Eclipsa partiala de Luna pe axa Gemeni - Sagetator – 5 Iunie, ora 22:12 – ora României

Ananda Kali03/06/2020
„ABHEDA este o revoluție etică, morală și de suflet care poate schimba cu adevărat lumea... dacă începem întâi cu noi.” Acharya Leonard

Eclipsa partiala de Luna de Vineri, 5 Iunie 2020, ora 22:12 se formează pe axa Gemeni – Sagetator, la gradul 15:34 activând casele VI – XII – case semnificative pentru munca in serviciul celorlalti, relatia cu colegii de serviciu, sanate fizica si psihica. Ascendentul momentului se afla in semnul de pamant al Capricornului cerand de la noi asumare si responsabilizare proprie.

Intrucat Sagetatorul guverneaza bazinul, soldurile, osul sacral, coccisul, fesele si coapsele, din punct de vedere medical tot ceea ce faceti pentru aceste zone in cele 2 – 3 zile ale tranzitului Lunii prin Sagetator, are un efect dublu, preventiv si terapeutic (incepand de Joi dupa-amiaza, 4 Iunie pana sambata dupa-amiaza, 6 Iunie) cu exceptia operatiilor chirurgicale in aceasta zona.

In aceste zile nervul sciatic, problemele de circulatie si durerile musculare in zona coapselor se pot face resimtite cu o mai mare frecventa. Masajele sunt extrem de benefice in aceasta perioada si pot relaxa cu usurinta muschii intepeniti. (Puterea Lunii – Johanna Paungger si Thomas Poppe).

INFLUENȚA NEFASTĂ A LUNII PLINE ESTE DE ± 18 ORE FAŢĂ DE MOMENTUL DE MAXIM

adică de Vineri, 4 Iunie ora 04:12 până Sambata, 6 Iunie, ora 16:12! Această perioadă de influenţă reprezintă toleranţa de ± 8 grade din aspectul de opoziţie dintre Soare și Lună.

Ce este bine să evităm în această perioadă:

Este neînțelept să facem dragoste în perioada de influența nefastă a Lunii Pline!

În timpul actului amoros, datorită fuziunii și dilatării aurice profunde dintre cei doi iubiți, apare o foarte mare posibilitate de a prelua, într-un mod inconștient, vibrațiile negative existente în mediu.

S-a constatat că acele cupluri care NU respectă această interdicție, se confruntă mult mai des cu probleme și tensiuni penibile, care nu au au adeseori nicio motivație, respectiv asta exacerbează manifestarea geloziilor, a tendinţelor posesive, a pretențiilor și uneori a stărilor de violență verbală, psihică sau chiar fizică.

Tripura Sundari – Miercuri, 3 Iunie 2020

Cu 48 de ore înainte de momentul astral de Lună Plină, are loc ziua de Tripura Sundari, o zi deosebit de specială, atunci când influența acestei energii este extrem de benefică asupra planetei noastre. În această lună, ziua de Tripura Sundari are loc pe data de 3 Iunie, cu momentul de maxim la ora 22:12 o zi privilegiată, fiind denumită ziua frumuseții și armoniei universale (Tripura Sundari simbolizând Marea Putere Cosmică a frumuseții, armoniei și iubirii divine).

Este ziua în care putem să ne temperăm pornirile și ambițiile egoiste prin conștientizarea adevăratelor noastre aspirații, fiind o zi pe care merită să o consacrăm iubirii, artei, frumuseții, acțiunilor pline de dăruire.Pentru cei care se află într-o relație de cuplu este un moment privilegiat în care pot realiza procedeul secret Maithuna.

Trebuie să avem în vedere că influenţa Lunii se manifestă în primul rând asupra lichidelor din organism, respectiv asupra psihicului

Tocmai din această cauză simbolismul lunar este în legătură cu subconştientul, cu apa, cu sensibilitatea, receptivitatea, adaptabilitatea, instinctul. Nu sunt indicate operatiile chirugicale in aceasta perioada existand un risc crescut de hemoragie!

Cercetările întreprinse în perioada de Lună Plină au arătat că majoritatea oamenilor tind spre un comportament instinctual, ceea ce afectează drastic puterea decizională, discernământul. Acesta este și unul din motivele pentru care nu se recomandă să luăm decizii pe Lună Plină, deoarece acestea pot fi ori pripite, ori rezultatul influenţei mediului și a diferitelor persoane cu care interferăm, respectiv a ultimelor evenimente care ne-au impresionat (şi încă sunt la « suprafaţă » în subconştientul nostru).

