Eclipsă inelară de Soare în Gemeni 10 Iunie 2021

Scris de 
Ananda Kali
 - text de 
7 minute
ABHEDA este o revoluție etică, morală și de suflet care poate schimba cu adevărat lumea... dacă începem întâi cu noi.” - Acharya Leonard

Momentul de Luna Noua al Lunii Iunie ia forma unei Eclipse inelare de Soare. Aceasta se datorează conjunctiei cu Nodul Nord Lunar. Are loc Joi, 10 Iunie 2021, ora 13:52, in semnul zodiacal al Gemenilor.
Noile inceputuri, proiecte sau planuri pe care ni le facem sunt focusate pe comunicare, scris, drumuri si interactiune cu ceilalti oameni.

Este momentul sa fim prezenti, sa proiectam pozitiv, sa avem incredere si sa demaram acele actiuni in care ne regasim cu adevarat.

Capacitatea de dezintoxicare a corpului este maxima in ziua Lunii Noi.

Oricine face o regula din a avea o zi de post de fiecare data cand Luna este Noua, va beneficia de multe avantaje in prevenirea afectiunilor. De asemenea aceasta zi este perfecta pentru a incepe o noua activitate cum ar dezvatarea de obiceiuri proaste. De multe ori obiceiurile proaste sunt expresia exterioara a unor energii interioare care au nevoie doar de un nou tel pentru a deveni folositoare si valoroase pentru noi si pentru ceilalti oameni.

Noaptea de dinainte de Lună Nouă este  o noapte a transcendenţei divine

iar dacă ne angrenăm în activitaţi spirituale putem obţine rezultate excepţionale care să echivaleze cu rezultatele obţinute în urma unui an de practică spirituală asiduă.

Pentru ca acest nou inceput sa se “stabileasca” mai bine in fiinta noastra si sa beneficiem din plin de acest aspect astrologic este indicat să realizăm o scurtă meditaţie. Circa 20 de minute, în perioada sa de maximum, cu 10 minute înainte şi 10 minute după ce acesta are loc, adică între  13:42 şi 14:02.

Shiva Ratri

Noaptea care precede acest fenomen de Lună Nouă, în cazul nostru noaptea dinspre 9 spre 10 Iunie 2021, este sărbatorită în tradiţia spirituală orientală sub numele de Shiva Ratri.

Pe parcursul acestui moment astral, este bine să avem o alimentaţie usoară sau chiar să practicăm Anaharin – postul negru numai cu apă, să reducem ritmul activitaţilor zilnice, şi să urmărim să ne orientăm către interior, fiind conştienţi că aceasta noapte este deosebit de eficientă pentru practica meditaţiei, ea oferindu-ne ocazia să realizăm astfel, importante progrese spirituale.

Cum medităm: 

Aşezaţi pe un scaun cu spatele drept şi cu mâinile odihnindu-se pe coapse cu palmele în jos, urmărim să ne relaxăm complet corpul, în special muşchii feţei.
Este necesar să ne simţim corpul fizic abandonat şi imobil. După ce am realizat “parcarea” corpului ne îndreptăm atenţia în interiorul corpului, în mijlocul pieptului şi ne imaginăm că ne aflăm adimensionali, la acel nivel.
Pe tot parcursul meditaţiei, urmărim să simţim influenţa complexă a acestui moment astral, de Luna Nouă, cand luminariile, Soarele si Luna participa la “nunta cosmica”, prin impartirea aceluiasi grad zodicacal. Acum masculinul si femininul fuzioneaza intr- o unitate perfecta.

Datorită conjuncţiei dintre Soare şi Lună se manifestă o complementaritate specială a energiilor yin – yang din natură

Dacă acum, urmărim să găsim un  acord perfect între voinţa noastră şi Voia lui Dumnezeu, conştiinţa noastră va trece prin transformări spirituale de excepţie  ce vor conduce la dobândirea stării de armonie şi pace interioară.

Prin starea de conştienţă cultivată prin diferite tehnici Abheda Yoga, pot fi transcense anumite tranzite astrologice nefavorabile

  În afara acestor metode ce trebuie practicate sistematic, se poate spune că destinul oamenilor este scris în stele şi este relativ dificil pentru omul obişnuit să manifeste liberul arbitru, independent de influenţele corpurilor cereşti.

