Dalai Lama ne atentioneaza intr-un discurs, ca am putea fi vizitati de extraterestrii, iar acest fapt ar putea crea teama si anxietate in randurile populatiei!

Scris de 
Leo Radutz
 in data de 
11.01.2014
text de 
2 minute
Scris de 
Leo Radutz
 in data de 
11.01.2014
 - text de 
2 minute

1315462232dalai-lamaAnul trecut,  Sfintia sa Dalai Lama a fost invitat la Universitatea din Portland, Oregon, pentru a le vorbi studentilor despre "Responsabilitatea Universala", in discursul sau el a atins si subiectul extraterestrilor. Timp de doua minute Sfintia sa a vorbit despre speciile inteligente de pe alte planete si despre modul in care ar trebui sa-i intampinam in cazul in care acestia ne-ar vizita.
Trebuie sa intelegem ca extraterestrii sunt fiinte care simt lucrurile la fel ca noi, chiar daca au o forma diferita de a noastra, spunea liderul spiritual anul trecut.

"Pana la urma, vor primi vizitatori din alta galaxie. Aceeasi oameni. Poate putin diferinti ca forma, dar in principiu la fel. Aceleasi fiinte simtitoare", a afirmat Dalai Lama. El a mai spus ca o astfel de vizita ar putea crea teama in randul oamenilor.

Sfintia Sa Tenzin Gyatso, al patrusprezecelea Dalai Lama, este Seful spiritual si temporal al Tibetului. S-a născut la 6 iulie 1935, într-un mic sat de tarani din provincia Amdo. La varsta de doi ani a fost descoperit ca fiind încarnarea predecesorului său, marele Dalai Lama al treisprezecelea. La vârsta de patru ani si jumătate, Tenzin Gyatso este adus în capitala statului tibetan, Lhasa, si instalat pe tron în calitate de sef suprem temporal si spiritual al Tibetului. Copilăria si-a petrecut-o mai ales în compania călugărilor si a discipolilor, făcând foarte rar vizite familiei sale din satul natal.

Înclinatia înnăscută pentru studiu si curiozitatea pentru lumea din jurul Tibetului l-au determinat să-si lărgească permanent cunostintele – inclusiv studii de limba engleză, stiintă si matematici – însă partea cea mai importantă a educatiei sale a fost făcută în manieră tradițională tibetană (așa cum va descrie mai târziu în autobiografia sa). Scopul principal al sistemului tibetan constă în lărgirea si cultivarea mintii printr-o mare varietate de cunostinte. În ceea ce priveste standardele avansate de educatie seculară, programa scolară include teatrul, dansul si muzica, astrologia, poezia si compozitia. Cursurile de instructie superioară includ arta vindecării, sanscrita, dialectica, artele si meseriile, metafizica si filozofia religiilor. Dintre aceste “cinci subiecte elevate”, după cum mai sunt numite, ultimul este considerat fundamental. Sfintia Sa si-a început educatia la vârsta de sase ani, iar la douăzeci si cinci si-a luat doctoratul în filozofie buddhistă. Periodic a fost examinat de cercurile profesorale de la principalele universităti monastice: Drepung, Sera si Ganden. Examinarea finală a avut loc la Jokhang, Lhasa, în fata congregatiilor de profesori.

De la vârsta de saisprezece ani, Dalai Lama si-a asumat întreaga putere temporală si timp de nouă ani a urmărit reconcilierea cu guvernul chinez. Cu toate acestea, în anul 1959 la Lhasa izbucneste o revoltă împotriva Chinei, iar Dalai Lama este nevoit să părăsească Tibetul si să se stabilească în India, unde este urmat de peste o sută de mii de conationali. Spre deosebire de predecesorii săi, al Patrusprezecelea Dalai Lama a efectuat vizite în numeroase tări si a întretinut un dialog constant cu personalităti apartinând unor spatii culturale, religioase si ideologice foarte diferite. De-a lungul vremii, reputatia sa de om al păcii si întelegerii a crescut neîncetat. Sfintia Sa a primit numeroase premii nationale si internationale, inclusiv Premiul Nobel pentru Pace în 1989.

sursa:  http://www.romaniatv.net

Îți place ceea ce facem?

Ai vrea să susții Abheda ori Revolutia Omului Bun ?
*Abheda este un ONG care își desfășoară activitatea cu ajutorul donațiilor.
Donează foaarte ușor aici
" Găsește o idee
  care ar putea face
  lumea mai bună
  și pune-o în practică ! "
© Copyright Abheda Yoga 2023. Toate drepturile rezervate.
magnifiercross