Momentul de Lună Plină in Rac de Vineri, 10 Ianuarie  2020, ora 21:21 se formează pe axa Rac – Capricorn, axa familiei si a carierei, la gradul 20 activând casele astrologice V – XI –  case care vorbesc despre iubire, creatie, idealuri si protectori. Ascendentul momentului se afla in semnul de pamant al Fecioarei.

Intrucat Racul guverneaza pieptul, plamanii, stomacul, ficatul si vezica biliara, din punct de vedere medical tot ceea ce faceti in cele 2 – 3 zile ale Lunii in Rac, respectiv de Joi, 9 Ianuarie, pana Sambata la pranz, 11 ianuarie pentru regiunile mentionate mai sus are un efect pozitiv, preventiv si de vindecare cu exceptia operatiilor chirurgicale in aceasta zona. Stomacul se poate sensibiliza usor in aceste zile, gaze, arsuri, de aceea este recomandata urmarea unui regim usor.

Influența nefastă a Lunii Pline

ESTE DE ± 18 ORE FAŢĂ DE MOMENTUL DE MAXIM, adică Vineri, 9 Ianuarie ora 03:21 până Sambata, 11 Ianuarie, ora 15:21! Această perioadă de influenţă reprezintă toleranţa de ± 8 grade din aspectul de opoziţie dintre Soare și Lună.

Ce este bine să evităm în această perioadă:

Este neînțelept să facem dragoste în perioada de influența nefastă a Lunii Pline!
În timpul actului amoros, datorită fuziunii și dilatării aurice profunde dintre cei doi iubiți, apare o foarte mare posibilitate de a prelua, într-un mod inconștient, vibrațiile negative existente în mediu.
S-a constatat că acele cupluri care NU respectă această interdicție, se confruntă mult mai des cu probleme și tensiuni penibile, care nu au au adeseori nicio motivație, respectiv asta exacerbează manifestarea geloziilor, a tendinţelor posesive, a pretențiilor și uneori a stărilor de violență verbală, psihică sau chiar fizică.

Tripura Sundari – Miercuri, 8 Ianuarie 2020

Cu 48 de ore înainte de momentul astral de Lună Plină, are loc ziua de Tripura Sundari, o zi deosebit de specială, atunci când influența acestei energii  este extrem de benefică asupra planetei noastre. În această lună, ziua de Tripura Sundari are loc pe data de 8 Ianuarie, cu momentul de maxim la ora 21:21 o zi privilegiată, fiind denumită ziua frumuseții și armoniei universale (Tripura Sundari simbolizând Marea Putere Cosmică a frumuseții, armoniei și iubirii divine).
Este ziua în care putem să ne temperăm pornirile și ambițiile egoiste prin conștientizarea adevăratelor noastre aspirații, fiind o zi pe care merită să o consacrăm iubirii, artei, frumuseții, acțiunilor pline de dăruire.Pentru cei care se află într-o relație de cuplu este un moment privilegiat în care pot realiza procedeul secret Maithuna.

Trebuie să avem în vedere că influenţa Lunii se manifestă în primul rând asupra lichidelor din organism, respectiv asupra psihicului.

Tocmai din această cauză simbolismul lunar este în legătură cu subconştientul, cu apa, cu sensibilitatea, receptivitatea, adaptabilitatea, instinctul. Nu sunt indicate operatiile chirugicale in aceasta perioada existand un risc crescut de hemoragie!

Cercetările întreprinse în perioada de Lună Plină au arătat că majoritatea oamenilor tind spre un comportament instinctual, ceea ce afectează drastic puterea decizională, discernământul. Acesta este și unul din motivele pentru care nu se recomandă să luăm decizii pe Lună Plină, deoarece acestea pot fi ori pripite, ori rezultatul influenţei mediului și a diferitelor persoane cu care interferăm, respectiv a ultimelor evenimente care ne-au impresionat (şi încă sunt la « suprafaţă » în subconştientul nostru).

Aspecte astrologice specifice:

Vineri, 10 Ianuarie, ora 21:21, ora Romaniei ne confruntam cu o Eclipsa de Luna in Rac pe gradul 20, o eclipsa care se formeaza prin alaturarea Nodului Nord Lunar din Rac care se afla in acelasi semn cu Luna Plina la gradul 8:26.

Luna plina in Rac alaturi de Nodul Nord in Rac ne reaminteste de dharma noastra, de menirea pe care o avem de implinit astfel incat evolutia noastra spirituala  sa atinga un maxim posibil pentru fiecare dintre noi.  Aceasta eclipsa de luna poate fi o bonificatie pentru noi daca suntem dispusi sa mergem in directia indicata de Nodul Nord, daca ne asumam lectiile si invatatura lui renuntand in acelasi timp la limitarile si atasamentele atat de inradacinate in noi indicate de Nodul Sud in Capricorn.

Nodul Nord in Rac versus Nodul Sud in Capricorn va cere de la noi curajul de a renunta la nevoia noastra de a controla oamenii, situatiile si mai ales relatiile din viata noastra astfel incat sa fie exact asa cum vrem noi sa fie, ne va solicita sa ne recunoastem si sa ne imbratisam propria vulnerabilitate, sentimentele de insecuritate, frica de a fi respinsi sau abandonati sau chiar teama de a fi incompetenti; vom fi indemnati sa lasam lumea sa ne cunoasca asa cum suntem, sa ne exprimam plenar propriile emotii si sa ne asumam raspunderea pentru ele, va trebui sa renuntam la identificarea cu starea de victima asumandu-ne puterea creatoare care vine doar din accesarea sinelui nostru.

