Cum ne afecteaza sanatatea, consumul de carne

 • Înscrierile la noi cursuri ABHEDA Yoga pentru începători se fac ACUM
 • pentru a primi informații si articole puteti trimite email-ul dv la abheda.yoga@gmail.com sau sms cu emailul dv. la 0788.377.773
 • suntem pe Facebook AICI
  • ...................Gataa ... citim ARTICOLUL....................

  Majoritatea oamenilor traiesc mai mult ca sa supravietuiasca, intr-o lupta continua: pe de o parte incercand sa-si satisfaca necesitatile zilnice, firesti iar pe de alta mobilizarea unui organism din ce in ce mai asaltat si dezechilibrat de ritmul de viata accelerat, stress, si poluare. Aflat in acest veritabil carusel, omul modern gaseste arareori timp, si momente de liniste pentru a-si elucida misterul propriei existente.

  Civilizatia occidentala, reprezinta un model pe care multi vor sa-l urmeze, insa inainte de a-l prelua, este bine sa-i evaluam elementele pozitive versus cele negative.

  Din pacate, in tendinta noastra de a copia modelele vietii occidentale, fara sa avem un discernamant corect si niste informatii de baza privitor la cum ar trebui sa ne hranim, am importat cu prea multa usurinta modul de alimentatie tip fast food si semipreparate.

  Potritivt unor statistici recente sapte din zece americani, mor inainte de vreme din cauza urmatoarelor boli: cancer, boli cardio-vasculare si accidente vasculare cerebrale. In alt raport american se arata ca “alimentatia tip fast food este cauza acestor boli. Riscul mediu de a dezvolta o boala cardiaca pentru un barbat care consuma carne, oua si produse lactate este de 50%. Daca acest barbat renunta la carne, acest risc scade la 15%, iar pentru cel care nu consuma carne, oua si produse lactate, riscul scade la 4%[…] O alimentate vegetariana poate preveni pana la 90% din atacurile vasculare si 97% din infarctele de miocard.”

  Mai mult decat atat, 40% din totalul antibioticelor produse in Statele Unite sunt administrate vitelor si celorlalte animale de crescatorie, ele trecand astfel in organismul consumatorilor o data cu fiecare hamburger sau alte produse din carne. Acest consum zilnic de antibiotice realizat in mod indirect, afecteaza in mod negativ sistemul imunitar fiind un factor important in aparitia deficientei imunitare dobandite.

  Hormonii steroizi administrati vitelor pentru a le accelera cresterea sunt suspectati a fi cauza majora pentru incidenta crescuta a cancerului de san si ovar la femei si pentru instalarea precoce a pubertatii la copii.

  Impactul asupra mediului este si el covarsitor, avand in vedere faptul ca pentru obtinerea unui singur carnacior de 100 de grame sunt necesare 8,5mp de teren pasune.

  Puternicii proprietari de terenuri din America Centrala au distrus aproape jumatate din padurile tropicale ale regiunii, transformandu-le in pasuni pentru vitele necesare satisfacerii cererii mereu crescande de mezeluri.

  Prin contrast, in cealalta parte a lumii, intr-o vale la poalele Himalayei, traieste tribul Hunza, care a luat relativ recent contact cu lumea civilizata. Ei nu cresc animale, si ca atare nu consuma carne, alimentatia lor este vegetariana si contine multe cruditati, iar apa pe care o beau se pare ca este o apa pura care provine dintr-un stavechi ghetar. Studiile facute asupra lor arata ca “sunt sanatosi si activi si dupa varsta de 100 de ani”!

  Sta in puterea noastra sa alegem un stil de viata sanatos, prin care sa putem preveni intoxicarea prematura a organismului nostru, prin renuntarea consumului de carne, si produse animale, prin respectarea naturii si a vietii, traind intr-un mod armonios cu intreaga existenta si bineinteles practicand yoga!

  Filmul despre Abheda Yoga Academy si Kundalini varianta rezumată - (20 min) Dacă doriți, AICI puteți găsi filmul intreg...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *