Eclipsă de Soare în Sagetator – 14 Decembrie 2020, 18:18 – ora Romaniei

Scris de 
Ananda Kali
 - text de 
6 minute
ABHEDA este o revoluție etică, morală și de suflet care poate schimba cu adevărat lumea... dacă începem întâi cu noi.” - Acharya Leonard

Momentul de Luna Noua al lunii Decembrie ia forma unei Eclipse totale de Soare, datorita conjunctiei cu Nodul Sud si are loc Luni, 14 Decembrie 2020, in semnul zodiacal al Sagetatorului. Noile inceputuri sau planuri pe care ni le propunem sunt centrate pe ideea de libertate, entuziasm, credinta si speranta.

Chiar daca Luna Noua semnifica “samanta” pe care o plantam in prezent, prin gandurile si proiectele pe care ni le facem, totusi lucrurile pe care nu le-am finalizat in ciclul anterior sau problemele emotionale pot influenta in bine sau in rau, noul ciclu. In acest caz noul ciclu ar putea avea ca rol expres rezolvarea lucrurilor neterminate.

Este momentul sa fim prezenti, sa proiectam pozitiv, sa avem incredere si sa demaram acele actiuni in care ne regasim cu adevarat.

Capacitatea de dezintoxicare a corpului este maxima in ziua Lunii Noi

Oricine face o regula din a avea o zi de post de fiecare data cand Luna este Noua, va beneficia de multe avantaje in prevenirea afectiunilor. De asemenea aceasta zi este perfecta pentru a incepe o noua activitate cum ar dezvatarea de obiceiuri proaste. De multe ori obiceiurile proaste sunt expresia exterioara a unor energii interioare care au nevoie doar de un nou tel pentru a deveni folositoare si valoroase pentru noi si pentru ceilalti oameni.

Noaptea de dinainte de Lună Nouă este  o noapte a transcendenţei divine

  iar dacă ne angrenăm în activitaţi spirituale putem obţine rezultate excepţionale care să echivaleze cu rezultatele obţinute în urma unui an de practică spirituală asiduă.

Pentru ca acest nou inceput sa se “stabileasca” mai bine in fiinta noastra si sa beneficiem din plin de acest aspect astrologic este indicat să realizăm o scurtă meditaţie de circa 20 de minute, în perioada sa de maximum, cu 10 minute înainte şi 10 minute după ce acesta are loc, adică între  18:08 şi 18:28.

Cum medităm: 

Aşezaţi pe un scaun cu spatele drept şi cu mâinile odihnindu-se pe coapse cu palmele în jos, urmărim să ne relaxăm complet corpul, în special muşchii feţei.
Este necesar să ne simţim corpul fizic abandonat şi imobil. După ce am realizat “parcarea” corpului ne îndreptăm atenţia în interiorul corpului, în mijlocul pieptului şi ne imaginăm că ne aflăm adimensionali, la acel nivel.

Pe tot parcursul meditaţiei, urmărim să simţim influenţa complexă a acestui moment astral, de Luna Nouă, cand luminariile, Soarele si Luna participa la “nunta cosmica”, prin impartirea aceluiasi grad zodicacal. Acum masculinul si femininul fuzioneaza intr- o unitate perfecta.

Datorită conjuncţiei dintre Soare şi Lună se manifestă o complementaritate specială a energiilor yin – yang din natură

Dacă acum, urmărim să găsim un  acord perfect între voinţa noastră şi Voia lui Dumnezeu, conştiinţa noastră va trece prin transformări spirituale de excepţie  ce vor conduce la dobândirea stării de armonie şi pace interioară.

Prin starea de conştienţă cultivată prin diferite tehnici Abheda Yoga, pot fi transcense anumite tranzite astrologice nefavorabile.  În afara acestor metode ce trebuie practicate sistematic, se poate spune că destinul oamenilor este scris în stele şi este relativ dificil pentru omul obişnuit să manifeste liberul arbitru, independent de influenţele corpurilor cereşti.

Shiva Ratri

Noaptea care precede acest fenomen de Lună Nouă, în cazul nostru noaptea dinspre 13 spre 14 Decembrie 2020, este sărbatorită în tradiţia spirituală orientală sub numele de Shiva Ratri. 

Noaptea de dinainte de Lună Nouă este  o noapte a transcendenţei divine, iar dacă ne angrenăm în activitaţi spirituale putem obţine rezultate excepţionale care să echivaleze cu rezultatele obţinute în urma unui an de practică spirituală asiduă.

Pe parcursul acestui moment astral, este bine să avem o alimentaţie usoară sau chiar să practicăm Anaharin – postul negru numai cu apă, să reducem ritmul activitaţilor zilnice, şi să urmărim să ne orientăm către interior, fiind conştienţi că aceasta noapte este deosebit de eficientă pentru practica meditaţiei, ea oferindu-ne ocazia să realizăm astfel, importante progrese spirituale.

Aspecte astrologice specifice

Luni, 14 Decembrie 2020 – ora 18:18 – marcheaza momentul de Eclipsa Totala de Soare in Sagetator prin conjunctia perfecta dintre Luna si Soare in Sagetator la gradul 23:08, in apropierea Nodului Sud Lunar la gradul 19:57 dinamizand casa VI a acestui moment astral si anume casa serviciului si a sanatatii.

Luna Noua este un moment benefic astral pentru a sadi o noua samanta, poate fi un start pentru a demara proiecte sau planuri, pentru a incepe noi activitati, pentru a cultiva noi comportamente iar Nodul Lunar Sud reprezinta bagajul karmic actual, pozitiv si negativ. Apropierea dintre Luna Noua si Nodul Sud in Sagetator creaza ceea ce numim o Eclipsa de Soare in Sagetator a carei semnificatie si impact asupra noastra este mult mai profund, deoarece tot ceea ce ne propunem sa demaram acum se realizeaza pe un fond astral cu semnificatii karmice, deci cu posibile lectii, finaluri sau incheieri de situatii.

