Aerul conditionat – este bun sau rau pentru sanatate ?

de Leonard Radutz – Societatea Academica AdAnima – 28.Mai 2008

Multi oameni spun ca nu se simt bine in incaperile in care aerul este conditionat, dar accepta acest lucru deoarece, chiar si asa, este mai bine sa stai in aer racoros si oarecum mai putin umed decat in infernul unei zile caniculare.

Da, ei au dreptate in ambele privinte.

Una din probleme si cea mai evidenta este faptul ca un curent de aer rece ne poate imbolnavi.
Este adevarat, dar acest aspect poate fi evitat prin reglarea nivelului de functionare sau prin directionarea paletelor pentru a nu ne afla in directia curentului de aer rece.
NU aceasta este principala problema a AC-ului si, de altfel, orice om intelept o rezolva, pe aceasta, cu usurinta.

In continuare ne vom referi la aspecte care nu au fost expuse de nimeni pana acum datorita lipsei suportului stiintific. Studiul Societatii Academice AdAnima arata o serie de aspecte importante si cu valoare practica.

Aparatul de aer conditionat, asa cum este el folosit de obicei, nu este altceva decat un radiator ca de automobil care este racit printr-un procedeu specific iar aerul din interiorul
incaperii este trecut prin acest radiator si racit.
Simplu, nu?

La prima vedere nu este nimic in neregula, dar are loc urmatorul fenomen:
procesul are loc cu geamurile inchise, pentru a face economie de energie prin izolarea termica a incaperii si, astfel, aerul este trecut multe ori, in continuu, prin acest radiator rece.

La fiecare trecere aerul cedeaza o parte din proprietatile sale speciale si mai putin cunoscute, dar acceptate in stiinta esoterica sub numele de prana.

Astfel, dupa o vreme, aerul este saracit in mod serios de energia sa subtila si ajunge sa nu mai ofere mare lucru…. dar putem supravietui, totusi, in canicula, chiar daca nu ne simtim bine.

SOLUTIA SIMPLA SI EFICIENTA PENTRU REZOLVAREA PROBLEMELOR LEGATE DE CALITATEA AERULUI CONDITIONAT.

Puteti face un experiment simplu – asta, daca aveti automobil cu aer conditonat…

Exista un buton la fiecare automobil care permite ca ventilatia sa se faca cu aer preluat din exteriorul automobilului sau din interiorul automobilului, prin recirculare.

Puteti constata cu usurinta ca atunci cand AC-ul functioneaza cu recirculare, dupa destul de putin timp nu va mai place sa respirati aerul din interior, pe cand in situatia in care aerul racit este preluat din exterior, el este chiar foarte placut si savuros.

Aceasta deoarece, nefiind recirculat, saracirea in proprietati subtile – prana – a aerului nu se mai produce si el isi pastreaza destul de bine valoarea sa binefacatoare…

Rezultatul respirarii intensive a aerului conditionat:
sensibilitate la imbolnaviri, paloare a fetei, lipsa de energie, uscaciune a tegumentelor, debilitate si altele.

Dar este, totusi, bine ca nu ne mai este foarte cald…

Solutia, pentru incaperile in care traim si care sunt racite cu aer conditionat este ca acestea sa fie modificate pentru a nu recircula aerul din interior si sa preia, de fiecare data aer din exterior si sa il introduca inauntru, dupa ce a fost racit.

Asa cum v-am zis,…e simplu.

Singura problema: O factura de energie electrica ceva mai mare.
Totusi, fiind vorba de ceva important – aerul pe care il respiram – consideram ca aceste costuri se justifica…

Veti constata singuri ca, in aceasta sitatie, aerul are o savoare si o forta regeneratoare exceptionala, aducandu-va aminte, poate, chiar de o excursie la munte, desi este posibil ca afara sa fie arsita unei metropole din campie…

Sugeram, suplimentar, folosirea unor uleiuri esentiale naturale, realizand, astfel, si aromoterapie in mod firesc si, mai ales…fara efort…fiindca trebuie doar sa respiram, ceea ce oricum facem in fiecare zi!

