Eclipsa partiala de Luna in Taur - ocazie pentru medita

Scris de 
Acharya Leonard
 - text de 
8 minute
ABHEDA este o revoluție etică, morală și de suflet care poate schimba cu adevărat lumea... dacă începem întâi cu noi.” - Acharya Leonard

Eclipsele de luna sau de soare, parțiale sau totale sunt ocazii privilegiate pentru a medita, pentru a face salturi spirituale semnificative. Doar intuitiv, se poate spune că o meditație fundamentală  profundă sau ucchara cu mantra AUM realizată cu ocazia unei eclipse poate arde karma unei vieți întregi (o viață uzuală ca și încărcătură karmică).

Desigur că această afirmatie este generică, dar ea ilustrează cât de important și înțelept este să folosim această ocazie pentru a accelera evoluția spirituală și pentru a ne poziționa cu viața noastră pe o altă spirală, cu o viteză mai mare și cu alte teste, mai rafinate.

Abheda Yoga Academy vă propune să realizăm o meditație în sintonie vineri 19 noiembrie în perioada 9:30 - 12:30 (având eclipsa în mijlocul perioadei) direcționată pentru protecția sănătății personale, trezirea sufletului și protecția României față de dezastre și abuzuri.

..............................................................

Eclipsa parțială de Lună din 19 noiembrie 2021 ar urma să fie cea mai lungă din acest secol.

Conform estimărilor NASA, a relatat Space.com, ar urma să țină trei ore, 28 de minute și 23 de secunde și nu va mai exista o alta mai lungă până în 2100, estimează specialiștii.

Eclipsa partiala de Luna in Taur din 19 Noiembrie 2021, ora 10:58 se produce pe axa Taur – Scorpion, la gradul 27’15 activand casele IV – X. Aceasta axa este semnificativa pentru raportul dintre sectorul privat, camin, familie si sectorul public, cariera si imagine profesionala.

Taurul guverneaza zona maxilarului si a gatului (dintii, urechile, cavitatea bucala, laringe, faringe, corzile vocale, glanda tiroida, paratiroidele, coloana cervicala). Din punct de vedere medical, tot ceea ce facem pentru aceste zone in cele 2 – 3 zile ale tranzitului Lunii in Taur, are un efect dublu, preventiv si terapeutic (incepand de Miercuri, 17 Noiembrie, ora 04:30 pana Vineri, 19 Noiembrie, 16.30) cu exceptia operatiilor chirurgicale in aceasta zona.

Datorita energiei racoroase de pamant a Taurului, curentul in zona gatului in aceasta perioada poate duce cu usurinta la intepenirea lui. De aceea un masaj al gatului si al umerilor in zilele acestea poate fi extrem de binefacator. Urechile trebuie de asemenea protejate in aceste zile deoarece sunt mai sensibile la curent si la zgomote, iar persoanele cu sensibilitati in zona gatului si a amigdalelor sunt sfatuite sa evite frigul sau comunicarea excesiva pentru a se proteja. Ceaiurile calde pot fi de maxima eficienta in aceste zile. (Puterea Lunii – Johanna Paungger si Thomas Poppe).

Influența nefastă a Lunii Pline...

ESTE DE ± 18 ORE FAŢĂ DE MOMENTUL DE MAXIM,
adică de Joi, 18 Noiembrie, ora 16:58 până Sambata, 20 Noiembrie, ora 04:58!
Această perioadă de influenţă reprezintă toleranţa de ± 8 grade din aspectul de opoziţie dintre Soare și Lună.

Ce este bine să evităm în această perioadă:

Este neînțelept să facem dragoste în perioada de influența nefastă a Lunii Pline! În timpul actului amoros, datorită fuziunii și dilatării aurice profunde dintre cei doi iubiți, apare o foarte mare posibilitate de a prelua, într-un mod inconștient, vibrațiile negative existente în mediu.
S-a constatat că acele cupluri care NU respectă această interdicție, se confruntă mult mai des cu probleme și tensiuni penibile, care nu au au adeseori nicio motivație, respectiv asta exacerbează manifestarea geloziilor, a tendinţelor posesive, a pretențiilor și uneori a stărilor de violență verbală, psihică sau chiar fizică.

