Transformă-ți viața prin Yoga Tradițională! Începem un nou curs la Abheda Yoga cu Leo Radutz. Rezervă-ți locul la ședința GRATUITĂ din 9 martie acum și fă primul pas către o variantă mai bună a ta AICI!
<>“Perspectiva ta va deveni clară abia când vei putea privi în inima ta. Cine privește în jurul său, visează; cine privește înăuntru său, se trezește.”
Carl Gustav Jung
Oameni inspirati din orice domeniu ajung la aceleasi adevaruri fundamentale.
Fanatismul nu isi are rostul; daca fructele unui copac sunt bune , atunci copacul, pentru acele fructe, este bun.
……………………………………….
Carl Gustav Jung (1875-1961) este una din figurile cele mai importante ale psihologiei transpersonale, ca și unul din sinologii (sinologie=știință care se ocupă cu studiul istoriei, limbii, literaturii și culturii poporului chinez) cei mai considerabili ai acestui secol (atât în sfera mitologiei cât și în privința interpretării viselor) și un mare cunoscător al curentelor esoterice precum Gnosticismul creștin, Tantra, Taoismul, I-Ching și Alchimia.
C.G. Jung și-a început studiile asupra motivației umane la începutul secolului XX, creând școala de psihanaliză cunoscută și sub numele de Şcoala de Psihologie Analitică. A fost contemporan cu medicul austriac Sigmund Freud și la început a colaborat cu el. Mai târziu totuși, a început să-și elaboreze propriile teorii, printre care explorarea tipurilor de personalitate. După Jung, există două tipuri de bază de personalitate care alternează în mod echilibrat, la indivizii normali: extravertită și introvertită. Jung considera, de asemenea, că inconștientul este format din inconștientul personal (idei și sentimente reprimate care se manifestă de-a lungul vieții individului) și inconștientul colectiv (acele sentimente, idei și amintiri moștenite și împărtășite de întreaga umanitate).
Carl Gustav Jung s-a îndepărtat de maestrul său și s-a îndreptat spre izvorul vechilor tradiții ezoterice pentru a-și potoli setea. Jung afirma că prin intermediul viselor Ființa Umană își poate cunoaște Adevărata Personalitate, și de asemenea în vise există posibilitatea de a primi mesaje din viitor. În cartea sa “Memorii, Vise, Reflecții” povestește cum odată a visat un vânt arctic, geros, care a pustiit câmpiile Europei și le-a acoperit cu fier; toată regiunea devenind nelocuită și fără vegetație. Aceasta s-a întâmplat, în iunie 1914, chiar cu două luni înainte de începerea Primului Război Mondial.
Carl Gustav Jung la biroul său
Între 1912 și 1919, după separarea de Freud, Jung a fost subiectul -mai degrabă pasiv decât activ, se pare- al unei erupții aproape incontrolabile de imagini provenind din ceea ce el denumea Inconștientul Colectiv. Acestea au fost–în opinia secretarei sale personale, Aniela Jaffe- “materia primă care a făcut posibilă creația intelectuală căreia i-a dedicat restul vieții sale”.
Căutând antecedente istorice la ce trăia în acea perioadă și la intuițiile “psihologice” la care ajungea, Jung a pătruns între anii 1918 și 1926, în lumea simbolică -aparent haotică- a Gnosticismului creștin. Mai târziu își va afla bazele de susținere istorică în Alchimie, până la punctul în care era convins că a sa Psihologie Analitică se înlănțuia direct cu alchimia și că metoda sa “psihoterapeutică” și revitalizatoare a simbolurilor, denumită “Imaginație Activă”, era o formă îmbunătățită a metodei alchimiste “Imaginatio vera et no phantastica”.
Carl Gustav Jung – Alchimistul
În 1928 a intat în posesia unui volum de alchimie chineză care i-a servit pentru a asocia căutarea sa interioară cu aceea a alchimiștilor. Această carte se numește “Misterul Înfloririi de Aur”, a cărei tradiție orală urcă până în secolul al VIII-lea era noastră.