Leonard Radutz – Societatea Academica AdAnima – 28.Mai 2008

P.S. daca nu aveti aer conditionat si doriti sa racoriti incaperea va sugeram urmatoarele doua solutii:
aparate de racire a aerului bazate pe evaporarea apei… Sunt, chiar, ceva mai ieftine decat aparatele de aer conditionat si foarte usor de montat sau sunt chiar mobile (deci le puteti muta din camera in camera) …si sunt perfect sanatoase.
Singura problema : principiul de functionare nu permite sa reduca si umiditatea aerului, asa cum realizeaza aparatul de aer conditionat.
Lucru bun: unele dintre acestea pot imbogati atmosfera in ioni negativi si ozon, ceea ce este exceptional. Au consum foare redus de energie (consuma mai nimic).

– montati pe un perete un cearceaf de bumbac pe care il udati din cand in cand (sau care are partea inferioara introdusa intr-un vas cu apa, de unde aceasta urca prin capilaritate in tesatura). Puteti completa cu un ventilator care sufla aerul spre acest cearceaf.
In mod uimitor, procedeul acesta simplu si ieftin raceste puternic aerul incaperii si poate fi aplicat adhoc, adica imediat.
Va dorim succes !
………………………………………………………………………………………
adanimatitude-m.jpg

Este posibil sa simti si sa practici cea mai inalta spiritualitate, morala si etica, fiind in mijlocul vietii si bucurandu-te din plin de ea?

Da, este posibil!

Este posibil sa fii o fiinta buna, inteligenta, cu succes social si chiar cu multi prieteni si persoane care te apreciaza si te iubesc sincer… fara sa faci compromisuri si fara sa iti ” pierzi sufletul” urmarind banii, puterea, gloria sau aprecierea celorlati?

Da, este posibil!

VA INVITAM pe

Calea Inimii – AdAnima

Cursul esoteric pentru
trezirea sufletului,
cunoastere de Sine si
integrare spirituala in mijlocul vietii.

Calea Inimii – AdAnima este o forma esentiala de practica ce conduce foarte direct la realizarea esentei lumii fenomenale, generand integrarea spirituala in mijlocul vietii, trezirea sufletului si cunoasterea de Sine.

Cursul este intensiv si are durata a 3 ore saptamanal, timp de minim un an.
Pentru a participa la curs este necesara o plata de 35 lei pe luna, iar prima luna de curs este gratuita.
Cursul contine
-informatii speciale din domeniile alimentatiei naturale,
– yoga inimii,
– hatha yoga
– tao,
– psihologie si parapsihologie,
– eneagrama,
– meditatie Adanima,
– meditatie in actiune
– retrageri spirituale de scurta durată,
– metode de dezvoltare personala si de obtinere a starii de succes,
– descoperirea menirii spirituale proprii si dezvoltarea metodelor pentru implinirea ei,
– isihasm – oratio mentis
– metode de armonizare a relatiei de cuplu si continenta sexuala.

Societatea Academica AdAnima pentru Transformare si Cunoastere de Sine isi propune oferirea posibilitatii de raportare autentica la viata si la Sine, de a putea fi cat mai mult „noi insine”, la cel mai bun potential posibil, cat mai corecti si cat mai autentici.

Calea Inimii- Adanima nu prezinta problemele miscarii New Age si ofera posibilitatea unui real progres spiritual.

…………………………………………………..

Acest text este publicat sub licenta
CREATIVE COMMONS.

Este posibila si, chiar, dorita, copierea, distributia, retransmiterea a materialelor, dar cu mentionarea la loc vizibil, la inceputul materialului citat si la sfarsitul sau,
a sursei,
a autorului,
a mentionarii licentei si conditiilor licentei Creative Commons
si montarea unui link spre sursa.

Daca doriti sa realizati un alt material cu textul AdAnima prin adaptare sa mentionati ca textul initial ne apartine, sursa, autorul si montarea unui link precum si licenta si termenii licentei sub care obligatoriu veti publica : Creative Commons.
Sub aceasta licenta
nu este permisa folosirea publicarea acestor texte pentru a obtine foloase materiale,
chiar daca le publicati cu sursa, autorul si montarea unui link precum si licenta si termenii licentei sub care publicati: Creative Commons .


Licenta Creative Commonsadanima1.jpg