Trebuie să avem în vedere că influenţa Lunii se manifestă în primul rând asupra lichidelor din organism, respectiv asupra psihicului. Tocmai din această cauză simbolismul lunar este în legătură cu subconştientul, cu apa, cu sensibilitatea, receptivitatea, adaptabilitatea, instinctul. Nu sunt indicate operatiile chirugicale in aceasta perioada existand un risc crescut de hemoragie!

Cercetările întreprinse în perioada de Lună Plină au arătat că majoritatea oamenilor tind spre un comportament instinctual, ceea ce afectează drastic puterea decizională, discernământul. Acesta este și unul din motivele pentru care nu se recomandă să luăm decizii pe Lună Plină, deoarece acestea pot fi ori pripite, ori rezultatul influenţei mediului și a diferitelor persoane cu care interferăm, respectiv a ultimelor evenimente care ne-au impresionat (şi încă sunt la « suprafaţă » în subconştientul nostru).

Tripura Sundari – Miercuri, 17 Noiembrie 2021

Cu 48 de ore înainte de momentul astral de Lună Plină, are loc ziua de Tripura Sundari, o zi deosebit de specială. Atunci când influența acestei energii este extrem de benefică asupra planetei noastre. În această lună, ziua de Tripura Sundari are loc pe data de 17 Noiembrie, cu momentul de maxim la ora 10:58. Aceasta este o zi privilegiată, fiind denumită ziua frumuseții și armoniei universale (Tripura Sundari simbolizând Marea Putere Divină a frumuseții, armoniei și iubirii divine).

Este ziua în care putem să ne temperăm pornirile și ambițiile egoiste prin conștientizarea adevăratelor noastre aspirații, fiind o zi pe care merită să o consacrăm iubirii, artei, frumuseții, acțiunilor pline de dăruire.
Pentru cei care se află într-o relație de cuplu este un moment privilegiat în care pot realiza procedeul secret Maithuna.

Aspecte astrologice specifice:

Vineri, 19 Noiembrie, ora 10:58 - ora Romaniei marcheaza o Eclipsa partiala de Luna in Taur pe axa posesiunilor Taur – Scorpion, pe gradul 27’15. Marchează inceputul unei serii de eclipse care se vor desfasura pe aceasta axa pana in 2023. Acestea au ca scop amplificarea nivelului nostru de constiinta in ceea ce priveste folosirea resurselor fizice, materiale, dar si a modului in care consumam aceste resurse avand in vedere impactul acestui consum asupra celor din jur. Ni se va cere o schimbare de paradigma, de mentalitate astfel incat sa fim din ce in ce mai constienti de influenta noastra pe acest pamant, de rolul si rostul nostru aici si cum putem contribui la a creste calitatea vietii noastre atat fizice cat si spirituale.

In a descoperi mai profund semnificatia rolului nostru pe pamant, avem axa Nodurilor Lunare in apropierea acestei Luni Pline din Taur, respectiv prezenta Nodului Nord la gradul 1’42 Gemeni in apropierea Lunii, si implicit, in opozitie, prezenta Nodului Sud la gradul 1’42 Sagetator in apropierea Soarelui. Deci, parcursul nostru evolutiv (Nodul Nord in Gemeni) a atins acea etapa in care, pentru a ne putea folosi resursele intr-un mod intelept, este nevoie sa folosim comunicarea si informatia ca si instrument de baza, sa ne cultivam intelectul folosindu- l intr-un mod practic, util nu fiind sclavul lui, teoretizand si abstractizand la nesfarsit. Avem nevoie sa impartasim cu ceilalti din cunostintele noastre, dar nu din postura de profesor-elev ci de pe pozitii de egalitate. Ne dăm astfel sansa de a creste permanent prin aceste schimburi informationale.

