturile personale

Racul este un semn îndrăgostit de un refugiu sigur dar aceasta Eclipsă de Soare în Rac în casa I ne spune că siguranţa are nevoie de noi stimulente, de acţiune şi credinţă, de devotament real.

sursa: https://adriana-astro.com