Eclipsa parțială de Lună în Vărsător – 7 august 2017, ora 21:10 - un portal al creativității

Scris de 
Ananda Kali
 - text de 
4 minute
ABHEDA este o revoluție etică, morală și de suflet care poate schimba cu adevărat lumea... dacă începem întâi cu noi.” - Acharya Leonard

Eclipsele generează influențe gravitaționale și elecgromagnetice mai mari asupra corpului nostrul fizic și emoțional, exercitând o influență mai puternică ca de obicei asupra psihicului nostru. Este bine să știm că o Eclipsă de Luna este o Luna Plină (sau momentul când Luna este în opozitie perfectă cu Soarele) mai puternică ca de obicei și cu  efecte de durată, emoțiile sunt sporite, și dacă vom fi atenți la aceste emoții ale noastre cu siguranță ne putem da seama ce trebuie să modificăm, să eliminăm sau să adaugăm vieții noastre pentru a ne simți bine. Această Eclipsă în Vărsător poate produce transformări majore, este o energie imensă ce ne orientează mai mult spre ceilalți, și are o influență deosebită asupra relațiilor, locului de muncă, sănătății, banilor, familiei,țării.

INFLUENȚA NEFASTĂ A LUNII PLINE ESTE DE ± 18 ORE FAŢĂ DE MOMENTUL DE MAXIM, adică de pe 7 august ora 3:10, până pe  8 august ora 15:10! Această perioadă de influenţă reprezintă toleranţa de ± 8 grade din aspectul de opoziţie dintre Soare și Lună.

Ce este bine să evităm în aceasta perioada: este neînțelept să facem dragoste în perioada de influența nefastă a Lunii Pline. În timpul actului amoros, datorită fuziunii și dilatării aurice profunde dintre cei doi iubiți, apare o foarte mare posibilitate de a prelua, într-un mod inconștient, vibrațiile negative existente în mediu. S-a constatat că acele cupluri care NU respectă această interdicție, se confruntă mult mai des cu probleme și tensiuni penibile, care nu au au adeseori nicio motivație, respectiv asta exacerbează manifestarea geloziilor, a tendinţelor posesive, a pretențiilor și uneori a stărilor de violență verbală, psihică sau chiar fizică.

Tripura Sundari – 5 august 2017

Cu 48 de ore înainte de momentul astral de Luna Plină, are loc ziua de Tripura Sundari, o zi deosebit de specială, atunci când influența acestui astru este extrem de benefică asupra planetei noastre. În această lună, ziua de Tripura Sundari are loc pe data de 5 augustcu momentul de maxim la ora 21:10 o zi privilegiată, fiind denumită ziua frumuseții și armoniei universale (Tripura Sundari simbolizând Marea Putere Cosmică a frumuseții, armoniei și iubirii divinie). Este ziua în care putem să ne temperăm pornirile și ambițiile egoiste prin conștientizarea adevăratelor noastre aspirații, fiind o zi pe care merită să o consacram iubirii, artei, frumuseții, acțiunilor pline de dăruire.

Pentru cei care se află într-o relație de cuplu este un moment privilegiat în care pot realiza procedeul sectret Maithuna.

Trebuie să avem în vedere că influenţa Lunii se manifestă în primul rând asupra lichidelor din organism, respectiv asupra psihicului. Tocmai din această cauză simbolismul lunar este în legătură cu subconştientul, cu apa, cu sensibilitatea, receptivitatea, adaptabilitatea, instinctul.

Cercetările întreprinse în perioada de Lună Plină au arătat că majoritatea oamenilor tind spre un comportament instinctual, ceea ce afectează drastic puterea decizională, discernământul. Acesta este și unul din motivele pentru care nu se recomandă să luăm decizii pe Lună Plină, deoarece acestea pot fi ori pripite, ori rezultatul influenţei mediului și a diferitelor persoane cu care interferăm, respectiv a ultimelor evenimente care ne-au impresionat (şi încă sunt la « suprafaţă » în subconştientul nostru).                                                                                                                                          

Aspecte specifice

Eclipsa parțială de Luna din 7 august 2017, cu maximul la ora 21:10, ora României are loc cu Luna în Vărsător pe gradul 15:25 în opoziție cu Soarele în Leu pe gradul 15:25 și în apropierea Nodurilor Lunare –Nodul Sud Lunar în Vărsător pe gradul 24:11  în opoziție cu Nodul Nord Lunar în Leu pe gradul 24:11(calea sortită). Este o eclipsă de Lună asociată cu Nodul Sud al Lunii iar evenimentele sortite, karmice, nu pot fi evitate. Această Eclipsă de Lună în Vărsător este un punct culminant al acțiunilor începute la Luna Nouă în Vărsător din 28 ianuarie 2017.

Această Eclipsă de Lună în Vărsător are o influență deosebită asupra semnelor fixe Leu, Vărsător, Taur, Scorpion, în special cei nascuți în intervalele 5-14 august, februarie, mai, noiembrie.

Eclipsele furnizează din plin cel mai bun combustibil pentru a face schimbările necesare vindecării și evolutiei noastre iar locul din diagrama natală care găzduiește acest moment astral arată domeniul de viață care necesită atenție, curățenie, noi direcții.

Cu Soarele în Leu, Marte în Leu și Nodul Nord în Leu, atenția noastră se îndreaptă către încrederea în noi, creativitate, auto-exprimare, putere, generozitate, individualitate, copii, iubire, curaj, măreție ( de multe ori nefondată) sau aroganță. Leul are acea energie care ne îndeamnă să descoperim acea parte din noi care ne face unici, care ne încoronează, devenim regi și regine.

Avem nevoie de idei, gânduri noi, originalitate, neobișnuit, acuitate intelectuală, astrologie, alte discipline oculte ( Vărsătorul ) pentru a scăpa de neajunsurile aduse în lumină( de Luna Plină) și care ne blochează să fim noi cei autentici( Leu).

În timp ce Leul poate fi complet indiferent la reacțiile celorlalți, Vărsătorul este hipersensibil la regulile grupului dar adesea nesiguranța, teama, timiditatea iî pot bloca. Pentru a se elibera de situațiile absurde ( Uranus), de frustrări și teamă( Saturn), Vărsătorul trebuie să își cunoască foarte bine propriile intenții iar abia apoi să întrebe ce gândesc ceilalți.Vărsătorul oferă posibilitatea unor alianțe cu persoane cu viziuni similare spre un obiectiv comun!

Tocmai de aici se nasc însă obstacolele acestui moment astral iar această Eclipsă de Lună în Vărsător ne cere sa echilibrăm obiectivele personale cu nevoile colective, să vedem cum ne putem folosi talentele personale în sprijinul celorlalți.

Sursa: http://adriana-astro.com

Abheda Yoga este o cale deosebită, rară, care poate cu adevărat să ne transforme. Putem dezvolta chiar și ceea ce nu am primit prin naștere și genetică sau nu am reușit să realizăm prin educație și alte influențe formatoare.
Acharya Leonard
Copyright Abheda Yoga 2021 © Toate drepturile rezervate.
magnifiercross