Codex Alimentarius in Romania

Scris de 
Leo Radutz
 in data de 
02.12.2010
text de 
2 minute
Scris de 
Leo Radutz
 in data de 
02.12.2010
 - text de 
2 minute

Începând cu 31 decembrie 2009, România este membră a Comisiei Codex Alimentarius. Acest lucru a stârnit multe discuții contradictorii, mai ales din cauză că în acest an, conform Codexului, țara noastră este obligată să folosească experimental un produs nou al companiei germane BASF, un fungicid care conține o substanță chimică extrem de toxică, numit INITIUM, care va fi utilizat în culturile de viță de vie, cartofi, roșii, castraveți și ceapă.
Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare București, ne informează că un gram de INITIUM care este introdus în organism are nevoie de un an pentru a fi eliminat. Dacă îngurgitarea acestui produs se face zilnic, atunci el nu va mai putea fi eliminat niciodată din organism. Gheorghe Mencinicopschi merge până acolo încât spune că pentru a putea să-ți faci seara un ceai de tei va trebui să iei rețetă de la medicul de familie, deoarece din toate produsele naturiste existente acum pe piață nu vor mai rămâne decât foarte puține.
Directivele Codex-ului Alimentarius enunțate de către Directiva Europeană în ceea ce privește suplimentele alimentare trebuie aplicate sub amenințarea sancțiunilor financiare.

Iată în ce constau acestea:

• Se intenționează eliminarea oricărui supliment alimentar natural. Toate aceste suplimente vor fi înlocuite cu 28 de produși de sinteză farmaceutică (prin urmare toxici), care vor fi dozați și vor fi disponibili numai în farmacii, pe bază de prescripție medicală. Magazinele de produse naturiste și suplimente alimentare vor mai avea pe raft numai 18 produse, cele care există pe lista Codex-ului. Tot ceea ce nu este pe listă (de exemplu coenzima Q10, glucosamine etc.), vor deveni ilegale. Adică, dacă le folosești, te duci la închisoare. Medicina naturistă (acupunctura, medicina energetică, ayurvedică, tibetană etc.) va fi progresiv și insidios interzisă.

• Agricultura și alimentația animalelor vor fi reglementate conform normelor fixate de trusturile chimiei farmaceutice, care interzic din principiu așa numita agricultură bio. În anul 2001, 12 substanțe chimice, despre care se știe că sunt cauzatoare de cancer, au fost interzise în mod unanim de 176 de țări, inclusiv de SUA. Codex Alimentarius aduce înapoi 7 dintre aceste substanțe interzise. Conform regulilor Codexului, aproape toate alimentele trebuie să fie iradiate.

Interesant este blogul senatorului Iulian Urban in acest sens:

Îți place ceea ce facem?

Ai vrea să susții Abheda ori Revolutia Omului Bun ?
*Abheda este un ONG care își desfășoară activitatea cu ajutorul donațiilor.
Donează foaarte ușor aici
" Găsește o idee
  care ar putea face
  lumea mai bună
  și pune-o în practică ! "
© Copyright Abheda Yoga 2023. Toate drepturile rezervate.
magnifiercross