<>Chiar dacă toate tipurile de apă au aceeași formulă chimică, structura lor moleculară diferă considerabil, fapt demonstrat clar în aceste fotografii.
Înțelegem din aceasta că apa are un mesaj foarte important pentru noi. Ea este precum o oglindă, care ne reflectă întocmai starea interioară. Atunci când ne reflectăm chipul în ea, mesajul ei devine uimitor de clar, precum un cristal. Ştim că viața umană este în directă corelație cu calitatea apei, atât cea din corpul nostru cât și cea din jurul nostru.
În lucrarea sa doctorul Masaru Emoto prezintă argumente concrete care demonstrează că bioenergia umană, energia gândurilor, cea vehiculată de cuvinte, ideile-forță și muzica, toate acestea influențează structura moleculară a apei, aceeași apă care alcătuiește în procent de 70% corpul unui om matur și care acoperă în același procentaj planeta noastră. Apa este sursa esențială a vieții pe planetă, calitatea și integritatea ei sunt de o importanță vitală pentru toate sursele de viață.
Dr. Emoto a descoperit multe diferențe fascinante în structurile cristaline ale apei provenind din diverse surse aflate în anumite condiții. Spre exemplu, apa de munte și de izvor a dezvăluit în structura ei cristalină frumoase modele geometrice. În schimb, apa toxică și poluată din zonele industriale suprapopulate sau apa stagnantă din puțurile de apă sau lacurile de acumulare a cristalizat în forme distorsionate, aleatoare și dizarmonioase.
A descoperit și că apa unui lac poluat și-aschimbat rapid nivelul vibratoriu și structura de cristalizare după ce a fost binecuvântată de un preot budist.
Apa ne influențează viața și noi o influențăm pe ea.
De curânda a aparut un articol în limba rusă despre aspecte spirituale legate de apă.
”
http://gabrieltzu.wordpress.com/2009/10/16/semnul-crucii-mai-eficient-decat-aparatele-moderne-de-dezinfectie-a-apei/
Într-adevăr rugăciunile vindecă bolile, spun oamenii de știință.
Oamenii pot să se vindece într-adevăr în biserici atunci când ating sfintele moaște sau sanctuarele. Oamenii de știință din Petersburg au dovedit-o și au descoperit și mecanismul „material” al acestui fenomen divin.
„O rugăciune este un remediu puternic”, spune Valeri Slezin, șeful Laboratorului de Neuropsihofiziologie al Institutului de Cercetare și Dezvoltare Psihoneurologică Bekhterev din Petersburg. „Rugăciunea nu numai că reglează toate procesele din organismul uman, dar ea repară și structura grav afectată a conștiinței.”
Profesorul Slezin a făcut ceva de necrezut – a masurat puterea rugăciunii. El a înregistrat electroencefalogramele unor călugări în timp ce se rugau și a captat un fenomen neobișnuit – „stingerea” completă a cortexului cerebral. Această stare poate fi observată numai la bebelușii de trei luni, atunci când se află lângă mamele lor, în siguranță absolută.
Pe masură ce persoana crește, această senzație de siguranță dispare, activitatea creierului crește și acest ritm al biocurenților cerebrali devine rar, numai în timpul somnului profund sau al rugăciunii, așa după cum a dovedit omul de știință. Valeri Slezin a numit aceasta stare necunoscută „trezie ușoară, în rugăciune” și a dovedit ca are o importanță vitală pentru orice persoană.
Este un fapt cunoscut că bolile sunt cauzate mai ales de situații negative și afronturi care ne rămân înfipte în minte. În timpul rugăciunii, însă, grijile se mută pe un plan secundar sau chiar dispar cu totul. Astfel, devine posibilă atât vindecarea psihică și morală cât și cea fizică.
Slujbele bisericești ajută și ele la ameliorarea sănătății. Inginera și electrofiziciana Angelina Malakovskaia, de la Laboratorul de Tehnologie Medicală și Biologică a condus peste o mie de studii pentru a afla caracteristicile sănătății unor enoriași înainte și după slujbă. A rezultat că slujba în biserică normalizeaza tensiunea și valorile analizei sângelui.
Se pare că rugăciunile pot să neutralizeze chiar și radiațiile. Se știe că după explozia de la Cernobîl, instrumentele de masură pentru radiații au arătat valori care depășeau capacxitatea de măsurare a instrumentului. În apropierea Bisericii Arhanghelului Mihail, însă, aflată la patru km de reactoare, valoarea radiațiilor era normală. Oamenii de știință din Petersburg au confirmat, cu ajutorul experimentelor efectuate, că apa sfințită, semnul Crucii și bătutul clopotelor pot să aibă, de asemenea, proprietăși vindecătoare. De aceea, în Rusia, clopotele bat întotdeauna în cursul epidemiilor.
Ultrasunetele emise de clopotele care bat omoară virușii de gripă, hepatită și tifos. Proteinele virușilor se încovoaie și nu mai poartă infecția, a spus a. Malakovskaia. Semnul crucii are un efect și mai semnificativ: omoară microbii patogeni (bacilul de colon și stafilococi) nu numai în apa de la robinet, ci și în râuri și lacuri. Este chiar mai eficientă decât aparatele moderne de dezinfecție cu radiație magnetice.
Laboratorul științific al Institutului de Medicină Industrială și Navală a analizat apa înainte și după sfințire. A rezultat că dacă se citește rugăciunea Tatăl Nostru și se face semnul Crucii asupra apei, atunci concentrația bacteriilor dăunătoare va fi de o sută de ori mai mică. Radiația electromagnetică dă rezultate mult inferioare. Astfel, recomandările Ortodoxe de a binecuvânta orice mâncare sau băutură nu au numai o valoare spirituală, ci și una preventivă.
Apa sfințită nu este numai purificată, ci ea își schimbă și structura, devine inofensivă și poate să vindece. Aceasta se poate dovedi cu aparate speciale.
Spectrograful indică o densitate optică mai mare a apei sfințite, ca și cum aceasta ar fi înțeles sensul rugăciunilor și l-ar fi păstrat. Aceasta este cauza acestei puteri unice de a vindeca.
Singura limită este că vindecă numai pe cei credincioși.
„Apa „distinge” nivelul de credință al oamenilor.”, spune A. Malenkovskaia. Atunci când un preot sfințește apa, densitatea optică este de 2,5 ori mai mare, atunci când sfințirea este efectuată de o persoană credincioasă laică, numai de 1,5 ori mai mare, dar cu un om botezat și necredincios, fără cruce la gât, schimbările au fost nesemnificative.
Trad din rusă îm engleză de Julia Bulighina
Trad. din engleză în română Cristina M.
©1999-2009 „Pravda Ru” ”