Este bine sa studiem dar sa nu ramanem la nivel de studiu, sa onoram diversitatea. Sa practicam ceea ce cunoastem avand in vedere utilizarea corecta a cunostintelor noastre. Sa folosim puterea cuvantului intr-un mod intelept si sa devenim acei copii ai pamantului care contribuie la binele mai inalt al planetei actionand toti pentru unul si unul pentru toti, uniti nu dezbinati.

Aceasta pozitionare a Eclipsei de Luna pe axa posesiunilor si a valorilor Taur- Scorpion ne va solicita sa gasim un echilibru intre

  • planul material, valorile materiale specifice Taurului, siguranta si satisfactia muncii fiind pentru el cele mai importante elemente
  • si dorintele legate de putere, control, posesivitate si transformare ale Scorpionului.

In contrast cu nevoia de comoditate, simplitate, stabilitate, confort si afectiune a Taurului se afla dorinta puternica de transformare a Scorpionului, a carei realitate este departe de a fi una concreta ci mai degraba una misterioasa, marcata de trairi profunde si contradictorii pregatita oricand sa sondeze in cele mai intunecate colturi ale fiintei.

-> Din perspectiva materiala, Taurul apreciaza confortul si tot ceea ce este frumos si valoros in viata. Se caracterizeaza printr-un mod domestic de a fi care pretuieste un lucru frumos, un gust deosebit, o muzica plina de viata, un loc confortabil, o intalnire romantica, senzualitatea si creativitatea.
-> Scorpionul isi invaluie viata intr-un mare mister, este extrem de tenace si dur, urmandu-si scopurile in liniste, nebanuit de nimeni. Manifesta interes in gestionarea resurselor altora, are treaba cu asigurarile, mostenirile, pensiile, planurile de afaceri, intimitatea.

Datorita acestei axe Taur – Scorpion avem in vedere gestionarea planului financiar,
echilibrul intre ceea ce producem si ceea ce cheltuim, intre propria valoare sau propriile resurse si valorile detinute la comun cu cineva.

Scopul Lunii Pline pe aceasta axa este sa ne ajute sa constientizam blocajele in modul in care ne manifestam si cautam puterea, fie puterea materiala a Taurului fie puterea de transformare a Scorpionului, dar sa si descoperim eventualele lucruri ascunse legate de aceasta nevoie de putere. Vor iesi la iveala toate aspectele legate de bani, resurse, finante proprii cat si cele la comun intr-un parteneriat, situatiile in care manifestam posesivitate, incapatanare, lipsa de flexibilitate, nevoie excesiva de control dar si de securitate si siguranta, in virtutea carora ramanem atasati de lucruri sau relatii nocive si nesanatoase.

Axa caselor IV – X sustine aceasta Eclipsa de Luna din Taur.
O
axa care vorbeste despre nevoia noastra de a ne conecta mai mult la noi si prin extensie la propria casa, camin, familie, tara, origini, dar cautand sa ne preocupam in egala masura si de scopurile si obiectivele noastre profesionale. Intrucat Luna in Taur este foarte puternica in aceasta casa, se va resimti o nevoie vitala de a ne preocupa de resursele noastre, de spatiul vital si de procurare a tuturor elementelor necesare un trai stabil si sigur, punandu-se puternic accentul pe sintagmele “al meu” sau “imi apartine”. Ne preocupa poate un nou proiect imobiliar sau sa investim mai mult in stabilitatea si confortul propriei case, redecorand, reamenjand spatiul astfel incat sa ne putem bucura mai mult de el. Pretuim mai mult conexiunea cu mediul familial, familia devenind un pilon fundamental in viata noastra. Focusul este catre acele activitati sau acei oameni care ne aduc mai multa bucurie, creativitate, pofta de viata, iubire si afectiune. Insa, datorita faptului ca Soarele se afla in casa X in perfecta opozitie cu Luna din IV, pot iesi la suprafata tot felul de tensiuni care exista intre ceea ce este stabil in viata noastra si imprevizibilul situatiei exterioare, intre nevoile si cerintele familiale si solicitarile profesionale, intre ceea ce iubim sa facem si ceea ce ni se impune din exterior prin prisma jobului sau a rolului social pe care il avem, relatia dintre noi si un parinte, sef, superior sau o autoritate anume din viata noastra.

