Eclipsa inelara de Soare ( Luna Noua) in Fecioara – 1 septembrie 2016 – ora 12:02, ora Romaniei

Scris de 
Acharya Leonard
 - text de 
5 minute
ABHEDA este o revoluție etică, morală și de suflet care poate schimba cu adevărat lumea... dacă începem întâi cu noi.” - Acharya Leonard
Foto credit,:Pixabay
Foto credit,:Pixabay

O Eclipsa de Soare este o “ LUNA NOUA SPECIALA “ prin aspectul ei de conjunctie cu axa Nodurilor Lunare, de aceea, evenimentele aduse de o eclipsa  indica o anumita forma de predistinare karmica. Toate eclipsele aduc un timp al schimbarii dar o schimbare semnificativa ce va corecta traiectoria destinului nostru cu sau fara voia noastra.

Aceasta Eclipsa de Soare nu va fi vizibila din Romania, va fi o eclipsa inelara cu maximul la ora 10:10 UTC, vizibila doar  in Africa ecuatoriala si in insulele Reunion.

Luna Noua este cea care ne pune in fata unor noi inceputuri, acum este momentul favorabil initierilor dar si al plantarii de noi ”seminte” in planul ideilor, seminte care vor creste si vor germina fiind sustinute de energia lunara aflata in crestere.

Pentru a benefcia din plin de acest aspect astrologic este indicat sa  realizam o scurta meditatie de circa 20 de minute, in perioada de sa de maximum, cu 10 minute inainte si 10 minute dupa ce acesta are loc, adica intre 11:50 si 12:10.

Cum meditam: asezati pe un scaun cu spatele drept si cu mainile odihnindu-se pe coapse cu palmele in jos, urmarim sa ne relaxam complet corpul, in special muschii fetei. Este necesar sa ne simtim corpul fizic abandonat si imobil. Dupa ce am realizat “parcarea” corpului fizic ne indreptam atentia in interiorul corpului, in mijlocul pieptului si ne imaginam ca ne aflam adimensionali, la acel nivel.

Pe tot parcursul meditatiei, urmarim sa simtim influenta complexa a acestui moment astral, de Luna Noua, caracterizat de un minim al activitatii lunare.

Aspectul de Luna Noua reprezinta momentul cand cele doua astre impart acelasi grad zodiacal, putem supne ca are loc o „casatorie cosmica” care fuzioneaza masculinul si femininul intr-o unitate perfecta. Datorita conjunctiei dintre Soare si Luna se manifesta o complementaritate speciala a energiilor yin – yang din natura.

Acest moment mai este denumit si hiatus sau suspendare  cand energia lunara se afla la minimum, permitand sa se manifeste energia tainica a inceputului, o forta Universala ce favorizeaza folosirea corespunzatoare a liberului arbitru.

Daca  acum, urmarim sa gasim un perfect acord intre vointa noastra si Voia lui Dumnezeu, constiinta noastra va trece prin transformari spirituale de exceptie ce vor conduce la dobindirea starii de armonie.

 

 Shiva Ratri

 Noaptea care precede acest fenomen de Luna Noua, in cazul nostru noaptea dinspre 31 august spre 1 septembrie 2016, este sarbatorita in traditia spirituala orientala sub numele de Shiva Ratri. Merita sa mentionam importanta acestui moment astral asa cum este el revelat de traditia spirituala orientala, ca sarbatoarea noptii tainice a lui Shiva. Conform descrierii acestei sarbatori, in faimoasa lucrare  Shiva – Purana, legenda imemoriala a Zeului Shiva”, noaptea de dinainte de Luna Noua este o noapte a transcendentei divine, iar daca ne angrenam in activitati spirituale putem obtine rezultate exceptionale care sa echivaleze cu rezultatele obtinute in urma unui an de practica spirituala asidua.

Pe parcursul acestui moment astral, este bine sa avem o alimentatie usoara, sa reducem ritmul activitatilor zilnice, si sa incercam sa ne orientam catre interior, fiind constienti ca aceasta noapte este deosebit de eficienta pentru practica meditatiei, ea oferindu-ne ocazia sa realizam astfel, importante progrese spirituale.

 

 virgo-new-moonAspecte specifice

Aceasta Eclipsa de Soare ( Luna Noua) se formeaza la data de 1 septembrie 2016, ora 12:02, ora Romaniei, pe  gradul  09:21 , in Fecioara, un semn feminin, mutabil (flexibilitate), apartinand elementului Pamant si guvernat de planeta Mercur.

