• Înscrierile la noi cursuri ABHEDA Yoga pentru începători se fac ACUM
 • pentru a primi informații si articole puteti trimite email-ul dv la abheda.yoga@gmail.com sau sms cu emailul dv. la 0788.377.773
 • suntem pe Facebook AICI
  • ...................Gataa ... citim ARTICOLUL....................

  Clouds_Outer_Space_Eclipse_Creative_Solar_EclipseEclipsa de Soare  are loc in momentul de Luna Noua atunci cand Soarele si Luna ocupa acelasi grad zodiacal in apropierea unui Nod Lunar; eclipsa aduce energii noi de o intensitate mult mai mare  fata de o Luna Noua obisnuita, energii care sunt asociate cu noi inceputuri radicale.

  Acest moment astral poate fi comparat cu o nunta cosmica, cea a Soarelui cu Luna, care asociaza masculinul si femininul intr-o unitate perfecta. Datorita conjunctiei dintre Soare si Luna, se genereaza o anihilare reciproca a fortelor solare si lunare, dar in acelasi timp se manifesta o complementaritate speciala a energiilor yin – yang din natura.

  Rezultatul acestei anihilari este manifestarea fortei neutre, a fortei “zero”, care permite o forma de suspendare a energiilor contrare si echilibrarea lor prin forta unificarii polare.

  Acest moment mai este denumit si hiatus sau suspendare (prin echilibrarea celor doua energii, Yin si Yang), permitand sa se manifeste energia tainica a inceputului, o forta Universala ce favorizeaza folosirea corespunzatoare a liberului arbitru.

  Daca  in acest moment urmarim sa gasim un perfect acord intre vointa noastra si Voia lui Dumnezeu, constiinta noastra va trece prin transformari spirituale de exceptie ce vor conduce la dobindirea starii de armonie.

  Noaptea care precede acest fenomen de Eclipsa de Soare, in cazul nostru noaptea dinspre 22 spre 23 octombrie 2014, este sarbatorita in traditia spirituala orientala sub numele de Shiva Ratri. Merita sa mentionam importanta acestui moment astral asa cum este el revelat de traditia spirituala orientala, ca sarbatoarea noptii tainice a lui Shiva. Conform descrierii acestei sarbatori, in faimoasa lucrare ” Shiva – Purana, legenda imemoriala a Zeului Shiva”, noaptea de dinainte de Luna Noua este o noapte a transcendentei divine, iar daca ne angrenam in activitati spirituale, cum ar fi yoga sau meditatia, putem obtine rezultate exceptionale care sa echivaleze cu rezultatele obtinute in urma unui an de practica spirituala asidua.

  Pe parcursul acestui moment astral, este bine sa avem o alimentatie usoara, sa reducem ritmul activitatilor zilnice, si sa incercam sa ne orientam catre interior, fiind constienti ca aceasta noapte este deosebit de eficienta pentru practica meditatiei, ea oferindu-ne ocazia sa realizam astfel, importante progrese spirituale.

  …………………………

  Aspecte specifice

   Eclipsa de Soare are loc in faza de Luna Noua in Scorpion ( Soarele in Scorpion se afla in conjunctie cu Luna in Scorpion)  si se formeaza la data de 24 octombrie 2014, ora 00:57, ora Romaniei,  pe gradul 0: 25  in Scorpion, in apropierea Nodului Nord Lunar in Balanta pe gradul 19:21, si este o eclipsa ce poate aduce oportunitati imense pentru viitor.

   Cu Luna Noua in  Scorpion, cei nascuti in jurul datei de 24 ( plus, minus trei zile ) din semnele fixe ( Scorpion, Taur, Leu si Varsator) vor simti influenta acestei energii mult mai puternic decat ceilalti; acest lucru este valabil si daca aveti axele principale adica ascendentul, descendentul, casa carierei sau orice planeta personala in jurul gradului 1 din orice semn zodiacal.

   Eclipsa-de-Soare-din-ScorpionO Eclipsa de Soare zguduie, destabilizeaza vechea ordine si actioneaza ca un declansator fiind un portal intre vechi si nou. Cu Eclipsa de Soare in Scorpion sustinuta de Nodul Nord din Balanta, relatiile vechi (Balanta) vor fi treierate, ea ne va aduce acele relatii, acei oameni care  pot sa ne ajute, sa ne elibereze de ceea ce stagneaza in viata noastra. Scorpionul este subtil, investigator, perspicace, inteligent si are capacitatea de a atrage si concentra atentia celorlalti spre ceea ce este considerat important si spre misterele ascunse ale vietii. Cu Nodul Nord in Balanta, va trebui sa fim mai sensibili la nevoile celuilalt, sa invatam despre cooperare si tact, sa invatam sa ne punem in locul celuilalt, sa eliminam egoismul si dorinta de a actiona in viata asemeni unui berbec hoinar, combatant si razboinic. Cu  cat vom renunta mai repede la “lucrurile vechi “ din viata noastra cu atat situatiile noi, persoanele noi ne vor deschide usa.

  Cu Nodul Nord in casa III (in Balanta) aceasta Eclipsa ne aduce provocarea de a deveni constienti de motivatiile noastre mentale, fiecare gand, cuvant, actiune si fapta activeaza legea atractiei magnetice. Cum casa III este  o casa a prejudecatilor, a unui model de gandire invechit, inchistat,  aceasta Eclipsa ne cere sa iesim din acest mod de exprimare rudimentar si sa intelegem ca evolutia inseamna cunoastere si nu stagnare.

  Aceasta Eclipsa este potentata de prezenta lui Venus in Scorpion, dorintele sunt puternice, si putem simti o nevoie intensa de a ni le indeplini ( iubire, valoare personala, relatii, frumusete, arta, posesiuni materile ) cu orice pret, totusi  egoismul acestei energii poate fi extrem de neplacut. Venus in Scorpion ne reaminteste ca ceea ce este ascuns este adesea mult mai puternic decat ceea ce se vede, ne incurajeaza sa ne folosim magia sufletului in relatiile noastre, in valorile noastre.

  In Scorpion, energia venusiana nu are nevoie de prea multe cuvinte, limbajul acestei energii este dincolo de cuvinte, leaga doua suflete profund, complex, este o fuziune completa: minte, suflet, trup.

   Venus  ne mai poate aduce acea iubire iesita din comun care sa umple” colturile goale ale inimii “, vorbim de un limbaj sortit al unei iubiri intense, disperate, misterioase, secretoase ce trebuie tratata cu respect. Urmeaza o perioada plina de pasiune, magnetism puternic in forma lui cea mai primitiva, atractiile devin fatale, predestinate oferind de fapt posibilitatea sufletului sa-si plateasca datoriile karmice si sa vada “lumina de la capatul tunelului”.

  Este bine de stiut faptul ca eclipsele se repeta pe acelasi grad zodiacal o data la fiecare 19 ani, iar daca una dintre planetele din harta natala este “ lovita, energizata “ de catre aceasta Eclipsa de Soare, putem merge in trecut pentru a vedea ce schimbari profunde au avut loc in viata noastra in acea perioada. Pentru unii influenta eclipsei poate fi subtila in timp ce pentru altii poate fi destul de intensa indicand noi inceputuri, schimbari radicale, stiri neasteptate sau surprize de tot felul.

   

  Sursa: http://adriana-astro.com

   

   

  Filmul despre Abheda Yoga Academy si Kundalini varianta rezumată - (20 min) Dacă doriți, AICI puteți găsi filmul intreg...