Ce este o tabara spirituala ori un retreat de yoga?

Este o chemare pe care profesorul de yoga o face elevilor sai pentru a le transmite anumite initieri si adevaruri spirituale.

La aceasta chemare raspund acele fiinte suficient de trezite pentru a intelege ori a intui că astfel au sansa de a-si transcende ego-ul, de a-si trezi sufletul ori chiar de a se întregi în Sinele suprem Atman.
20140824_013021
A-ți transcende ego-ul nu este usor, deoarece el cauta orice fisură în procesul de trezire spirituala pentru a-și păstra primatul, pentru că ego-ul are în permanentă impresia că transcenderea lui este echivalenta cu moartea sa – ceea ce este complet fals.
20140818_225813
Totusi, pentru ego acest adevăr nu contează și el va lupta cu toate fortele pentru a nu fi transcens.
Acestei situații și inerții spirituale se opun forțele sufletului cel viu ori ale Sinelui și omul simte că oferă, ca pe o ofrandă, tendințele inferioare ale ego-ului transformarii sale spirituale.

Pentru a dejuca tendintele – de altfel, naturale – ale ego-ului, este necesară și o disciplină și vigilență interioară.
20140816_061717
Unei astfel de chemari cum este o tabără spirituală ar trebui răspuns din toată inima și ar trebui făcute eforturi neprecupețite pentru a ajunge într-o astfel de tabără și apoi pentru a „profita” de ea, din perspectiva trezirii spirituale.

Practic, trebuie sa „te pui in pericol” de a evolua.
Nu e nici un pericol, de fapt este șansa de a fi fericit a sufletului cel viu.
20140818_225817
O tabara spirituala este un timp al purificării, elevării și expansiunii fiintei noastre, este un timp al Facerii si nu rareori oamenii remarcă în inima lor spirituala că, practic, s-au născut a doua oară în timpul unui astfel de tabere-retreat.

Ceea ce facem noi, intr-o astfel de situatie este partea noastra iar restul este „partea lui Dumnezeu”, care este mai mare sau mai mica și pe care El o oferă după criterii care nouă ne scapă, dar care întotdeauna sunt juste.

O tabără de yoga poate fi și un timp al iubirii, după posibilitățile fiecăruia.
20140824_125253
20140824_125250

 

 

 

 

 

De fapt, atitudinea interioară și strategia unui yoghin ar trebui să fie astfel: in timpul anului să practice regulat și din toată inima pentru dezvoltarea sa transpersonala și in tabara-retreat să folosească aceste acumulari mai ales cantitative pentru a realiza cat mai mari salturi calitative.

Succes tuturor (pe viitor) într-un astfel de demers autentic!
20140822_193816
Acharya Leonard