AnnularEclipsa inelara de soare are loc atunci cand soarele este partial acoperit de luna, ele fiind aliniate perfect cu Pamantul, dar din cauza diametrului aparent al Lunii mai mic decat cel al Soarelui, Luna fiind destul de departe de Pamant in aceasta zi, nu va putea obtura complet lumina Soarelui si astfel in jurul ei se se va vedea doar marginea in forma de inel stralucitor al acestuia.  Asadar pe data de 10 mai 2013 la ora 03:32 ora Romaniei, are loc o Eclipsa partiala de Soare in zodia Taurului, cu Soarele si Luna ocupand acelasi grad zodiacal la 19:31 in apropierea Nodului Lunar Sud.

Cand o Eclipsa de Soare se formeaza intr-un semn zodiacla fix (respectiv in zodia Taurului) arata ca efectele ei se vor intinde pe o perioada de timp mai indelungata, iar atunci cand ea este asociata cu Nodul Lunar Sud (care reprezinta rasplata sau pedeapsa karmica, bonusuri din trecut, situatii repetitive sau obisnuinta) poate aduce un fel de criza in domeniul de viata energizat (din horoscopul personal),  in scopul de a elimina situatiile sau persoanele din jurul nostru care nu mai corespund situatiei prezente,  restabilind astfel un echilibru sanatos necesar evolutiei.

anular eclipseDupa cum am mai spus in repetate randuri, eclipsele sunt configuratii astrale deosebit de puternice care  prefigureaza noi inceputuri in cazul nostru (deoarece se produce la Luna Noua), si care aduc evenimente memorabile atat la nivel personal cat si la nivel social. Eclipsele ne vorbesc  despre schimbare, si ne aduc o energie benefica demararii unor noi actiuni, luarii unor decizii importante; depinde doar de noi daca vom folosi aceasta energie intr-un mod favarabil sau nu.

Nodul Sud Lunar, care sustine aceasta eclipsa accentueaza locurile in care trebuie sa facem anumite compromisuri daca dorim sa ne continuam ascensiunea catre spiritualitate, si indica intalnirile karmice care trebuiesc rezolvate pentru a ajunge la un mod de viata lipsit de resentimente, razbunari sau furii reprimate si care ne blocheaza capacitatea de a trai cu seninatate si de a privi spre noi orizonturi. Suntem chemati, sa ne eliberam de obiceiurile si de trasaturile care pun prea mare accent pe securitatea financiara si materiala, pe senzualitate pe relatii bazate pe interese, pe bani, si valori materiale care nu lasa loc profunzimii si care blocheaza accesul catre valorile spirituale.

Aceasta Eclipsa de Soare in Taur, este acompaniata de o serie de aspecte astrale si anume de prezenta planetelor Marte si Mercur tot in zodia Taurului si de cea a lui Venus in Gemeni . Cu Marte in Taur vom avea tentinta de a vedea lucrurile doar din punctul nostru de vedere, vom tine mult la metodele si opiniile proprii, dar “incet si sigur” vom reusi sa ne atingem obiectivele. Mercur in Taur sprijina si el aceasta Eclipsa de Soare, aceasta insemnand ca suntem capabili sa savuram textura cuvintelor; mesajul lui este “graba strica treaba”, aceasta rasfrangadu-se asupra ideilor, comunicarii si de aceea oportunitatile aduse de aceasta Eclipsa au nevoie de mai mult timp pentru a se manifesta.

Per ansamblu aceasta “echipa astrala” formata de Marte si Mercur in Taur, sustin eclipsa si ne ajuta sa facem lucrurile incet si bine, sa luam deciziile cele mai bune, deoarece vom simti, intui ce trebuie sa facem. Vom fi fortati sa ne debarasam de un domeniu din viata noastra, pentru a face loc unei noi energii, pentru a putea primi ceva nou, benefic pentru destinul nostru. Lucrurile nu pot fi controlate prea bine in aceasta perioada, in care aparent, multi vor spune ca pot detine controlul asupra propriilor vieti, ceea ce este total fals.

Aceasta eclipsa ne ajuce un mesaj clar ca suntem ajutati de intuitie dar si de catre ghizii nostri spirituali pentru a putea trece la o noua abordare a trecutului, in care sa ne folosim talentele si resursele pentru a putea crea relatii mai armonioase cu cei din jur. Putem transforma orice greutate, sau obstacol in adevarate oportunitati de crestere, care sa ne dea aripi si sa ne sustina in depasirea orcarei probleme.