A venit momentul sa ne uitam in trecut si sa constientizam care sunt acele amintiri care au nevoie de iertarea si iubirea noastra si, constienti de potentialul si originea noastra divina, sa ne rescriem propriile experiente.

Luna plina in Rac este extrem de puternica

Racul fiind semnul de domiciliu al acestei planete, menirea Lunii aici este sa hraneasca afectiv si emotional dar mai inainte sa vindece trauma, sa imbratiseze fiinta, sa sustina cresterea, sa mareasca empatia si sa amplifice intuitia, sa creeze sentimentul de siguranta si securitate maxima astfel incat fiinta sa constientizeze faptul ca doar sufletul este adevarata “casa” a fiecaruia dintre noi.

Nici o relatie de orice natura ar fi ea, nici o forma de atasament fata de lucrurile sau fiintele acestei lumi, nici o cariera sau forma de marire profesionala sau sociala, nimic din ce apartine acestei lumi nu ne va aduce suprema implinire, nu va compensa lipsa sau golul din fiinta noastra daca noi nu cautam inainte de toate legatura cu Divinul din noi. Toate sacrificiile pe care le-am facut pentru a fi iubiti si acceptati de catre ceilalti, toate eforturile facute pentru a ne fi recunoscuta valoarea si contributia, toata munca investita in functii sociale pentru a demonstra ca suntem buni si priceputi, toate compromisurile relationale doar din frica de a nu fi respinsi, toate mastile pe care le-am purtat pentru a fi conform lumii, toate acestea ne-au indepartat de propria menire, de propriul sine, de “sacrul” din noi.

Aceasta eclipsa ne indica drumul inapoi catre esenta

ne reaminteste drumul spre casa, catre eliberarea noastra si catre imensul potential care exista in fiecare dintre noi atunci cand ne raportam la exterior, la lume din adevaratul centru al fiintei noastre care este Sinele divin.

Opozitia Lunii in Rac cu Soarele in Capricorn activeaza axa afectiva V – XI, o axa care scoate in prim plan iubirea pe care o oferim versus iubirea primita, relatia cu un prieten, relatia cu un copil, cu un iubit, cu propria noastra “creatie” si ne indica faptul ca ne putem confrunta cu neintelegeri, conflicte intre dorintele si asteptarile noastre versus dorintele celuilalt, se poate naste o lupta a ego-urilor, a manipularii relatiei in numele iubirii. Lectia acestei opozitii ne indeamna sa invatam sa respectam libertatea celuilalt, sa invatam sa oferim iubire intr-un mod intelept in felul in care celalalt este dispus sa primeasca, sau sa oferim neconditionat daca simtim acest lucru, dar sa ne retinem in a crede ca stim ce este mai bine pentru celalalt impunandu-ne egotic propriul mod de a fii.

Trebuie sa manifestam grija si atentie in relatia cu prietenii deoarece pot aparea tensiuni si neintelegeri, relatia cu protectorii nostrii sau persoane care joaca rolul de sustinatori in viata noastra poate fi supusa unei analize sau poate fi modificata, modul in care intelegem si ne raportam la relatia cu maestrul nostru poate cunoaste schimbari, dar toate aceste confruntari au menirea sa repare si sa vindece daca ni le asumam in mod corect cu discernament, receptivitate si cu multa empatie specifica semnului Racului.

Luna Plina in Rac in casa XI ne sopteste ca, in ciuda tuturor sarcinilor si responsabilitatilor lumesti, ne suntem datori fata de noi insine sa descoperim ce anume ne implineste, ne reaminteste de idealurile noastre, de visele noastre poate cele mai intime pe care nu le-am impartasit cu nimeni, de proiectele noastre de suflet pe care le-am abandonat pentru a face lucruri care pareau mai importante.

Aceasta Eclipsa de Luna in Rac ne ofera sansa propriei renasteri

apele primordiale ale Racului ofera cadrul necesar unei renasteri in spirit a celor dispusi sa recunoasca potentialul divin din ei insisi, incepand cu propria lor acceptare si iertare.

A venit momentul sa constientizam ca putem deveni creatorii propriei noastre vieti daca ne asumam  intreaga responsabilitate pentru ce se manifesta prin noi, bine sau rau, ca nu putem oferi celuilalt iubire decat daca ne-o oferim noua mai intai, nu putem cere autenticitate si adevar celuilalt daca adevarul nu si-a facut loc mai intai in fiinta noastra, nu putem cu adevarat sa onoram lumea exterioara decat atunci cand am invatat sa onoram sacrul din fiinta noastra inainte de toate.

Neptun in Pesti pe gradul 16 sustine din plin acest proces printr-un trigon benefic amplificand conexiunea noastra cu Divinitatea prin empatie, intuitie, receptivitate marita, capacitati extrasenzoriale si abilitatea de a ne conecta mai profund la sinele nostru divin, suntem ajutati si sustinuti sa iertam trecutul si sa ne nastem din nou in deplina Iubire si Lumina Divina.

“Iubirea nu se naste in voi decat daca deveniți un cerc perfect, un Intreg mulțumindu-se cu sine, atunci iubiți tot ceea ce vine spre voi. Fiecare persoana vine în aceasta lume cu un destin propriu, are ceva de îndeplinit, ceva mesaj trebuie transmis, ceva muncă trebuie să fie dusă la sfârşit. Nu eşti aici accidental, eşti aici intenţionat. Există un rost în spatele tău, Intregul intenţionează să facă ceva prin tine –
Implineste-l!”

Osho

Virginia Olteanu – astrolog