Abheda Yoga Academy > ABHEDA YOGA - CALEA INIMII  > Ce poti face in loc sa te uiti la TV…

Ce poti face in loc sa te uiti la TV…

 • pentru a primi informații si articole puteti trimite email-ul dv la abheda.yoga@gmail.com sau sms cu emailul dv. la 0727.531.412
 • Înscrierile la noi cursuri ABHEDA Yoga pentru începători se fac ACUM
 • Un nou curs - ABHEDA Yoga pentru copii. DETALII ȘI ÎNSCRIERE
 • suntem pe Facebook AICI
  • ...................ARTICOLUL....................

  Televizorul este o problema . Pentru toata lumea.

  Daca la televizor am vedea doar filme interesante, comedii spumoase, drame desebite sau alte genuri, dar emisiuni de calitate, atragatoare si reconfortante, chiar si asa ar fi o mare problema deoarece , totusi, tentatia ar fi prea mare iar implinirea interioara putin semnificativa fata de timpul petrecut pe fotoliu privind la televizor.

  In realitate, situatia se prezinta mult mai rau, in cel mai autentic sens al cuvantului “rau”.
  Filmele sunt, cele mai multe, cu crime, detectivi, spioni , batai, hoti, mincinosi, escroci, nemernici, mafioti pe post de vedete sociale bune de imitat, sexualitate desantata si lipsita de iubire, urmarind sa ne faca sa confundam iubirea cu sexualitatea…

  Emisiunile de divertisment sunt, cele mai multe, vulgare si de prost gust iar stirile urmaresc o schema de informare conforma cu dorintele proprietarilor de televiziuni, fiind, de fapt, emisiuni de dezinformare.

  Chiar daca veti cauta mult, veti constata ca grila de programe este asemanatoare si, aparent, nu aveti cum iesi din “cercul stramt” al vietii mizerabile prefabricate de stapanii mass media.

  Chiar daca , prin negare a realitatii, lucrurile nu ar fi atat de rele cu programele televiziunilor, privitul indelung la televizor genereaza in presoana care priveste o amplificare a unei stari de receptivitate, de control interior din ce in ce mai redus, astfel incat oameni se dezlipesc din ce in ce mai greu din fata televizorului, chiar si in situatia in care isi dau seama ca programele sunt mizerabile.

  Ce e de facut?
  Pana cand dorintele televizinilor vor fi altele, o prima actiune ajutatoare este sa privim cat mai putin la telelvizor.

  Putem inchiria filme pe care putem sa le alegem astfel, in functie de preferintele noastre, iar, in timp, sa detinem acasa o filomoteca veritabila cu filme pe care le consideram deosebite si pe care le putem revedea, atunci cand consideram ca avem nevoie de asa ceva.

  Aspect important!
  Un film este, analogic, exact ca o a doua viata, virtuala, desigur, in care privitorul se identifica cu un personaj, si , apoi, traieste evenimentele din viata acelui personaj, ca si cum ar fi ale lui insusi.
  O problema este ca, in aceasta situatie, privitorul identificat cu acest personaj nu are cum sa influenteze evenimentele din acesta sui generis “incarnare” a sa si va trai ceea ce a considerat regizorul ca trebuie sa fie in acel film.

  Chir si in situatia in care regizorul a intuit preferintele noastre iar in respectiva “incarnare” traim evenimente car ne implinesc interior, atasamentul de a privi multe filme nu se deosebeste de atasaementul majoritatii fiintelor umane pentru incarnare in planul fizic, atasament care le face sa ignore aspecte spirituale importante, care, de fapt, le-ar aduce o stare de implinire si fericire autentica.