Aspecte astrologice specifice

Joi, 10 Iunie 2021 – ora 13:52, ora Romaniei – marcheaza momentul de Eclipsa Inelara de Soare in Gemeni prin conjunctia perfecta dintre Luna si Soare in Gemeni la gradul 19:47, in apropierea Nodului Nord Lunar (destinul) la gradul 10:47 dinamizand casa IX a acestui moment astral si anume casa studiilor inalte, a conceptiei asupra vietii si a relatiei cu Dumnezeu.

O eclipsa de Soare are loc atunci cand Soarele si Luna se aliniaza cu Pamantul, Luna fiind cea care se pozitioneaza intre Soare si Pamant, creandu-se astfel o umbra pe Pamant iar Soarele ramane vizibil sub forma unui inel de foc.

Orice moment de Luna Noua este un moment benefic astral pentru a sadi o noua samanta

poate fi un start pentru a demara proiecte sau planuri, pentru a incepe noi activitati, pentru a cultiva noi comportamente. Nodul Nord Lunar reprezinta dharma, sau misiunea pe care o avem de implinit pentru evolua din punct de vedere spiritual; reprezinta acele lectii sau experiente de viata, incomode dar extrem de necesare cresterii noastre, prin care ne aliniem cu scopul sufletului nostru.

Apropierea dintre Luna Noua si Nodul Nord in Gemeni creaza ceea ce numim o Eclipsa de Soare in Gemeni

a carei impact asupra noastra este foarte profund deoarece orice inceput care se realizeaza acum este „menit” sa fie, avem sustinerea destinului, a „sansei” sa demaram acele proiecte care ne aliniaza cu scopul nostru. Insa, orice inceput se poate construi doar pe curajul si indrazneala de a iesi din zona de comfort, pe determinarea de a renunta la vechile obiceiuri, comportamente sau moduri de a fi si de a imbratisa noul, necunoscutul.

Toate persoanele care au planete, mai ales personale, sau axe importante in conjunctie cat mai stransa cu gradul 19 din Gemeni vor resimti din plin efectul acestei Eclipse. Acest lucru se va petrece cu precadere in domeniul activat de acest grad, un domeniu in care se pot reorienta, reaseza, regandi sau experimenta schimbari de situatii. Indiferent de natura acestor schimbari, placute sau nu, ele sunt extrem de necesare pentru cresterea noastra.

Daca eclipsele lunare influenteaza mult partea noastra emotionala, sufleteasca, eclipsele solare ne influenteaza personalitatea

modul nostru a de fi, de a ne comporta, sau cel putin acel mod de a fi pe care l-am considerat propriu pana in acest moment.

Orice eclipsa devine o confruntare directa cu destinul.

Ne indica acele schimbari care sunt necesare astfel incat noi sa putem „ascensiona”; asadar putem schimba termenul de „confruntare” cu „imbratisare” deoarece avem nevoie de un mindset pozitiv care sa fie dispus sa gaseasca solutiile necesare la orice schimbare se poate ivi in acest moment.

Este timpul sa ne rescriem propria poveste

propriul „scenariu” de viata, in acord cu cine suntem in prezent, sa lasam etichetarile sau prejudecatile personale in trecut si sa ne reinventam, sa privim viata cu alti ochi, din alta perspectiva, mai inalta si mai asumata decat cea veche.

Este indicat sa fim prezenti astfel incat sa ne crestem gradul de constienta a realitatii exterioare

sa fim atenti la oamenii, intamplarile, cuvintele din jurul nostru si mai ales la sincronicitatile care pot aparea. Ele devin „porti” de accesare a unei noi realitati atat interioare cat si exterioare. Se reincep capitole noi, se rescriu altele vechi, se corecteaza vechi comportamente pentru a face loc altora noi, benefice. Ne realiniem cu noi persoane care au aceeasi vibratie cu noi, lasandu-se pe cele toxice in trecut. Incepem cursuri de specializare noi sau ne extindem domeniul cunoasterii intrucat a venit momentul asimilarii de noi cunostinte.

Energia de aer a Gemenilor, adaptabilitatea, flexibilitatea, usurinta devine bagheta magica a acestei perioade

Aceasta bagheta magica ne poate transforma si chiar eleva gandurile, ideile, planul mental in general, calatoriile, proiectele si planurile de natura intelectuala, comerciala, curiozitatea si nevoia de explorare. Cuvantul in sine devine o forta pe care o vom folosi fie in folosul nostru fie in detrimentul nostru.

