Eclipsa partiala de Soare in Rac – 21 Iunie 2020, 9:41 – ora Romaniei

Ananda Kali19/06/2020
„ABHEDA este o revoluție etică, morală și de suflet care poate schimba cu adevărat lumea... dacă începem întâi cu noi.” Acharya Leonard

Duminica, 21 Iunie, ora 9:41 marcheaza Eclipsa partiala de Soare in semnul Racului, ceea ce presupune ca faza de Luna Noua in Rac are loc in apropierea Nodului Nord Lunar, respectiv conjunctia perfecta dintre Soare si Luna in Rac la gradul 0:21 este in apropierea Nodului Nord in Gemeni la gradul 29:07.

Eclipsa de Soare din 21 iunie 2020 va fi o eclipsa inelară vizibila in aproape toata Africa, in sud-estul Europei, in aproape toata Asia (cu exceptia partii de Nord a Rusiei), nordul Australiei si al Oceanului Indian. O eclipsa de Soare apare atunci cand Luna trece intre Pamant si Soare, obturând astfel total sau parțial discul solar pentru persoana aflata pe Pamant. O eclipsa de Soare inelara, cum este cea din 21 Iunie, apare atunci când diametrul aparent al Lunii este mai mic decat diametrul aparent al Soarelui, blocand cea mai mare parte a luminii Soarelui, iar Soarele apare asemanator unui inel stralucitor. Aceasta eclipsa nu va putea fi observata de pe teritoriul Romaniei ca eclipsa inelara, ci doar ca eclipsa partiala.

Prezenta Nodului Nord Lunar in apropierea aspectului de Luna Noua subliniaza faptul ca

toate proiectele, gandurile si planurile pe care urmeaza sa le demaram in urmatoarea perioada sunt amprentate puternic de o energie mult mai subtila, invizibila care ne va purta totusi in directia implinirii sau rezolvarii lor; ne putem gandi la aceasta energie ca o “mana a destinului” care va crea contextul necesar astfel incat fiecare sa-si duca la indeplinire obiectivele.

Este momentul sa fim prezenti, sa proiectam pozitiv, sa avem incredere si sa demaram acele actiuni in care ne regasim cu adevarat.

Capacitatea de dezintoxicare a corpului este maxima in ziua Lunii Noi

Oricine face o regula din a avea o zi de post de fiecare data cand luna este noua, va beneficia de multe avantaje in prevenirea afectiunilor. De asemenea aceasta zi este perfecta pentru a incepe o noua activitate cum ar dezvatarea de obiceiuri proaste. De multe ori obiceiurile proaste sunt expresia exterioara a unor energii interioare care au nevoie doar de un nou tel pentru a deveni folositoare si valoroase pentru noi si pentru ceilalti oameni.

Noaptea de dinainte de Lună Nouă este  o noapte a transcendenţei divine

iar dacă ne angrenăm în activitaţi spirituale putem obţine rezultate excepţionale care să echivaleze cu rezultatele obţinute în urma unui an de practică spirituală asiduă.

Pentru ca acest nou inceput sa se “stabileasca” mai bine in fiinta noastra si sa beneficiem din plin de acest aspect astrologic este indicat să realizăm o scurtă meditaţie de circa 20 de minute, în perioada sa de maximum, cu 10 minute înainte şi 10 minute după ce acesta are loc, adică între  9:31 şi 9:51.

Cum medităm: 

Aşezaţi pe un scaun cu spatele drept şi cu mâinile odihnindu-se pe coapse cu palmele în jos, urmărim să ne relaxăm complet corpul, în special muşchii feţei.

Este necesar să ne simţim corpul fizic abandonat şi imobil. După ce am realizat “parcarea” corpului ne îndreptăm atenţia în interiorul corpului, în mijlocul pieptului şi ne imaginăm că ne aflăm adimensionali, la acel nivel.

Pe tot parcursul meditaţiei, urmărim să simţim influenţa complexă a acestui moment astral, de Luna Nouă, cand luminariile, Soarele si Luna participa la “nunta cosmica”, prin impartirea aceluiasi grad zodicacal. Acum masculinul si femininul fuzioneaza intr- o unitate perfecta.

Datorită conjuncţiei dintre Soare şi Lună se manifestă o complementaritate specială a energiilor yin – yang din natură

Dacă acum, urmărim să găsim un  acord perfect între voinţa noastră şi Voia lui Dumnezeu, conştiinţa noastră va trece prin transformări spirituale de excepţie  ce vor conduce la dobândirea stării de armonie şi pace interioară.

