Propunem aici unele actiuni care pot fi realizate pana la apelarea ajutorului specializat medical. Nu vrem sa se considere ca dorim sa ne interpunem intre organele abilitate si specializate si persoanele cu astfel de probleme.

1. Mai intai persoana in cauza trebuie sa inteleaga cat de periculoasa este calea pe care a pornit si sa isi propuna sa se schimbe.
Asta nu o sa fie suficient – stie si el (ea) – dar fara asta nu se poate.

2. Cel mai bine este ca in
perioada de intarcare (adica de incetare a folosirii drogului)
si sevraj ( starea de rau ce urmeaza dupa ce un toxicoman inceteaza sa-si mai administreze drogul)
persoana in cauza sa fie sustinuta de un prieten sau cineva din familie care sa o ajute cu mancarea necesara si alte lucruri de care este nevoie in aceasta perioada. Acesta poate fi de foarte mare ajutor.
Desigur, daca nu avem aceasta posibilitate, se poate si fara.

3. Un plan de reducere a dozelor.
Daca nu ia deja o doza relativ mare, adica daca nu este consumator „inrait”, poate renunta dintr-o data – cu un sindrom de sevraj corespunzator.
Ceilalti NU trebuie „sa se lase” dintr-o data fiindca sindromul de sevraj poate fi foarte dificil.
Fiecare isi face un plan relativ scurt – o saptamana, maxim doua – de reducere si eliminare a dozelor si il urmareste cu strictete.

4. Pentru cei care cred – ruga zilnica catre Dumnezeu pentru a fi ajutati in aceasta incercare exceptionala este de un mare ajutor. Se realizeaza de la o ora pana 12 ore de rugaciune in 24 de ore in timpul perioadei de intarcare .
NU se asteapta ocazia de a merge la biserica pentru a realiza acest lucru ci se practica in gand oriunde ne-am afla si indiferent ce am face (ca un program de calculator ce ruleaza in background, in timp ce noi realizam diverse alte actiuni).
Se foloseste o rugaciune scurta, directa , de apelare pentru a fi ajutati, rugaciunea Inimii din isihasm („Doamne Iisuse Cristoase, miluieste-ma !”), „Tatal nostru” si „Inger, ingerasul meu” (deoarece aceasta se adreseaza ingerului pazitor, gardian al evolutiei spirituale, caer ne poate sustine foarte mult) si , pentru cine stie, „Arta binecuvantarii” – Autobinecuvantarea.

Trebuie sa retinem ca, din punct de vedere subtil, exista un anumit aspect de posesie sau de stimulare subtila din parte unor unor entitati „rele” din planurile subtile pentru a consuma drogul in continuare, si , deci, acest demers spiritual – religios poate conferi sustinere si protectie.

Ceea ce spunem aici nu sunt povesti, veti constata ca exista o putere, o forta care pare ca ne vine din exterior si care ne ajuta in efortul nostru.

Sa nu uitam, insa, ca si din partea adversa sunt forte care actioneaza.

5. Folosirea unor autosugestii – idei forta care,

repetate in gand de oricat de multe ori )mai ales la culcare si dupa trezire,

vor produce energizare si sustinere datorita subconstientului care este astfel insamantat si stimulat. In momentele de rau si suferinta este foarte util sa urmariti sa repetati aceste autosugestii.

De ex. „ Sunt perfect sanatos si sunt liber..”
„Am aversiune, sila pentru aceasta substanta…”
„Vointa mea este uriasa si reusesc cu siguranta!”
„Ma simt excelent!”.

Important.
Nu folositi negatii – de ex. „nu mai vreau heroina” deoarece subconstientul nu da atentie negatiei si retine doar „vreau heroina” – deci aveti grija cum formulati sugestiile, care trebuie sa fie doar pozitive si la timpul prezent.

6. Un regim alimentar este esential in aceasta perioada si dupa aceea, deoarece corpul este cu adevarat intoxicat cu aceasta substanta.
Se consuma multe fructe,
putina carne sau deloc,
se face cura de dezintoxicare cu argila
si mai ales
regimul numarul 7 al doctorului japonez Oshawa.

7. Se evita cu strictete anturajul sau grupul de consumatori cu care v-ati obisnuit si dealerii de droguri care va pot influenta.

8. Obiceiul de a lua droguri este ca un sant care s-a sapat in acest timp si pe care este mai usor sa intrati decat oamenii care nu s-au drogat niciodata.

De aceea, este necesar sa evitati cu strictete orice apropiere de acest obicei,

deoarece exista un potential periculos de mare de reluare a „caii autodistrugerii”. Cultivati, in schimb, obiceiuri opuse si ambianta culturala si umana care sa va indeparteze de spectrul obiceiului de a fi drogat.
Continuati cu rugaciunile si sugestiile, cel mai bine, in tot restul vietii dvs.

9. Urmariti sa aveti in continuare o viata marcata de iubire, cultura si spiritualitate autentica, urmariti adevarul si binele, mergeti la biserica, unde sa va rugati in mod activ si/sau practicati yoga.

Asta nu inseamna sa deveniti niste oameni moi si blazati, ci, din contra, puteti sa fiti mult mai plini de energie si vointa.

Orice ati face, oricum v-ati simti, bine, foarte bine sau mai rau, plini de vointa sau mai slabi, favorizati de soarta sau nu, ei bine,
NICIODATA nu mai reluati consumul de droguri (adica stupefiante), nici macar putin sau o singura data.

Exista si alte metode de amplificare a vointei si de purificare, dar ele nu pot fi expuse in acest cadru. In cazul in care intentionati sa apelati la un curs de yoga pentru a va transforma si pentru a avea o vointa mai mare, este bine sa atentionati organizatorii de faptul ca ati avut probleme cu drogurile si chiar sa cereti o sustinere speciala. Aveti grija sa nu generati, prin prezenta dvs. probleme legale cursului respectiv.

P.S. Daca, totusi, cel care se drogheaza s-a lasat si apoi a inceput din nou – ce de facut?
Ei bine, sa continue lupta si sa insiste oricand , oriunde, sa invinga acest obicei distrugator.
Daca sevrajul este foarte dur si depaseste posibilitatile de vointa a le celui in cauza, sa nu uite ca
timpul este de mare pret
si nu trebuie pierdut.

Daca sevrajul resimtit in urma intreruperii consumului de heroina este puternic, atunci o recomandare pentru cei care nu abordeaza metoda naturista este sa mearga imediat la medic si, eventual, sa ia in calcul optiunea de a se interna intr-un spital pentru dezintoxicare. Apoi, dupa traversarea sevrajului (de preferinta, sub supraveghere medicala, in spital, nu acasa), urmarea fireasca ar fi sa continue tratamentul intr-un centru de tratament de tipul centrului Nazaret de langa Sura Mica (tel. 0269/577.316) si de la Brebu, langa Campina. Daca opteaza pentru tratament ambulatoriu in Bucuresti, recomandarea este ca, pe langa pastile sau medicatie, sa faca in paralel psihoterapie sau consiliere.

Leonard Radutz
Societatea Academica AdAnima
pentru Transformare si Cunoastere de Sine