Aspecte astrologice specifice:

Eclipsa partiala de Luna din 5 Iunie, ora 22:12 se formeaza pe axa cunoasterii Gemeni – Sagetator pe gradul 15:34 in apropierea Nodurilor Lunare, respectiv Nodul Nord in Gemeni la gradul 29:05 in perfecta opozitie cu Nodul Sud in Sagetator la gradul 29:05. Luna se afla in apropierea Nodului Sud in Sagetator (trecutul) ceea ce presupune ca mesajul acestei eclipse este impregnat karmic cu nevoia de a vindeca acele parti din noi aflate in dezechilibru, de a intelege mai bine cauzele anumitor actiuni din viata noastra, de a scoate la suprafata acele mentalitati care inca ne impiedica sa evoluam, de a ne realinia pe noi insine cu scopul si misiunea noastra pe pamant.

Eclipsele sunt evenimente astrale cu impact major asupra destinului fiecaruia dintre noi

ele devin momente cheie in viata noastra cand avem sansa sa ne constientizam mai usor propriul bagaj karmic, propriile limitari si sa ne straduim sa le transcendem prin meditatii, rugaciuni, lucru de introspectie cu noi insine pentru eliberare si purificare. Intensitatea acestor momente este foarte mare mai ales ca vorbim despre o eclipsa de luna care guverneaza emotiile si starile noastre interioare, putem fi coplesiti de energiile respective si putem foarte usor sa ne pierdem discernamantul, sa ne pierdem autocontrolul si astfel sa ne amplificam egoul. Pe de alta parte va depinde de noi in ce directie vrem sa folosim aceasta “intensitate” astrala, avem curajul si dorinta de a ne transcende limitele oricat de mult ne-ar scoate din zona de confortabilitate sau cautam scuze pentru ceea ce se intampla lasandu-ne in voia propriului ego?

Provocarea ne vine acum dintr-o zona a

cunoasterii, a accesului la informatie, la comunicare, la adevar, “puterea” se traduce acum prin identificarea cu ceea ce credem ca stim sau cunoastem.

Nodul Sud in Sagetator ne indica acum ca vulnerabilitatea noastra consta in ideea ca noi avem intotdeauna dreptate, ca noi stim mai bine sau ca detinem mai multa cunoastere decat cel din fata noastra, tindem sa ne pozitionam oarecum intr-o postura de atotcunoscator care ne va impiedica practic sa-l ascultam pe celalalt. Ne consideram “maestrii” in anumite domenii, fapt care ne va indreptati sa dam sfaturi sau sa ne implicam in a ajuta, a consilia, a vindeca chiar si atunci cand nu ni se cere acest lucru. Aroganta, obsesia detinerii adevarului absolut, incapacitatea de a asculta, nevoia de a “consilia” chiar si abuziv si fara discernamant, frica de a-si pierde libertatea si implicit respingerea ideii de constrangere de orice fel, neastamparul si lipsa rabdarii, toate aceste comportamente sau obiceiuri vor fi in lumina reflectoarelor cu ocazia acestei eclipse.

Ca orice luna plina care aduce o finalizare, o incheiere, un sfarsit de capitol, aceasta eclipsa vine sa traga linie intre Adevarul meu si Adevarul tau

invitandu-ne sa privim dincolo de iluzia separarii dintre cele doua, energiile implicate in opozitie activand axa Gemeni – Sagetator, domeniile vizate fiind studiile, comunicare, calatoriile, credinta, relatia cu cei apropiati dar si cu strainatea.

Luna Plina in Sagetator ne invita sa ne analizam propriul “adevar” dincolo de ceea ce credem ca stim, si fim deschisi la rectificari ferindu-ne de paharul plin care nu mai accepta nici un fel de apa. Este important sa lasam apa cunoasterii sa ne umple cupa permanent, este important sa ne reamintim ca noi nu suntem mintea noastra, nici gandurile noastre, nici chiar cunoasterea noastra, noi suntem dincolo de ele, iar menirea noastra este sa ne punem mintea in slujba sufletului nu invers. Nu este un lucru usor de facut dar stradania noastra poarta roade nemaipomenite, suntem invitati sa accesam un Adevar mult mai subtil, cel al sufletului, dar pentru el trebuie sa fim pregatiti sa dam la o parte ce nu suntem. In functie de casa unde avem semnul Sagetatorului in harta natala, ni se ofera sansa sa renuntam la credintele si mentalitatile noastre invechite pe care le-am ridicat la rang de adevar, la convingerile noastre limitative, la ideile fixe si obsesive de cum este bine, la comportamentele toxice care ne impiedica sa crestem. Adevarul care ni se prezinta acum poate sa ne “arda” conform semnului de foc al Sagetatorului , dar este un foc purificator si eliberator.