Este o Eclipsa de Soare puternica, cu multe “fatete “ datorita mutabilitatii acestui semn, si lui Mercur  care se afla acum in miscare aparent retrogada ( guvernatorul astral al semnului fecioarei) tot in semnul Fecioarei si datorita configuratiei astrale careul in T (Eclipsa in opozitie cu Neptun si ambele in careu cu Saturn si Marte in Sagetator) care se formeaza pe cer.

O eclipsa se va ocupa intotdeauna de lucrurile restante, de problemele neglijate, de relatiile care ne tin pe loc iar prezenta Nodului Nord lunar in aceasta ecuatie astrala nu face decat sa deschida usi catre noi oportunitati de schimbare a noastra.

 La nivel personal,  Eclipsa de Soare poate avea un impact deosebit daca face un aspect de conjunctie cu o planeta din harta natala, a venit timpul pentru ceva nou in acord deplin cu destinul fiecaruia.

Toata lumea are gradul 10 Fecioara in harta lor natala dar cei care vor simti cu adevarat influenta Eclipsei  de Soare vor fi cei cu planete, axe, noduri in termen de 5 grade in conjunctie   ( 5-15 grade Fecioara ), opozitie ( 5-15  grade Pesti ), careu ( 5-15 grade Gemeni si Sagetator ) cu aceasta Eclipsa. O Eclipsa de Soare face lumina in “partile intunecate “ dintr-un domeniu  cheie din viata noastra punandu-ne sa redescoperim un alt mod de a aborda acel domeniu, asta in functie de casa astrologica din harta natala activata.

Aceasta Eclipsa de Soare in Fecioara energizeaza casa a X-a, o casa unghiulara  ce da forta acestei energii. Deci, aceasta Eclipsa va pune un accent deosebit pe cariera, statut social, bogatie, valoarea noastra. Casa X este legata si de cei care au autoritate asupra noastra, in consecinta, aici ne intalnim cu puterea parintilor, sefi, guvern, presedinte, Dumnezeu. Vocatia este importanta in casa X, ce vrem sa realizam in aceasta lume, aici, cariera, obiectivele profesionale, ambitia si motivatile sufletului intra in joc. Intr-un context mai practic, angajatorii si regulile lor, guvernul, ne influenteaza viata noastra foarte mult. Aceasta eclipsa in casa X, in casa naturala a lui Saturn, schimba lucrurile in tot ce tine de cariera, ambitii, putere personala, statut social, faima, angajatori, guvern.

Putem spune ca acest careu in T este ca o cruce cu o piesa lipsa si tocmai aceasta piesa lipsa este calea de iesire din blocajele pe care le simtim in acest moment, “fa crucea dreapta, intreaga” este cerinta acestui moment astral.

Piesa lipsa, solutia este data de semnul Gemeni si casa VIII, deci se pune accentul pe o comunicare corecta, adevarul care ne elibereaza de orice situtatie mascata  putere prin comunicare si informare, capacitatea de a intelege misterele vietii. Trebuie sa invatam despre puterea magica si creativa a cuvintelor, sa dobandim intelepciune, sa renuntam la barfa, jigniri. Trebuie sa fim asemenea unei pasari Phoenix care renaste din propria cenusa, devenind o noua pasare. Vechile obiceiuri de comunicare trebuie sa moara pentru a face loc magiei cuvantului si gandului.

 Guvernatorul acestei Eclipse de Soare in Fecioara este Mercur retrograd in Fecioara in conjunctie  cu Jupiter in Fecioara ceea ce pare a fi la prima vedere o raza de speranta dar, in realitate, Mercur retrograd ne conduce catre tot ceea ce stagneaza in viata noastra si trebuie rezolvat. Pana pe 22 septembrie 2016  suntem la “scoala de corectie” a lui Mercur retrograd in Fecioara ce poate fi de fapt o perioada magica in care invatam sa rezolvam multe situatii neclare din viata noastra, intr-un fel ne putem revizui trecutul, putem intregi situatiile neterminate, sau ne putem reconecta cu persoane din trecutul nostru. Luna septembrie lucreaza cel mai bine pentru rezolvarea unor situatii din trecut, pentru ca mai apoi, sa inceapa schimbarile majore; nu poti merge pe o cale noua cu lucruri lasate neterminate. Folositi din plin aceste momente, ca un pas catre deslusirea unor lucruri sau situatii, care pana acum nu aveau un raspuns.

 

 

Sursa: http://adriana-astro.com/

S-ar putea sa iti placa si

Abheda Yoga este o cale deosebită, rară, care poate cu adevărat să ne transforme. Putem dezvolta chiar și ceea ce nu am primit prin naștere și genetică sau nu am reușit să realizăm prin educație și alte influențe formatoare.
Acharya Leonard
Copyright Abheda Yoga 2021 © Toate drepturile rezervate.
magnifiercross