Corurile angelice – calauzele noastre catre Dumnezeu

Scris de 
Leo Radutz
 in data de 
05.10.2010
text de 
5 minute
Scris de 
Leo Radutz
 in data de 
05.10.2010
 - text de 
5 minute


La cel mai inalt nivel, sufletul este perceput ca fiind Dumnezeu, dar ingerul este o manifestare mai apropiata a Lui. Aceasta este ingerul: un mesager al lui Dumnezeu.
(Meister Eckhart)

Ingerii sunt legatura noastra cu Divinul. Ei sunt entitati de lumina, recunoscute in toate cele trei religii fundamentale ale lumii: iudaism, crestinism si Islam. Ingerii sunt mentionati si in Veda-e, scrierile sacre ale Indiei, fiind denumiti rupa- sau arupa-deva, adica fiinte de lumina sau zeitati cu forma sau lipsite de o forma neta (acestia din urma fiind caracterizati de o vibratie atat de inalta, incat manifestarea lor in planurile accesibile perceptiei fiintelor umane transcende forma).

Evoluand tot mai mult ca fiinte spirituale, oamenii ajung sa intre in contact cu taramurile angelice. De altfel, ingerii sunt deosebit de disponibili, chiar dornici sa fie contactati de fiintele umane, sa li se ceara ajutorul si sa poata astfel sa-si indeplineasca misiunea divina de mesageri ai lui Dumnezeu si calauze ale oamenilor catre El. De exemplu, marele initiat Rudolf Steiner afirma in scrierile sale ca Arhanghelul Mihail este ingerul calauzitor al noilor timpuri, care conduce acum omenirea spre o constiinta universala. Steiner mai sustinea ca este imperios necesar ca fiintele umane sa-si dezvolte imaginatia si intuitia pentru a putea comunica cu ingerii.

Este interesant de remarcat faptul ca dezvoltarea deosebita a intuitiei si a imaginatiei sunt corelate cu o dinamizare sustinuta a emisferei drepte a creierului, scop care poate fi indeplinit si prin intermediul cultivarii preocuparilor artistice (legate de muzica, culoare, atingere si miscare etc.). Astfel, ne deschidem catre aspecte din noi care ne apropie de Sursa Ultima, prin experienta directa.
Ingerii ne ofera prilejul sa ne iubim mai mult pe noi insine. Ei ne conduc catre esenta vietii noastre si ne indruma catre Divinul din noi. Ingerii ne ajuta mereu, dar mai ales atunci cand sunt apelati. Putem apela mereu un inger, in orice ocazie: in timpul zilei, pentru a ne proteja si a ne inspira; noaptea, la culcare, pentru a ne insoti in visele noastre, etc.

Exista trei nivele de organizare a ingerilor, numite Coruri sau Ierarhii angelice. Intr-o acceptie mai larga, acestea sunt denumite:
(a) Corul Formator, cel mai aproape de planul vietii materiale. El cuprinde Ingerii, Arhanghelii si Intaietorii;
(b) Corul Creatiei, care cuprinde ingerii Domniilor, Virtutilor si Stapanirilor, cei care vegheaza preponderent asupra relatiilor dintre oamenii si asupra grupurilor umane, mai mari si mai mici;
(c) Corul Paradisului, alcatuit din Tronuri, Heruvimi si Serafimi – ingeri care ne indruma sa participam la viata Universului si evolutia acestuia, prin Gratia lui Dumnezeu.

Ingerii pazitori, Arhanghelii si Intaietorii sunt ingerii cei mai apropiati ca vibratie de planul fizic. Scopul lor este sa ne ajute pe noi, oamenii, sa intelegem ca Dumnezeu este present in orice fiinta si orice lucru din univers. Ei ne aduc iubire si protectie, sin e sunt la dispozitie inclusive pentru a ne ajuta sa rezolvam orice problema apparent marunta cu care ne confruntam in viata de zi cu zi.

Arhanghelii ne aduc revelatii spirituale si ne vegheaza evolutia. Ei sustin si dezvoltarea spirituala a umanitatii in general. Exista o frumoasa rugaciune iudaica ce reliefeaza rolul essential al arhanghelilor in calauzirea fiintelor umane:

“Dumnezeule Atotputernic,
Imparat al Israelului,
Fie ca Mihail sa stea de-a dreapta mea,
Gabriel de-a stanga,
Inaintea mea Rafael,
In spatele meu Uriel,
Iar deasupra-mi Prezenta Divina a lui Dumnezeu.”


