luna-plina berbecLuna Plina de pe data de 19 octombrie 2013 este mai intensa decat una obisnuita. Aspectul de Luna Plina se produce la ora 2:35, ora Romaniei, pe gradul 25:45 in Berbec in opozitie perfecta cu Soarele aflat la gradul 25:45 in Balanta. Este un eveniment deosebit de important avand in vedere ca la ora 2:50 are loc Eclipsa de Luna prin penumbra.

Intrarea in penumbra a Lunii are loc la ora 00:48, maximul eclipsei are loc la ora 2:50, iar iesirea Lunii din penumbra are loc la ora 4:52.

Este bine de stiut ca o Eclipsa de Luna este o Luna Plina mai puternica, cu efecte de durata in care emotiile sunt mult sporite. Daca vom fi atenti la emotii cu siguranta ne vom putea da seama ce anume trebuie sa modificam , sa eliminam sau sa adaugam vietii noastre pentru a ne simti mai bine.

Totodata este momentul in care culegem ce am semanat fara nici un control din partea noastra, liberul arbitru fiind la minim.

Lunea guvereneaza semnul Racului, aducand in prim plan relatia cu familia, amintirile, tabieturile, traditiile, si poate avea un puternic efect asupra psihicului si emotiilor. La nivel individual, aceasta eclipsa de Luna din penumbra, ne poate arata o noua directie legata de comunicarea cu ceilalti, un nou mod de a ne expune propriile idei si dorinte. Nodurile Lunare ne arata conexiunea in timp si spatiu dintre vechile conceptii (Nodul Sud) si noile energii (Nodul Nord – care acum se alfa pe gradul 7:43 in Scorpion). Aceasta Eclipsa de Luna este asociata cu Nodul Lunar Sud aflat in Taur, ceea ce ne arata o intoarcere spre trecut, o accentuare a trecutului nostru, aducand de cele mai multe ori, sfarsituri emotionale, sau poate aduce o oportunitate, o noua iubire, o nou relatie, tot ce hraneste sufletul nostru pare sa fie energizat de aceasta situatie. Putem spune astfel, ca aceasta Eclipsa de Luna atinge latura emotiilor, amplifica temerile interioare,  si tensiunile in relatii, dar pe cealalta parte intuitia noastra functioneaza la cote maxime.

Este totodata un moment de introspectie in care constientizam, fapte si evenimente pe care le-am ignorat pana in acest moment, care uneori ne-au provocat suferinta, sau relatii pe care le credeam benefice dar acum se dovedesc a fi extrem de complicate.

Un alt aspect astral destul de provocator se formeaza odata cu aceasta Eclipsa, este vorba de aspectul de opozitie dintre Marte in Fecioara cu Neptun retrograd  in Pesti. Marte care reprezinta actiunile gresite din trecut, au condus la tradari sau inselaciuni (Neptun) prin false identitati de cuceritori de inimi, dar care in realitate nu sunt decat niste iluzii frumos ambalate.

De fapt acest aspect vorbeste de tradare, pacalire prin propriile actiuni, sacrificiile pentru un vis iluzoriu, care au condus intr-un final la drame.

Trecutul vine pese noi (Neptun retrograd in casa VII) aratundu-ne ca diferenta este mare intre o iluzie din trecut legata de un partener de viata, un asociat sau o relatie de lunga durata, si adevarul cu care ne confrutam astazi. Secretele, lucrurile ascunse legate de casnicii, sau partener de viata sunt aduse in lumina, asteptarile se prabusesc, vopseau stralucitoare a lui Neptun isi arata rugina. Jupiter aflat in Rac intr-un aspect  de careu cu aceasta Eclipsa vine sa confirme acest lucru, si anume ca visele noastre legate de o anumita relatie se pot sfarsi.

Viata este o lupta continua, ne invata aceasta Eclipsa in Berbec, dar actiunea trebuie temperata. Chiar daca energia karmica degajata de aceasta Elipsa ne poate aduce la suprafata un adevar dureros despre relatiile noastre, pana la urma, vom vedea ca acest adevar va sta la baza unei schimbari importante in evolutia noastra sufleteasca si spirituala.

Simbolul Sabian al aceste Luni Pline este:” Un om inzestrat cu mai multe daruri decat poate duce”. S-a ajuns intr-un punct in care trebuie sa fim mult mai atenti la ceea ce ne dorim sa facem, asteptarile pe care le avem de fapt de la noi insine, fiind posibil ca acum sa ne dorim mai mult decat putem duce. Acest simbol este un avertisment impotriva incercarii de a experimenta mai mult decat ceea ce este deocamdata sigur si sanatos.