Prin starea de conştienţă cultivată prin diferite tehnici Abheda Yoga, pot fi transcense anumite tranzite astrologice nefavorabile.  În afara acestor metode ce trebuie practicate sistematic, se poate spune că destinul oamenilor este scris în stele şi este relativ dificil pentru omul obişnuit să manifeste liberul arbitru, independent de influenţele corpurilor cereşti.

Shiva Ratri

Noaptea care precede acest fenomen de Lună Nouă, în cazul nostru noaptea dinspre 20 spre 21 Iunie 2020, este sărbatorită în tradiţia spirituală orientală sub numele de Shiva Ratri. 

Noaptea de dinainte de Lună Nouă este  o noapte a transcendenţei divine,  iar dacă ne angrenăm în activitaţi spirituale putem obţine rezultate excepţionale care să echivaleze cu rezultatele obţinute în urma unui an de practică spirituală asiduă.

Pe parcursul acestui moment astral, este bine să avem o alimentaţie usoară sau chiar să practicăm Anaharin – postul negru numai cu apă, să reducem ritmul activitaţilor zilnice, şi să urmărim să ne orientăm către interior, fiind conştienţi că aceasta noapte este deosebit de eficientă pentru practica meditaţiei, ea oferindu-ne ocazia să realizăm astfel, importante progrese spirituale.

Aspecte astrologice specifice

Duminica, 21 Iunie – ora 9:41 – marcheaza momentul de Luna Noua in Rac prin conjunctia perfecta dintre Luna si Soare in Rac la gradul 0:21 in casa XI a acestui moment astral, Casa Prietenilor si Protectorilor, o casa a sperantei si ambitiei, o casa care vorbeste despre libertate, optimism, incredere, putere personala, dand indicii si despre prietenii adevarati sau falsi. Acest moment de Luna Noua este secondat de prezenta Nodului Nord in Gemeni la gradul 29:07, in aceeasi casa a prietenilor si a idealurilor, ceea ce transforma acest eveniment astral intr-o eclipsa de soare. Ca orice eclipsa care vine sa zdruncine vechea ordine pentru a reaseza lucrurile conform cu o Voie mai inalta decat cea a oamenilor, toate aspectele aferente acestei case vor intra in lumina reflectoarelor.

In astrologie, gradele 0 si 29 sunt considerate grade critice, sensibile, deoarece ele reprezinta inceputul si tranzitia

ceva se naste la gradul 0 (gradul Lunii Noi) si altceva se termina la gradul 29 (gradul NN in Gemeni) pentru a trece intr-o noua etapa; in cazul de fata energia Lunii Noi in Rac “ia nastere” acum in campul constiintei noastre prin interesul acordat sufletului nostru, originilor si familiei noastre, aspectelor ce tin de maternitate, fertilitate, casa, tara de origine.  In schimb gradul 29 al Nodului Nord in Gemeni, este un grad de urgenta, el aduce multa presiune deoarece constientizarile sale sunt extrem de necesare pentru fiecare dintre noi astfel incat sa incheiem intr-un mod corect si asumat, chiar daca poate sa doara, tot ce am lasat nerezolvat sau neincheiat legat de acest domeniu al prietenilor, proiectelor, viselor si idealurilor noastre.

De asemenea, provocarile acestui Nod Nord in Gemeni tin de puterea cuvantului

si de modul in care folosim aceasta putere, daca este intr-un mod corect, etic si moral, deoarece vom fi trasi la raspundere de propria constiinta pentru modul in care comunicam sau interactionam cu ceilalti. Abilitatea de a discerne intre bine si rau, respectarea legilor divine, judecata corecta, onestitatea, integritatea, toate aceste devin criterii, in functie de ele va trebui sa ne analizam propriul limbaj si chiar propria minte, si sa constientizam daca nu cumva folosim cuvintele pentru a ne atinge scopurile indiferent de consecinte. Aceasta eclipsa va scoate la iveala tot ce este “putred”in modul in care comunicam tocmai pentru a ne da sansa unor corectii, rivalitatile, dovezile false, josnicia, coruptia, tentativele de manipulare sau abuzurile, orice indepartare de adevar vor fi acum sanctionate.  Suntem invitati sa fim sinceri cu noi si sa ne analizam propriile motivatii atunci cand comunicam, socializam, transmitem mesaje, si sa vedem daca cuvintele noastre au fost sincere, daca au fost de ajutor si daca am fost blanzi cu ceilalti, in caz contrar,  nu am facut decat sa abuzam.

A venit momentul sa (re)invatam arta conversatiei

sa ne reinventam prin cuvintele pe care le folosim, sa ne punem doar in slujba adevarului, sa inspiram si sa motivam prin cuvinte, sa fim deschisi in a-i asculta pe ceilalti cu sufletul si mai putin cu mintea, care va tinde permanent sa faca judecati de valoare. Este momentul sa incepem sa atingem sufletele celorlalti prin cuvinte care inalta si nu care doboara, cu totii suntem inzestrati cu daruri dar acestea isi implinesc scopul doar atunci cand le impartim cu ceilalti.