In perfecta opozitie cu Luna din Sagetator din casa XII se afla Soarele in Gemeni in casa VI care aduce in prim plan chestiunile legate de sanatatea noastra, de serviciul nostru, de relatia cu sefii si colegii de munca, de eventualele cursuri la care vrem sa participa pentru a ne imbunatati abilitatile profesionale. Poate fi un moment prielnic pentru a lua in considerare o reorientare profesionala, noi modalitati de progres profesional prin cursuri, seminarii sau alte forme de educatie.

Se resimte nevoia unui nou suflu in ceea ce am acumulat pana acum ca si cunostinte

avem ocazia sa cautam si sa analizam sincer ce ni se potriveste, putem renunta la vechile idei putand adopta noi concepte de viata si de serviciu, ne putem valoriza mai bine punandu-ne in slujba celorlalti, acesta fiind si domeniul casei VI. Ne putem desprinde de tipare sau mentalitati invechite legate de religie, de educatie sau de studii superioare, de mentalitatea ca “daca asta ai invatat, asta trebuie sa faci”, dandu-ne voie sa gasim o o noua cale de studiu, de practica, un nou serviciu, un nou mentor sau contacte cu oameni noi de la care sa putem invata tot ce consideram necesar pentru evolutia noastra. De asemenea, tinand cont ca suntem pe o axa a sanatatii, ne putem descoperi noi metode de vindecare atat trupeasca cat si sufleteasca care pot aparea in viata noastra prin intermediul contactului sau comunicarii cu oamenii.

Aceasta eclipsa de Luna in Sagetator activeaza casa XII, o casa in care este posibil sa ne confruntam cu adevaruri ascunse si extrem de neplacute

cu secrete sau lucruri care ne-au fost ocultate pana acum si care ne pot dezamagi, rani sau deziluziona. Fiind o casa psihica, sunt lucruri neplacute sau dureroase care pot iesi acum din subconstientul nostru, pe care va trebui intai sa le acceptam si apoi sa le vindecam. Aceste lucruri pot avea treaba cu sanatatea noastra, cu activitatea si planurile noastre profesionale, cu tot ce am investit in studiile si pregatirea noastra, cu credinta noastra. Tot ce putem sa facem este sa ne lasam pe noi insine in grija lui Dumnezeu, deoarece El stie ce este cel mai bine pentru noi, El este detinatorul adevarului suprem iar atunci cand El face din noi martorii unui adevar, oricat de greu ani s-ar parea acest lucru, cu siguranta este cel mai necesar si mai benefic lucru care ni se putea intampla in evolutia noastra. Chiar daca vom fi tentati sa tinem strans de ce avem impresia ca am cunoaste, fie ca mintea noastra sa devina tacuta astfel incat doar cunoasterea divina sa se manifeste!

Aceasta eclipsa de luna aduce cu ea momentul unei puternice constientizari, unei intelegeri superioare

(semnul Sagetator) a faptului ca noi ca oameni nu detinem cunoasterea suprema, ca nu suntem ceea ce mintea noastra ne spune ca suntem, ci mult mai mult de atat, iar accesul la adevarata cunoastere se face trecand pragul sufletului nostru, cu smerenie si devotiune. (casa XII)

Nimic nu moare definitiv in ceea ce ne priveste, doar egoul are aceasta frica

totul se transforma si se transfigureaza intr-un nou inceput dar la un nivel mai inalt, iar casa XII contine in ea germenele acestei renasteri. Daca avem o intelegere clara a necesitatii acestei reconfigurari in viata noastra abandonand cunoasterea noastra in slujba lui Dumnezeu , vom fi sustinuti sa experimentam aceasta transformare cu credinta, curaj si compasiune deoarece fix astfel de momente devin promisiuni a ceea ce putem deveni.

Virginia Olteanu - astrolog

Abheda Yoga este o cale deosebită, rară, care poate cu adevărat să ne transforme. Putem dezvolta chiar și ceea ce nu am primit prin naștere și genetică sau nu am reușit să realizăm prin educație și alte influențe formatoare.
Acharya Leonard
Copyright Abheda Yoga 2021 © Toate drepturile rezervate.
Topmagnifiercross