luna scorpionEclipsa de Luna are loc atunci cand Luna in miscare ei in jurul Pamantului, intra in umbra acestuia, ( in acest moment intra doar in penumbra sa). Pamantul se interpune in acel moment intre Luna si Soare, astfel lumina Soarelui care in mod normal este reflectata de Luna catre Pamant, este blocata de umbra acestuia. Luna se afla in faza ei de Luna Plina adica Soarele se afla in opozitie perfecta cu Luna iar Luna se afla in apropierea unui Nod Lunar.

O eclipsa de Luna este o Luna Plina mai puternica cu efecte de durata, in care emotiile sunt sunt exacerbate. Daca suntem foarte atenti la mesajele pe care le primim in acest rastimp, atat din interior cat si din exterior, avem sansa sa ne putem da seama de ceea ce trebuie sa modificam, sa eliminam sau sa adaugam vietii noastre pentru a ne simti cat mai bine, pentru a ne putea simti cu adevarat impliniti.

Eclipsa de Luna din 25 aprilie 2013 are loc la ora  22:56, ora Romaniei,  cu Luna in zodia Scorpionului la gradul 5:45, in opozitie cu Soarele in Taur la gradul 5:45, cu precizarea faptului ca in acest moment Luna se afla in apropierea Nodului Nord din Scorpion la gradul 16:50.

Nodurile Lunare sunt doua puncte opuse pe bolta cereasca (Nodul Nord si Nodul Sud). Nodurile Lunare ne dezvaluie traseul sufletului nostru – Nodul Sud reprezinta trecutul, si lectiile karmice cu care venim in aceasta viata, iar Nodul Nord, reprezinta viitorul, misiunea noastra personala si scopul pe care il avem de indeplinit aici pe Pamant, in timp ce restul planetelor, asteroizilor si stelelor fixe, ne ajuta sa parcurgem aceasta calatorie.

Aceasta Eclipsa partila de Luna, care se formeaza in Scorpion, in apropierea Nodului Nord, ne cere sa acceptam modificarile revolutionare, sa riscam, sa intelegem ca trebuie sa ne eliberam de sabloanele trecutului pentru a putea  da nastere unor experiente noi de viata, pentru a ne putea crea destinul pe care ni-l dorim.

Putem spune ca aceasta Eclipsa de Luna in Scorpion reprezinta apogeul ,,semintelor plantate” de noi in momentul Eclipsei de Soare din Scorpion din 14 noiembrie 2012. Este bine stiut faptul ca evenimentele aduse de o eclipsa au o calitate karmica, predestinata, ele aducand un timp al schimbarii, dar nu o schimbare oarecare ci una semnificativa, ce va corecta traiectoria destinului nostru cu sau fara voia noastra. Este bine deci sa fim atenti, la corelarea unor evenimente din luna noiembrie de anul trecut cu acest moment, pentru a putea gasi mai usor raspunsurile, la intrebarile care ne framanta.

Acum a venit vremea sa culegem roadele semintelor plantate, primim ceea ce meritam sau suntem fortati sa facem ceea ce trebuie pentru destinul nostru. Eclipsa de Luna poate juca rolul unui declansator care ne pune fata in fata cu evenimentele karmice sau cu situatiile cu care trebuie sa ne confrutam ca de exemplu: intalniri providentiale, decizii importante, calatorii, noi activitati, noi puncte de interes,  bucurii si succese, dar si tristeti,  infrangeri sau desparitiri.

Aceasta Eclipsa de Luna in Scorpion, activeaza axa V – XI, axa creativitatii, a iubirii, a prietenilor si sperantelor, rezulta ca in aceasta directie putem vedea cu claritate adevarul. Suntem ajutati sa renuntam la relatii toxice, la iubitii, prietenii sau activitatile care ne tineau pe loc si nu ne dadeau voie sa ne indeplim lectiile de viata. Suntem pusi fata in fata cu tot felul de probleme legate de exprimarea afectivitatii, iubirii, pot aparea diverse probleme cu prietenii apropiati, sau are loc o exacerbare a ego-ului in relatiile afective, originalitate in dorintele creatoare dar si posibile probleme cu copii. Activarea acestei axe ne arata ca este necesar sa gasim un echilibru intre dorintele noastre creatoare si valoarea unei echipe, sau apartenenta la un grup.

Luna eclipsata in Scorpion in casa a XI, casa prietenilor, sperantelor si dorintelor, ne va ajuta sa eliminam tot ceea ce sta in calea evolutiei noastre, in special a evolutiei spirituale. Ceva se va termina in acest moment, fie ca vorbim de o prietenie, de un grup de care apartinem, o speranta poate “muri”, nimic nu este la intemplare in aceste zile, totul are o nuanta karmica de finalizare, de constientizare a unui adevar, care de multe ori poate fi dur, sau ne poate durea pe moment dar care cu siguranta ca pe viitor ne va fi  extrem de folositor.

Va reamintim ca inainte cu 48 de ore inainte de acest moment astral are loc  ziua de Tripura Sundari, o zi deosebit de speciala, atunci cand influenta acestui astru este foarte benefica asupra planetei noastre.  In aceasta luna, ziua de Tripura Sundari are loc pe data de 23 aprilie. Este bine de stiut ca aceasta zi este o zi privilegiata, fiind denumita ziua frumusetii si armoniei universale, este momentul in care simtul masurii si armoniei este usor accesibil fiecarei fiinte umane, in care ne putem dezvolta calitatile artistice si creativitatea, de asemenea ne putem tempera pornirile si ambitiile egoiste, prin constientizarea adevaratelor noastre aspiratii spirituale.