Ceea ce rostim si gandim acum se transforma in semintele pe care le plantam pe viitor. In aceasta perioada, suntem ceea ce gandim mai mult decat niciodata.

Ce ne ajuta?

Sa gandim pozitiv, afirmativ, respectiv fara negatii. Sa folosim cuvinte clare si concise. Sa lucram cu afirmatii, intrucat energia cuvantului ne sustine din plin, si sa folosim mudrele, deoarece Gemenii guverneaza si mainile. Sa lucram cat mai mult pe Ajna si Vishuddha. Sa eliminam blocajele la nivel mental, sa meditam cu starea de prezenta.
In concluzie, sa folosim orice fel de practica ne amplifica luciditatea si constiinta. Sa rostim acele rugaciuni care sunt cele mai apropiate de sufletul nostru, deoarece acelea sunt cele mai autentice.

In plus, orice lucru il cerem in rugaciune...

sa-l cerem cu credinta ca Dumnezeu il implineste si-l manifesta in viata noastra exact asa cum este mai bine pentru noi:

Cereţi, şi vi se va da; Căutaţi, şi veţi afla; Bateţi, şi vi se va deschide. Caci oricine cere ia; Cel care cauta afla şi Celui ce bate, i se va deschide” ( Evanghelia dupa Matei, Cap 7 – versurile 7, 8)

Guvernatorul acestei Luni Noi in Gemeni, Mercur, este in conjunctie cu Luna Noua, dar este in continuare retrograd

ceea ce ne determina sa avem de-a face in continuare cu experiente, oameni, lectii din trecut care au nevoie de corectare si realinire cu momentul prezent, cu ce avem de implinit acum. Avem mare nevoie de un filtru cat mai constient al gandurilor, ideilor, al comportamentelor, al modului de a comunica deoarece nu toate sunt benefice. Modul cel mai intelept ar fi sa reusim sa facem distinctia intre cele bune si cele mai putin bune, incercand sa simtim rezonanta lor cu cerintele sufletului nostru.

Neptun ne tine in continuare in ceata prin careul pe care-l face cu Luna Noua

de aceea este bine sa fim atenti, sa facem pasi mici si siguri si sa nu ne incredem cu usurinta in tot, discernamantul fiind unealta de baza in atmosfera creata de Neptun.

Saturn din Varsator, desi retrograd sustine aceasta Eclipsa printr-un trigon, amintindu-ne de faptul ca...

orice este lasat nerezolvat revine dar ca acum avem intelepciunea si solutiile necesare pentru rezolvare. Chiron in Berbec ne sustine si el prin curajul, indrazneala, asertivitatea, entuziasmul de a ne asuma cine suntem si de a merge pe calea noastra.

Aceasta eclipsa este gazduita de casa IX, o casa a religiei si a spiritualitatii

o casa a credintei si a invatamantului superior. O casa a modului in care ne construim propria filozofie de viata, ceea ce ne ofera sansa unei schimbari totale si profunde in aceste domenii din viata noastra.

Gandurile pe care le intretinem nasc cuvintele pe care le rostim, generand obiceiurile si comportamentele pe care ne construim intreaga filozofie si perceptie asupra vietii. Cu cat acestea sunt mai inalte si mai pure cu atat modul nostru de a ne raporta la viata este mai aproape de cel Divin.

Poate fi un moment prielnic pentru un nou mod de a gandi

o noua credinta, un nou sistem de educatie, o noua filozofie de viata bazata pe ganduri noi si sanatoase, un nou mod de a comunica sau un nou limbaj, invatarea unei noi limbi straine sau deschiderea catre o noua specializare.

Mesajul Eclipsei de Soare in Gemeni este

o invitatie la redescoperire personala, sa ne dam voie sa traim experientele acestei vieti cu bucuria, entuziasmul si inocenta copiilor. Sa imbratisam schimbarile cu usurinta si flexibilitate. Sa ne pastram simplitatea si gandul bun.

Sa ne lasam purtati intr-o noua aventura cu increderea ca fiecare pas pe care-l facem este sub indrumare divina.

 

Virginia Olteanu - astrolog

S-ar putea sa iti placa si

Abheda Yoga este o cale deosebită, rară, care poate cu adevărat să ne transforme. Putem dezvolta chiar și ceea ce nu am primit prin naștere și genetică sau nu am reușit să realizăm prin educație și alte influențe formatoare.
Acharya Leonard
Copyright Abheda Yoga 2021 © Toate drepturile rezervate.
magnifiercross