• Înscrierile la noi cursuri ABHEDA Yoga pentru începători se fac ACUM
 • pentru a primi informații si articole puteti trimite email-ul dv la abheda.yoga@gmail.com sau sms cu emailul dv. la 0788.377.773
 • suntem pe Facebook AICI
  • ...................Gataa ... citim ARTICOLUL....................

  solar_eclipse_from_space-t2Iata ca ne intalnim cu a doua eclipsa din aceasta luna, de data aceasta fiind vorba de o Eclipsa inelara de Soare in zodia Taurului.

  Ce semnifica mai exact o Eclipsa inelara de Soare? Aceasta inseamna ca Soarele si Luna sunt aliniate perfect cu Pamantul, diametrul aparent al Lunii este mai mic decat al Soarelui, Luna fiind destul de departe de Pamant in aceasta zi, nu va putea obtura intreaga lumina a Soarelui trimisa spre pamant, din Soare se va vedea doar marginea in forma de inel stralucitar ce inconjoara Luna intunecata. Aceasta Eclipsa va fi vizibila doar in Australia, Antarctica si sudul Oceanului Indian.

  Datorita conjunctiei dintre cele doua luminarii, Soarele si Luna, cand cele doua astre se suprapun, se genereaza o anihilare reciproca a fortelor solare si lunare, dar manifestand o complementaritate speciala a energiilor yin – yang din natura. Rezultatul este manifestarea fortei neutre, a fortei “zero”, care permite o forma de suspendare a energiilor contrare si echilibrarea lor prin forta unificarii polare.

  Acest moment de hiatus sau de suspendare (prin echilibrarea celor doua energii, Yin si Yang), face sa se manifeste energia tainica a inceputului, o forta Universala ce favorizeaza folosirea corespunzatoare a liberului arbitru.

  Daca atunci urmarim sa gasim un perfect acord intre vointa noastra si Voia lui Dumnezeu, constiinta noastra va trece prin transformari spirituale de exceptie ce vor conduce la dobindirea starii de armonie.

  Noaptea care precede fenomenul de Luna Noua, respectiv Eclipsei de Soare, in cazul nostru noaptea de 28 spre 29 aprilie, este sarbatorita in tratitia spirituala orientala sub numele de Shiva Ratri. Merita sa mentionam importanta acestui moment astral asa cum este el revelat de traditia spirituala orientala, ca sarbatoarea noptii tainice a lui Shiva. Conform descrierii acestei sarbatori, in faimoasa lucrare ” Shiva – Purana, legenda imemoriala a Zeului Shiva”, noaptea de dinainte de Luna Noua este o noapte a transcendentei divine, iar daca ne angrenam in activitati spirituale putem obtine rezultate exceptionale care sa echivaleze cu rezultatele obtinute in urma unui an de practica spirituala asidua.

  ……….

  Aspecte specifice

  O Eclipsa de Soare are loc in momentul de Luna Noua atunci cand Soarele si Luna ocupa acelasi grad zodiacal in apropierea unui Nod Lunar, sunt energii noi de o intensitate mult mai mare asociate cu noi inceputuri, uneori aceste inceputuri pot fi radicale, apare o directie noua, o experienta inscrisa cu litere sortite in cartea vietii fiecaruia.

  ECLIPSA INELARA DIN 29 aprilie 2014 se formeaza pe data de 29 aprilie 2014, ora 09:15, ora Romaniei, cu Soarele si Luna pe gradul 8:52 Taur in apropierea Nodului Sud Lunar in Berbec pe gradul 28:25.

  O Eclipsa de Soare asociata cu Nodul Sud lunar (pedeapsa in viata sau daruri , bonusuri din trecut, repetitii, obisnuinta) poate aduce un fel de criza in domeniul de viata energizat din harta natala a fiecaruia, in scopul de a elimina lucrurile, oamenii care nu ne mai sunt de folos pentru viitor, restabilind astfel un echilibru sanatos necesar evolutiei. Nodul Sud al Lunii oglindeste o zona de vulnerabilitate iar evenimentele legate de Noduri par adesea a fi oarecum sortite, karmice, neputand fi evitate!

  Astfel Nodul Sud Lunar care sustine aceasta eclipsa accentueaza locurile in care trebuie sa facem anumite compromisuri daca dorim ascensiunea catre spiritualitate, indica intalnirile karmice care trebuiesc rezolvate pentru a ajunge la un mod de viata lipsit de razbunari personale, de furii reprimate, de resentimente care blocheaza capacitatea noastra de a privi catre alte orizonturi si de a trai cu seninatate. Nodul Sud este locul in care indiferent de ce facem, are un ton ciudat al unei repetitii iar Eclipsa asociata cu Nodul Sud poate corespunde cu o separare de cineva, sau de ceva, de sabloane vechi emotionale care nu fac decat sa devitalizeze, sa adanceasca lipsa de incredere, si insecuritatea.

  Suntem chemati, suntem condusi sa ne eliberam de obiceiurile, trasaturile care pun un accent prea mare pe securitatea venusiana, pe senzualitate , pe relatii materialiste, pe bani, valori materiale , actiuni precipitate, egoism si care nu lasa loc de profunzime, care blocheaza accesul catre echilibrarea sufletului prin valorile spirituale!
  Semnul Taurului in care se formeaza aceasta eclipsa este un semn fascinant fiind o constelatie foarte, foarte veche cunoscuta din timpuri imemoriale. Taurul este cel de-al doilea semn al zodiacului, este un semn care ne vorbeste despra ceea ce putem face prin noi insine, ce valori durabile putem construi. Taurul concepe, stabileste, ingrijeste si fructifica o idee, un ban, o bucata de pamant, o relatie. Acest semn ajuta la achizitionarea si consolidarea bogatiei prin cultivarea tuturor resurselor disponibile dar in acord deplin cu divinul.

  Luna in Taur se afla in exaltare si induce incredere, emotii calde, perseverenta, bunatate, rabdare, stabilitate, siguranta dar si rigiditate. Este o energie ce creste interesul pentru bani si dragoste, amplifica romantismul iar sentimentele calde ofera protectie pentru cei din jur dar si pentru interesele proprii. La nivel de suflet, luna arata de obicei care modele trebuiesc depasite sau transformate daca vrem sa avansam spiritual. Aceasta lupta pentru a depasi tendintele negative relevate de luna este “ crucea “ ce o purtam iar acuma aceasta cruce ne cere sa re-evaluam sistemul de valori.

  Energia Eclipsei de Soare in Taur in conjunctie cu Nodul Sud ne cere sa lasam deoparte trecutul, securitatea falsa, amagirea, relatiile materialiste, frumusetea exterioara, dorinta de a poseda valori fara “ valoare” iar pentru asta, Mercur aflat tot in Taur ( minte calma, incapatanata, rabdatoare) devine mesagerul acestui moment astral prin aspectul de conjunctie care se formeaza.

  Este ca si cum am avea de partea noastra un magician care ne ajuta sa facem lucrurile incet si bine, sa luam deciziile cele mai bune deoarece vom simti, intui ce trebuie sa facem. Suntem fortati sa golim un domeniu din viata noastra pentru a putea primi ceva nou, benefic destinului nostru.

  Aceasta Eclipsa de Soare se formeaza in casa a IX, si ne arata ca exista o necesitate urgenta de a imprima un ton mai idealist existentei noastre bazat pe cautarea adevarului, ea face un sextil cu Neptun in Pesti, care reprezinta un pod benefic construit peste apa ( emotii, sensibilitate) dar cu o anumita masura de mister, iluzie. Aici, Neptun ne amageste de multe ori cu vise care nu se pot realiza in timp ignorand situatia reala, de aceea, ar trebui sa ne intoarcem la Mercur care ne spune ca atentia, rabdarea, munca sustiuta ne ajuta sa ajungem la destinatia dorita, sa trecem peste podul care face parte din destinul nostru, sa aliniem mintea noastra si perceptiile noastre nu numai cu vointa noastra ci si cu Vointa Divina.

  Putem spune ca mesajul acestei eclipse este acela de a ne baza cat mai mult pe intuitia noastra, in ciuda obstacolelor aparente pe care le putem intalni, ca nu este totul pierdut, iar prin aspectele benefice cu Jupiter si Pluto, exista un gram de protectie astrala si suntem ajutati sa gasim solutii clare si facile problemelor relationale cu care ne confruntam.

   

  sursa: http://adriana-astro.com

   

   

  Filmul despre Abheda Yoga Academy si Kundalini varianta rezumată - (20 min) Dacă doriți, AICI puteți găsi filmul intreg...