• Înscrierile la noi cursuri ABHEDA Yoga pentru începători se fac ACUM
 • pentru a primi informații si articole puteti trimite email-ul dv la abheda.yoga@gmail.com sau sms cu emailul dv. la 0788.377.773
 • suntem pe Facebook AICI
  • ...................Gataa ... citim ARTICOLUL....................

  eclipsa_lunaEclipsa de Luna este o Luna plina mai speciala, cu o energie mult mai intensa decat o Luna Plina obisnuita, cu efecte de durata si cu emotii sporite. Ea ne arata ca urmeaza o perioada de cateva luni in care trebuie sa clarificam si sa eliminam efectele actiunilor din trecut (Luna) intr-un mod care sa ne faca viata mai usoara.

  Eclipsa de Luna poate produce transformari majore, venind cu o energie imensa ce ne orienteaza mai mult spre relatii, dar poate declansa in acelasi timp si crize in scopul constientizarii necesitatii unei relatii in viata noastra, fie ca vorbim de o relatie de la locul de munca, de relatia cu noi insine, de relatia cu partenerul de viata sau cu cei apropiati.

   INFLUENŢA NEFASTĂ A LUNII PLINE ESTE DE ± 18 ORE FAŢĂ DE MOMENTUL DE MAXIM, adica de pe 7 octombrie, ora 07:51, pana pe 9 octombrie, ora 19:51! Această perioadă de influenţă reprezintă toleranţa de ± 8 grade din aspectul de opoziţie dintre Soare şi Lună.

  Ce este bine sa evitam in aceasta perioada: este neintelept sa facem dragoste in perioada de influenta nefasta a Lunii Pline. In timpul actului amoros, datorita fuziunii si dilatarii aurice profunde dintre cei doi iubiti, apare o foarte mare posibilitate de a prelua, intr-un mod inconstient, vibratiile negative existente in mediu. S-a constatat ca acele cupluri care NU respecta aceasta interdictie, se confrunta mult mai des cu probleme si tensiuni penibile, care nu au au adeseori nici o motivatie, respectiv asta exacerbeaza manifestarea geloziilor, a tendinţelor posesive, a pretentiilor si uneori a starilor de violenta verbala, psihică sau chiar fizica.

  Cu 48 de ore inainte de momentul astral de Luna Plina, respectiv Eclipsa de Luna, are loc ziua de Tripura Sundari, o zi deosebit de speciala, atunci cand influenta acestui astru este extrem de benefica asupra planetei noastre. In aceasta luna, ziua de Tripura Sundari are loc pe data de 6 octombrie 2014, o zi privilegiata, fiind denumita ziua frumusetii, si armoniei universale (Tripura Sundari simbolizand Marea Putere Cosmica a frumusetii, armoniei si iubirii divinie). Este ziua in care putem sa ne temperam pornirile si ambitiile egoiste prin constientizarea adevaratelor noastre aspiratii, fiind o zi pe care merita sa o consacram iubirii, artei, frumusetii, actiunilor pline de daruire. Pentru cei care se afla intr-o relatie de cuplu este un moment privilegiat in care pot realiza procedeul sectret Maithuna.

  Trebuie să avem în vedere că influenţa Lunii se manifestă în primul rând asupra lichidelor din organism, respectiv asupra psihicului. Tocmai din această cauză simbolismul lunar este în legătură cu subconştientul, cu apa, cu sensibilitatea, receptivitatea, adaptabilitatea, instinctul.

  Cercetările întreprinse în perioada de Lună Plină au arătat că majoritatea oamenilor tind spre un comportament instinctual, ceea ce afectează drastic puterea decizională, discernământul. Acesta este şi unul din motivele pentru care nu se recomandă să luăm decizii pe Lună Plină, deoarece acestea pot fi ori pripite, ori rezultatul influenţei mediului şi a diferitelor persoane cu care interferăm, respectiv a ultimelor evenimente care ne-au impresionat (şi încă sunt la « suprafaţă » în subconştientul nostru).

   

  ……….

