Eclipsa parțială de Soare în Vărsător – 15 februarie 2018, ora 23:06 – noi oportunități la orizont

Ananda Kali12/02/2018
„ABHEDA este o revoluție etică, morală și de suflet care poate schimba cu adevărat lumea... dacă începem întâi cu noi.” Acharya Leonard

Radio OM BUN - un radio pentru suflet, minte și spirit

 

Începând cu luna februarie avem și prima Eclipsă de Soare din acest an, care este de fapt o Lună Nouă în Vărsător pe gradul 27:08,  formată în apropierea Nodului Sud Lunar în Vărsător aflat pe gradul 15 și care ne vorbește despre finalizări și completări sortite.

Toate eclipsele vorbesc despre schimbări dar schimbări în acord cu destinul fiecaruia. În timpul Eclipsei de Soare, Luna este între Pământ și Soare, oprind temporar lumina. Acum, divinitatea stinge temporar lumina pentru cei de pe Pământ,  dar aprinde lumina în sufletele noastre arătându-ne adesea într-un mod destul de dur ce trebuie să lăsăm, să schimbam, să inițiem, în viața noastră. Aceasta “pană de curent  cosmic”  devine un instrument prin care universul ne trezește, ne agită, ne smulge din tot ceea ce ne tine pe loc, ne ajută să ieșim din propriile automatisme, sa ne bucurăm de idei noi, să ne implicăm mai mult în viața comunității și în eforturile umanitare, să fim deschiși către tehnologie, și să fim pregătiți pentru noi oportunități de dezvoltare spirituală.

Pentru a beneficia din plin de acest aspect astrologic este indicat să realizăm o scurtă meditație de circa 20 de minute, în perioada să de maximum, cu 10 minute înainte și 10 minute după ce acesta are loc, adică între 22:56 și 23:16.

Cum medităm: așezați pe un scaun cu spatele drept și cu mâinile odihnindu-se pe coapse cu palmele în jos, urmărim să ne relaxăm complet corpul, în special mușchii feței. Este necesar să ne simțim corpul fizic abandonat și imobil. După ce am realizat “parcarea” corpului fizic ne îndreptăm atenția în interiorul corpului, în mijlocul pieptului și ne imaginăm că ne aflăm adimensionali, la acel nivel.

Pe tot parcursul meditației, urmărim să simțim influența complexă a acestui moment astral, de Luna Nouă, caracterizat printr-un maxim al energiei solare.

Aspectul de Luna Nouă reprezintă momentul când cele doua astre împart același grad zodiacal, putem supne că are loc o „nuntă cosmică” care fuzionează masculinul și femininul într-o unitate perfectă. Datorită conjuncției dintre Soare și Lună se manifestă o complementaritate specială a energiilor yin – yang din natură.

Dacă acum, urmărim să găsim un acord perfect între voința noastră și Voia lui Dumnezeu, conștiința noastră va trece prin transformări spirituale de excepție ce vor conduce la dobândirea stării de armonie și pace interioară.

Prin starea de conștiență cultivată prin diferite tehnici Abheda Yoga, pot fi transcense anumite tranzite astrologice nefavorabile. În afara acestor metode ce trebuie practicate sistematic, se poate spune că destinul oamenilor este scris în stele și este foarte dificil pentru omul obișnuit să manifeste liberul arbitru, independent de influențele corpurilor cerești.

 

Shiva Ratri

Noaptea care precede acest fenomen de Lună Nouă, în cazul nostru noaptea dinspre 14 spre 15 februarie 2018, este sărbatorită în tradiția spirituală orientală sub numele de Shiva Ratri. Noaptea de dinainte de Lună Nouă este o noapte a transcendenței divine, iar dacă ne angrenăm în activitați spirituale putem obține rezultate excepționale care să echivaleze cu rezultatele obținute în urma unui an de practică spirituală asiduă.

Pe parcursul acestui moment astral, este bine să avem o alimentație usoară, să reducem ritmul activitaților zilnice, și să încercăm să ne orientăm către interior, fiind conștienți că aceasta noapte este deosebit de eficientă pentru practica meditației, ea oferindu-ne ocazia să realizăm astfel, importante progrese spirituale.

 

Aspecte specifice

Luna Nouă se formează la data de 15 februarie, ora 23:06, ora României, pe gradul 27:08, în zodia Vărsătorului și reprezintă momentul întâlnirii dintre cele două luminarii Soarele și Luna, aducând cele două energii contrare în echilibru perfect.

Această Eclipsă de Soare în Vărsaăor activează casa a IV-a, o casa ce este legată de rădăcinile noastre, neam, țară, părinți, cămin, afaceri de familie. într-un fel destul de imprevizibil,

De asemenea ea poate acționa și pozitiv, fiind susținută de Mercur, asteroidul Juno, Uranus în Berbec dar provocarile vin de la Jupiter în Scorpion, iar accentual este pus pe relații.

Pentru unii influența eclipsei poate fi subtilă în timp ce pentru alții poate fi destul de intensă indicand noi începuturi, schimbări radicale, știri neașteptate, surprize de tot felul.  Cei afectati de această Eclipsa de Soare sunt Vărsătorii, Leii, Taurii , Scorpionii și Racii care sunt guvernați de Lună. Daca aveți planete personale, ascendentul, casa VII –descendentul, casa X –casa carierei pe gradul 27 Vărsător, sau în jurul acestui grad, atunci Eclipsa este foarte importantă și pentru voi.

 

 

sursa: https://adriana-astro.com

Radio OM BUN - un radio pentru suflet, minte și spirit

  „ABHEDA este o revoluție etică, morală și de suflet care poate schimba cu adevărat lumea... dacă începem întâi cu noi.” Acharya Leonard
Abheda Yoga este o cale deosebită, rară, care poate cu adevărat să ne transforme. Putem dezvolta chiar și ceea ce nu am primit prin naștere și genetică sau nu am reușit să realizăm prin educație și alte influențe formatoare.
Acharya Leonard
Copyright Abheda Yoga 2021 © Toate drepturile rezervate.
Top magnifiercross