  Deci ce e de facut, in afara de a evita televizirul si a prefera video-ul in locul sau?
  Mai mult decat asta putem sa avem preocupari de natura spirituala, sa citim carti cu informatii esentiale (exista multe, sa stiti), sau literatura care ne ajuta sa fim mai buni, mai iubitori, mai sensibili sau mai puternici si sa folosim timpul pentru antrenament si transformare spirituala, devenind mai puternici, mai capabili, mai rafinati, cu o putere de a iubi foarte mare, o deosebita virtute spirituala si intelepciune de a folosi dificultatile vietii pentru a creste spiritual…

  Si, sperand ca nu va pare prea “dulce” afirmatia, este sigur de mii de ori preferabil sa ne petrecem timpul iubind mai mult sau mai putin bine decat privind viata falsa si “prostitoare” de la televizor.

  Leonard Radutz
  Societatea Academica AdAnima pentru Transformare si Cunoastere de Sine

  Enumaram cateva sugestii simple, care nu acopera posibilitatile decat foarte putin, dar chiar si asa este foarte mult decat practica uzuala considerata normala.

  1. Trageti un pui de somn! Daca nu aveti timp sa va odihniti si sa va regenerati, cum de aveti timp sa va uitati la televizor? Nu renuntati la cateva ore de somn in favoarea televizorului, mai ales daca nici nu aveti ceva interesant de vazut.

  2. Stati de vorba cu cineva drag! Vorbiti cu sotul/ sotia si copiii. Sunati-va mama, fratele sau sora. Intrebati-i cum o mai duc, daca sunt sanatosi. Daca nu aveti un subiect de discutie, vorbiti despre chestiuni amuzante, despre vacanta sau casa la care visati.

  3. Faceti yoga sau sport! De ce sa va pierdeti vremea uitandu-va cat de bine arata unele vedete la televizor, in loc sa incercati sa faceti ceva pentru dumneavoastra? Plimbati-va sau mergeti cu bicicleta prin parc, invitati un prieten la o partida de tenis, inotati. Faceti miscare!

  4. Invatati ceva nou! V-ati dorit intotdeauna sa invatati sa dansati sau sa cantati la chitara si nu ati reusit? Adunati orele pe care le-ati petrecut in fata televizorului si va veti da seama ca, daca ati fi vrut cu adevarat, ati fi gasit un pic de timp si pentru asta.

  5. Dati-va intalnire cu cineva! Chiar si cu prietenul/prietena, sotul sau sotia. Petreceti-va un pic de timp impreuna si bucurati-va de compania celuilalt. Daca sunteti singur/a sunati-va prietenii si iesiti in oras. Numai asa veti cunoaste oameni noi.

  6. Dati o mana de ajutor cuiva! Stiti pe cineva care se afla intr-o situatie dificila si are nevoie de ajutor? Daca toate rudele si prietenii dumneavoastra sunt bine sanatosi, va puteti inscrie intr-o organizatie de voluntariat.

  7. Gasiti-va un hobby (adanima yoga – cel mai bun hobby 🙂 !) Daca, in loc sa va uitati la televizor, va alegeti sa mergeti la un curs de pictura, literatura sau de transformare spirituala, aveti numai de castigat.

  8. Cititi o carte! Cand ati citit ultima oara o carte? In loc sa butonati telecomanda si sa nu gasiti niciun program pe gustul dumneavoastra, mai bine faceti-va timp si cititi cartea pe care ati cumparat-o demult si nici macar nu ati apucat s-o deschideti. Daca nu va puteti decide ce sa cititi, rugati un prieten sa va recomande ceva.

  9. Scrieti ceva! … o scrisoare, un mail, ceva in jurnal sau pe blogul propriu. Daca aveti multe idei , puteti chiar sa scrieti scenariul unui film pe care v-ati dori sa-l vedeti.

  10. Zugraviti-va camera! Orice schimbare este binevenita. O data ce ati terminat de vopsit peretii, veti dori sa faceti si alte modificari prin casa, asa ca nu veti avea timp sa va plictisiti.

  ………………………………………………..
  adanimatitude-m.jpg

  Filmul despre Abheda Yoga Academy si Kundalini varianta rezumată - (20 min) Dacă doriți, AICI puteți găsi filmul intreg...

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Your comment...NameE-mail