Arhanghelii isi rasfrang protectia asupra umanitatii, insa fiecare fiinta umana are si un inger pazitor care o protejeaza, ii vegheaza sufletul si o indruma pe calea cresterii spirituale.
Intaietorii sunt protectori si calauzitori ai neamurilor, tarilor si asezamintelor umane. Biblia ne spune ca acesti ingeri au o influenta determinanta asupra maselor mari de oameni. Prezenta lor laolalta formeaza egregorul unui loc. Intaietorii pot fi asociati cu directiile cardinale, cu cele patru elemente ale naturii, dar si anumite functii psihice precum gandirea, emotiile, perceptiile si intuitia.

Din Corul Creatiei, Domniile, Virtutile si Stapanirile include pe acei ingeri care ne ajuta sa intretinem relatii armonioase cu ceilalti, ne invata ce este cu adevarat Iubirea si Intelepciunea. Stapanirile constituie grupul ingerilor pacii, armoniei si seninatati sufletesti. Ei ne permit sa ne transformam viata agitate intr-una plina de calm si pace. Virtutile ne invata sa iubim libertatea si credinta. Ingerii acestia ne ajuta sa materializam orice gand puternic si orice intentie ferm orientata asupra unui obiect. Domniile ne confera capacitatea de a manifesta compasiunea Divina. Ingerii lor ne aduc impacarea cu trecutul si puterea de a ierta pe cei care ne-au gresit. Ei ne ofera darul intelepciunii de a trai in armonie.

Corul Paradisului constituie treapta cea mai apropiata ca vibratie de Dumnezeu Tatal. Aici, orice fiinta care traieste in constiinta la acest nivel se desprinde complet de ego, traind doar in iubirea neconditionata a Divinului si a Ingerilor Sai. Aici ne aflam dincolo de dureri, emotii, conflicte si indoieli. Paradisul este taramul extazului si al fericirii beatifice pure. Aici, creatia se manifesta liber, iar experientele traite de fiintele umane sunt pure, pline de armonie si iubire. Aici nu se mai poate resimti grija pentru supravietuire, deoarece spiritul a transcens deja zbaterile vietii pamantene obisnuite.

Serafimii sunt ingerii cei mai apropiati de Dumnezeu, ei participa la faptuirea miracolelor Divine. Ei sunt ingerii iubirii, care ne ofera aceasta energie pura, fundamentala a lui Dumnezeu. Serafimii ne conduc spre cele mai inalte culmi ale constiintei. Tot ei ne mijlocesc intalnirea cu maestrii spirituali autentici, din planul fizic sau din planuri subtile.

Heruvimii sunt purtatorii intelepciunii ultime din univers. Ei dau putere acelor oameni care asculta de Cuvantul Domnului. Heruvimii ne aduc intelepciune, discernamant si cunoastere autentica.

Ingerii Tronurilor exista la nivelul gandirii pure, si sunt, am putea spune, Ochii lui Dumnezeu. Ei transmit puterea si Gloria Divinului in intregul univers. Cand mintea ne este deschisa spre orice este nou, si cand traim tot mai mult in momentul present, noi ne conectam la Gloria si splendoarea Creatiei, asa cum a fost ea intentionata de Dumnezeu.

Ingerii ne inalta in fiece clipa in taramurile beatitudinii. Este insa necesar sa ii apelam mereu, cu toata deschiderea si credinta, si apoi sa ne lasam purtati de fluxul evenimentelor cu incredere, stiind in sufletul nostru ca acesta este cel mai bun drum pe care ei, trimisii Tatalui Ceresc, ne calauzesc...

Îți place ceea ce facem?

Ai vrea să susții Abheda ori Revolutia Omului Bun ?
*Abheda este un ONG care își desfășoară activitatea cu ajutorul donațiilor.
Donează foaarte ușor aici
" Găsește o idee
  care ar putea face
  lumea mai bună
  și pune-o în practică ! "
© Copyright Abheda Yoga 2023. Toate drepturile rezervate.
magnifiercross