Eclipsa inelara de Soare in Pesti, 26 februarie 2017, ora 16:58 – semnificatii astrologice

Scris de 
Acharya Leonard
 - text de 
3 minute
ABHEDA este o revoluție etică, morală și de suflet care poate schimba cu adevărat lumea... dacă începem întâi cu noi.” - Acharya Leonard

Eclipsele sunt privite in astrologie drept configuratii astrale deosebit de puternice care actioneaza ca niste declansatori, ele aducand un plus de energie (aici vorbim de energia inceputului, deoarece eclipsele de Soare se formeaza la Luna Noua) atat la nivel personal cat si la nivel de societate. Aceasta eclipsa de Soare este una inelara si va fi vizibila din Africa de Sud, Oceanul Atlantic si America de Sud.

O Eclipsa de Soare are loc in momentul de Luna Noua atunci cand cele doua astre impart acelasi grad zodiacal, si are loc o asa-zisa „casatorie cosmica”  care fuzioneaza masculinul si femininul intr-o unitate perfecta.  Datorita conjunctiei dintre Soare si Luna, se genereaza o anihilare reciproca a fortelor solare si lunare, dar in acelasi timp se manifesta o complementaritate speciala a energiilor yin – yang din natura.

Rezultatul acestei anihilari este manifestarea fortei neutre, a fortei “zero”, care permite o forma de suspendare a energiilor contrare si echilibrarea lor prin forta unificarii polare. 

Acest moment mai este denumit si hiatus sau suspendare (prin echilibrarea celor doua energii, Yin si Yang), permitand sa se manifeste energia tainica a inceputului, o forta Universala ce favorizeaza folosirea corespunzatoare a liberului arbitru.

Daca  acum, urmarim sa gasim un perfect acord intre vointa noastra si Voia lui Dumnezeu, constiinta noastra va trece prin transformari spirituale de exceptie ce vor conduce la dobindirea starii de armonie.

 

Maha Shiva Ratri – 24 februarie 2017

Noaptea care precede acest fenomen de Luna Noua, in cazul nostru noaptea dinspre 24 spre 25 februarie 2017, este sarbatorita in tratitia spirituala orientala sub numele de Shiva Ratari. In acest an,  Maha Shiva Ratri care reprezinta una dintre cele mai mari sarbatori hinduse care il celebreaza pe zeul Shiva este sarbatorita in noaptea de 24 spre 25 feburarie. Merita sa mentionam importanta acestui moment astral asa cum este el revelat de traditia spirituala orientala, ca sarbatoarea noptii tainice a lui Shiva. Conform descrierii acestei sarbatori, in faimoasa lucrare  Shiva – Purana, legenda imemoriala a Zeului Shiva”, noaptea de dinainte de Luna Noua este o noapte a transcendentei divine, iar daca ne angrenam in activitati spirituale putem obtine rezultate exceptionale care sa echivaleze cu rezultatele obtinute in urma unui an de practica spirituala asidua.

Pe parcursul acestui moment astral, este bine sa avem o alimentatie usoara, sa reducem ritmul activitatilor zilnice, si sa incercam sa ne orientam catre interior, fiind constienti ca aceasta noapte este deosebit de eficienta pentru practica meditatiei, ea oferindu-ne ocazia sa realizam astfel, importante progrese spirituale.

 

Aspecte specifice

 Aceasta Eclipsa de Soare  se formeaza la data de 26 februarie 2017, ora 16:58, ora Romaniei, pe  gradul  8:12, in zodia Pestilor,  si in apropierea Nodului Sud Lunar aflat in Pesti  pe gradul 3:13, este o eclipsa ce poate aduce oportunitati imense pentru viitor. si reprezinta momentul intalnirii dintre cele doua luminarii Soarele si Luna, aducand cele doua energii contrare in echilibru perfect.

Eclipsa asociata cu Nodul Sud poate corespunde cu o separare de ceva, de cineva, de sabloane vechi emotionale care nu fac decat sa devitalizeze, sa adanceasca lipsa de incredere, insecuritatea. O Eclipsa de Soare in conjunctie cu Nodul Sud Lunar este in mod traditional asociata cu pierderi si sacrificii dar poate fi interpretata si ca o eliberare fortata de oameni, lucruri, experiente care ne tin in umbra, care ne devitalizeaza.” La timpuri noi , oameni si fapte noi “, suntem chemati sa utilizam talentele noastre in moduri noi.

Eclipsa de Soare in Pesti sustinuta de Nodul Sud lunar in Pesti energizeaza casa VII, o casa ce vorbeste in esenta despre modul cum ne raportam la celalalt, de ce am ales un partener, l-am ales pentru bani, pentru dragoste, pentru statut social, din motive practice.

 Cu Luna Noua in Pesti  pe gradul 8, cei nascuti in jurul datei de 26 (plus, minus trei zile) din semnele mutabile (Pesti, Gemeni, Fecioara, Sagetator)  vor simti influenta acestei energii mult mai puternic decat ceilalti; acest lucru este valabil si daca aveti axele principale adica ascendentul, descendentul, casa carierei sau orice planeta personala in jurul gradului 8 din orice semn zodiacal.

Aceasta Eclipsa de Soare in Pesti va accentua emotiile, imaginatia, intuitia, preocuparile creative, tendinta de a insela sau de a fi inselat, ocolirea situatiilor dificile, compasiunea, dorinta de a ajuta, situatiile neclare. Intr-un fel, acest semn poate fi vazut ca o reprezentare a lectiilor semnelor anterioare, si poate de aceea, intuitia este un ghid catre rezolvarea tuturor  problemelor, intuitia este doar vocea lui Dumnezeu iar intamplarea este mana lui Dumnezeu.

 

Sursa: http://adriana-astro.com

S-ar putea sa iti placa si

Abheda Yoga este o cale deosebită, rară, care poate cu adevărat să ne transforme. Putem dezvolta chiar și ceea ce nu am primit prin naștere și genetică sau nu am reușit să realizăm prin educație și alte influențe formatoare.
Acharya Leonard
Copyright Abheda Yoga 2021 © Toate drepturile rezervate.
magnifiercross