Verbul caracteristic Sagetatorului este verbul „A INTELEGE”

iar acum cel mai indicat lucru este sa facem un pic de introspectie interioara, tipica acestui semn, pentru a constientiza comportamentul si gandurile noastre vis-a-vis de temele cheie ale Sagetatorului, respectiv credinta, expansiune, cunoastere, studii universitare, calatorii lungi, strainatate, justitie si lege, comert international, imigrarea si comunicatiile la distanta.

Orice inceput pe care ni-l dorim in momentul prezent este conditionat de

intelegerea corecta a rolului si a impactului pe care l-am avut, fie noi fie cei din jurul nostru, in domeniile de mai sus; este indicat sa ne clarificam daca deciziile sau comportamentele noastre legate de alegerea unei anumite cai spirituale, de expansiunea noastra pe o anumita directie, de studiile universitare (complementare) urmate, eventualele probleme cu legea, calatoriile facute, sperantele si idealurile noastre sunt cu adevarat conectate la misiunea si scopul fiecaruia dintre noi, deoarece in caz contrar nu facem altceva decat sa repetam greselile trecutului.

Cu toate ca intentionam si ne propunem un nou start puternic

amprentati de idealurile Sagetatorului, este bine sa nu uitam de faptul ca scopul si calea de evolutie prezenta este data de Nodul Nord in Gemeni, respectiv sa avem curajul sa recunoastem ca nu detinem adevarul suprem in toate situatiile, sa renuntam sa-i mai convingem/manipulam pe altii sa se schimbe in conformitate cu ce credem noi ca este mai bine pentru ei, sa coboram din planul ideilor abstracte si filozofice si sa ne utilizam practic cunostintele, sa renuntam la ideile de superioritate mentala sau spirituala si sa intelegem ca fiecare este unic si are ritmul sau propriu de evolutie, sa nu promitem mai mult decat putem oferi, sa avem discernamant atunci cand impartasim celorlalti din cunostintele noastre respectand gradul, ritmul si nivelul lor de intelegere.

In momentul de fata, avem de invatat sa fim mai simpli si mai clari

si in ganduri si in cuvinte, sa fim deschisi, prietenosi, sa privim lumea prin ochii unui copil deoarece astfel ne pastram entuziasmul, sa ne dam voie sa experimentam si sa fim deschisi la schimbare, sa ne miscam permanent, sa traim mai mult in planul actiunii concrete si dinamice decat in planul abstract al ideilor si al pasivitatii, sa le dam voie oamenilor sa fie asa cum vor fara a mai incerca sa-i schimbam, sa ne purificam mintea de toate impuritatile egotice si sa dobandim luciditate. Intr-un cuvant sa redescoperim bucuria interioara, bucuria jocului si a cuvantului care apropie.

Cu toate acestea clarificate, putem sa demaram acele planuri, ganduri sau idei pe care le simtim ca facand cu adevarat parte din misiunea noastra si sa pornim entuziasti la drum, plini de speranta si incredere in conexiunea cu sinele nostru.

Eclipsa totala de Soare ocupa casa VI

ea reprezentand slujba noastra curenta si toate tipurile de relatii pe care le stabilim in interiorul sistemului social, dar si o casa a serviciului dezinteresat adus celorlalti; este o casa a sanatatii fizice, este legata de igiena, dieta, obiceiuri zilnice.

Sanatatea noastra si relatia cu propria sanatate, serviciul nostru, relatiile cu angajatii sau chiar natura serviciului nostru devin puncte de interes

pentru noi in perioada urmatoare, aici ne putem confrunta cu diverse situatii, schimbari sau reformulari, putem incepe o noua dieta sau un nou regim alimentar, ne putem cultiva obiceiuri noi renunantand la cele vechi, sunt posibile schimbari de serviciu, noi tratamente sau metode de vindecare. Suntem ghidati si sustinuti sa ne racordam atat sanatatea cat si munca, sau activitatea de zi cu zi, la idealul cel mai inalt al fiintei noastre, avem nevoie sa gasim semnificatie in ceea ce facem, sa ne descoperim bucuria si implinirea fiecarei zile si sa fim recunoscatori.

Suntem sustinuti de Mercur, care ne ajuta atat sa comunicam, sa ne exprimam dorintele, sa ne miscam permanent, sa cunoastem oameni noi si sa ne marim capacitatea de adaptare dar si de Marte din Berbec, care vine cu mult dinamism, curaj, spirit de initiativa, este focul care intretine sageata Sagetatorului indreptata tot mai sus, catre noi orizonturi.

Mesajul acestei Eclipse de Soare in Sagetator ne readuce pe calea noastra, cea autentica

care rezoneaza cu sufletul nostru, ne reaminteste de ce putem face in fiecare zi cu bucurie si implinire, ce ne aduce vindecare si ne deschide usa catre aceasta cale, suntem liberi sa o parcurgem purtand in mana faclia credintei si a sperantei, tipica Sagetatorului.

Virginia Olteanu - astrolog

Abheda Yoga este o cale deosebită, rară, care poate cu adevărat să ne transforme. Putem dezvolta chiar și ceea ce nu am primit prin naștere și genetică sau nu am reușit să realizăm prin educație și alte influențe formatoare.
Acharya Leonard
Copyright Abheda Yoga 2021 © Toate drepturile rezervate.
magnifiercross