Simbolul sabian al gradului 29 in Gemeni, activat de Nodul Nord spune asa:                                  

Prima mierla a primaverii canta dintr-un varf de copac – Poti fi un om care traieste in virtutea inertiei, ca toti ceilalti, fara sa aduci vietii nimic nou, dar poti fi si mai mult, un om gata sa le ofere celorlalti impulsuri noi, modele de urmat, daruri din creatia ta. Ceea ce admiri la altii, se poate manifesta si in tine si atunci trebuie sa fii la inaltime.”

Atmosfera creata de energia Lunii Noi in semnul Racului ne sensibilizeaza mai mult decat de obicei

iar Luna aflata aflata in propriul sau domiciliu devine puternica si greu de stapanit, generand reactii instinctuale si comportamente exagerate, putem fi exagerat de sensibili, de emotivi si influentabili. Prezenta mai multor planete aflate in mers aparent retrograd, si mai ales a lui Mercur (a modului in care realizam conexiuni mentale si implicit comunicam) retrograd in Rac in intervalul 18 iunie – 12 iulie, ne poate crea incertitudine, nesiguranta si discomfort deoarece ne aflam pe nisipuri miscatoare, avem de lucrat la noi insine, avem de constientizat, de analizat si implicit de corectat insa, toate aceste procese au rolul de a usura calea catre propria evolutie. Acolo unde ni se pare ca este cel mai greu, se ascunde si cel mai mare dar!

Casa XI activata de Eclipsa de Soare vorbeste despre rolul pe care il jucam in societate, colectivitate sau grupul din care facem parte

si de puterea pe care o manifestam in acest cadru de care alegem sa apartinem. Ne aflam in compania prietenilor nostrii, a acelor oameni cu care impartasim valorile noastre morale si credintele noastre, a protectorilor nostri sau chiar a ghizilor nostri, aici este crezul nostru, sperantele si idealurile noastre, aici avem de lucrat pentru a da nastere unui nou germene. Aceasta casa ne face sa ne intrebam ce vrem sa lasam in urma noastra, ce mostenire sau pentru ce mai presus de noi ne traim viata in fiecare zi?
Este o casa cu o semnificatie deosebita in evolutia noastra, o casa a celor care-si asuma ca fac parte din procesul creatiei, ei insisi devenind proprii creatori, deoarece aici destinul creator este sustinut de maini puternice, curajoase si minti vizionare care privesc doar spre viitor.

Pe fundalul acestei case, Eclipsa de soare in Rac ne intoarce atentia asupra propriului suflet

si sa nu uitam ca acolo unde ne indreptam atentia este si puterea noastra. Acum ni se reaminteste  faptul ca puterea o detinem doar atunci cand ne conectam la sine, atunci cand punem suflet in relatiile noastre, in familia noastra, in proiectele si planurile noastre, atunci cand intelegem cand nu exista esec ci doar oportunitati de a folosi succesul si esecul intr-un mod intelept, semnificativ si creativ. Racul ne vrea conectati la originile noastre, la puterea noastra divina, vrea sa fim blanzi si iertatori cu noi insine, sa ne iubim si sa ne acceptam asa cum suntem deoarece atunci devenim canale autentice de manifestare a divinului, casa XI fiind o casa in care Dumnezeu creaza prin noi.

Mesajul acestei Eclipse de Soare este revelator si plin de constientizari pentru cei pregatiti sa-l primeasca

este sansa plantarii unui nou germene, a unui inceput in acord cu destinul fiecaruia, dar mai ales in acord cu scopul sufletului sau, cu ceea ce el trebuie sa implineasca astfel incat sa-si aduca contributia in lumea care traieste.

Esenta eclipsei este despre conexiunea cu sufletul, despre a ne pune mintea in slujba sufletului, de a ne deschide inima fata de cei alaturi de care am ales sa ne traim viata, este despre a primi “darurile”, talentele cu care am fost inzestrati la nastere si de a ni le asuma fara teama, de a le impartasi cu prietenii, cu familia de suflet. Impreuna crestem!

Virginia Olteanu - astrolog

Abheda Yoga este o cale deosebită, rară, care poate cu adevărat să ne transforme. Putem dezvolta chiar și ceea ce nu am primit prin naștere și genetică sau nu am reușit să realizăm prin educație și alte influențe formatoare.
Acharya Leonard
Copyright Abheda Yoga 2021 © Toate drepturile rezervate.
Topmagnifiercross