  Aspecte specifice

   

   Eclipsa totala de Luna se formeaza in semnul Berbecului pe data de 8 octombrie 2014, ora 13:51 ora Romaniei pe gradul 15:05 si este o faza a Lunii in care Luna in Berbec este in opozitie perfecta ( aspect astrologic de 180 grade ) cu Soarele in Balanta, iar Luna se afla in apropierea  Nodului Lunar Sud in Berbec aflat pe gradul 19:14.

  Fara aportul Nodurilor Lunare, conjunctia Soare –Luna ramane o Luna Noua iar opozitia Soare- Luna ramane o Luna Plina. In esenta, o Eclipsa de Luna (este momentul in care culegem ce am semanat fara nici un control din partea noastra, iar liberul arbitru este minim) se formeaza in apropierea unui Nod Lunar ( distanta de la gradul Lunii pana la gradul Nodului Lunar trebuie sa fie pana in 19 grade).

  In cazul Eclipsei de Luna, Soarele, Pamantul si Luna sunt aliniate perfect. Pamantul se afla in mijloc, blocand lumina Soarelui catre Luna.  In acest moment dialogul astral intre semnele Berbec si Balanta ( Luna , Soarele, Nodul Sud si Nodul Nord ) este blocat de Pamant, practic lumina Soarelui nu mai poate ajunge pe Luna pentru a fi trimisa apoi pe pamant.

  Eclipsa totala de Luna va fi vizibila in aproape toata America de Nord, iar luna va disparea complet de pe cer timp de 61 de minute.  Aceasta este a doua dintre cele patru Eclipse totale lunare consecutive, numita Tetrada, o serie unica de eclipse, toate vizibile din America de Nord.

  Dupa cum ne-am obisnuit, stim deja ca momentul astral de Luna Plina ne aduce in prim plan, promisiunea implinirii unor activitati incepute la Luna Noua care s-a format in acelasi semn, deci tot in Berbec, in luna aprilie 2014, cand am plantat “semintele”, iar acum vom culege roadele, depinde de cum am “udat” si ingrijit gradina in acest interval de timp.

  Cei care vor fi mai mult influentati de aceasta energie astrala, vor fi cei care sunt nascuti in jurul datei de 8 octombrie, ianuarie, aprilie, iulie ( plus , minus 3 zile), ei vor simti influenta acestei energii mult mai puternic decat ceilalti; acest lucru este valabil si daca aveti axele principale adica ascendentul , descendentul , MC sau orice planeta personala in jurul gradelor 15 Berbec, Balanta, Capricorn sau Rac (semnele cardinale).

  Aceasta Eclipsa de Luna activeaza axa III-IX, o axa  ce deschide batalia intre mintea practica, experientele pamantesti si idealurile spirituale, experientele care lasa materialul si imbratiseaza cunoasterea spirituala, credinta, casa lui Dumnezeu.

  Casa III este o casa guvernata de Mercur care in acest moment este retrograd, Mercur ca si energie care conduce scena acestui moment astral  ne poate oferi “ solutii” la toate problemele nerezolvate sau la cele rezolvate intr-un mod gresit, este o noua sansa cosmica oferita de Univers sa indreptam anumite erori  in problemele considerate solutionate dar intr-un  mod gresit.

  Uranus se afla in conjuctie cu aceasta Eclipsa de Luna, el este revolutionar, eliberator, aduce o energie salbatica ce transforma totul in calea lui, deci putem spune ca urmeaza o perioada plina de “ neasteptat”, este un imbold interior puternic  pentru a descoperi cine suntem cu adevarat.

  Totusi avem si un aliat in aceasta simfonie astrala destul de vijelioasa, si acesta este un aspect care se formeaza intre Marte in Sagetator, Jupiter in Leu, Luna si Uranus in Balanta, Soarele  in Balanta si poarta denumirea de Zmeu. Zmeul ca si configuratie astrala este de cele mai multe ori sinonim cu reusita, dar pentru asta trebuie sa fim atenti si linistiti (sa nu ne grabim sa nu fim impulsivi, navalnici), doar asa putem trece peste provocarile induse de opozitia Luna in Berbec si Soarele in Balanta (eclipsa de luna) .

   

  sursa: http://adriana-astro.com

  Filmul despre Abheda Yoga Academy si Kundalini varianta rezumată - (20 min) Dacă doriți, AICI puteți găsi filmul intreg...