Asset 1

Despre Legile Rugăciunii

Rugăciunea este un procedeu simplu, care se bazează pe o axiomă pe care toţi practicanţii autentici o recunosc ca fiind adevărată:

Dumnezeu sau Conştiinţa Supremă… chiar împlineşte cererile!

E adevărat, mai devreme sau mai tarziu. Sau, mai bine zis, în momentul în care consideră El că este potrivit.
Este un aspect misterios, dar nu mai puţin adevărat.
Manifestându-ne în cadrul unei relaţii personale cu Dumnezeu Personal, deci considerat o fiinţă „ca şi noi”, dar Supremă (de fapt, oamenii sunt după chipul şi asemănarea Lui), Dumnezeu se comportă ca şi când a făcut un legământ cu orice fiinţă care i se adresează şi anume – să îi răspundă, mai devreme sau mai târziu, la orice mesaj sau cerere ce îi este adresată.

Concret, prin rezultatele ei, practica rugăciunii ne face conştienţi de prezenţa Divină din şi dincolo de orice spaţiu şi orice timp.

Face evident faptul că toate evenimentele au un rost sau un rol şi apare, gradat, o încredere în Conştiinţa Supremă, sinonimă, aici, cu aşa-numita credinţă.
Desigur unele persoane vor spune că s-au adresat Conştiinţei Supreme şi nu au primit răspuns sau nu au avut un rezultat palpabil.

Subliniem că momentul implinirii cererii nu este ales de noi şi nici condiţiile ei, în ansamblu. Conştiinţa supremă este perfect liberă şi atotputernică, iar ţesătura complexă de evenimente necesită un control perfect pe care doar Dumnezeu sau Conştiinţa Supremă îl poate realiza.

Este corect să adresăm rugăminţi către Dumnezeu în loc să ne ocupăm singuri şi în tăcere de realizarea proiectelor noastre ?
DA, deoarece rugăciunea nu este neapărat un pas pentru realizarea proiectelor noastre ci, mai ales, un pas în aprofundarea relaţiei cu Conştiinţa Supremă. În plus, el trebuie realizat cu demnitate şi acest lucru este perfect posibil.
„Un ÎNVINGĂTOR va cere ajutorul celor din jur şi va învinge, un RATAT va face lucrurile de unul singur, plângându-se că nimeni nu-l ajută şi va pierde”.
Cu atât mai mult are rost sa cerem ajutorul Lui.

Acharya Leonard
Societatea Academică AdAnima
13. Aprilie.2010

Asset 1