Intrucat casa IV este semnificativa pentru ideea de „centru”,
avem nevoie sa ne conectam mai profund la propriul suflet, sa actionam din dorinta de a a duce mai multa valoare (taur) in viata noastra, prin acel camin, acea familie, acea relatie, acea activitate care rezoneaza cu cine suntem, cu radacinile noastre (casa IV).
Insa, pentru a ne atinge obiectivul, este foarte important sa trecem marele test al acestor energii care nu agreaza schimbarea. Sa nu ne fixam sau sa ne atasam de ceea ce cunoastem, posedam, iubim, intrucat schimbarile ce vor veni ne vor repune pe acea linie de destin, de viata cu adevarat potrivita si necesara evolutiei noastre, oricat de inconfortabila ni s-ar putea parea. Singurul noastru „fundament” sa fie doar conectarea la sine, intrucat doar de acolo ne vom dobandi valoarea pe care o tot cautam.

Aceasta eclipsa de Luna din Taur este tensionata de Jupiter din Varsator, dar sustinuta de Pluton din Capricorn. Jupiter poate veni cu un optimism si cu o abordare usor exagerata. El amplifica anumite stari, nevoi, dorinte, mergand spre exces (in prea mult) scazand disciplina si discernamantul in modul cum gestionam resursele, indiferent de natura lor. Sunt posibile reactii emotionale exagerate, nepasare sau iresponsabilitate in abordare, stari de spirit schimbatoare sau axate pe o nevoie de libertate care nu este capabila de asumare.
Se necesita din partea noastra sa tratam totul cu moderatie si responsabilitate astfel incat sa evitam pierderile dintr-o lipsa de maturitate. Pluton in schimb ne sustine in a capata o intelegere mai profunda a anumitor aspecte, ne amplifica intuitia, senzitivitatea dar si puterea de a transforma acele aspecte din noi care necesita a fi vindecate si transcense.

In ultima instanta, aceasta luna plina se aliniaza cu steaua fixa, Algol, una dintre cele mai puternice stele fixe de pe cer care ne poate confrunta intr-un mod destul de brutal cu acele evenimente care ne scot total din zona de confort, ne confrunta cu propriile temeri, frici, complexe, testandu-ne puterea credintei pe care o avem.

In concluzie

aceasta eclipsa reprezinta doar inceputul unei serii de evenimente din viata noastra in care suntem nevoiti sa ne reconectam la pamant, la resursele lui, la satisfacerea nevoilor materiale printr-un consum cat mai sanatos si mai asumat, mai intelept, constientizand impactul pe care il avem la nivel de intreg.

La nivel individual, suntem invitati sa abordam dintr-o noua perspectiva conceptul de „valoare” sau „resursa” astfel incat sa investim mai mult in ceea ce consideram ca aduce valoare vietii noastre, punand mai mult accent pe simplitate, bucurie, natura, conectare sufleteasca si spirituala, iubire, pe recrearea propriului nostru „centru”.

 

Virginia Olteanu - astrolog Abheda Yoga Academy

Abheda Yoga este o cale deosebită, rară, care poate cu adevărat să ne transforme. Putem dezvolta chiar și ceea ce nu am primit prin naștere și genetică sau nu am reușit să realizăm prin educație și alte influențe formatoare.
Acharya Leonard
Copyright Abheda Yoga 2021 © Toate drepturile rezervate.
magnifiercross